If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не знам за какво е била ама мен ме захапаха защото декларирах няколко имота наведнъж в една община. И се започна ама от къде имам пари да ги купя и подобни. Дори не бях наясно с тази акция докато не започнаха да ме гледат на криво и да повтарят за някакви "комари" хахаха
После им носихме нот. актове с продажбите и банкови извлечения и всичко приключи след това. Имах късмет ,че тогава всички продажби ми минаха на истинската цена и по банков път, въпреки ,че на мен не ми се искаше да стане така. Късмет ! След това си знам ,че трябва да се пазя от подобни приключения. Тогава ми бяха най-силните години в покупко-продажбите след това продадох каквото реших, че не ми трябва и купих Изток и магазините Много съм доволна от това което направих тогава
Пъраво общината не орган дето се занимава с укрити данъци.Това е работа на НАП.Второ не ти правят разпит а ревизия .Дават ти срок 7 дни да предствиш докуметите които искат.
Сградата беше над 5 годишна, мисля около 10. Обясних му опцията да ми го фактурира като необлагаема сделка, той да внесе ДДС-то (по 1/20 на година до 20тата, т.е. дължи само половината от ДДС-то, което е ползвал) и съответно да увеличим цената. Да не говорим, че самият той беше изповядал на някаква безумно ниска цена и ДДС-то беше някаква дребна пара. Не искаше и да чуе. Просто му трябваха пари кеш за да плаща на черно на негови подизпълнители, както и да не плаща данък печалба. Беше фирма, приближена на Герб, с държавни поръчки по инфраструктурни проекти.
Реално сделката с имотите са оказва златна за такива фирми и е лесен начин да купиш по банка, да продадеш на данъчна, с получения кеш плащаш на подизпълнители (пестейки 20% ДДС), после плащането от държавата идва обратно като чиста пара. Имотът се явява начин да се сдобиеш с мръсна пара, на тях оборотни пари по банка не им вършат работа.
А бе кви са тия гиманстики.Продаваш нещо и купуваш друго.Големи транзакционни разходи а додохдността е еднаква,Кака вече силно се съмнявам че си рентиерка,По мязаш на брокерка, Освен това Швейцария е държава дето хората държат най -много кеш, В Швеция и Дания най -малко кеш.Май Швейцария си я видела на картата.
А иначе физическите лица кат продадат некой коптор за 100К ама пишат 40К нема кой да ги търси.Затова масово се продава на дан оценка заради местния данък от 3%
Точно така. Самите те искат повечето от сумата кеш защото скатават от ДДС-то.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Нещо бъркаш. Открива се депозит, не разплащателна. Разплащателните нямат падеж. При теглене от разплащателна си има тарифа - средно май около 0,5% от сумата. Същото е при теглене от депозит, който не е на падеж. Има срочни депозити с кратки периоди и опция за довнасяне - правиш по едно пологче и малко преди падежа превеждаш парите и ги заявяваш за теглене. Никоя банка не може да ти откаже да се разпоредиш с парите както си искаш. Парите са си мои, мога да ги заровя в двора или да ги запаля ако искам. Длъжни са да ми ги осигурят.
И пак - 0,5% не е нищо на базата на ползите от такива сделки.
Може, знам че им казах 1 месечен с падеж влог да ми направят. И го сториха. Вече се обърках. Имам поне 5 разплащателни и няколко депозита.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
И ти и Джонката не можете даже и да продадете половината от това което бащите ви са направили. За боядисване не можем и да мечтаем.
Пак аз съм ти в главата. Не са мои тези парцели.
30 лева е добра цена, на добри места са, високо с гледка и досами главния път. През 2007 помня, че предлагаха по 50-60 лева за най-добрите места, после дълго време нямаше никакви сделки, имаше и разни глупаци, които продаваха на по 10-15 лева.
Имам около 150 декара наследствени, от които към 20 декара са подобни парцели с висока стойност. Не продавам.
