IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• https://www-actualno-com.cdn.ampproj...s_1748516.html
    Пефектната буря. .....Тройна криза в САЩ,Европа и Китай...!!!!!

Перфектната буря - рецесия в САЩ, Китай и Европа 04.05.2022 21:00 2813

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Мечта от 2014, ...ама узряването и свикването си е гоуем проблем.
      И защо тогава ти не ги вземеш на 1200? Или и ти зрееш още?

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

За 1000 на квадрат си е без пари дори на тъмно зелено... Лека
        Мечта от 2014, ...ама узряването и свикването си е гоуем проблем.
        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Ба, си умуването, по-добре да си бяхте купили по един имот и всичките ви терзания ще отечат в канала. Вие избрахте по-трудния път-безкрайни разъждения и терзания и накрая нищо в шепата...ех мъка човешка...

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

ПП Относно предпочитането на пари в банка грешиш. Бях склонен да взема неща на места , които не съм си и помислял преди само за да ги похарча , но вдигнаха с по 200 евро на квадрат цените ..../ разбирай 20%/ Март месец се развиваше действието....
            За 1000 на квадрат си е без пари дори на тъмно зелено... Лека

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
              Ето я моята прогноза още преди началото на войната...
              ..........
              Очаквам жилищния пазар да достигне точката на пречупване около средата на 2022 г. и след това цените да започват да падат, защото вече се намираме във фазата, в която централните банки не могат да поддържат прекалено ниски лихвите в условията на висок глобален инфлационен натиск.
              Ще те разочаровам, но обикновено не става толкова бързо! (освен при форсмажор)

Това е бавен, тежък и инертен пазар... най-бавния и най-тежкия. Пропускаш цяла една фаза, която трае няколко месеца, така че това, което ти виждаш като "пречупване около средата на 2022 г." - ще започне евентуално да се оформя като тенденция най-рано края на 2022г. / нач. на 2023г. (освен ако нещо друго, непредвидено не промени 'естествения' ход на събитията).

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                Как е, следите ли федералните?!
                Някой ще си каже: Е, какво толкова - само 0.5%!

По-долу е обобщената картина на пазара на жилища в Щатите по време на предишните епизоди на затягане, която показва колко всъщност чувствителен е жилищният пазар към нарастващите лихвени проценти. Силен растеж преди и само две тримесечия след първото увеличение на лихвените проценти, след което растежът рязко се забавя, превръщайки се в отрицателен.

Liftoff-a маркира тримесечието, през което Фед започна да повишава лихвените проценти за първи път. Плътната черна линия е средния темп на нарастване на реалните инвестиции в жилищни имоти, които включват ново еднофамилно и многофамилно строителство и преустройство. Защрихованата област показва обхвата на резултатите от всеки епизод (от най-високите до най-ниските).

При Западните пазари където са 70-90% ипотеки може. При нас са 30-40%. макс...., а и лихвите не се вдигат засега

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Не се заяждам, ама яко си противоречиш. От последните три поста излиза, че имаш яко пари в банка, което не ти харесва, защото усещаш, че биват изяждани. Имаш и достъп до лесен кредит и желание да купиш имот. И това в продължение на месеци. Ама не държиш много на доходност от имота. В същото време очакваш да продължават да катерят, но няма нито един подходящ за твоите наследници от хилядите в строеж. Парцел също не купуваш.

Излиза, че предпочиташ пари в банка и чакаш да намериш нещо евтино и хубаво. Е, всички искаме евтино и хубаво.
                  Донякъде си прав. В момента и аз самият не знам какво искам, което е лошо.Като видя имот , който ми харесва може би ще действам, но пак имам някакви скрупули. Наистина имам очакване до 2 години пазара да се пренасити като предлагане / не е задължително да има следствие за цените/
                  Освен това всеки има различни лични моменти
                  Парите в банката ми не са много, но не са и малко и проблема е че всеки месец се увеличават, което е главното Кредита ми трябваше евентуално защото ставаше въпрос за имоти в множествено число.... Предпочитам да взема повече имоти на едно място....По-удобно е....

ПП Относно предпочитането на пари в банка грешиш. Бях склонен да взема неща на места , които не съм си и помислял преди само за да ги похарча , но вдигнаха с по 200 евро на квадрат цените ..../ разбирай 20%/ Март месец се развиваше действието....
                  Last edited by pesimist4o na kvadrat; 04.05.2022, 23:35.

Коментар

• Как е, следите ли федералните?!
                    Някой ще си каже: Е, какво толкова - само 0.5%!

По-долу е обобщената картина на пазара на жилища в Щатите по време на предишните епизоди на затягане, която показва колко всъщност чувствителен е жилищният пазар към нарастващите лихвени проценти. Силен растеж преди и само две тримесечия след първото увеличение на лихвените проценти, след което растежът рязко се забавя, превръщайки се в отрицателен.

Liftoff-a маркира тримесечието, през което Фед започна да повишава лихвените проценти за първи път. Плътната черна линия е средния темп на нарастване на реалните инвестиции в жилищни имоти, които включват ново еднофамилно и многофамилно строителство и преустройство. Защрихованата област показва обхвата на резултатите от всеки епизод (от най-високите до най-ниските).

