Първоначално изпратено от 000
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Пиша как е в ежедневието за фантазиите не отговарям. С кеш в Швейцария, не можеш да си купиш почти нищо освен дребни покупки.
- 1 like
Коментар
-
https://www.dnevnik.bg/biznes/2022/0...home_NaiNovoto
Заради войната инвеститори в имоти в Централна и Източна Европа са в изчакване
Някои инвеститори застават в изчаквателна позиция, преди да вземат инвестиционни решения, а други отлагат или напълно оттеглят някои сделки за наеми, коментират от компанията
Коментар
-
[QUOTE=nradev;n3911234]Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Колега и ти ли не различваш НАП от общината?НАП отдавна не приемат кешови плащания.Не съм визирал теб а Дури. за ДДС-то.Сипи една от промоцията и се успокой.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Самият апартамент е с реални не повече от 50 квадрата. Да му ги сметнем по 1500 (за Ливадите и това е много), идва на 75.000.
Остават 270к за глупостите, които е сложил вътре. Според мен не струват повече от 25к общо - слагайки по 500 Евро на квадрат, което е много по-лукс от това. В краен случай 100к общо.
Този пич е на някакви сериозни наркотици.
Сегашният собственик е някой "талантлив" инвеститор/брокер, aka спекулант.
Хем вдига средната цена на тухлата в имот.бг, хем ако някой се върже, върже.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Самият апартамент е с реални не повече от 50 квадрата. Да му ги сметнем по 1500 (за Ливадите и това е много), идва на 75.000.
Остават 270к за глупостите, които е сложил вътре. Според мен не струват повече от 25к общо - слагайки по 500 Евро на квадрат, което е много по-лукс от това. В краен случай 100к общо.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнениеЕто един смарт дизайнерски двустаен апартамент в Манастирски ливади Запад, на 4928 евро/м2, ще се обаждам за оглед.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...65012358765497
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Tоновете приказки дето изхабихте в безмислен спор ,отдавна нямат смисъл при наличието на калкулатори за всяка община
https://www.calculator.bg/1/imoti_taksi_danatzi.html
След попълването на входните данни в калкулатора и натискане на бутона „Пресметни” ще се визуализира резултат, който показва общия размер на дължимите такси и данъци.
При натискане на бутона “Подробности” ще видите: точния размер на общинския данък, таксата за вписване, нотариалната такса и дължимия данък добавена стойност върху нотариалната такса.
- 1 like
Коментар
-
https://www.capital.bg/biznes/pazari...teja_zasilvat/
Големите инвеститори са песимисти за растежа, засилват се очакванията за рецесия
Сред най-големите заплахи за пазарите са инфлацията и твърде агресивно затягане на паричната политика
Почти три четвърти от респондентите са песимистично настроени по отношение на перспективите за глобалния икономически растеж през следващите месеци, което е най-големият дял, откакто започва да се води проучването в началото на 90-те години. Още по-лоши са нагласите по отношение на европейската икономика - 81% от анкетираните очакват тя да се представя по-слабо през следващата година.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
В София, местният данък беше 2.5% и го вдигнаха преди 2-3 години на 3%, таксата по спомен на нотариуса беше малко над половин процент - регламентирана е , имаше и някаква малка такса за вписване мисля ама не съм сигурен точно. При нотариуса ти казват тотала и ти дават различни бележки. Проблем е като сумата е над 10К щото вероятно заради картовите такси казват че не им работи терминала, кеш не може и трябва да тичаш до банка и рингс. Ако не с се подготвил е кофти преживяване.
https://www.calculator.bg/1/imoti_taksi_danatzi.html
След попълването на входните данни в калкулатора и натискане на бутона „Пресметни” ще се визуализира резултат, който показва общия размер на дължимите такси и данъци.
При натискане на бутона “Подробности” ще видите: точния размер на общинския данък, таксата за вписване, нотариалната такса и дължимия данък добавена стойност върху нотариалната такса.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Правя естествено, по-долу съм написал, че местният данък е включен в таксата за нотариуса и е по-малък от нея.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
Мъка ,Мъка.
В самия нотариален акт и бележката, която ти дават, си пише какво точно е събрал нотариуса.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Правя естествено, по-долу съм написал, че местният данък е включен в таксата за нотариуса и е по-малък от нея.
Коментар
-
[QUOTE=13ADROL;n3911220]Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
Информационно ги свъразха някъде около 2000 година или малко преди това.Ама ти не правиш разлика между ДДС и ДОД и между община и НАП. /QUOTE]
Друг път, само до преди 10г. не можех да платя в община Сердика данъците ми, за имоти в Слатина. Даже до преди 5г, още всички не бяха свързани, а две трети от общините в София.
Лаик си, нищо не знаеш от кухнята, ама спориш заядливо.
Аз ДОД и ДДС никога не съм сравнявал. Това са някакви твои измислици.
Ето, в Швейцария има леко забавяне, мое си купиш, та да се успокоиш
https://www.pariteni.bg/novini/imoti...jcariia-242185.Не съм визирал теб а Дури. за ДДС-то.Сипи една от промоцията и се успокой.
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Това е модерното сега за малки апартаменти. Нещата са маркови, но дали ще ти харесат е въпрос на вкус и знание какво тие нужно и функционално.
Евго, кристалните чаши не са точно в български стил...картини и графики са ОК за мен, даже имам една дърворезба наследство и ще си я закача независимо от стила, но книги, кристали, магнитчета, статуетки вазички и т. н. не са ми във вкуса и не мога дс ги гледам.
Сега се чудя къде да си скрия кафемашината и кухненския робот, да не се виждат в новата ми кухня. В краен случай вградена кафемашина а робота в шкаф и да се отваря при ползване. Даже смятам да сложа невидими индукционни котлони под камъка. Лирическо отклонение, всеки луд с номера си.
Важното е да е чисто и подредено, с вкус, а това, че не са ми вградени уредите не ми е проблем,
Коментар
Коментар