Първоначално изпратено от mitko2848
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеОчакванията са през следващата година за равномерен пазар с лек спад на броя на сделките, увеличаване на цените поне с нивата на инфлацията.
https://www.pariteni.bg/novini/imoti...imotite-244150
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
има един лаф - на хубавото бързо се свиква
в последните години на брутално печатане и наливане се възприе идеята, че лихвите скоро не може да се вдигнат и няма да се вдигат защото...
само преди 12г лихви от 10% бяха факт по ипотеките... и тогава бяхме в борд и сега сме в борд.
последния търг за дълг не получи одобрението на мин-фин и не защото нямаше оферти, а защото не им хареса лихвата, която купувачите (вероятно пак предимно бг банки търсеха)
ПП
ако на някой му се занимава може да разцъка тук
https://your-german-mortgage.de/mortgage-calculator/
после си задайте въпросът - Къде сме ние? Страната на лихварите, основни рекламодатели във праймтайма (след хазарта)... с по-ниски лихви от хер шваб...хубаво, но докога ? Червейчето е на кукичката.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Държавите имат пара ,дори ние виждаш поръчваме нови самолети,още като бройка ,държавите имат пари да си платят дълговете
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Очакванията са през следващата година за равномерен пазар с лек спад на броя на сделките, увеличаване на цените поне с нивата на инфлацията.
https://www.pariteni.bg/novini/imoti...imotite-244150
- 1 like
Коментар
� -
Сам виждаш как малко ,по малко всички прогнози отиват нагоре ,относно поскъпването на кредита,моето мнение е че лихва от 8%,дори е малко за да свали ипотекарите ,и да охлади мераците,поне 10% е ок да им се сложи.
Ключово е че длъжниците трябва да платят голяма част от сметката .
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Държавите имат пара ,дори ние виждаш поръчваме нови самолети,още като бройка ,държавите имат пари да си платят дълговете
специално за България ще е пренасочване на пари от обществени поръчки, които въпреки всичкото отклоняване все пак дават доста работни места ... няма да мине без драми.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
При такива лихва кой ще плати дължавната сметка по дълговете,това е въпроса ,ако кажеш може за Нобел да кандидатстваш .
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Ама, като гледам в Чехия почват банките да я плащат. Ще им облагат свръхпечалбите от високи лихви. Същото се пече и в Испания.
Ти си банката,имаш свръхпечалби,лихвите се вдигат,отнемат ти от печалбата,идва криза,от там висок риск,как смяташ ,че банката ще кореспондира с ипотечния пазар,изобщо кредитирането,и всички политики дето помпат имотите ?
Целта виждаме е една,изтегляне на пари от икономиката ,сега методите може да са всякакви,но крайния резултат се гони и той остава един ,да се намали потреблението не само на имоти ,на всичко ,за да паднат цените
Коментар
� -
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнениеДа намина в темата, имам някакво време сега. Благодаря. Аз съм по-умерен в изказа си, но уважавам теб, уважавам Кавръков, както и всеки, който пише тук. Различни гледни точки, различни хора.
защото не те натискат комплекси
темата в последно време стана нормална и всеки може да си каже виждането без да напада и засяга хората на противоположно мнение с няколко малки изключения, но хамбар без мишки не може.
аз лично ще се радвам 'повишителите' да са прави,а 'понижителите' да не сме и нищо кофти да не сполети пазарите, но уви светофара свети жълто (преди червено).
поздрави
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ratten
за дори малко собствено жилише се изисква мисъл и поне някакви тестикули
форумния смешник няма нито едно от двете
радвам се да те видя тройчо
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Хахахаххаах сякаш са ме чули Чехите. Оня ден се чудих дали след енергийните дружества не са наред и банкстерите. Раутата ще става дебела май.
не е с лошо, смеха е здраве и постовете ти са моето лекарство.
ти самия ми изглеждаш като рецептапрепоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Ти си в правото си да предвиждаш такъв сценарий с по 8% лихви по ипотеките, обаче си мисля, че е много малко вероятен. Знаеш, има пари в банките, конкурират се и се получава тази аномалия, от ДЦК-та да вземат 5,5% а от кредити 2,5%. При 8% по лихвите и горе-долу там по българските ДЦК-та държавата няма да е добре с финанските. Представи си из Европа как ще е за държавните заеми ако ОЛП им е 5% а ДЦК-та са по 7%. Че те ще фалират. И заради това не ми се виждат възможни такива лихви.
в последните години на брутално печатане и наливане се възприе идеята, че лихвите скоро не може да се вдигнат и няма да се вдигат защото...
само преди 12г лихви от 10% бяха факт по ипотеките... и тогава бяхме в борд и сега сме в борд.
последния търг за дълг не получи одобрението на мин-фин и не защото нямаше оферти, а защото не им хареса лихвата, която купувачите (вероятно пак предимно бг банки търсеха)
ПП
ако на някой му се занимава може да разцъка тук
https://your-german-mortgage.de/mortgage-calculator/
после си задайте въпросът - Къде сме ние? Страната на лихварите, основни рекламодатели във праймтайма (след хазарта)... с по-ниски лихви от хер шваб...хубаво, но докога ? Червейчето е на кукичката.
Last edited by bertram; 04.11.2022, 21:55.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.bloombergtv.bg/a/8-novin...anii-i-bankite
Чехия удря банките !
Другарки и другари,
Новия Камунизъм е на сцената !
Лозунга на новите пролетарии,Дайде да дадем!
Да вземем и да дадем !!!!
Това е !
Чехия прие данък върху свръхпечалбите на енергийните компании и банките Законопроектът е ключова част от стратегията на правителството да облекчи последиците от кризите в страната
Коментар
�
Коментар