IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Ще си позволя само да добавя, че Западняка живее под наем не за да е щастлив, а защото не може да си позволи да си купи собствено жилище.
    Или поне собствено на място , което да го направи щастлив.
    И се примирява и приема реалностите извличайки максимума от тях.
    Иначе под наем не е лошо , има си и предимства в някои етапи от живота особено на фона на ипотечка и дори е много полезно всеки човек да мине през такъв период.... нещо като училище....
    Аз съм бил под наем, ти също, Берти също, Купата предполагам също....никой не е умрял от това че е бил под наем някога...
    Младият западняк е толкова далече от покупката на собствено жилище че даже не си го и помисля

Със стартова заплата за млад специалист с висше в диапазона 25-30к на година няма банка която да му отпусне повече от 100к

няма смисъл да обяснявам че в градове като Лондон под 150к няма нищо за продаване, отделно че той ще трябва да има спестени поне 30к които няма как да ги спести с 2500 на месец

Чак кога се ожени и се поиздигне в иерархията и почне със жена му да получава общо поне 100к на година може да му минават такива мисли

Пак няма смисъл да обяснявам че това с издигането се случва на много малък процент от хората просто щото няма мениджърски позиции за всички

Коментар

• Click image for larger version

Name:	11.JPG
Views:	1
Size:	65.4 КБ
ID:	4097109

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Не ща да ми папа инфлацията парите. Не съм бизнесмен и не ща да бъда. Ако св наложи ще продавам когато му дойде времето. Паднали цени. Нищо. Нали навсякъде ще паднат. Кеша откъм тули пак ще е съхранен. За сирене и домати ще има.
        Ще си позволя само да добавя, че Западняка живее под наем не за да е щастлив, а защото не може да си позволи да си купи собствено жилище.
        Или поне собствено на място , което да го направи щастлив.
        И се примирява и приема реалностите извличайки максимума от тях.
        Иначе под наем не е лошо , има си и предимства в някои етапи от живота особено на фона на ипотечка и дори е много полезно всеки човек да мине през такъв период.... нещо като училище....
        Аз съм бил под наем, ти също, Берти също, Купата предполагам също....никой не е умрял от това че е бил под наем някога...
        Last edited by pesimist4o na kvadrat; 29.07.2023, 15:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
          Зеленото в Люлин -

[ATTACH=CONFIG]n4097098[/ATTACH]
          В София на 400 евро далечната 2006-та

Уни ти мазохист ли си ???

Защо си го причиняваш???

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца
            Аз съм българче щастливо-
            купих си апартамент!
            Май стените са накриво,
            но нали си е за мен!

Кредита е първа стъпка-
            почваш с банката борба.
            То си е голяма тръпка,
            ако жив си след това.

Чакаш смело кота било.
            с други думи- груб строеж.
            И ти става много мило,
            сякаш с болка ти растеш.

После идва дограмата-
            пее твоето сърце.
            Кондензира по стената,
            но си имаш PVC.

Ето майсторите сръчно
            ще шпакловат две стени.
            Обясняват ти научно
            всички нови кривини.

После плочки, гипс-картони,
            майстор нов и нов късмет-
            пренарежда без фасони
            уж прекрасния паркет.

Иде шкаф, след него втори-
            тук очукан, там сгрешен.
            Но със майстор не се спори-
            той е майстор, ти кретен.

И накрая, без съмнение,
            си щастливец, ако ток,
            след година закъснение,
            има в новия ти блок...
            Ех ти българче щастливо
            пак си стъпило накриво.

Туй че майстор те люлее
            в мрежата си и ти пее -
            то е песен безобидна.
            Виж кво става, рожбо свидна,
            щом банкерът те налази.
            Нека Господ да те пази
            от горещия му дъх във къдриците ти черни!
            Помислите му са скверни
            и туй дето ти убива,
            докат в скута му седиш,
            не е на майстора теслата,
            ни е кирка, ни лопата.
            То е друг вид инструмент -
            кредит за апартамент.

Коментар

• Зеленото в Люлин -

Click image for larger version

Size:	43.8 КБ
ID:	4097098

Коментар

• Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение

аз пък не разбирам от къде тоя зор да се купи имот непременно ?! западняците са по балами щот не наливат пари в имоти и живеят цял живот под наем, нали ?! цялата психология на българина е миш маш зареди такива внушения, че нищо че ставаш роб на банката .. важното е да имаш имот .. а качеството на живот няма значение .. , затягаш колана и си стискаш задника да не сереш .. обаче да имаш .. то ще остане за децата един ден видиш ли пълни щуротии .. ако говорим за имота като инвестиция .. то това е инвестиция само ако си наистина много богат ..а такива са по 1 % от хората останалите 99 % са видяла жабата че подковават коня и тя вдигнала крак ако си паралия със собствен бизнес успешен .. играй, купувай смело .. ако си гольо .. не се надскачай, защото е по вероятно да се наиграеш накрая
                Не ща да ми папа инфлацията парите. Не съм бизнесмен и не ща да бъда. Ако св наложи ще продавам когато му дойде времето. Паднали цени. Нищо. Нали навсякъде ще паднат. Кеша откъм тули пак ще е съхранен. За сирене и домати ще има.
                Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Пазара на наеми през далечната 2006 -

