Първоначално изпратено от segato
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от potentielle_energie Разгледай мнение
Това което си гледал е сондиране на обществено мнение ще може ли да дрънка толумбите на бензиностанцията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Това са малко над $3к взимани от всеки от 2-та работещи, но обикновено работи само единия та сумата си е 2-на. Друг въпрос , че не всички изкарват точно границата, но пък много са в сивата икономика и може да изкарват и двойно. Данъците за тази сума са ниски, Има и доста данъчни кредити, Наема както казах е Section 8, понякога го плаща директно общината. Абе колега човек с $75к си е беден, особено на фона на Теслите около него. Ако се отнесе обаче към средния стандарт в България много хора ше хлъцнат. Вчера гледах новините как шяли да дават 25 стинки помощ до 50 литра бензин срешу лична карта. Верно ли ? Ми то са 12 лева помощ на месец. Та тезата ми е, че беден/богат е много относително.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Е следователно излиза, че не е толкова луд ? :-)
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
Това са малко над $3000 на един от двамата работещи. Като платят наем $1000 ( грубо) или ипотека $1200-1400, като платят здравни, данъци и т.н. и са работещи бедни. .Last edited by segato; 12.05.2022, 17:46.
Коментар
-
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2022/05/12/4345587_staia_s_prozorci_bez_reshetki_i_gledka_kum _rila_-_kak/
Стая с прозорци без решетки и гледка към Рила - как ще изглежда новият затвор в Самораново
Новият затвор ще разполага със спортни площадки, съвременна сграда за обучения, библиотека, административен център и сграда за служителите, както и повече зелени пространства. Целият затвор ще бъде отделен от селото с висока ограда, но между различните зони вътре няма да има прегради. По проект е предвидена и сграда с преходни жилища, в които да бъдат настанявани затворници, които предстои да излязат на свобода.
Вижте какво правят в Самораново -нов затвор
Гледка към Рила без решетки ,само вижте проекта -басейни,игрища ,като затворен комлекс
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Въобще не мисля. От малкото казани тогава думи ми стана ясно за какво му е... при това положение ако искам да я продам ще направя каквото планира той да направи и ще кеширам х 5
Въпросът е, че в момента има някаква повсеместна активност да се купуват имоти и земя и си е..ло ма..та
Коментар
-
С няколко изключения, форума е голямо разочарование. Всяко 3-то мнение е мерене на пишки. Ми мерете си ги, но поне мерете нещо реално. Единия бил с 5 "апарта" в неизвестна част на София, другия имал половин къща на 3 метра под нивото на яз. Искър и всички са "инвеститори". В моя тефтер , думата инвеститор означава човек който влага пари в проекти за да изкара пари. Явно някои хора тука смятат, че имота наследен от родителите е един малко по-продължителен семеен проект, може да се смята за семейна инвестиция и следователно те са някаква форма на прокси инвеститори. Ами може и така да се погледне. Лично моето мнение е, че е по-добре да се направи анкета за доходите от инвестиции а не за това кой какви апартаменти е наследил. Ако пък държите да си ги мерите на апартаменти може би е добре да поясните къде и какви апартаменти са. "2 апартамента в София" може да са 50к евро в Ботунец и 2м евро на Руската църква. Съшо така, как се разбира доколко реални са тия апартаменти ? Шото ако е само на казване аз съм със апартамент на първа линия в Annecy, таун хаус в Аликанте и 2 конда във Орландо, ако трябва да доказвам "ще видим".
Другото "мерене" е кой колко книги бил прочел. Човек наистина трябва да е много богат и да има много свободно време за да чете. Това би бил добър критерии за мерене на пишоци, но е малко смешно да не знае кога нещо се пише с малка и кога с главна буква, запетаите да ги слага според това как си попълва фиша за тото и да претендира, че е начетен. За себе си мога да кажа, че по този критерии съм страшно беден човек. Последната книга съм прочел през 2007-ма, на плажа, защото нямаше ток. После излязоха IPhone-ите и дотам с книжките. Винаги обаче се умилявам от картинката на български инвеститор чакащ на светофар с Бентли-то си, четящ изданието с твърди корици на "Machine learning with Tensorflow" на O'REILLY.
Няма да е зле да осъзнаете , че живота е низ от решения и едно и съшо решение може да Ви изкара над останалите а след 2 години да Ви потпои завинаги. Така , че карайте я малко по-смирено ако може и се радвайте на живота, който имате в реалността. Който рабрал, разбрал.
П.С. Като става дума за книжки, някой чел ли е Цар Плъх или Вие само Моцарт и Бетховен четете ?
