Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
И аз това обясних,има офис и офис,живял съм в района и познавам манталитета.Около Лева са само комунистически останки от ДС,та и партизани +техните наследници,прости тикви.Затова да не скачат,може и да е за добро на финала.
Да раздвижа темата с нещо забавно: днес са ми дръпнали пари за ипотеката и интересно, нямам повишение. Пускаха писма за 0,5% ама засега нищо. Размина ми се разправията с банката и занимаването с другите неща, които им бях запланувал.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
Някой тук беше писал: "гледаш къде са строили по соца и купуваш там", с уговорки разбира се, за локация и т.н. Но от гео/хидроморфоложка гледна точка е така.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Някой брокер ,много лошо те е излъгал когато си купувал имот в София. Гледката не е основното както е при морските имоти, дори напротив почти е без значение. При твоята покупка е било важно да гледаш инфраструктура, която на този етап дори я няма и подземен кадастър и подпочвени води което е най-лошото в квартала в който си купил. Това ,че виждаш Копитото, няма значение след като няма да имаш изградена нормална инфраструктура поне в следващите 20 год. и дано не ви излязат подпочвените води ,че това няма оправия или ако има е много ама много скъпо.
Това е и основната причина софиянци да не купуваме имоти в Ливади, Вади и Долини, но за сметка на това брокерите нагло лъжат хората които не са стари софиянци и не ги знаят тези неща.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
честно казано има офис и офис
плюсовете на относително малко населен офис са много повече от това да го обитава семейство с малки деца и куче или някой бохем
обикновено се ползва между 9-17ч, отоплява се без много да се мисли, а в тихата част на денонощието е заключен и гък не се чува.
ако ти дойде за съсед някое от така наречените от теб 'какета' и почне да влачи разни чичаци дето на стари години са решили да се правят на плейбои по нощите по-добре ли ще е .. или някой софийски бохем с купони с бело и тн, който полицията само консултира...
за района е вероятно да е офис на някой адвокат или нещо такова - та по-добре разпитай преди да скачаш
ПП ако все пак стане офис може да изискате по-голяма такса за подръжка на общите части - има го регламентирано в закона.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Ми да плати на всички в сградата на които може и да прави. Да видим после как ще се спъне леко. Тез неща стават на село, приятелю, там дето ти говоря изключено. Вече знам че нито аз, нито 2 от етажите ще разрешат. Офис се прави на партер с отделен вход. Публичен дом също.
плюсовете на относително малко населен офис са много повече от това да го обитава семейство с малки деца и куче или някой бохем
обикновено се ползва между 9-17ч, отоплява се без много да се мисли, а в тихата част на денонощието е заключен и гък не се чува.
ако ти дойде за съсед някое от така наречените от теб 'какета' и почне да влачи разни чичаци дето на стари години са решили да се правят на плейбои по нощите по-добре ли ще е .. или някой софийски бохем с купони с бело и тн, който полицията само консултира...
за района е вероятно да е офис на някой адвокат или нещо такова - та по-добре разпитай преди да скачаш
ПП ако все пак стане офис може да изискате по-голяма такса за подръжка на общите части - има го регламентирано в закона.Last edited by bertram; 18.10.2022, 10:24.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Не искам да споря, но съм убедена, че ако ме засегне лично такъв проблем на ответната страна няма да и е никак лесно да ме пребори. Софийска Община имат и електронна поща и започнат ли ги от там ще им правят проверки денонощно докато не променят предназначението на обекта. За да го направят обаче ще им трябва съгласие на живущите след като ползват общ вход. Добър адвокат им трябва.
Там случайни хора са рядкост,той и за това Лева реагира така щото не живее там постоянно и въпреки че притежава имот все още няма опит и не се е сблъсквал челно с района и особеностите му.
Може и никакъв проблем да нямат,има офиси и офиси,но проблем и риск ще има винаги по линия на аварии ,например теч по празници или уикенди ,аварии а в офиса хора няма да има.