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Исках да взема кредит при това не толкова малък като за мен , но юридически не ми харесаха нещата и тъщата не даде....:-)
                      С 3 банки бях говорил - ГПР като за мен беше около 2.3.най-ниското...
                      Не се заяждам, ама яко си противоречиш. От последните три поста излиза, че имаш яко пари в банка, което не ти харесва, защото усещаш, че биват изяждани. Имаш и достъп до лесен кредит и желание да купиш имот. И това в продължение на месеци. Ама не държиш много на доходност от имота. В същото време очакваш да продължават да катерят, но няма нито един подходящ за твоите наследници от хилядите в строеж. Парцел също не купуваш.

Излиза, че предпочиташ пари в банка и чакаш да намериш нещо евтино и хубаво. Е, всички искаме евтино и хубаво.

Коментар

• https://www.imoti.net/bg/novini/view...izi-i-prognozi

Ето я моята прогноза още преди началото на войната в Украйна,официално публикувана в Инвестор дори и в Имоти .нет са я сложили.
                        Прогнозата ми е от 10 Януари 2022 година вижте какво съм написал Едно към едно всичко се реализира ...

Пазарът на жилища е във фаза на балон
                        Николай Кавръков, читател на Investor.bg, коментиращ с потребителското име nkavrakov1982

Пазарът на жилища през 2021 г. бързо навлезе във фазата на еуфорията, движен от мощната кредитна експанзия на банките, екстремно ниското предлагане на жилища на пазара спрямо високото търсене и не на последно място страха от ускоряващата се инфлация, който доведе до ръстове на цените от 20% до 30%, особено на пазара в София.

Заради двуцифрените ръстове на цените в много кратък период, които вече значително задминаха ръста и на доходите, и на икономиката, категорично мога да кажа, че пазарът на жилища е във фаза на балон. Налице са всички фактори - агресивно ниски лихви по ипотеките, огромни проценти на поскъпване за няколко месеца, ниски наеми спрямо високи вноски по ипотечните заеми, изоставащи доходи, бясно строителство, мания при купувачите, които придобиват имот от страх „да не изпуснат влака“, наддаване за имоти в определени локации. Налице е пазар, откъснат напълно от фундамента си.

Основните фактори, които ще повлияят на пазара на жилища тази година, са рискът от стагнация в икономиката, породен от високата инфлация, водеща до ерозия в доходите на домакинствата и затруднения в изплащането на кредитите им, поемането на нови дългове и всички останали разходи за живот. Инфлацията ще бъде водещ фактор и нейното влияние ще продължи да формира жилищни цени, които пазарът няма да може да поеме, като налице е и риск от повишаващи се лихвени проценти от централните банки и в частност ЕЦБ в отговор на високата инфлация въпреки уверенията, че лихвите ще са ниски. Друг фактор са предприетите от БНБ мерки за ограничаване на кредитирането, изразяващи се в по-висок антицикличен буфер към кредитните рискови експозиции на банките.

Цените на жилищните имоти в момента вече са недостъпни в много голям процент от локациите на пазара и за относително голям процент от купувачите. Очаквам жилищния пазар да достигне точката на пречупване около средата на 2022 г. и след това цените да започват да падат, защото вече се намираме във фазата, в която централните банки не могат да поддържат прекалено ниски лихвите в условията на висок глобален инфлационен натиск.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

по-важното, че въпреки сигура работата не иска да тегли кредит и да кешира богато след години
                          той от няколко години си е в нашия отбор, но се самонавива , че е повишител и не е само той така.
                          Исках да взема кредит при това не толкова малък като за мен , но юридически не ми харесаха нещата и тъщата не даде....:-)
                          С 3 банки бях говорил - ГПР като за мен беше около 2.3.най-ниското...
                          Last edited by pesimist4o na kvadrat; 04.05.2022, 22:55.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Песимиста вече няма пари.Затова е не купува,а какво пише....той си пише все едно и също ако ще утре и бомби да падат все тая,може би ако някоя падне в Гоцето може и да се събуди...
                            Имаш добро чувство за хумор. Отмина времето когато държах по 1 заплата за мое съжаление....Хубави времена бяха....

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

Този сценарии означава скрита или явна хиперинфлация ! И трябва да кажа отново ,че най вероятно ще бъдем свидетели на инфлацията като цел !!!
                              Глад,това означава,глад и безработица.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
                                убавци, щом математическата гордост на радомирските села и хард лайнера на тъщините финансиИ, песимисчо
                                е дал сигнал за спад след 2 години, най-добре се спасявайте от ненужните имоти, скоростно.

за сега личните ми работят, но не се знае, още колко.
                                така, че, първите оферти ги разглеждам с предимство
                                разни уникални коптори, без достъп до метро, не ме интересуват.
                                ООо Ратко, драго ми е да те видя....Тежко е положението, ама ти що питаш ? Мислех че немаш нужда/възможности за повече тухла ? Или совите не са тва което са.....

Коментар

Working...
                                X