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Берти, продаде ли му нивата накрая ? Или още мислиш ?. От малкото казани тогава думи ми стана ясно за какво му е... при това положение ако искам да я продам ще направя каквото планира той да направи и ще кеширам х 5
Въпросът е, че в момента има някаква повсеместна активност да се купуват имоти и земя и си е..ло ма..та
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Никога не казай никога. Всичко е възможно, но дано да няма срив в топ сегмента, защото това ще означава криза в порядък по-сериозна от 2008-ма.
В момента на пазара е пълен мармалад в смисъл, че се извхърлят какви ли не оферти, а и има и луди да плащат. Това важи и за пазара на земя,където не съм спрял да действам. Договарям сделка (да купя съседна нива) на висока цена, а от нищото изскача един и ме надцаква с 50% забележи. Викам хубаво дай да ти дам един мой парцел като си толкова ербап... оня вика добре взимам го, но му се мръщя на супер високата цена и оня още скача със още 50% и вика давай... луда работа. Говорим за ниви, а не за градски парцели...
тази работа няма да свърши добре.
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнениеКолеги, няма да е зле да сме малко по-смирени. Хората, не са само бедни и богати. Те са здрави и болни, шастливи и нешастни, читави и боклуци, късметлии и каръци и.т.н. Всяко от тия неща е трудно да се измери и обикновенно се усешаме в коя категория сме чак като сме някъде в крайностите.
Преди 2-3 години бях доброволец по някаква програма за оптимизация на помошите за бедни. Оказа се прага на бедност беше доход от $75к годишно за четиричленно семейство. Ако си в тази граница получаваш например апартамент с контролиран наем (Section 8), помощ за здравна застраховка и т.н. Сега се замислете колко семейства в България имат доход от този порядък и ше разберете колко относителни са класифицациите за богат/беден.
Ако сравняваш този доход с номинално еквивалентен в България, не сравняваш ябълки с ябълки.Last edited by Zalmoxis; 12.05.2022, 20:02.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Колеги, няма да е зле да сме малко по-смирени. Хората, не са само бедни и богати. Те са здрави и болни, шастливи и нешастни, читави и боклуци, късметлии и каръци и.т.н. Всяко от тия неща е трудно да се измери и обикновенно се усешаме в коя категория сме чак като сме някъде в крайностите.
Преди 2-3 години бях доброволец по някаква програма за оптимизация на помошите за бедни. Оказа се прага на бедност беше доход от $75к годишно за четиричленно семейство. Ако си в тази граница получаваш например апартамент с контролиран наем (Section 8), помощ за здравна застраховка и т.н. Сега се замислете колко семейства в България имат доход от този порядък и ше разберете колко относителни са класифицациите за богат/беден.
- 1 like
Коментар
-
иПървоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Колега, дотук ми стана ясно , че човек жив да ме ожали. Благодаря , че ми отворихте очите.
Ако е възможно последно мнение и Ви оставям на мира.Как ше се променят цените на имотите да кажем около НДК в следвашите 2-3 години ?
В прогнозите не ме бива много - все избива на Песимизъм и от тези 6 години дето пиша тук нито един път не съм познал достатъчно точно. Все казвам по-малко отколкото се получава накрая.... ръста. Бони, Ледчо и Купата се справят по-добре с тази част и могат да са по-точни.
В конкретният случай след 2-3 години очаквам цените да са до +10% от сега , но може да е и различна цифра в зависимост от държавните и световни решения. Всяко едно такова може да направи и цената по 2 дори. Не мисля и че цената ще бъде по-ниска от сегашната. Това ми е с еднаква вероятност с това да е +100%.... Но не познавам обикновено така че ще видим.Last edited by pesimist4o na kvadrat; 12.05.2022, 17:25.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.infostock.bg/infostock/control/world/news/108476-koga-etsb-shte-povishi-lihvite
Според официални лица, запознати с въпроса, политиците на Европейската централна банка все повече приемат сценарий за извеждане на лихвените проценти над нулата преди края на годината, пише "Блумбърг".
Тъй като членовете на Управителния съвет вече се сближават около увеличение от една четвърт пункт през юли, поне два допълнителни хода с този размер преди януари се превръщат в правдоподобен резултат за длъжностни лица от целия спектър на вземане на решения, казаха хората, които поискаха да не бъдат идентифицирани.
Това би предполагало, че политиците в ЕЦБ започват да се съобразяват с възгледите на паричните пазари, които в момента показват, че инвеститорите залагат на три увеличения на лихвения процент по депозитите от сегашните -0,5% преди изтичането на годината.
Коментар
Коментар