IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Инфлацията повишава наемите на логистични и търговски площи у нас - Investor.bg
    Инфлацията повишава наемите на логистични и търговски площи у нас

Незаетите логистични имоти в София се изчерпват и са само 1,5% от общото предлагане

Често имам чувството, че същото се случва и при жилищния сектор. Вдигат се наемите, вдига се доходността, и заради инфлацията всеки гледа да купи имот и хайде цените пак нагоре. Тая лудост трябва да спре и все някога цените ще трябва да спаднат. Времето е пред нас, ще чакаме.

Коментар

• Ето тези цени вече ми харесват, но на зелено е малко рисково, а и цените тепърва ще започнат да падат.

Click image for larger version

Name:	Screenshot 2023-05-23 170148.jpg
Views:	1
Size:	72.8 КБ
ID:	4067730

Коментар

• Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение

Той е много силен в техническия анализ, от 6 години познава за спада в имотите с точност до десетилетие +- още едно
        Не е само той, когато започнах да следя темата имаше един дето прогнозираше спад още през 2029, но и той "позна" с едно десетилетие по-късно. А спад неминуемо ще има, няма вечен ръст. Във всеки бик дреме по една скрита мечка.
        Last edited by gbikov; 23.05.2023, 17:44.

Коментар

• Търсенето на имоти продължава да надвишава предлагането (imoti.net)

Търсенето на имоти у нас продължава да надвишава предлагането. Това коментираха в ефира на предаването „Директно“ Снежана Стойчева, управител на Imoti.net и Галина Максимова, управител на агенция за недвижими имоти Софконсулт.

Според тях тенденцията е налице от миналата година, но продължава да се задълбочава.

Към момента голяма част от собствениците задържат имотите си без да ги обявяват за продажба, за да запазят парите си от инфлацията, притеснени от политическата и икономическата обстановка в страната, споделя Стойчева.

Щом започнаха да излизат платените статии по 2-3 пъти на ден значи сме близо до пукането на балона. Неприятното само ще е да не се окаже вярна статията, че тогава ще трябва да почакам по-дълго време.

Коментар

• ПРОМОЦИЯ

Срещу 2к е/м2, отървавам форумци от стара комунистическа двустайна тухла в Иван Вазов или баня Мадара. Бонус сто кила рибай блек ангъс от Яне Янев.

Допуска се собственик да не е съфорумец, а роднина по пряка линия и/или доверен адвокат. В този случай, бонусът се редуцира до ваучер за вечеря за двама в есте-то с бутилка просеко.

Коментар

• https://www.bloombergtv.bg/a/35-bloo...o-visoki-lihvi

ХА ХА ХА -Ратко готви се

Лихви по ипотечни кредити поне 7-8% до 12 месеца
              Джейми Даймън: Гответе се за по-високи лихви

Джейми Даймън, директор на JPMorgan

Вече видяхме затягане при кредитирането, защото най-лесният начин за една банка да задържи капитала си е като не дава заеми. Предстои да видим точно това и смятам, че всички трябва да са подготвени за още по-високи лихви. Непрекъснато давам този съвет на клиентите и на банките: 5% лихва по федералните фондове не е достатъчна, гответе се за 6% или 7%.

Затова смятам, че има вероятност лихвите да продължат да се покачват и не до 3,7 или 3,8 – говоря за 4,25, 4,5 или 5 или 6%, а може би дори и 7%.

Аз бих се подготвил за такива лихви. Не знаем със сигурност, но трябва да сме подготвени за това.

Коментар

• Инфлация- НЕТ
                Започва изпускането на хелия ....а той е доста между другото

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
                  нещо гледам и наемите от "графиката" на петрогъсчо са се приготвили за вертикално излитане
                  ще има дефицит на кашони от хладилници и бойлери, използвани за жилищни нужди
                  И на мен така ми се види. На фона на скъпите материали и липсата на майстори, текущите наемни нива са меко казано изоставащи. Сега е най-изгодния момент да си квартирант - около 600лв. вървят приличните едностайни на нелоша локация, новички и ремонтирани. Само преди 10г. същите се отдаваха на около 350лв, а тогава сиренето беше 5лв., кашкавала 8. Сега на същите ментета цените са тройни, значи наемчетата спокойно могат да подгонят хилядарка.

Коментар

има едно малко неудобство в тоя случай
                    https://www.youtube.com/watch?v=ffv2AlsxjQA
                    Това не е чак толкова голям проблем. Има си хотели, къщи за гости и евтини екскурзии до Турция и Северна Африка. А и през това време ще инвестирам и множа кеша.

Коментар

нещо гледам и наемите от "графиката" на петрогъсчо са се приготвили за вертикално излитане
                      Той е много силен в техническия анализ, от 6 години познава за спада в имотите с точност до десетилетие +- още едно

Коментар

• Първоначално изпратено от gbikov Разгледай мнение

Като стана дума за пълнене на гуши, аз съм и против пълненето на гушите и на алчните наемодатели, та за всеки случай се разбрах с родителите ми, че ако се наложи да чакам намалението на цените, да си ползвам бившата стая при тях.
                        има едно малко неудобство в тоя случай
                        https://www.youtube.com/watch?v=ffv2AlsxjQA
                        препоръка е

Коментар

аз съм против излишното бързане и пълнене гушите на алчни строители, банкери и брокери.
                          я по-добре така
                          https://www.youtube.com/watch?v=vkLOvJxDMsA&t=32s
                          Като стана дума за пълнене на гуши, аз съм и против пълненето на гушите и на алчните наемодатели, та за всеки случай се разбрах с родителите ми, че ако се наложи да чакам намалението на цените, да си ползвам бившата стая при тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от gbikov Разгледай мнение

Да, но пък после пък ще чакаме стръмно спускане. А да чакаме ние можем и цялото време е пред нас.
                            аз съм против излишното бързане и пълнене гушите на алчни строители, банкери и брокери.
                            я по-добре така
                            https://www.youtube.com/watch?v=vkLOvJxDMsA&t=32s
                            препоръка е

Коментар

Да, но пък после пък ще чакаме стръмно спускане. А да чакаме ние можем и цялото време е пред нас.

Коментар

• нещо гледам и наемите от "графиката" на петрогъсчо са се приготвили за вертикално излитане
                                препоръка е

Коментар

Working...
                                X