IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

Айде още един топ "инвститор". А бе ти правиш ли разлика между местен данък и нотариална такса?
    Правя естествено, по-долу съм написал, че местният данък е включен в таксата за нотариуса и е по-малък от нея.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Стилът на апартамента не ми харесва, много е корпоративен, като в офис. И някой неща не са скъпи, то личи.

Аз харесвам с картини, с килими, пердета, книги, кристални чаши и купи, да личи българския стил.
      Това е модерното сега за малки апартаменти. Нещата са маркови, но дали ще ти харесат е въпрос на вкус и знание какво тие нужно и функционално.

Евго, кристалните чаши не са точно в български стил... картини и графики са ОК за мен, даже имам една дърворезба наследство и ще си я закача независимо от стила, но книги, кристали, магнитчета, статуетки вазички и т. н. не са ми във вкуса и не мога дс ги гледам.

В показания апартамент човека си енаправил нещо като скрин с капак за дистанционните. Кафемашината му седи на плота. Малка е кухнята. по принцип. Сега и аз се чудя къде да си скрия кафемашината и кухненския робот, да не се виждат в новата ми кухня. В краен случай вградена кафемашина а робота в шкаф и да се отваря при ползване. Даже смятам да сложа невидими индукционни котлони под камъка. Лирическо отклонение, всеки луд с номера си.

Last edited by troika; 18.04.2022, 11:37.

Коментар

Да ти кажа, че за една сделка двама различни софийски нотариуса могат да вземат различни такси.

Не се вглеждам толкова какво съдържа таксата и кое колко % е. През 2020 г. правих сделка за провинциална вила с басейн.

Клиентът плати малко над 1000 лв на нотариуската. Мен сърцето ме заболя, като знам колко данък сме платили за 20г, че сме давали пари за ремонти, че навремето можеше да се купи евтина гарсионера в Люлин (вместо това) и все пак бях доволен, че се отървахме от този имот,
        Айде още един топ "инвститор". А бе ти правиш ли разлика между местен данък и нотариална такса?

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Радев, аз казвам само какво ми се случи не споря кой с какво се занимава. Отделно предупреждавам хората които продават да не се заиграват да им плащат под масата, а всеки сам да си вади изводи. Няма да те питам ти как би посъветвал продавачите защото е ясно ,но повярвай не е добър съвет.
          Не си измислям ти с какво се занимаваш, хайде да те помоля да не го правиш и ти ако обичаш, не ,че ми пука ,но е крайно глупаво !!!
          изповядване на ниска цена крие подводни камъни не заради това че ще има ревизия ,за което шанса е символичен.Проблема е че ако се развали сделката ще му върнат малко пари.Знам за един такъв случай отоскоро.Купувача изгоре със сериозна сума ,Почти всички спестявания,които има. Купил за 200К и писали 30К. и сега мяу. Ще му връщат 30 К ако ги осъди.
          Last edited by nradev; 18.04.2022, 11:31.

Коментар

Heheheh.Преди 15 години е бил 2%.Сега за София е 3%,По закон е между 2% и 5%.Всяка община си го определя индивидуално. Личи си че и ти не си правил никога сделка.
            Да ти кажа, че за една сделка двама различни софийски нотариуса могат да вземат различни такси.

Не се вглеждам толкова какво съдържа таксата и кое колко % е. През 2020 г. правих сделка за провинциална вила с басейн.

Клиентът плати малко над 1000 лв на нотариуската. Мен сърцето ме заболя, като знам колко данък сме платили за 20г, че сме давали пари за ремонти, че навремето можеше да се купи евтина гарсионера в Люлин (вместо това) и все пак бях доволен, че се отървахме от този имот,

Коментар

• [QUOTE=nradev;n3911203]

Информационно ги свъразха някъде около 2000 година или малко преди това.Ама ти не правиш разлика между ДДС и ДОД и между община и НАП. /QUOTE]

Друг път, само до преди 10г. не можех да платя в община Сердика данъците ми, за имоти в Слатина. Даже до преди 5г, още всички не бяха свързани, а две трети от общините в София.
              Лаик си, нищо не знаеш от кухнята, ама спориш заядливо.
              Аз ДОД и ДДС никога не съм сравнявал. Това са някакви твои измислици.
              Ето, в Швейцария има леко забавяне, мое си купиш, та да се успокоиш

https://www.pariteni.bg/novini/imoti...jcariia-242185

Коментар

Местният данък по спомен беше 2%, а около 3,5% взема нотариуса при покупко-продажба, включващо местния данък.
                Heheheh.Преди 15 години е бил 2%.Сега за София е 3%,По закон е между 2% и 5%.Всяка община си го определя индивидуално. Личи си че и ти не си правил никога сделка.

