IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

Хубаво, дори прекрасно бих казала. Интересното е от какви суми ще започне така лелеяния спад и дали няма да се случи след десетилетие / я
    За сега не виждам причина да има такъв.
    Има, има 10-15%.

Коментар

• Ей тъй кът стане начи:
      Стойне Василев
      Днес получих извлечение от моя УПФ фонд. Резултатите са следните:

Загуба от 12.6% за 2022 година
      Инфлация за 2022 година от 16.9%, т.е. отрицателна реална доходност от -29.5% (загубили са близо 30% от парите ми за пенсия само за 1 година)
      Удържат ми по 3.75% входяща такса на всяка вноска (при ETF-ите няма такава такса, например)
      Взимат 0.75% върху цялата сума като инвестиционна такса (при индексните фондове е 0.07%, т.е. 10 пъти по-ниска)
      Седя и се чудя - ако това допълнително пенсионно осигуряване не беше задължително (ДЗПО), дали щях да внасям парите си за пенсия в някой УПФ?
      Дори да не съм съгласен, единственото нещо, което мога да направя е да прехвърля партидата си в друга компания със сходни резултати и такси.

Коментар

• Ако оставим, дежурните дъвки на понижители за лихви, ипотеки и прочее, обмислих обособяването на една хранителна верига при инвестициите. При мен тя се явява такава: с доходи от наем, купувам акции, с дивидентите от акциите събирам кеш за нови такива врътки, дали в имоти или директно в нови акции. Не се различава много от животинската хранителна верига. В новата тема разбира се съм посочил най-честата практика-печалба от бизнес да се набива в дивидентни акции. Ще се радвам да коментирате идеята за "хранителната верига при инвестициите".

Коментар

• Първоначално изпратено от gbikov Разгледай мнение
          Значи като понижител виждам здраво понижение в цената на имотите. Забелязал съм, че по някакъв начин цените на имотите са свързани с данните за безработицата и други фактори. Нарастне ли безработицата и сгъне ли икономиката, цените на имотите отиват у киреча. Та ето малко дании за задаващата се безработица Спасяват летния сезон с работници от Индия, Непал и Бангладеш ᐉ Новини от Fakti.bg - България | ФАКТИ.БГ, същото е положението и със сгъването на икономиката ЕБВР прогнозира ръст на БВП на България от 1,3% през 2023 - Бизнес - БНР Новини (bnr.bg), третия фактор е намаляването на доходите, като съответно доходите започват да спадат Ръст в доходите на българина: харчи повече за месо и алкохол, но яде по-малко хляб - Дебати (debati.bg), четвъртият фактор разбира се е демографията, както знаем населението на страната се топи с всеки изминал час ето и данните 88% от българите, пребивавали в чужбина през последните десетилетия, са се завърнали у нас | Днес.dir.bg, и последния 5-ти фактор за спад в цените на имотите е спад в цените на строителните материали и труда в строителството, тук обаче линкове няма да слагам, че да не стряскаме повишителите, които още не са се усетили, че цените на бетона, дървото, желязото, стъклото и всичко за довършителни работи са наполовина от цените през 2017та, а майсторите си устройват дъмпингови цени за труд, само и само да хванат клиент и да имат работа.д

ХАХАХАХА ХАХАХА, спад, спад, спад.... Дръжте се повишители, идат новите лихви...
          Сгъва икономиката, разтяга се ластика на прашките и Непал и Бангладеш спасяват положението от тотален погром. И аз чух че доктори с по 5К лева заплата ще дойдат от там. ИТ та също. А 88% от гастарите са обран бостан и нямат кинта и за кенеф на село. Абе лошо. Ватманите и шоферите и касиерките ще намажат най-малко у Стрелбище и Бели брези. А плочкаджии, шпакловчици са на паветата. Само треа да устискам и да не продавам поне още 30 години. После пак ще разгънем прашките.
          Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Значи като понижител виждам здраво понижение в цената на имотите. Забелязал съм, че по някакъв начин цените на имотите са свързани с данните за безработицата и други фактори. Нарастне ли безработицата и сгъне ли икономиката, цените на имотите отиват у киреча. Та ето малко дании за задаващата се безработица Спасяват летния сезон с работници от Индия, Непал и Бангладеш ᐉ Новини от Fakti.bg - България | ФАКТИ.БГ, същото е положението и със сгъването на икономиката ЕБВР прогнозира ръст на БВП на България от 1,3% през 2023 - Бизнес - БНР Новини (bnr.bg), третия фактор е намаляването на доходите, като съответно доходите започват да спадат Ръст в доходите на българина: харчи повече за месо и алкохол, но яде по-малко хляб - Дебати (debati.bg), четвъртият фактор разбира се е демографията, както знаем населението на страната се топи с всеки изминал час ето и данните 88% от българите, пребивавали в чужбина през последните десетилетия, са се завърнали у нас | Днес.dir.bg, и последния 5-ти фактор за спад в цените на имотите е спад в цените на строителните материали и труда в строителството, тук обаче линкове няма да слагам, че да не стряскаме повишителите, които още не са се усетили, че цените на бетона, дървото, желязото, стъклото и всичко за довършителни работи са наполовина от цените през 2017та, а майсторите си устройват дъмпингови цени за труд, само и само да хванат клиент и да имат работа.д

