Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 2 Харесвания
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Вместо да купя някой кофтор и да му бера грижата, мога да ходя в онзи хотел за по 500 лева на вечер 20 години подред и да ми слугуват на мен, вместо аз да слугувам на кофтора.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Пак стигаме до казуса с вканционния имот-купуваш го да си почиваш,с наема трудна работа защото не живееш там ,ако има разрушения само наливаш в каца без дъно ,а и извън сезона трудно ще го отдадеш изобщо .
Никакъв смисъл -ето сега преди 2 дни договорих 7 дни с Ултра all inclusive пакет за 2 човека почивка в Кушадасъ в хотел 4 звезди на брега на морето за 434 лева на човек -в тези пари е включен транспорта и всички разходи ,общо 864 лева за 2 човека !
Това е почивка,море както искаш го наречи ,сега сама сметни каква е сметката да набиеш купчина пари във ваканционен имот .
Колко пъти ще си там в годината,през живота си ,вместо да го замениш с различни места ,и отиваш както аз в Турция нито ще мисля храната нито нищо,собствен плаж
Ето и хотела :
https://grandblueskyinternational.ho...sadasi.com/en/
За 900 лв миналата година можеш да искараш цял месец на българското море в твоя вила/апарт.
Коментар
-
Пак стигаме до казуса с вканционния имот-купуваш го да си почиваш,с наема трудна работа защото не живееш там ,ако има разрушения само наливаш в каца без дъно ,а и извън сезона трудно ще го отдадеш изобщо .
Никакъв смисъл -ето сега преди 2 дни договорих 7 дни с Ултра all inclusive пакет за 2 човека почивка в Кушадасъ в хотел 4 звезди на брега на морето за 434 лева на човек -в тези пари е включен транспорта и всички разходи ,общо 864 лева за 2 човека !
Това е почивка,море както искаш го наречи ,сега сама сметни каква е сметката да набиеш купчина пари във ваканционен имот .
Колко пъти ще си там в годината,през живота си ,вместо да го замениш с различни места ,и отиваш както аз в Турция нито ще мисля храната нито нищо,собствен плаж
Ето и хотела :
В момента е тва: 7 nights, 2 adults BGN 2,064
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Вместо да купя някой кофтор и да му бера грижата, мога да ходя в онзи хотел за по 500 лева на вечер 20 години подред и да ми слугуват на мен, вместо аз да слугувам на кофтора.
Ето моята локация 4 звезди за 434 лева Ultra all inclusive -всичко е вътре транспорт,храна само ходиш на море и се разхождаш кеф ти Измир ,курорта 7 дни
Коментар
-
Опааа....
https://www.segabg.com/hot/category-...maga-na-rusiya
ИМОТИ
Според Блумбърг се предвижда и забрана на руснаци да продават или отдават под наем имоти на територията на съюза. Ако това се случи, имотният пазар в България ще бъде сериозно засегнат.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
На теб не ти трябва, но тук има хора наистина с пари и те много добре ще ме разберат защо пиша това. Истината е ,че на мен горивата в БГ, още са ми много по-евтини от тези които наливам тук и не ме притесняват дори и да се вдигнат още.
Ето и хотела :
Коментар
-
На теб не ти трябва, но тук има хора наистина с пари и те много добре ще ме разберат защо пиша това. Истината е ,че на мен горивата в БГ, още са ми много по-евтини от тези които наливам тук и не ме притесняват дори и да се вдигнат още.
Коментар
-
За какво са им на хората ваканционни имоти с тези цени на горивата ?
Едно ходене до морето ще ти излезне баснословно скъпо,в България няма добре развита жп мрежа с високоскоростни влакове и алтернативи за пътуване в добри графици .
Ваканционния имот няма никакъв смисъл
Коментар
-
Дреме ти ,след такива увеличения срива в пазара е калкулиран ,в момента купуват само глупаците защото просто ги е страх .
Те не купуват за да позлват жилището ,не влагат разум къде купуват,на каква цена ,дали изобщо им излиза сметката като инвестиция дори най-грубо ,просто никаква сметка ,купуват защото така пише в медиите,защото УЖ спасявали кеша,купуват от страх че ще се минат защото всички около тях това правят например и още много други ситуации.
Това е реалността и историята е показала че всички те после са купили нещо което буквално до година цената му заминава с едни 30-40% надолу минимум .
Сега ми е честно неясно кое как . Предполагам че ще взема все пак нещо / освен ако акциите не паднат с 25% още/ , но ще бъде В Бусманци където премията за строителите е по-умерена. Около мен не ми е ок да плащам по 2К над строителната себестойност. Не че не струва толкова заради парцелите и т.н. , но има повече място за корекция надолу.
От 1000 евро при 500 строителство и да има спад 20-30% / не че ще се случи/ ще съм 200-300 евро минус.... все тая.... При 2500 ще съм 500-750 минус.
Коментар
-
Това пиша и азЗапочнете да следите морските ваканционни имоти ,по мой сметки от есента тази година ,но може да се появят интересни неща още това лято. За разлика от Евго, бих препоръчала южно черноморие защото там има повече руски имоти ,а и смятам ,че климата му е много по-добър.
Започнат ли масови продажби на руски имоти цените няма как да не паднат. По морето вече строителството спира ,а и руснаците са основните собственици на ваканционни имоти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
Артекс в Изток продаваха преди 6 години за 2500 на зелено
Пишеш за неща за които нямаш представа, а аз имам оферти за Тинтява, Гагарин и Диамант 1 в мейла от това време + последният останал на Латинка в сградата на ЦЦ ... построен тогава / той беше на 1200 - 250К тотал първи етаж/.
Дори преговарях 2-3 пъти в офиса им. Отказах се от тях защото ми искаха 30% на старта тотал. / 10% на предварителен +20% на старта/. На други места схемите на плащане ми харесаха повече.Last edited by pesimist4o na kvadrat; 05.05.2022, 10:53.
- 1 like
Коментар
-
Едно ходене до морето ще ти излезне баснословно скъпо,в България няма добре развита жп мрежа с високоскоростни влакове и алтернативи за пътуване в добри графици .
Ваканционния имот няма никакъв смисъл
- със самолет
- с автобус
- с влак (спален вагон)
- споделено пътуване
Не вярвам да те събори някой от тези варианти.
Аз ползвам първите 2 варианта. Интересното е, че аптекарката и една от Пловдив искаха да идват на море при мен, но не като гаджета. И аз изобщо не се вързах, тъй като искаха да са free riders.
Дали на север или на юг, човек като се разходи и огледа, сам ще си прецени коя вила или апарт ще го грабне. Може и апарт в Бургас, ако е евтин.
Коментар
-
Ваканционния имот няма никакъв смисълНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнениеКупих си апартамент и кола, парите свършиха и вече спя спокойно. Имах спестени към 150 бона, почнаха да се обезценяват, инфлацията взех да я сънувам", това казва завърналият се от гурбет преди година кърджалиец А., цитиран от 24rodopi.com.
https://blitz.bg/regioni/gurbetchiya...ews883778.html
Това подчертаното е много важно !
Коментар
Коментар