Коментар

Информационно ги свъразха някъде около 2000 година или малко преди това.Териториалното подразделние е едно за СФ. Имаше Данъчни подразделения които съвпадаха с общините,но това не значи че са една и съща институция.;Тука сте все голями играчи и и гиганти на инвестициционната мисъл. Бъфет требе да дойде на курс при вас. Все топ финансисти и макро икономисти.Ама ти не правиш разлика между ДДС и ДОД и между община и НАП. А твоя приятел Песимиста и той голям инвеститор ама не знае колко е местния данък при продажба.Вика че бил 3,5%.
                  Радев, гледам че търсиш да се намериш в приказка, ама първо по-далеч от Видин не си ходил и хем си бивш НАП, хем не знаеш че хората напоследък предпочитат да имат по-малък контакт с тях и затва предпочитат банка и няколко процента повече :-) и после таксата която се плаща при прехвърляне в момента идва между 3.5 и 4%. Конкретно местният данък за София го вдигнаха с половин процент наскоро и мисля че стана 3. Не съм купувал нищо в този период и не знам колко точно излиза всичко. Последната ми покупка платих общо такси 5 - цифрено число при ниският местен данък. Помня щото картовият терминал при нотариуса не работеше, а кеш над 10К не можело и така....
                  Last edited by pesimist4o na kvadrat; 18.04.2022, 11:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
                    Ето един смарт дизайнерски двустаен апартамент в Манастирски ливади Запад, на 4928 евро/м2, ще се обаждам за оглед.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...65012358765497
                    Стилът на апартамента не ми харесва, много е корпоративен, като в офис. И някой неща не са скъпи, то личи.

Аз харесвам с картини, с килими, пердета, книги, кристални чаши и купи, да личи българския стил.

Коментар

Информационно ги свъразха някъде около 2000 година или малко преди това.Териториалното подразделние е едно за СФ. Имаше Данъчни подразделения които съвпадаха с общините,но това не значи че са една и съща институция.;Тука сте все голями играчи и и гиганти на инвестициционната мисъл. Бъфет требе да дойде на курс при вас. Все топ финансисти и макро икономисти.Ама ти не правиш разлика между ДДС и ДОД и между община и НАП. А твоя приятел Песимиста и той голям инвеститор ама не знае колко е местния данък при продажба.Вика че бил 3,5%.
                      Местният данък по спомен беше 2%, а около 3,5% взема нотариуса при покупко-продажба, включващо местния данък.

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

Забравяш, че териториалните подразделения на НАП бяха по общини и дори не бяха свързани информационно само до преди няколко години

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Добро утро и на теб
                          Какво стана с прогнозата ти от както те няма тук, май цените на имотите качиха още едни десетина процента, а ?
                          През миналата година група fox, се кълнеше как от точно този момент започва спада. Оттогава- 12% ръст и то не само в София, а повсеместно

Коментар

Пъраво общината не орган дето се занимава с укрити данъци.Това е работа на НАП.Второ не ти правят разпит а ревизия .Дават ти срок 7 дни да предствиш докуметите които искат.
                            Забравяш, че териториалните подразделения на НАП бяха по общини и дори не бяха свързани информационно само до преди няколко години

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
                              Ето един смарт дизайнерски двустаен апартамент в Манастирски ливади Запад, на 4928 евро/м2, ще се обаждам за оглед.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...65012358765497
                              Според мен има печатна грешка. Не е Манстирски ливади а Манхатън

Коментар

Пъраво общината не орган дето се занимава с укрити данъци. Това е работа на НАП.Второ не ти правят разпит а ревизия .Дават ти срок 7 дни да предствиш докуметите които искат.
                                Радев, аз казвам само какво ми се случи не споря кой с какво се занимава. Отделно предупреждавам хората които продават да не се заиграват да им плащат под масата, а всеки сам да си вади изводи. Няма да те питам ти как би посъветвал продавачите защото е ясно ,но повярвай не е добър съвет.
                                Не си измислям ти с какво се занимаваш, хайде да те помоля да не го правиш и ти ако обичаш, не ,че ми пука ,но е крайно глупаво !!!
                                Last edited by X_Y; 18.04.2022, 10:23.

Коментар

Working...
                                X