Първоначално изпратено от nradev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Стилът на апартамента не ми харесва, много е корпоративен, като в офис. И някой неща не са скъпи, то личи.
Аз харесвам с картини, с килими, пердета, книги, кристални чаши и купи, да личи българския стил.
Евго, кристалните чаши не са точно в български стил...картини и графики са ОК за мен, даже имам една дърворезба наследство и ще си я закача независимо от стила, но книги, кристали, магнитчета, статуетки вазички и т. н. не са ми във вкуса и не мога дс ги гледам.
В показания апартамент човека си енаправил нещо като скрин с капак за дистанционните. Кафемашината му седи на плота. Малка е кухнята. по принцип. Сега и аз се чудя къде да си скрия кафемашината и кухненския робот, да не се виждат в новата ми кухня. В краен случай вградена кафемашина а робота в шкаф и да се отваря при ползване. Даже смятам да сложа невидими индукционни котлони под камъка. Лирическо отклонение, всеки луд с номера си.
Last edited by troika; 18.04.2022, 11:37.
- 1 like
Коментар
-
Да ти кажа, че за една сделка двама различни софийски нотариуса могат да вземат различни такси.
Не се вглеждам толкова какво съдържа таксата и кое колко % е. През 2020 г. правих сделка за провинциална вила с басейн.
Клиентът плати малко над 1000 лв на нотариуската. Мен сърцето ме заболя, като знам колко данък сме платили за 20г, че сме давали пари за ремонти, че навремето можеше да се купи евтина гарсионера в Люлин (вместо това) и все пак бях доволен, че се отървахме от този имот,
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Радев, аз казвам само какво ми се случи не споря кой с какво се занимава. Отделно предупреждавам хората които продават да не се заиграват да им плащат под масата, а всеки сам да си вади изводи. Няма да те питам ти как би посъветвал продавачите защото е ясно ,но повярвай не е добър съвет.
Не си измислям ти с какво се занимаваш, хайде да те помоля да не го правиш и ти ако обичаш, не ,че ми пука ,но е крайно глупаво !!!Last edited by nradev; 18.04.2022, 11:31.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
Heheheh.Преди 15 години е бил 2%.Сега за София е 3%,По закон е между 2% и 5%.Всяка община си го определя индивидуално. Личи си че и ти не си правил никога сделка.
Не се вглеждам толкова какво съдържа таксата и кое колко % е. През 2020 г. правих сделка за провинциална вила с басейн.
Клиентът плати малко над 1000 лв на нотариуската. Мен сърцето ме заболя, като знам колко данък сме платили за 20г, че сме давали пари за ремонти, че навремето можеше да се купи евтина гарсионера в Люлин (вместо това) и все пак бях доволен, че се отървахме от този имот,
Коментар
-
[QUOTE=nradev;n3911203]
Информационно ги свъразха някъде около 2000 година или малко преди това.Ама ти не правиш разлика между ДДС и ДОД и между община и НАП. /QUOTE]
Друг път, само до преди 10г. не можех да платя в община Сердика данъците ми, за имоти в Слатина. Даже до преди 5г, още всички не бяха свързани, а две трети от общините в София.
Лаик си, нищо не знаеш от кухнята, ама спориш заядливо.
Аз ДОД и ДДС никога не съм сравнявал. Това са някакви твои измислици.
Ето, в Швейцария има леко забавяне, мое си купиш, та да се успокоиш
https://www.pariteni.bg/novini/imoti...jcariia-242185
- 4 Харесвания
Коментар
-
Местният данък по спомен беше 2%, а около 3,5% взема нотариуса при покупко-продажба, включващо местния данък.
- 1 like
Коментар
-
Информационно ги свъразха някъде около 2000 година или малко преди това.Териториалното подразделние е едно за СФ. Имаше Данъчни подразделения които съвпадаха с общините,но това не значи че са една и съща институция.;Тука сте все голями играчи и и гиганти на инвестициционната мисъл. Бъфет требе да дойде на курс при вас. Все топ финансисти и макро икономисти.Ама ти не правиш разлика между ДДС и ДОД и между община и НАП. А твоя приятел Песимиста и той голям инвеститор ама не знае колко е местния данък при продажба.Вика че бил 3,5%.Last edited by pesimist4o na kvadrat; 18.04.2022, 11:38.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнениеЕто един смарт дизайнерски двустаен апартамент в Манастирски ливади Запад, на 4928 евро/м2, ще се обаждам за оглед.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...65012358765497
Аз харесвам с картини, с килими, пердета, книги, кристални чаши и купи, да личи българския стил.
Коментар
-
Информационно ги свъразха някъде около 2000 година или малко преди това.Териториалното подразделние е едно за СФ. Имаше Данъчни подразделения които съвпадаха с общините,но това не значи че са една и съща институция.;Тука сте все голями играчи и и гиганти на инвестициционната мисъл. Бъфет требе да дойде на курс при вас. Все топ финансисти и макро икономисти.Ама ти не правиш разлика между ДДС и ДОД и между община и НАП. А твоя приятел Песимиста и той голям инвеститор ама не знае колко е местния данък при продажба.Вика че бил 3,5%.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Забравяш, че териториалните подразделения на НАП бяха по общини и дори не бяха свързани информационно само до преди няколко години
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Добро утро и на теб
Какво стана с прогнозата ти от както те няма тук, май цените на имотите качиха още едни десетина процента, а ?
- 4 Харесвания
Коментар
-
Пъраво общината не орган дето се занимава с укрити данъци.Това е работа на НАП.Второ не ти правят разпит а ревизия .Дават ти срок 7 дни да предствиш докуметите които искат.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнениеЕто един смарт дизайнерски двустаен апартамент в Манастирски ливади Запад, на 4928 евро/м2, ще се обаждам за оглед.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...65012358765497
- 1 like
Коментар
-
Пъраво общината не орган дето се занимава с укрити данъци. Това е работа на НАП.Второ не ти правят разпит а ревизия .Дават ти срок 7 дни да предствиш докуметите които искат.
Не си измислям ти с какво се занимаваш, хайде да те помоля да не го правиш и ти ако обичаш, не ,че ми пука ,но е крайно глупаво !!!Last edited by X_Y; 18.04.2022, 10:23.
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар