Първоначално изпратено от Frosty
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Това в България няма как да стане.Никоя партия няма да посмее да вдигне данъците на необитаемите жилища. Освен това политиците масово имат по няколко жилища и няма да си ударят по джоба.Бойко Рашков с 10 жилища, Цветан Цветанов с 6 и така нататък. За тия се е разчуло просто.
След 20 години, през 2042-ра година, картината на територията аз си я представям по следния начин:
останали само 1,5 милиона пенсионери; 2 милиона в трудоспособна възраст(от които 1 милион държавна администрация и 1 милион етноси от малцинствата)... тотално масово презастрояване... навсякъде нагъчкано с полупразни коптори...
...празните и необитаемите жилища в градовете достигат до 50%-60%... наем за двустайка 200 евро... наем за тристайка 300 евро...
минимална цена на двустаен 550 000 евро; минимална цена на тристаен 600 000 евро; минимална цена на четиристаен 800 000 евро... българите се подготвят всеки момент да приемат еврото и да влязат в Шенген... българския парламент подготвя проект за закупуването на поредната партида американски самолети модел 1974-та... а от българските политици вече всеки си има по няколко блока с апартаменти...Last edited by Frosty; 05.11.2022, 10:24.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение
Абе тез хора дето имат пари, прокурори, съдии, висши чиновници, хора с бизнес, що не купуват бити коне, ами набиват основно в имоти? Що праят тъй, нали кофторите не са рентабилни?Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеУ Швеция СРИВ !!!
Да не мислиш, че от тия става чеп за зеле. Те не са станали аристократи защото нещо могат. С падналите им от нищото кинти какво да правят. Колко рибай стека можеш да натъпчеш в червото?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение
Абе тез хора дето имат пари, прокурори, съдии, висши чиновници, хора с бизнес, що не купуват бити коне, ами набиват основно в имоти? Що праят тъй, нали кофторите не са рентабилни?Last edited by mirodes; 05.11.2022, 09:41.
- 1 like
Коментар
-
Това в България няма как да стане.Никоя партия няма да посмее да вдигне данъците на необитаемите жилища. Освен това политиците масово имат по няколко жилища и няма да си ударят по джоба.Бойко Рашков с 10 жилища, Цветан Цветанов с 6 и така нататък. За тия се е разчуло просто.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
Не разбирам защо в тази посока? Има други изпитани методи - данъчно облагане е очевидният, стриктно следене за действителните стойности по сделките, разумно планиране при нови проекти, контрол на минималните изисквания при строежи и след това - да не вадят четири помещения от 60м2.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Национализация,насилствено да им се отнемат жилища.Само няколко случая са достатъчни да се разтреперят останалите.
Не може да трупаш и да седи празно
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better
И аз това попитах, а мнението ми беше изтрито:
Този коментар от better е изтрит от aleks262
Причина: Заяждане
П.С ще тръгна и аз те тегля майните май на модераторите!
- 1 like
Коментар
-
https://money-bg.cdn.ampproject.org/...ot-2013-a.html
У Швеция СРИВ !!!
В цял свят имотните пазари ПАДАТ !!
След исторически пик, цените на жилищата в Швеция се сриват с най-бързия темп от 2013-а
Цените на жилищния пазар в Швеция се сриват с най-бързия си темп от 2013 г., което поражда опасения, че прогнозите за потенциален спад в цените на жилищните имоти може да са подценени.
През месец цените на жилищата са намалели с цели 19% от пика. Цените на апартаментите са паднали с цели 13%, според данни на банката SBAB, чийто индикатор се основава на данни за транзакции от сайта за обяви за недвижими имоти Booli.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Да намина в темата, имам някакво време сега. Благодаря. Аз съм по-умерен в изказа си, но уважавам теб, уважавам Кавръков, както и всеки, който пише тук. Различни гледни точки, различни хора.
има много хора тук с различна гледна точка, достойна за уважение
има обаче и смешници без собствено мнение, цитиращи текстове, без да ги разбират.
нямат дори цел, за да го оправдаят
ти си достаъчно великодушен да приемеш и тях.
аз обаче не съм.препоръка е
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
Парите погребани по този начин в тухли повече не участват в никакъв оборот, нито участват в икономическия цикъл, следователно в дългосрочен план носят само негативи за икономиката. Трябва имотния пазар да бъде радвижен, и Ганьо трябва да бъде принуден(ако трябва с шут в дуПЕто) не само да трупа, но и периодично да продава непотребните жилища...
Няма ли в управлението на тази скапана държава поне един макро-икономист, който да е с акъла си?
Не може да трупаш и да седи празно
Коментар
-
Ами хубаво нека да сметнем брой жилища и живущи в София. 740 хиляди жилища според последното преброяване при 1,187 хиляди население. Средно в жилище живеят по 2,5 души. Което означава, че има жилища за 700 хиляди души в повече ,отколкото е населението.
А цените летят в Космоса щото Ганьо като спечели някой лев и ги набива в жилища. И в повечето случаи нито ги обитава,нито ги дава под наем. Затова има и 30 процента необитаеми жилища. А не че има недостиг на жилища.Жилища бол,хора няма .
Няма ли в управлението на тази скапана държава поне един макро-икономист, който да е с акъла си?( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 4 Харесвания
Коментар
-
Радиожурналистът Мариян Иванов е теглил ипотечен кредит. В момента плаща по 600 лева и месечният бюджет на семейството му е изчислен до стотинка. “С жена ли предпочетохме да е по-ниска месечната вноска, за да нямаме проблем с изплащането й, пък ако от някъде паднат пари, то тогава ще може да го изплатим предсрочно”, казва Мариян.
https://businessnovinite.bg/finansi/...lWUdjPRbJh-Ic0
Коментар
Коментар