Първоначално изпратено от nradev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Неговите разсъждения са като на брокер, работещ за точно определена строителна фирма. Забелязваш ли, че преди 1-2 години беше далеч по-сдържан и реалистичен? Сега се е овълчил здраво, явно и той предусеща края на лесните пари.
Не знам колко заблуден трябва да си за да вярваш, че купувайки един миризлив двустаен апартамент за половин милион лева спасяваш този половин милион от инфлация.
Само да ти покажа че неам нищо общо със строителите прочети внимателно долното.....не че ми пука какво си мислиш....
И да нервен съм защото имам кеш който виси от година и поради обективни и не толкова причини съм 20% назад поради това....., но квото е тва е....
Ситуацията със строителите е много ЗЛЕ напоследък. Според мен има нещо като картел - всички вдигнаха с по около 200 евро цените. Насочи злобата си към тях, а не към конкурентите за покупка. Ето например онзи дето го дават по телевизорО оня ден ко каза ? Начи себестойността на строителството, /което е само 25-50% от цялата стойост на имота/ се вдигнала с 27% преди, а сега вече било с 35% или нещо подобно. Начи имаме 8% поскъпване на строителната себестойност , което вдига общата себестойност с 2-4%, а той си вдигна цените с 20% !!!! на сграда построена до 3-4 етаж / демек общата му себестойност сигурно и с 1-2% няма да се вдигне/.
Разбираш ли за каква наглост става въпрос ? Можеше просто да каже сега ни е момента и яко алчнееме , а оня си измисля фалшиви оправдания.
Така че захапвай ги тях без задръжки....
А иначе предвид тези скокове на цените надминаващи с много ръстовете на доходите и многото нови проекти съм сигурен че няма да свърши добре . Под това имам предвид че ще има МНОГО незавършени обекти. и неизбежно отрезвяване на цените. Не може 2 години цените да растат двойно над доходите. Ще има връщане наза , а под това разбирам не задължително спад на цените а примерно 2 години по нула ръст на цените , а доходите по 10%...Last edited by pesimist4o na kvadrat; 15.04.2022, 17:07.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Наздраве Радев. Цяла сутрин не спирам да пия.... айран :-)
Но това не променя реалностите - не са купили, както и ти щото нема с какво :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Не мисля, че си прав. Всеки предпочита по-бърза сделка и да не вади излишни документи. Не е задължително да има нещо нередно при такъв имот.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
Аз нещо такова мислех оняден да предложа на Евго за селските му имоти.
Да настани я бежанци, я някакви други срещу нисък наем... или наем с/у изкупуване (варианти има).
п.п.
За инвеститорите в течно злато!
https://www.24chasa.bg/novini/article/11350416
Внимавайте, че вече и такива апаши се навъдиха......
Добре че успях да продам цели 3 бр.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
Ако искаше бърза сделка нямаше да продава на космически цени.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Не мисля, че си прав. Всеки предпочита по-бърза сделка и да не вади излишни документи. Не е задължително да има нещо нередно при такъв имот.
Коментар
-
Трябва да се подоходи вниматено към обява без кредит.Вероятно банката няма да даде.Което ме навежда на мисълта че нещо не е в ред.
Коментар
-
А като си позволят ниски наеми ,какво ще ядат.Храната 25% нагоре за година а наемите 10% надолу.Рентиерите не са това което бяха.
- 1 like
Коментар
-
Наемите в Истанбул растат по-бързо от галопиращата инфлация
https://fakti.bg/imoti/670375-poskap...orichnia-pazarLast edited by pepe1234; 15.04.2022, 15:40.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
В момента се кълве на всичко, но големият въпрос е " а после какво?". Тези, които спекулират като взимат на тъмнозелено и продават преди акт 16 или след с 20% горница вадят бързи пари и завъртат колелото - риск печели риск губи. Тези, които са за наемче да капе трябва да разчитат, че за голяма част от построените нови имоти ще има наематели, които са склонни да плащат добре, че да има възвръщаемост тази инвестиция.
Ще поживеем и ще видим. Препускащата инфлация може(ще) създаде много големи проблеми, които рано или късно ще рефлектират върху всички нас.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
Мдааа....
Ами ако не купувам за инвестиция?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
130k е малка сума и всички Андрешковци тичат да се спасяват от инфлация, без да гледат какъв боклук купуват. Трагедия тотална. Убеден съм, че на нито един от тези купувачи не им е притрябвал такъв кофтор.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Ти, като си юрист, затова ли отказа да купиш в Люлин? Горчив опит /дъвка/ ааа...
Коментар
Коментар