Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=8145e8&f1=1
Първите дето са се надценили почнаха да се подават иззад храстите
'ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА' АД в качеството си на ипотекарен кредитор по изпълнително дело 20218500400561 на ЧСИ Александър Бизов продава по реда на ГПК от 13.05.2022 г. до 13.06.2022 г. следния недвижим имот: Апартамент, находящ се в град София, ул. 'Пиърс Омахони' 30, бл. 45, вх. Б, трети жилищен етаж, с площ от 65.20 кв.м., заедно с мазе 20 с площ от 3.47 кв.м.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнениеМного просто, ако дигнат пенсиите с 21%, тези доходи ще изпреварят официалната инфлация:
https://www.standartnews.com/balgari...li-492800.html
И стига с тая производителност да се повтаря като папагалите от ИПИ. Румънците каква производителност имаха, като вдигнаха заплатите двойно наведнъж
https://www.google.com/amp/s/btvnovi...te-bade-5.html
Реалното увеличение на минималната пенсия ще бъде 5%
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Всичко ок, но с това осигуряване на мин.р зап имаш къде да те пипнат, а в същото време ако наистина докарваш печалба 15К и нагоре на месец е много по-добре да си я пишеш всичката като заплата - хем ще спетиш разходи, хем ще трупаш за пенсия, хем няма да влачиш каса до края на годината и разпределението на дивидент.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Точно тези блокове не могат да се нарекат точно ЕПК - това са сгради на БОДК. Бащата ме е водил навремето, там си правеха срещи - имаше един висш кадър на МВР - Параскев Параскевов, който му беше близък съратник - живееше там. Също Стоян Гюров и фамилията Пръмови. Петър Драшков го помня също много добре (брат му беше шеф на ДАНС). Станиш Бонев - за него се е казало вече - той не живееше там, а в едно ЕПК на Елемаг, но идваше също. Имаше и други, чиито имена не помня. Децата ни затваряха в една от стаите, докато те говореха по работа. Такива са ми спомените, било е през ранните 90те, вече Демокрация.
При нас обаче хората бяха доста разнородни, с положение, културни, имаше и известни актьори, имаше един шофьор с огромни връзки, но с никого не общуваше и беше неуслужлив.
И имаха съзнание, в блока беше чисто, а пред блока садяха много рози,
Коментар
-
Дядо Бъфет цепи мрака -вижте само за няколко месеца ,са направили 120%- купили са тези акции
67,72 USD+36,96 (120,16%)последните 6 месеца -
Occidental Petroleum Corporation
NYSE: OXY
Януари акциите са стрували само 32 долара-дори грешка ,всъщност са ги купили преди седмица ,реално очакват още ръстове
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дървосекача Разгледай мнениеМи какво да ти кажа колега, аз съм един от тия. В Европата когато взимаш рейт от 800 евро на ден, държавата ти отдържа 40% данъци, трябва да си платиш и осигуровки и тн и накрая оставаш с нещо малко повече от стандартна заплата. В БГ обаче си правиш фирма и плащаш 10%, докато се осигуряваш на минимална заплата. Затова е далавера да си фрийлансър в БГ. Тези рейтове са стандартни, дават ги навсякъде.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дървосекача Разгледай мнение
Ми какво да ти кажа колега, аз съм един от тия. В Европата когато взимаш рейт от 800 евро на ден, държавата ти отдържа 40% данъци, трябва да си платиш и осигуровки и тн и накрая оставаш с нещо малко повече от стандартна заплата. В БГ обаче си правиш фирма и плащаш 10%, докато се осигуряваш на минимална заплата. Затова е далавера да си фрийлансър в БГ. Тези рейтове са стандартни, дават ги навсякъде.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
Как да не дават. Напротив в Дъблин и Мюнхен има развит пазат за контрактори, много по развит от България. И сега всико е отдалечена работа, няма значение къде си. 10-15k на месец се правят само с 40-80 долара на час. Агенциите за почасова работа блокираха Русия, Беларус и Украйна които доминираха в тоя рейндж с опитни програмисти и сега има голяма дупка която се запълва с наддаване и уплътняване на часовете. Вече ако искаш можеш да работиш и по 100 часа на седмица по 40-80 долара на час тва е по 4-8К на седмица и отгоре.Last edited by segato; 17.05.2022, 09:31.
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Какви са тия фрилансъри на месечна заплата ? $15к на месец са $180к годишно. Дъблин и Мюнхен не дават такива заплати. Много ше се изненадам ако има такива заплати в България освен високите нива в Uber.
