IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Веднага мога да се съглася с теб. Лиши си ,че имаш поглед отвътре как се случваха нещата.
    Другото е ,че тогава и апартаменти нямаше ,а парцелите бяха безумно евтини още имам 7-8 УПИ-та от тези времена ,а продадох поне по две от тези които все още притежавам
    Никога парцелите не са били безумно евтини, защото нямаше кредити, а пари в кеш са имали само тия в Партийния дом, които ги държаха в кутии за обувки като архиви. Парцелите ги раздаваха общините при брутална корупция. За да ти дадат парцел, трябва да си отговорен фактор. Не предприемач, а фактор от тия, дето днес си много против тях. Аз имах къща с двор и я отчуждиха. Бутнаха я, получих нотариален акт на хартия срещу чист планински въздух от Витоша. Десет години не можах да се преборя с кмета на общината да си върна парцела при положение, че законът го допускаше. Какво говориш, изобщо?

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
      На ул. Синанишко езеро 23 преди повече от 3 години започва изграждането на сграда от фирма Джи Ейч Инженеринг Груп ООД.
      Ботич, мерси за инфото. Със зеленото трябва да се внимава много.... макар че е основно до късмет. Аз имах подобна случка прз 2005. Бях капарирал апарт през НАЙ–ГОЛЯМАТА брокерска агенция, обаче разрешителното за строеж се забави много като го издадоха ми дадоха умопомрачителен предварителен договор където трябваше всички точки да се променят без изключение / тогава имах доста допир с разни други договори и знаех как да се правят черни дупки в тях/. Прецених че няма да се разправям и си взех капарото дори без да им искам обезщетение за забавата. След 2 години по новините го даваха блока - построен на Акт14 и всеки апарт продаден на двама трима....с предварителен договор....., а инвеститора избягал с парите в Турция.....
      Сега мислех да купувам разни неща с ипотечка / много ''изгодни''/ и се отказах поради горните причини. Има голям потенциал за повторение на случката.....
      Жалко за хората.
      Last edited by pesimist4o na kvadrat; 06.04.2022, 16:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Имам и други примери от тогава.

Възрастна двойка държаха видеотека в общото си мазе. Вечер прибираха касетите в куфари, да не ги откраднат. Казваха, че капе по малко и не след дълго я затвориха. Може би 1г е работила видеотеката.

Друго семейство държаха магазин за дрехи в Бургас, момичето (ученичка в гимназията) ходеше с автобус в Турция да пълни големи чанти със стока и после да я продадат. Обаче отново беше колкото за хляба и в един момент го затвориха. Магазинът е работил 5г или малко повече.

Може би при цигарите и алкохола и при храните са били по-големи печалбите.
        Огромни бяха печалбите при акцизните стоки, куче влачи. Ама си трябваха протекции и рушвети.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

Работил съм в такова гаражче като бях на 15. Преди Костов, който въведе бандеролите, маржът на цигарите беше 30%. Касовият апарат имаше два пръста прах. ЕТ-то правеше месечната заплата на вишист, за един ден. Само, че всеки ден, включително събота и неделя. Също и на Коледа и Великден. По празниците оборота беше х10 и х20. Обичаме да казваме трай си да ти е мирна работата. Това е защото хората са много завистливи. Разбирам ги защо не са парадирали и не са се хвалели, че купуват по един имот всяка година. Имат доходите на 30 вишисти, но разходите на един.
          Имам и други примери от тогава.

Възрастна двойка държаха видеотека в общото си мазе. Вечер прибираха касетите в куфари, да не ги откраднат. Казваха, че капе по малко и не след дълго я затвориха. Може би 1г е работила видеотеката.

Друго семейство държаха магазин за дрехи в Бургас, момичето (ученичка в гимназията) ходеше с автобус в Турция да пълни големи чанти със стока и после да я продадат. Обаче отново беше колкото за хляба и в един момент го затвориха. Магазинът е работил 5г или малко повече.

Може би при цигарите и алкохола и при храните са били по-големи печалбите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
            Ашколсун.
            Ти си конкурирала 3-та база на Илиенци?
            Но не трябва да се дава като пример, който едва ли не всяка обикновена двойка може да си позволи.
            Еле пък с доходи по 1700-2000 лв. като примера по-рано.
            Това са по-скоро двата полюса.
            Е, не съм писала никога ,че съм била на заплата тогава, нали ?
            При това от тези времена познавам много хора като мен и всички са с по няколко апартамента

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
              Имала съм няколко магазина за дрехи и ресторанти.
              Ашколсун.
              Ти си конкурирала 3-та база на Илиянци?
              Но не трябва да се дава като пример, който едва ли не всяка обикновена двойка може да си позволи.
              Еле пък с доходи по 1700-2000 лв. като примера по-рано.
              Това са по-скоро двата полюса.
              Last edited by Julius_BG; 06.04.2022, 16:04.

