If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Вия двамата Нрадев и Джулиъс, като толкова много пишете тука, какви са ви инвестициите в недвижимости през последните 20 години?
Аз имам 80 дка земеделска земя ,ако това се брои за имот,И една панелна гарсониера в която живея ,ако това се брой за инвестиция.Кредити нямам. Ама не знам защо смяташ че задължително требе да се инвестира в апартаменти.До там ли ти стига кръгозора.Нали знаеш че когато всички спекулират по някоя сигурна позиция нещата почти винаги се провалят.Казано по просташки:Където има навалица далавера няма.
И тук стана спец
Не го продавате на цена, която ние платим, а ни го продавате цена, която си поискате! И понеже сте се наговорили и няма мърдане, плащаме...За апартите е различнооооо, там кеф ти плащаш, кеф ти под наем, кеф ти под моста или наизток/запад
Ха ха ха ха...
Смях е залата,Пасъмчо.
Смях.
Не съм спец,имах си аз да продавам горива и да не знам как се формира цената.
Запомни сега какво ще ти кажа .
Цената на горивата винаги се формира на цени Брент,независимо ТИ какъв тип петрол купуваш.Ако купиш по евтин ,значи ще имаш по голяма печалба,ако пазара ти плати високата цена.
Ти спрял ли си да зареждаш,или да си отказал колата?Не Недоволстваш,мрънкаш,но караш и зареждаш на тези цени?!
Нали така.
Сега да те питам,Пасъмчо как очакваш да паднат цените като вадиш и плащаш горивата на цени над 3 лева за литър.
Ти си пазара,ти си плащача.
По същата тъпа логика и аз мога да кажа че продавачите на жилища са се наговорили,и че може да си сложиш на джипката газова както ти ми даваш примера с наемите или да живея под моста.
Има и колелета и БДЖ.
Разбра ли сега какви сте Ганьовци всичките ,искате имота Ви да е скъп ама да карате на ниски цени.Емо щом имота е поскъпнал ще поскъпне и бензина,това е икономиката.
Имало картел ли ?
Ами има,ама то и на пазара на жилища има,там са банките и още куп червеи по веригата.
Те си ИТ по спомен, нали? Днес обявиха годишна инфлация от над 12%. На теб за година вдигнаха ли ти заплата с 12% ? Да, банките след време ще повдигнат лихвите, няма прошка, но заплатите къде са? И ако на теб(дано) са ти вдигнали заплата, то знай че масове не е пипната още, а се очаква и бизнеси да фалират с тези цени на енергиите
Да, с 15% ги вдигнаха заплатите при нас. За всички. Чувам, че и в другите фирми е така. Но лихвите са смешни на фона на инфлацията. Аз лично кредит не ползвам, защото религията ми забранява.
Значи искате евтини горива,но апартаментите на ниски цени не продавате,пазар било.
Еми и с горивата е същата работа,ние купуваме евтин петрол Уралс,но го продаваме на цената на която Вие платите,проблем не виждам??
Нали така.
И тук стана спец
Не го продавате на цена, която ние платим, а ни го продавате цена, която си поискате! И понеже сте се наговорили и няма мърдане, плащаме...За апартите е различнооооо, там кеф ти плащаш, кеф ти под наем, кеф ти под моста или наизток/запад
Те си ИТ по спомен, нали? Днес обявиха годишна инфлация от над 12%. На теб за година вдигнаха ли ти заплата с 12% ? Да, банките след време ще повдигнат лихвите, няма прошка, но заплатите къде са? И ако на теб(дано) са ти вдигнали заплата, то знай че масове не е пипната още, а се очаква и бизнеси да фалират с тези цени на енергиите
Имах си аз и заплатите да вдигнат.Това е манна небесна че не ги вдигнаха,иначе щяхме да влезем в Ценова спирала.Така и инфлацията ще убие потреблението и нещата ще си дойдат на място.
Гледам си коментирал и цените на горивата .
Искаш евтин дизел,и си се огледал в маржа на петролните компании,ами да ти кажа защо не си продадеш на ниска цена жилищата ?