ХАХАХАХА ХАХАХА, спад, спад, спад.... Дръжте се повишители, идат новите лихви...
            Last edited by gbikov; 23.05.2023, 20:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
              Гледам, че са заключили перонската тема за потъжнители.

А имаше такъв потенциал за повишаване на мъката.

Това е лош прогностичен белег. Всяка надеждица за поевтиняване на имотите се разсейва като дим от лула. Лошо. Много лошо. Как ще си купя последния имот акъл не ми побира.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Те са горе- долу на едни цени. Епк боксониера 25-27 реални квадрата в Люлин 7 ти е 55000 евра. Гарсониера панеляк в добрите части на Люлин 65-70 000 евра за 40 реални квадрата. Новото и то 70 000 евра за 40 реално а по обява 60 и няколко
                ЕПК боксониера не се ли е утепало за наем. Все 250 еврака може да се вземат мисля. На някой самотен комсомолец. Виж ако са 250-300 лв не излиза добра доходност. Не знам просто наемните нива у Лулин.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Читав панеляк ли? . Тулата е все нова и верно е там някъде.
                  Те са горе- долу на едни цени. Епк боксониера 25-27 реални квадрата в Люлин 7 ти е 55000 евра. Гарсониера панеляк в добрите части на Люлин 65-70 000 евра за 40 реални квадрата. Новото и то 70 000 евра за 40 реално а по обява 60 и няколко

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

https://www.youtube.com/watch?v=tYDPG7_4YrM

ХА ХА ХА ХА ХА
                    Промени на пазара на недвижими имоти - Епизод 71 !!

Огромен спад в сделките в София !

Напълно очаквано, а и в реда на нещата, колкото и на разни участници да не им се иска, пазарът на недвижими имоти търпи промени. В днешното видео ще ви разкажа за някои от тях, които ще определят неговото движение в следващите месеци.
                    20-30% реален спад в сделките в София -данните са от нотариусите !
                    В неделя си изпратих едната квартирантка, от UK която беше. Беше изчистила апарта доста прилично. С 5 куфара и две таксита замина за летището с баща си за помощ. Като ме видяха че заключвам апартамента двама дойдоха да ме питат отдавам ли го пак. Единия питаше за негов приятел, но изглеждаше малко като воатьор. Казах му че първо ще говоря с жена си и не знам дали ще го отдавам. Попита и ква е цената. Казах му 550€ и то към днешна дата. Наесен с нова песен.
                    Last edited by bulgarian lev; 23.05.2023, 19:19.

Коментар

Хубаво, дори прекрасно бих казала. Интересното е от какви суми ще започне така лелеяния спад и дали няма да се случи след десетилетие / я
                      От 700К€ за двустайка с изглед към Витоша в прилична сграда. И на 400-500К€ ще са промоциите на апарти дето гледаш на комшията в банята отсреща без друга гледка. Нещо из Ливадите да кажем. Но тогава поне улици ще има там.
                      Last edited by bulgarian lev; 23.05.2023, 19:19.

Коментар

• Гледам, че са заключили перонската тема за потъжнители.

А имаше такъв потенциал за повишаване на мъката.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
                          Инфлация- НЕТ
                          Започва изпускането на хелия ....а той е доста между другото

Такава ще и графиката на имотните цени в последния пик. Само че с обратна посока. От бързото качване нависоко свет ще се вие ми се струва.

Коментар

• Първоначално изпратено от gbikov Разгледай мнение

Така си е скъпа Дюри. вре-ме-тоооо е наше. Аааааа... ааааа. аааа. Не знам кой какво си е признавал, но че ще има спад е ясно, само трябва да го дочакаме.

Коментар

Цялото време е пред такива като теб :) После само да няма като ,Квръчето : Тогава сбърках, признавам си
                              Така си е скъпа Дюри. вре-ме-тоооо е наше. Аааааа... ааааа. аааа. Не знам кой какво си е признавал, но че ще има спад е ясно, само трябва да го дочакаме.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

В Люлин под1500-1700 евро на реален квадрат нищо читаво не можеш да купиш.
                                Читав панеляк ли? . Тулата е все нова и верно е там някъде.

Коментар

Working...
                                X