Коментар
-
Какви са тия фрилансъри на месечна заплата ? $15к на месец са $180к годишно. Дъблин и Мюнхен не дават такива заплати. Много ше се изненадам ако има такива заплати в България освен високите нива в Uber.Първоначално изпратено от segato Разгледай мнениеКолегата каза заплата $10-15к на месец за фрилансър колега. Никой не говори за контрактори и емплоита.
Ми какво да ти кажа колега, аз съм един от тия. В Европата когато взимаш рейт от 800 евро на ден, държавата ти отдържа 40% данъци, трябва да си платиш и осигуровки и тн и накрая оставаш с нещо малко повече от стандартна заплата. В БГ обаче си правиш фирма и плащаш 10%, докато се осигуряваш на минимална заплата. Затова е далавера да си фрийлансър в БГ. Тези рейтове са стандартни, дават ги навсякъде.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Не, само такса сметЦапаш бе селски ...
Коментар
-
Айде да не гледаме винаги в чуждата паничка и да смятаме яденето според собствената си ситост. Апартаментите ги споменах за да припомня на загубилите връзка с реалността , че всеки има някакво наследство и подмятанията, че който се мота с покупките и ше бъда наемател на някой панелен лорд са смешни. Ако ги продадем ше трябва например да се плашат данъци, има и други причини и е по-лесно разправиятя да се отложи зашото няма причина да се решава точно сега. Сравнението на София с Ница е като да сравняваш апартамент в центъра на Ихтиман с подобен апартамент да кажем в Банишора. Ако има апартаменти в Ихтиман на цени подобни на апартаменти в Банишора нешо не е наред Не познавам Ихтиман и може да се окаже добър град, давам го просто за пример , че не може да се сравняват механично топ райони в различни градове ако градовете са на различни нива. Ако искаш да си в най-добрия район на Ница , цената ше е 2-на на топа на София , но това е все едно да сравняваш апартамент до НДК с такъв в центъра на Ихтиман. Там допускам , че разликата ше е 5-10-пъти. Подобно е ситуацията и като сравняваш да кажем Трестевере в Рим и Центъра на София. Освен това аз пуснах линкове за апартамент до порта на Ница с такъв до университета , а тези райони не са толкова несравними.
Колкото за данъците и с кой ше си кажеш 2 думи, трябва да отидеш там и после да раздаваш съвети, Какви данъци наследство ? Вие в България апартаментите на лично име ли си ги купувате ? Не сте ли чували за тръст или поне да ги купиш през компания с ограничена отговорност ? Един наемател да се хлъзне в банята, кой ше му плаща pain & suffering (както и да се дефинира в България) ? С английски вече и в Занзибар може да се живее ок. Ница има голяма руска, английска и италианска говоряши обшности, даже сигурно има 3-4000 българи от хората които на наричате "гастари" така , че няма да има проблем с псувните. Освен това е нормално да знаеш или да научиш езика ако ше се настаняваш някъде за по-дълго време, това ше ти го каже всеки "гастар".
САП доколкото знам е далеч от топ компаниите а не са и стартъп. Май взимаха основно индийци от инфосис. Недей да си правиш изводи по тях. Топ компаниите освен високо заплашане осигуряват детски градини, храна в офиса, химическо чистене и т.н. само да не се разсейва човек и ако може да работи 24/7. Сега покрай КОВИД не знам как е, а и след краша на борсата се чува за lay-offs, което пък трябва да Ви стресне малко защото ако тук технологичните компании почнат да кихат, в Германия, Франция и UK ще кашлят а в София ще се насерат и не знам кой ше Ви наема панелките.
Този ти пост ,ме наведе на мисълта за начините за купуване на жилиша. Как купувате жилиша в България ? Има ли някаква абстрактна форма да се купи жилище през компания или тръст и после да се сменят принципалите а не да се прехвърлят жилишата ?Те така.
Един Ум Белия Делфин тука обясняваше глупости от рода 40% данък наследство в немско - ми истината е че е 0% до първите 200м2 жилищна площ, чиста без тераси, мазета и сервизни помещенияЧул е от някоя прелитаща чайка сигурно, местен тъпигьоз
Коментар
-
Индийски компании искат да отварят офиси в България бе колега. Какво Ви говори това ? А какво Ви говори факта, че правителството искаше да вдигне максималния осигуритен праг с 400 лева и ИТ компаниите изпишяха ? Ми инфлацията от последната промяна през 2018 е поне 30% естествено че ше вдигнат прага поне с 13% , даже е закъсняло. Ако това ше Ви бутне какви претенции имате ?Пълен смех, тук един размахва някакво сайтче на ентусиасти дев.бг , дето няма връзка с данните на НСИ
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
А конете и каруците за тях ще се въвежда ли акцизЦапаш бе селски ...
Коментар
Коментар