If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Друг е важният въпрос според мен. Не е дали данъкът за покупка на имот е 2, 3 или 4 процента. В различните общини е различно. Важното е, че общината (например в София) прибира 2,5% от данъчната оценка (в 70% от сделките) , а брокерите прибират 6% от реалната стойност на сделките.
Един среден случай за продажбата на апартамент за 100к евро с данъчна оценка 50к лева таксите са:
- община 1250 лева
- нотариус 577 лева
- вписване 50 лева
- брокер почти 12к лева
Общината е импотентна да си събере дори смешно малкия данък от 2,5%, защото ги мързи да актуализират данъчните оценки на НИ.
След попълването на входните данни в калкулатора и натискане на бутона „Пресметни” ще се визуализира резултат, който показва общия размер на дължимите такси и данъци.
При натискане на бутона “Подробности” ще видите: точния размер на общинския данък, таксата за вписване, нотариалната такса и дължимия данък добавена стойност върху нотариалната такса.
Друг е важният въпрос според мен. Не е дали данъкът за покупка на имот е 2, 3 или 4 процента. В различните общини е различно. Важното е, че общината (например в София) прибира 2,5% от данъчната оценка (в 70% от сделките) , а брокерите прибират 6% от реалната стойност на сделките.
Един среден случай за продажбата на апартамент за 100к евро с данъчна оценка 50к лева таксите са:
- община 1250 лева
- нотариус 577 лева
- вписване 50 лева
- брокер почти 12к лева
Общината е импотентна да си събере дори смешно малкия данък от 2,5%, защото ги мързи да актуализират данъчните оценки на НИ.
Tребе да се прекръсти на "Идиот център"Нямам предви че собственика е идиот,човека с това се препитава.Имам предвид че има голяма концентарция на клиенти -идиоти.
Урките не ме интересуват изобщо. На тия нито отдавам, нито продавам!
Първоначално изпратено от ejonny2376
Паляк ще казваш на това инфантилното джудже на аватара ти. Аз съм тук, за да прецаквам брокери. Това ме държи още в БГ. Всяка неплатена комисионна на някой като теб е истински празник за душата.
Как е, бедните украинки снасят ли от наеми? Нали се кефеше как ще прецакваш бежанците?
Тихомир Тошев, шеф на някакви парашутисти "Кредит Център". И поредната платена статийка.
Какво искаш да ти каже, след като му зависи хляба от това? Такива като теб му плащат комисионната.
Този е експерт колкото аз съм неврохирург.
Tребе да се прекръсти на "Идиот център"Нямам предвид че собственика е идиот,човека с това се препитава.Имам предвид че има голяма концентарция на клиенти -идиоти.
Тихомир Тошев, шеф на някакви парашутисти "Кредит Център". И поредната платена статийка.
Какво искаш да ти каже, след като му зависи хляба от това? Такива като теб му плащат комисионната.
Ами той може да е искаш да напише 140,000 евро, не 340,000 но е объркал първата цифра. Както и да е, нямам как да го довършиш този апартамент за 25,000 евро. Някой да даде актуални цени за довършителни работи, че май са скочили има-няма 50-100 %
Добре, да речем че са 35.000 - по 500 Евро върху фалшивите квадрати.
Баня-15.000 Лева, Кухня 10.000, уреди 10.000, паркет 5.000, мебели 20.000, общо за майстори (шпакловки, боядисване...) 10.000...
Горното е мноооого ларж, дори при сегашните цени. Говорим за една мини-кутийка, не за голям апартамент.
Самият апартамент е с реални не повече от 50 квадрата. Да му ги сметнем по 1500 (за Ливадите и това е много), идва на 75.000.
Остават 270к за глупостите, които е сложил вътре. Според мен не струват повече от 25к общо - слагайки по 500 Евро на квадрат, което е много по-лукс от това. В краен случай 100к общо.
Този пич е на някакви сериозни наркотици.
Ами той може да е искаш да напише 140,000 евро, не 340,000 но е объркал първата цифра. Както и да е, нямам как да го довършиш този апартамент за 25,000 евро. Някой да даде актуални цени за довършителни работи, че май са скочили има-няма 50-100 %
Коментар