IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

Що ти имаш ли с какво?
    Известно време се заблуждавах че имам, ама се оказа че стига само за Бусманци :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Неговите разсъждения са като на брокер, работещ за точно определена строителна фирма. Забелязваш ли, че преди 1-2 години беше далеч по-сдържан и реалистичен? Сега се е овълчил здраво, явно и той предусеща края на лесните пари.

Не знам колко заблуден трябва да си за да вярваш, че купувайки един миризлив двустаен апартамент за половин милион лева спасяваш този половин милион от инфлация.
      Жонка, сори ама истината боли .... не трепи вестителя :-)
      Само да ти покажа че неам нищо общо със строителите прочети внимателно долното.....не че ми пука какво си мислиш....
      И да нервен съм защото имам кеш който виси от година и поради обективни и не толкова причини съм 20% назад поради това....., но квото е тва е....

Ситуацията със строителите е много ЗЛЕ напоследък. Според мен има нещо като картел - всички вдигнаха с по около 200 евро цените. Насочи злобата си към тях, а не към конкурентите за покупка. Ето например онзи дето го дават по телевизорО оня ден ко каза ? Начи себестойността на строителството, /което е само 25-50% от цялата стойост на имота/ се вдигнала с 27% преди, а сега вече било с 35% или нещо подобно. Начи имаме 8% поскъпване на строителната себестойност , което вдига общата себестойност с 2-4%, а той си вдигна цените с 20% !!!! на сграда построена до 3-4 етаж / демек общата му себестойност сигурно и с 1-2% няма да се вдигне/.
      Разбираш ли за каква наглост става въпрос ? Можеше просто да каже сега ни е момента и яко алчнееме , а оня си измисля фалшиви оправдания.
      Така че захапвай ги тях без задръжки....
      А иначе предвид тези скокове на цените надминаващи с много ръстовете на доходите и многото нови проекти съм сигурен че няма да свърши добре . Под това имам предвид че ще има МНОГО незавършени обекти. и неизбежно отрезвяване на цените. Не може 2 години цените да растат двойно над доходите. Ще има връщане наза , а под това разбирам не задължително спад на цените а примерно 2 години по нула ръст на цените , а доходите по 10%...
      Last edited by pesimist4o na kvadrat; 15.04.2022, 17:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Наздраве Радев. Цяла сутрин не спирам да пия.... айран :-)
        Но това не променя реалностите - не са купили, както и ти щото нема с какво :-)
        Що ти имаш ли с какво?

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev

Е бива ли още в 11 сутринта да дегустираш от промоцията.
          Наздраве Радев. Цяла сутрин не спирам да пия.... айран :-)
          Но това не променя реалностите - не са купили, както и ти щото нема с какво :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Не мисля, че си прав. Всеки предпочита по-бърза сделка и да не вади излишни документи. Не е задължително да има нещо нередно при такъв имот.
            Докуметите за продавача са същите.Ако не му се занимава да опълномоши брокера.Все пак 3% требе да се заработят някакси.За купувача е по-голяма разправиятаМоже и да не съм прав но шанса е малък>И аз така се натъкнах на една обява от брокер и то от голяма фирма.Искаха без кредит и се оказа че имота има тежести.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение

Аз нещо такова мислех оняден да предложа на Евго за селските му имоти.
              Да настани я бежанци, я някакви други срещу нисък наем... или наем с/у изкупуване (варианти има).

п.п.
              За инвеститорите в течно злато!
              https://www.24chasa.bg/novini/article/11350416
              Внимавайте, че вече и такива апаши се навъдиха......
              Селските ми имоти са на такива места, че там няма поминък и никой няма да иска да се настани.

Добре че успях да продам цели 3 бр.

Коментар

Ако искаше бърза сделка нямаше да продава на космически цени.
                Е, след като има кой бързо да купи на тези цени, никой няма да каже - Не ,все пак

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Не мисля, че си прав. Всеки предпочита по-бърза сделка и да не вади излишни документи. Не е задължително да има нещо нередно при такъв имот.
                  Ако искаше бърза сделка нямаше да продава на космически цени.

Коментар

Трябва да се подоходи вниматено към обява без кредит.Вероятно банката няма да даде.Което ме навежда на мисълта че нещо не е в ред.

Коментар

А като си позволят ниски наеми ,какво ще ядат.Храната 25% нагоре за година а наемите 10% надолу.Рентиерите не са това което бяха.
                      Явно не си ме разбрал. Пиша ,че наемодатели с наследени или вече изплатени апартаменти могат да си позволят да ги отдават под наем с малко по-нисък наем от конкурентите си с неизплатени все още имоти. Не пиша ,че ще ги дават без пари или с драстично по-ниски наеми. По конкурентни са на пазара ,нищо повече.

Коментар

• Наемите в Истанбул растат по-бързо от галопиращата инфлация
                        https://fakti.bg/imoti/670505-loshi-...chite-na-imoti

https://fakti.bg/imoti/670375-poskap...orichnia-pazar
                        Last edited by pepe1234; 15.04.2022, 15:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

В момента се кълве на всичко, но големият въпрос е " а после какво?". Тези, които спекулират като взимат на тъмнозелено и продават преди акт 16 или след с 20% горница вадят бързи пари и завъртат колелото - риск печели риск губи. Тези, които са за наемче да капе трябва да разчитат, че за голяма част от построените нови имоти ще има наематели, които са склонни да плащат добре, че да има възвръщаемост тази инвестиция.
                          Ще поживеем и ще видим. Препускащата инфлация може(ще) създаде много големи проблеми, които рано или късно ще рефлектират върху всички нас.
                          Споко, прогнозата ми 3.20 лева за евро се измести към 4 след последните 6 месеца Те проблемите вече са налице и са ясни, търпете още. А да, и купувайте скъпо с мотото "ама то ми е за лично ползване"

Коментар

• Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение

Мдааа....

Ами ако не купувам за инвестиция?
                            Тролим си.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

130k е малка сума и всички Андрешковци тичат да се спасяват от инфлация, без да гледат какъв боклук купуват. Трагедия тотална. Убеден съм, че на нито един от тези купувачи не им е притрябвал такъв кофтор.
                              Трябва да се подоходи вниматено към обява без кредит.Вероятно банката няма да даде.Което ме навежда на мисълта че нещо не е в ред.

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

Ти, като си юрист, затова ли отказа да купиш в Люлин? Горчив опит /дъвка/ ааа...
                                Намали мастичката.

Коментар

Working...
                                X