IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение

Идеята тук е, трока да се покаже като човек сфинанскови възможнотис.Вижте ме какво МОГА да си купя.
    Не, това беше шега с обаждането, да се посмеем, нямам такива възможности - 340,000. евро. Но и да имах, нещо не ми се струва удачна покупка при тази цена.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Пиша как е в ежедневието за фантазиите не отговарям. С кеш в Швейцария, не можеш да си купиш почти нищо освен дребни покупки.
      В продължение на дискусията , не е важно ,какво ще купуваш , а дали ВНАСЯШ КЕШ във всяка швейцарска банка !

Коментар

• https://www.dnevnik.bg/biznes/2022/0...home_NaiNovoto
        Заради войната инвеститори в имоти в Централна и Източна Европа са в изчакване

Някои инвеститори застават в изчаквателна позиция, преди да вземат инвестиционни решения, а други отлагат или напълно оттеглят някои сделки за наеми, коментират от компанията

Коментар

• [QUOTE=nradev;n3911234]
          Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

Колега и ти ли не различваш НАП от общината?НАП отдавна не приемат кешови плащания.Не съм визирал теб а Дури. за ДДС-то.Сипи една от промоцията и се успокой.
          Aма ти наистина гледаш само да се заяждаш с хората ! Много добре правя разлика м/у ДДС и ДОД, а ти не разбра тогава разговора и се налагаше да ти обяснявам доста докато схванеш за какво пиша, но с тези подмятания се съмнявам, че изобщо си разбрал.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Самият апартамент е с реални не повече от 50 квадрата. Да му ги сметнем по 1500 (за Ливадите и това е много), идва на 75.000.
            Остават 270к за глупостите, които е сложил вътре. Според мен не струват повече от 25к общо - слагайки по 500 Евро на квадрат, което е много по-лукс от това. В краен случай 100к общо.

Този пич е на някакви сериозни наркотици.
            Този апартамент с размерите на кашон за бойлери, се намира в новата нова част на МЛ и точно там имат проблеми с попдочвените води
            Сегашният собственик е някой "талантлив" инвеститор/брокер, aka спекулант.

Хем вдига средната цена на тухлата в имот.бг, хем ако някой се върже, върже.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Самият апартамент е с реални не повече от 50 квадрата. Да му ги сметнем по 1500 (за Ливадите и това е много), идва на 75.000.
              Остават 270к за глупостите, които е сложил вътре. Според мен не струват повече от 25к общо - слагайки по 500 Евро на квадрат, което е много по-лукс от това. В краен случай 100к общо.

Идеята тук е, трока да се покаже като човек сфинанскови възможнотис.Вижте ме какво МОГА да си купя.

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
                Ето един смарт дизайнерски двустаен апартамент в Манастирски ливади Запад, на 4928 евро/м2, ще се обаждам за оглед.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...65012358765497

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Tоновете приказки дето изхабихте в безмислен спор ,отдавна нямат смисъл при наличието на калкулатори за всяка община

https://www.calculator.bg/1/imoti_taksi_danatzi.html

След попълването на входните данни в калкулатора и натискане на бутона „Пресметни” ще се визуализира резултат, който показва общия размер на дължимите такси и данъци.

При натискане на бутона “Подробности” ще видите: точния размер на общинския данък, таксата за вписване, нотариалната такса и дължимия данък добавена стойност върху нотариалната такса.
                  Не е верен - със старите данни е.