Коментар

Работил съм в такова гаражче като бях на 15. Преди Костов, който въведе бандеролите, маржът на цигарите беше 30%. Касовият апарат имаше два пръста прах. ЕТ-то правеше месечната заплата на вишист, за един ден. Само, че всеки ден, включително събота и неделя. Също и на Коледа и Великден. По празниците оборота беше х10 и х20. Обичаме да казваме трай си да ти е мирна работата. Това е защото хората са много завистливи. Разбирам ги защо не са парадирали и не са се хвалели, че купуват по един имот всяка година. Имат доходите на 30 вишисти, но разходите на един.
                Веднага мога да се съглася с теб. Лиши си ,че имаш поглед отвътре как се случваха нещата.
                Другото е ,че тогава и апартаменти нямаше ,а парцелите бяха безумно евтини още имам 7-8 УПИ-та от тези времена ,а продадох поне по две от тези които все още притежавам

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Струва ми се, че не казваш всичко за бизнеса през 90 г., с който си сполучила. Тия, дето днес са на по 40 г., а тогава са били десетгодишни, може и да повярват. Правеха се пари, но не и по начина, по който правиш внушението. До бизнес и търговия имаше една много специална пътека. За да стъпиш на нея не се изискваше ум и сърце, а да си на точното място в точното време и най-вече - от точните хора. Това беше един невидим свят, защото видимият бяха гаражите и безистените с опънати простори за турски гащи, както и сергиите по пазарите с алкохол и цигари. Ако случайно си била от тях, там нещата се контролираха от мутрите. Всеки един нищожен опит за видима търговия /не говорим за бизнес, защото бизнесът беше само за белите якички, които опоскваха държавата на тъмно и методично с помощта на целия инструментариум на властта/ биваше връхлитан от преторианската гвардия на тези, които правеха същия този бизнес - мутрите. Това продължи цяло десетилетие. По-семплият бизнес занимавки се въртяха по частни апартаменти, защото нямаше офиси площи. Претакваха се сериозни суми с внос на стоки - турски дрехи в чували, алкохол, цигари - всичко контрабанда, и тайвански части за компютри, което стигаше до средата на 90-те. Това бяха хора, които боравеха с парите на Комсомола, най-вече ТНТМ - откъдето дръпна един олигарх като Гущеров, примерно. От пари на БСП-то, които създадоха всичко останало. Имаше фрапантни случаи, когато Партията - все още държава, изтегляше всички пари по сърдечно-съдовата система на държавата и дори не успяваше да ги събере, още по-малко да ги осчетоводи. Събираха ги в партийния дом. Имаше пари от по неколкостотин хиляди лева в кашони за телевизори /Живкови пари, преди деноминацията на Иван Костов като финансов министър от 1991 г./ които не ги търсеха и приносителите им завъртаха с тях собствен алъш-вериш в комбинация с други подобни и никога сами - всичко беше оркестрирано от когото трябва. Когато кажеш, че си завъртял пари или си забогатял в тия времена, казваш и още нещо, което никога няма да искаш да го споделиш - това са малките вътрешни срамни тайни, които всеки от нас носи в себе си. Това беше бизнесът на 90-те. Е, парите не миришат, но това отеква и до днес като усещане за несправедливост и допринася за разлома в обществото, който се задълбочава във времето от ред други допълнителни външни и вътрешни фактори.
                  Никакви внушения не правя, внушения правиш ти !!!
                  Имала съм няколко магазина за дрехи и ресторанти. Не съм плащала на никакви мутри защото един мой съученик ми даде няколко стикера които си сложих на обектите и приключих преписката Точно смелост и сърце си трябваше за да въртиш дребна търговийка и да печелиш много добре. Отделно тогава и с имотите можеше да се "играе" като на борсата. Бяха славни времена
                  Днес ако съм на същите години както тогава бих направила същото

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Според мен гаражните магазинчета и тези в общите мазета на блоковете искарваха колкото за хляба и нямаха големи печалби.

В нашият блок имаше такова магазинче, работеше 5-10 години (не помня много добре), беше и видеотека, а после нещо като хранителен магазин или барче, без да има колбаси и хляб. Съседите, които го държаха, купиха един Мерцедес на старо от тези директорските, "очиларка". И вече не го карат,

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                      Наистина ли виждаш наемни нива от порядъка на 4000 евра/мес. за обикновен 3-стаен в Бг след 22 год.?
                      Не говорим за търговски улици, пешеходни булеварди и прочее!
                      Говорим за обикновено жилище.

