Първоначално изпратено от ВълчоМечков
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ВълчоМечков Разгледай мнениеДнес платих данъци на имоти в Банско от 2019-та насам. Общината забогатя с малко над 5200лв. Понеже данъците ме срутиха финансово, реших да подаря имотите на някой чакащ олимпиец-влакогонец за без пари. Има ли желаещи?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеТук нали някои понижители плачкаха колко е голям %-та необитаеми жилища в София, ама същото се очертава и Швейцария, но не забелязвам да поевтиняват
https://fakti.bg/imoti/712076-ogrome...ogatata-strana
В София има цели квартали ново строителство напълно празни, сгради с акт 16 вътре всичко на шпакловка, изкупено от разни "тарикати" на зелено, които нямат пари или не искат да го завършат, защото не си струва ремонтът и няма избиване доживот. Отделно старото строителство, което ще бъде 50% празно съвсем скоро и ще е за тотал-ремонт.
Ето ви топ-локация Лозенец. От 11 апартамента - 1 продаден, 1 не се продава и 9 броя стоят и чакат малоумника, който да плати над 5000 Евро на квадрат.
https://www.luximmo.bg/bulgaria/obla...-v-sofiya.html
Нали уж всичко беше изкупено още на тъмно зелено? Това горното няма продаване, не и без поне 30% дискаунт. Обектът е в продажба от над 1 година, като вдигнаха цените няколко пъти.Last edited by ejonny2376; 12.09.2022, 18:36.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Миналата седмица средната цена стигна до 128 000 евро някъде ,в момента е с 5-6000 евро надолу,
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Не, не съм чула никой да се оплаква и да продава евтинко въпреки ,че съм казала да ми се обаждат винаги чуят ли нещо такова. Е, може и да има ама моите агенти да не са разбрали. Разбера ли нещо интересно което /а това е много възможно/ не ме интересува непременно ще ти пиша. В Созопол, купих всичко което ми трябва и интерес нямам това благодарение на теб, сега се връщам в София, за покупки
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
За съжаление така се получава. Човек никога не знае, че в един бъдещ момент апартите ще поскъпнат много, както стана сега.
През 60-те и 70-те години също е имало евтини апарти, а в края на 80-те години са с други цени при по-високи номинални заплати на хората.
- 1 like
Коментар
-
Миналата седмица средната цена стигна до 128 000 евро някъде ,в момента е с 5-6000 евро надолу,
Коментар
-
Същевременно и цените вървят нагоре все още. Ето, виж си твоята справка сега :
Резултат от Вашето търсене на:
Вид имот: 2-СТАЕН,
Особености: Тухла
Да не се показват обяви, докладвани за проблем,
Средна цена на имотите в извадката: 123680 euro
Средна цена на кв.м: 1785 euro.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Как е при теб? Няма ли някой закъсал руснак? Един мой познат май я окъсал здравата. Във Франция има предпритие и паднали продажбите доста, мислил да се отърве от някъв голям мезонет във Св Власт някъде около марината. За мен този район не предствлява интерес, ако се интересуваш, мога да поразпитам.
- 1 like
Коментар
-
в момента броя обяви на имоти за гр.София гони 36 000 бройки абсолютен връх ,и го казвам не заради друго,а защото последните години предлагането само намаляваше заради покупките и търсенето ,в момента брояча на обяви е само нагоре и нагоре
Резултат от Вашето търсене на:
Вид имот: 2-СТАЕН,
Особености: Тухла
Да не се показват обяви, докладвани за проблем,
Средна цена на имотите в извадката: 123680 euro
Средна цена на кв.м: 1785 euro.
- 1 like
Коментар
-
Хахаха, не се притеснявайте от мен, аз там нямам никакво намерение да купувам ама никакво. Обичам да купувам имоти в България, и смятам да продължавам да го правя
Коментар
-
в момента броя обяви на имоти за гр.София гони 36 000 бройки абсолютен връх ,и го казвам не заради друго,а защото последните години предлагането само намаляваше заради покупките и търсенето ,в момента брояча на обяви е само нагоре и нагоре
в блока ми има няколко хора (семейства), чиито родители живеят наблизо в съседен блок и те впоследстие са си купили апарт, за да си помагат взаимно и да не трябва да пътуват с кола из София често.
И е трудно да купиш втори апартамент в твоя блок - може да не искат да ти го продадат или да искат космическа цена, или просто да го продадат под носа ти. Или да не видиш обявата в имотния сайт, защото няма снимки на блока отвън.
Коментар
-
Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
ЕЦБ сега започва да вдига скоростно лихвите, ще има и сериозно изтегляне на парична маса поне до момент в който не видят инфлацията под 5%, след това ще има пауза и застой за около 1-2 години. Или според мен ЕЦБ ще вдига ливхите до края на Q1, 2023, след което пауза или минимални корекции в ливхите в рамките на 1-2г.
ФЕД си мисля, че ще приключат с агресията си до края на тази година, след което ще има слаби увеличения с 0,25% и застои от около 1г.
Процентите, които си изброил горе от 50% или 70% е несериозно особенно за среден клас имоти, но е съвсем естествено да имаме около 20-30% корекция от сегашните нива, като ще имаме ръст в предлагането и спад в покупките.
Единствения въпрос е кога ще се случи това в БГ - през лятото или есента на 2023?
Коментар
-
Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
ЕЦБ сега започва да вдига скоростно лихвите, ще има и сериозно изтегляне на парична маса поне до момент в който не видят инфлацията под 5%, след това ще има пауза и застой за около 1-2 години. Или според мен ЕЦБ ще вдига ливхите до края на Q1, 2023, след което пауза или минимални корекции в ливхите в рамките на 1-2г.
ФЕД си мисля, че ще приключат с агресията си до края на тази година, след което ще има слаби увеличения с 0,25% и застои от около 1г.
Процентите, които си изброил горе от 50% или 70% е несериозно особенно за среден клас имоти, но е съвсем естествено да имаме около 20-30% корекция от сегашните нива, като ще имаме ръст в предлагането и спад в покупките.
Единствения въпрос е кога ще се случи това в БГ - през лятото или есента на 2023?
- 1 like
Коментар
Коментар