Size:	48.2 КБ
ID:	4097095

Коментар

И мен, естествено. Но понеже пита му казвам. Той е по-богат от нас. Просто не смее да си купи имот. Нищо. На 70 години ще си купи.
                    аз пък не разбирам от къде тоя зор да се купи имот непременно ?! западняците са по балами щот не наливат пари в имоти и живеят цял живот под наем, нали ?! цялата психология на българина е миш маш зареди такива внушения, че нищо че ставаш роб на банката .. важното е да имаш имот .. а качеството на живот няма значение .. , затягаш колана и си стискаш задника да не сереш .. обаче да имаш .. то ще остане за децата един ден видиш ли пълни щуротии .. ако говорим за имота като инвестиция .. то това е инвестиция само ако си наистина много богат ..а такива са по 1 % от хората останалите 99 % са видяла жабата че подковават коня и тя вдигнала крак ако си паралия със собствен бизнес успешен .. играй, купувай смело .. ако си гольо .. не се надскачай, защото е по вероятно да се наиграеш накрая
                    действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта

Коментар

• Шамани още през далечната 2011 да искаш -

Size:	18.7 КБ
ID:	4097092

Коментар

• Първоначално изпратено от Първа_цигулка Разгледай мнение
                        Здравейте,

Живея във Варна в апартамент под наем, но със съпругата ми сме от Добрич. Решихме да изтеглим ипотечен кредит и да си купим собствен апартамент тук във Варна, но ходихме на оглед на едни хубави къщи в родния ни град и сега се двоумим къде да се установим. Ако закупим къщата в Добрич ще имаме по-добро качество на живот, а в апартамент във Варна няма да ни се налага да пътуваме всекидневно до работа, а и след няколко години ще е по-добре за училища за малкия. Чудим се какво да изберем, апартамента или къщата. Дайте още съвети плюсове и минуси.
                        При всеки човек е различно и всеки ще ти каже обратното на другият в зависимост от приоритеттите му.
                        А забавното е че пък приоритетите са различни в различни етапи от живота.
                        С личен пример аз съм израснал в къща сега живея в апарт макар да имам къщи около София защото не мога да си представя да вися 2-3 4аса в кола всеки ден и да съм такси за децата, жената и т.н. , магазини, болници, всичко е по-добре в по-големият град.
                        Но след като изгоня децата / станат самостоятелни/ сигурно ще изкарвам повече време в къща.
                        Трябва да решиш кое е най-добре за вас самите / колата и загубеното време може да не са проблем/ .... и умната с ипотеките. Няма никакво съмнение, че лихвите ще се вдигнат сериозно в близките 1-2-3 години....ще минат реално 6% ГПР, така че ако нямате поне 50% от сумата...мислете...
                        Успех

Коментар

• Здравейте,

Живея във Варна в апартамент под наем, но със съпругата ми сме от Добрич. Решихме да изтеглим ипотечен кредит и да си купим собствен апартамент тук във Варна, но ходихме на оглед на едни хубави къщи в родния ни град и сега се двоумим къде да се установим. Ако закупим къщата в Добрич ще имаме по-добро качество на живот, а в апартамент във Варна няма да ни се налага да пътуваме всекидневно до работа, а и след няколко години ще е по-добре за училища за малкия. Чудим се какво да изберем, апартамента или къщата. Дайте още съвети плюсове и минуси.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Превъзходство? Мдаа, докато не им поискаш доказателства.
                            Бетерчо, не се знае дали не са с ЕООД-та с 800лв заплатка. Как да го докажат това което искаш

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

Ето пак!
                              явно е трудно да се въздържиш.
                              Всеки си има глава и бинтрябвало да мисли с нея, а не да се води от форумни "експерти".
                              Темата дори няма смисъл да се чете, щото освен заяждания и опити за превъзходство няма нищо полезно.
                              Превъзходство? Мдаа, докато не им поискаш доказателства.

Коментар

Вие не сте може би. Това е сборен образ на други като вас които може би ще останат под наем цял живот. Много са. А може някои да четат. Форума има образователен характер. Нека послушат вас. Ще наследят един ден и са жус. . Или мама и тати ще им купят. Като поузреят още малко.
                                Ето пак!
                                явно е трудно да се въздържиш.
                                Всеки си има глава и бинтрябвало да мисли с нея, а не да се води от форумни "експерти".
                                Темата дори няма смисъл да се чете, щото освен заяждания и опити за превъзходство няма нищо полезно.

Коментар

Working...
                                X