Аз лично - не го виждам!
                      (не и при намаляващо население, не и при разширяващи се възможности за дистанционна работа, не и при тоя висок процент собственост, който по принцип имаме като наследствен манталитет...)

p.s.
                      Че те в покрайнините на Цюрих бяха по 2250 франка (преди пандемията).
                      Ти как го виждаш да докараме сходен стандарт, че даже и по-висок??
                      Сега ще ти напиша същия пост за който ме репликираш

"Не ! За този апартамент с тази локация не бих си дала парите в никакъв случай. На други локации и други апартамент обаче не съм сигурна, че няма да достигнат тези стойности."
                      Не мисля, че апартаменти като показания и на такива локации наемната цена ще е такава, но на други апартаменти и на други локации няма да се учудя ако доближат тези наемни нива.
                      Дано ме разбереш правилно този път.

Коментар

Като оставим настрана гадовете, за които пишеш, всяка гаражна търговийка правеше месечната заплата на министерски чиновник, само че за ден! Започваше се лесно, защото повечето снабдители даваха стоката на консигнация. Но после дойдоха западните хипермаркети и гаражните ЕТ-та умряха.
                        Според мен гаражните магазинчета и тези в общите мазета на блоковете искарваха колкото за хляба и нямаха големи печалби.

В нашият блок имаше такова магазинче, работеше 5-10 години (не помня много добре), беше и видеотека, а после нещо като хранителен магазин или барче, без да има колбаси и хляб. Съседите, които го държаха, купиха един Мерцедес на старо от тези директорските, "очиларка". И вече не го карат,

Коментар

Струва ми се, че не казваш всичко за бизнеса през 90 г., с който си сполучила. Тия, дето днес са на по 40 г., а тогава са били десетгодишни, може и да повярват. Правеха се пари, но не и по начина, по който правиш внушението. До бизнес и търговия имаше една много специална пътека. За да стъпиш на нея не се изискваше ум и сърце, а да си на точното място в точното време и най-вече - от точните хора. Това беше един невидим свят, защото видимият бяха гаражите и безистените с опънати простори за турски гащи, както и сергиите по пазарите с алкохол и цигари. Ако случайно си била от тях, там нещата се контролираха от мутрите. Всеки един нищожен опит за видима търговия /не говорим за бизнес, защото бизнесът беше само за белите якички, които опоскваха държавата на тъмно и методично с помощта на целия инструментариум на властта/ биваше връхлитан от преторианската гвардия на тези, които правеха същия този бизнес - мутрите. Това продължи цяло десетилетие. По-семплият бизнес занимавки се въртяха по частни апартаменти, защото нямаше офиси площи. Претакваха се сериозни суми с внос на стоки - турски дрехи в чували, алкохол, цигари - всичко контрабанда, и тайвански части за компютри, което стигаше до средата на 90-те. Това бяха хора, които боравеха с парите на Комсомола, най-вече ТНТМ - откъдето дръпна един олигарх като Гущеров, примерно. От пари на БСП-то, които създадоха всичко останало. Имаше фрапантни случаи, когато Партията - все още държава, изтегляше всички пари по сърдечно-съдовата система на държавата и дори не успяваше да ги събере, още по-малко да ги осчетоводи. Събираха ги в партийния дом. Имаше пари от по неколкостотин хиляди лева в кашони за телевизори /Живкови пари, преди деноминацията на Иван Костов като финансов министър от 1991 г./ които не ги търсеха и приносителите им завъртаха с тях собствен алъш-вериш в комбинация с други подобни и никога сами - всичко беше оркестрирано от когото трябва. Когато кажеш, че си завъртял пари или си забогатял в тия времена, казваш и още нещо, което никога няма да искаш да го споделиш - това са малките вътрешни срамни тайни, които всеки от нас носи в себе си. Това беше бизнесът на 90-те. Е, парите не миришат, но това отеква и до днес като усещане за несправедливост и допринася за разлома в обществото, който се задълбочава във времето от ред други допълнителни външни и вътрешни фактори.
                          Като оставим настрана гадовете, за които пишеш, всяка гаражна търговийка правеше месечната заплата на министерски чиновник, само че за ден! Започваше се лесно, защото повечето снабдители даваха стоката на консигнация. Но после дойдоха западните хипермаркети и гаражните ЕТ-та умряха.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

И как точно виждаш БНБ да изкупува ДЦК на нулеви лихви без да печата? Това беше въпросът, не дали сме в ERM или не.
                            e така де и тя реално си печата от тия банкомати пуска само 100 левки с мастилото още незасъхнало на последък нали това казвам и аз.
                            http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

Точно така. Няма случайни неща.

Дори днес, някои модерни и актуални политици и управляващи са внуци на някогашните дядовци от БКП, КДС и подобни структури.

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение

Какъв борд бе М1 парите от 12 милярда вече са малко под 25 милярда. ЕРМ-а нищо ли не ви говори баси
                                И как точно виждаш БНБ да изкупува ДЦК на нулеви лихви без да печата? Това беше въпросът, не дали сме в ERM или не.

Коментар

Working...
                                X