Коментар

• https://www.capital.bg/biznes/pazari...teja_zasilvat/
                    Големите инвеститори са песимисти за растежа, засилват се очакванията за рецесия
                    Сред най-големите заплахи за пазарите са инфлацията и твърде агресивно затягане на паричната политика

Почти три четвърти от респондентите са песимистично настроени по отношение на перспективите за глобалния икономически растеж през следващите месеци, което е най-големият дял, откакто започва да се води проучването в началото на 90-те години. Още по-лоши са нагласите по отношение на европейската икономика - 81% от анкетираните очакват тя да се представя по-слабо през следващата година.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

В София, местният данък беше 2.5% и го вдигнаха преди 2-3 години на 3%, таксата по спомен на нотариуса беше малко над половин процент - регламентирана е , имаше и някаква малка такса за вписване мисля ама не съм сигурен точно. При нотариуса ти казват тотала и ти дават различни бележки. Проблем е като сумата е над 10К щото вероятно заради картовите такси казват че не им работи терминала, кеш не може и трябва да тичаш до банка и рингс. Ако не с се подготвил е кофти преживяване.
                      Tоновете приказки дето изхабихте в безмислен спор ,отдавна нямат смисъл при наличието на калкулатори за всяка община

https://www.calculator.bg/1/imoti_taksi_danatzi.html

След попълването на входните данни в калкулатора и натискане на бутона „Пресметни” ще се визуализира резултат, който показва общия размер на дължимите такси и данъци.

При натискане на бутона “Подробности” ще видите: точния размер на общинския данък, таксата за вписване, нотариалната такса и дължимия данък добавена стойност върху нотариалната такса.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Правя естествено, по-долу съм написал, че местният данък е включен в таксата за нотариуса и е по-малък от нея.
                        В София, местният данък беше 2.5% и го вдигнаха преди 2-3 години на 3%, таксата по спомен на нотариуса беше малко над половин процент - регламентирана е , имаше и някаква малка такса за вписване мисля ама не съм сигурен точно. При нотариуса ти казват тотала и ти дават различни бележки. Проблем е като сумата е над 10К щото вероятно заради картовите такси казват че не им работи терминала, кеш не може и трябва да тичаш до банка и рингс. Ако не си се подготвил е кофти преживяване.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

Мъка ,Мъка.
                          Да ти кажа, че се имаш за голям спец, а нямаш кой знае какви успехи и само се заяждаш с нас. И наближаваш 60 г вероятно.

В самия нотариален акт и бележката, която ти дават, си пише какво точно е събрал нотариуса.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Правя естествено, по-долу съм написал, че местният данък е включен в таксата за нотариуса и е по-малък от нея.
                            Мъка ,Мъка.

Коментар

• [QUOTE=13ADROL;n3911220]
                              Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

Информационно ги свъразха някъде около 2000 година или малко преди това.Ама ти не правиш разлика между ДДС и ДОД и между община и НАП. /QUOTE]

Друг път, само до преди 10г. не можех да платя в община Сердика данъците ми, за имоти в Слатина. Даже до преди 5г, още всички не бяха свързани, а две трети от общините в София.
                              Лаик си, нищо не знаеш от кухнята, ама спориш заядливо.
                              Аз ДОД и ДДС никога не съм сравнявал. Това са някакви твои измислици.
                              Ето, в Швейцария има леко забавяне, мое си купиш, та да се успокоиш

https://www.pariteni.bg/novini/imoti...jcariia-242185
                              Колега и ти ли не различваш НАП от общината?НАП отдавна не приемат кешови плащания.Не съм визирал теб а Дури. за ДДС-то.Сипи една от промоцията и се успокой.

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

Това е модерното сега за малки апартаменти. Нещата са маркови, но дали ще ти харесат е въпрос на вкус и знание какво тие нужно и функционално.

Евго, кристалните чаши не са точно в български стил... картини и графики са ОК за мен, даже имам една дърворезба наследство и ще си я закача независимо от стила, но книги, кристали, магнитчета, статуетки вазички и т. н. не са ми във вкуса и не мога дс ги гледам.

Сега се чудя къде да си скрия кафемашината и кухненския робот, да не се виждат в новата ми кухня. В краен случай вградена кафемашина а робота в шкаф и да се отваря при ползване. Даже смятам да сложа невидими индукционни котлони под камъка. Лирическо отклонение, всеки луд с номера си.

И аз не харесвам статуетки и магнити.

Важното е да е чисто и подредено, с вкус, а това, че не са ми вградени уредите не ми е проблем,

Коментар

Working...
                                X