Значи искате евтини горива,но апартаментите на ниски цени не продавате,пазар било.
Еми и с горивата е същата работа,ние купуваме евтин петрол Уралс,но го продаваме на цената на която Вие платите,проблем не виждам??
Нали така.
Току що преброих 11 работещи крана, които виждам през прозорците. В по-близките строежи виждам и стоварената арматура за следващите плочи и колони. Не разбирам как ще паднат цените краткосрочно. Какъв е фундамента за спад при НИ? Лихвите ще се покачват чак на есен и то с жалки на фона на инфлацията нива. Но повечето сделки не са с кредит, а в брой. Виждам, че много кеш се е събрал в бамките. Всеки ден плашат хората с рекордната инфлация. Всеки месец - нов рекорд. Исторически! Как ще стане този спад в цените на НИ? Наистина ме интересува. Ако ще гърми балона, искам да продам сега, на върха. Набълбукал съм се, а възвращаемостта е посредствена - над 15 Р/Е.
Преди няколко страници бях описал притесненията ми. Чак за спад не вярвам, но задържане е възможно и нормално, което би било равно на реален спад през инфлацията.
Причината е че виждаш 11 крана, ако бяха 3-4-5 нямаше да има проблем
Проблема е в страха,то да беше само притеснение здраве му кажи
Току що преброих 11 работещи крана, които виждам през прозорците. В по-близките строежи виждам и стоварената арматура за следващите плочи и колони. Не разбирам как ще паднат цените краткосрочно. Какъв е фундамента за спад при НИ? Лихвите ще се покачват чак на есен и то с жалки на фона на инфлацията нива. Но повечето сделки не са с кредит, а в брой. Виждам, че много кеш се е събрал в бамките. Всеки ден плашат хората с рекордната инфлация. Всеки месец - нов рекорд. Исторически! Как ще стане този спад в цените на НИ? Наистина ме интересува. Ако ще гърми балона, искам да продам сега, на върха. Набълбукал съм се, а възвращаемостта е посредствена - над 15 Р/Е.
https://www.infostock.bg/infostock/c...nansovi-pazari Големите централни банки, които вече планират повишаване на лихвените проценти в борбата срещу инфлацията, също подготвят общо оттегляне от ключовите финансови пазари в първия по рода си кръг от глобално "количествено затягане", което се очаква да ограничи кредитирането,
Не знам какво става точно, защото не следя особено пазара в момента, НО погледнах предлагането и цените в някои определени квартали в София и направо се опулих. Предлагане няма особено, да не кажа хич - говоря за готови жилища, а не за зелени. А цените са отишли в стратосферата. То бива инфлация и прочее, но явно пазарът в момента е странен. Явно има търсене и опасения от инфлацията, но се изненадах...
Виж инфлацията от средата на 2007 до средата на 2008 и ще си отговориш. И тогава бяха едни рекорди и идваше краят на света, но след толкова клетви последва едно звучно БУУУУМ!
Трудно е да се съглася с твърдението за ценови балон на пазара на недвижими имоти. Ценови балон бихме имали, ако цените изглеждат неразумно високи на фона на разходите по създаване на нови сгради или ремонтирането на съществуващите".
Това мнение изложи пред БНР Иван Велков, бивш председател на Националното сдружение за недвижими имоти, сега член на УС на Международната федерация за недвижими имоти FIABCI.
Преди няколко страници бях описал притесненията ми. Чак за спад не вярвам, но задържане е възможно и нормално, което би било равно на реален спад през инфлацията.
Причината е че виждаш 11 крана, ако бяха 3-4-5 нямаше да има проблем
Трудно е да се съглася с твърдението за ценови балон на пазара на недвижими имоти. Ценови балон бихме имали, ако цените изглеждат неразумно високи на фона на разходите по създаване на нови сгради или ремонтирането на съществуващите".
Това мнение изложи пред БНР Иван Велков, бивш председател на Националното сдружение за недвижими имоти, сега член на УС на Международната федерация за недвижими имоти FIABCI.
Коментар