Не знам за какво е била ама мен ме захапаха защото декларирах няколко имота наведнъж в една община. И се започна ама от къде имам пари да ги купя и подобни. Дори не бях наясно с тази акция докато не започнаха да ме гледат на криво и да повтарят за някакви "комари" хахаха
После им носихме нот. актове с продажбите и банкови извлечения и всичко приключи след това. Имах късмет ,че тогава всички продажби ми минаха на истинската цена и по банков път, въпреки ,че на мен не ми се искаше да стане така. Късмет ! След това си знам ,че трябва да се пазя от подобни приключения. Тогава ми бяха най-силните години в покупко-продажбите след това продадох каквото реших, че не ми трябва и купих Изток и магазините Много съм доволна от това което направих тогава
Късметлийка си. Докато ме проверяваха по време на акцията, на витрините в офиса още бяха залепени некролозите на Кимбата и Жоро индианеца.
На един мой състудент баща му, държеше магазин за алкохол и цигари на пазара Гео Милев. Само от този магазин беше изкарал пари за да купи един р-нт на Иван Асен за единия си син и още един на партера на стара кооперация на Сан Стефано за брат му. Страхуваше се от мутрите и парите ги изсипа за покупките, чак след изявленията на Иван Костов за рязането на опашките на гущера.
Помня акция "комар". Беше под ръководството на вътрешния министър Богомил Бонев. Аз служех при Алеко на Спартак. Мисля, че акцията беше срещу луксозни автомобили, за имоти не знам, на мое име имах само двустайна панелка.
Докато кротко си тренирах във фитнеса до басейна с част от хората на Бай Добри и Златко Баретата, шефовете се бяха изпарили. Алеко, Ники Тодоров и Пашата ги нямаше.
Изсипаха се няколко камионетки с полицаи и взеха да ме разпитват чии са всички луксозни автомобили паркирани на бул. Арсеналски.
Нямам идея какво ти се върти в главата да си призная, но не познавам в Швейцария, хора които да държат кеш пари, а ти си пиши каквото искаш.
Проверяваха ме при някаква акция "комар" и помня ,че им носих нот. актове и банкови извлечения след това никой не ме потърси повече. Приятелката ми от детинство е счетоводител и тя ми помага когато имам такива проблеми не ходя сама. Дори и в днешно време тя ми пуска данъчните декларации на мен и цялото семейство, аз не се занимавам с това.
Като крайна сметка винаги продавам на истинската продажна цена за покупките не се натискам толкова да е така ,но и не споря ако искат да е на истинската цена.
Помня акция "комар". Беше под ръководството на вътрешния министър Богомил Бонев. Аз служех при Алеко на Спартак. Мисля, че акцията беше срещу луксозни автомобили, за имоти не знам, на мое име имах само двустайна панелка.
Докато кротко си тренирах във фитнеса до басейна с част от хората на Бай Добри и Златко Баретата, шефовете се бяха изпарили. Алеко, Ники Тодоров и Пашата ги нямаше.
Изсипаха се няколко камионетки с полицаи и взеха да ме разпитват чии са всички луксозни автомобили паркирани на бул. Арсеналски.
А бе кви са тия гиманстики.Продаваш нещо и купуваш друго.Големи транзакционни разходи а додохдността е еднаква,Кака вече силно се съмнявам че си рентиерка,По мязаш на брокерка, Освен това Швейцария е държава дето хората държат най -много кеш, В Швеция и Дания най -малко кеш.Май Швейцария си я видела на картата.
Нямам идея какво ти се върти в главата да си призная, но не познавам в Швейцария, хора които да държат кеш пари, а ти си пиши каквото искаш.
Проверяваха ме при някаква акция "комар" и помня ,че им носих нот. актове и банкови извлечения след това никой не ме потърси повече. Приятелката ми от детинство е счетоводител и тя ми помага когато имам такива проблеми не ходя сама. Дори и в днешно време тя ми пуска данъчните декларации на мен и цялото семейство, аз не се занимавам с това.
Като крайна сметка винаги продавам на истинската продажна цена за покупките не се натискам толкова да е така ,но и не споря ако искат да е на истинската цена.
Коментар