По добре е нищо да не правят,за да не се създава проблем,преди проблема.
Коментар
-
Не.
В Яворов ,когато бяхме до БФС,над нас имаше RbNb,преди това беше офис,няма да ти казвам аварии,мизерии,няма на кой да се обадиш,не вдигат телефони,до нас точно по едно време се нанесе гледачка.Върволица от народ идваха да им гледа за пари .Пак нищо не можа да се направи .
Тоя дето е дал 400000евра за апарт нали се сещаш какви възможности има.
По скоро не е решил не взел и на Лева апартамента.
Такива хора освен пари имат и власт.
Коментар
-
Не е толкова трудно ако поискат промяна на Предназначението и пускат непрекъснато жалби.
В Яворов ,когато бяхме до БФС,над нас имаше RbNb,преди това беше офис,няма да ти казвам аварии,мизерии,няма на кой да се обадиш,не вдигат телефони,до нас точно по едно време се нанесе гледачка.Върволица от народ идваха да им гледа за пари .Пак нищо не можа да се направи .
Тоя дето е дал 400000евра за апарт нали се сещаш какви възможности има.
По скоро не е решил не взел и на Лева апартамента.
Такива хора освен пари имат и власт.
Коментар
-
Това по скоро е лоша донякъде новина за теб .Купувач с 400000 евро няма как да спреш да направи офис в България щом е решил.
Понякога такива офиси се оказват проблем,за живущите поради редица прични.
Брал съм ядове на Иван Асен с такива над нас и то не малки.
Така че се моли да нямате проблеми с него по скоро
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
съгласие по памет се иска за обекти с удължено работно време като заведение на пример.
предвид на цените на електроенергията онзи засега му е изгодно да го ремонтира и да го ползва като офис без да го заявява никъде,но много зависи каква дейност и др.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеНовина за перона на Сточна гара! Апартаментът до мен, 100 кв грубо, и Кавръка го знае, и Купата, и други мои познати и приятели от форумните участници е продаден за 400К€ след офертна цена от юни за 450К€ - Докторска градина район. Бабата почина, това го знам, но не очаквах че ще се появи млас българин който прави ремонт. И като го попитах сподели че иска да прави офис. Те тук няма да му се получи, на 2-ри етаж без съгласието на живеещите офис ще види през крив макарон.
Понякога такива офиси се оказват проблем,за живущите поради редица прични.
Брал съм ядове на Иван Асен с такива над нас и то не малки.
Така че се моли да нямате проблеми с него по скоро
Коментар
-
Не съм имала такъв проблем ,но за да направя банков офис от магазин съм променяла предназначението на обекта. Все едно му изкарах ново Разрешение за Ползване, правих планове ,чудесии ,отне ми поне шест месеца на обект и изобщо не беше лесна работа. Едва след като смених предназначението ,банките можеха да отворят и да работят. Истината обаче е ,че не ми искаха съгласие на живущите.
предвид на цените на електроенергията онзи засега му е изгодно да го ремонтира и да го ползва като офис без да го заявява никъде,но много зависи каква дейност и др.Last edited by bertram; 18.10.2022, 09:07.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Позна. Зимата гледката е невероятна.
Това е и основната причина софиянци да не купуваме имоти в Ливади, Вади и Долини, но за сметка на това брокерите нагло лъжат хората които не са стари софиянци и не ги знаят тези неща.Last edited by Дюри; 18.10.2022, 09:39.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеНовина за перона на Сточна гара! Апартаментът до мен, 100 кв грубо, и Кавръка го знае, и Купата, и други мои познати и приятели от форумните участници е продаден за 400К€ след офертна цена от юни за 450К€ - Докторска градина район. Бабата почина, това го знам, но не очаквах че ще се появи млас българин който прави ремонт. И като го попитах сподели че иска да прави офис. Те тук няма да му се получи, на 2-ри етаж без съгласието на живеещите офис ще види през крив макарон.
- 1 like
Коментар
Коментар