If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Кавръче, при 10% лихви по ипотеките за бизнеса ще са 15%, много фирми ще фалират а почти всички ще съкратят работници, ти сигурен ли си, че си от най- ценните кадри, които ще си запазят работното място при този сценарий?
Моята работа е свързана с държавния бюджет и конкретно с разни публични схеми за облекчаване на фирмените разходи.Така че мен не ме мисли.Не случайно съм намерил такава работа,да не ме пипат.
в последните години на брутално печатане и наливане се възприе идеята, че лихвите скоро не може да се вдигнат и няма да се вдигат защото...
само преди 12г лихви от 10% бяха факт по ипотеките... и тогава бяхме в борд и сега сме в борд.
последния търг за дълг не получи одобрението на мин-фин и не защото нямаше оферти, а защото не им хареса лихвата, която купувачите (вероятно пак предимно бг банки търсеха)
после си задайте въпросът - Къде сме ние? Страната на лихварите, основни рекламодатели във праймтайма (след хазарта)... с по-ниски лихви от хер шваб...хубаво, но докога ? Червейчето е на кукичката.
Прав си, не е нормално това сега, но ние сме страната на аномалиите. Ще видим докога и как ще вървят нещата. Аз писах - ОК съм да плащам и по 6% процента лихва. Може и да паднат имотите. Ще се издържи при повечето ипотекари. Доходите не са същите спрямо 2008г. Какво да пиша, знаеш ги обратните доводи на твоите. Уж много логика вкарваме в това и накрая става като във вица, където горския дошъл и изгонил и едните и другите.
Държавите имат пара ,дори ние виждаш поръчваме нови самолети,още като бройка ,държавите имат пари да си платят дълговете
Кои държави бе Ники , тия дето имат свръхзадлъжнялост ли ? Някой по надолу спомена за Гърция и драмата с нейните дългове само преди няколко години . Изключително непоследователен си и ме изненадваш . За България аз не говоря , нас с плюнка са ни убили икономически ,принципно !
Сам виждаш как малко ,по малко всички прогнози отиват нагоре ,относно поскъпването на кредита,моето мнение е че лихва от 8%,дори е малко за да свали ипотекарите ,и да охлади мераците,поне 10% е ок да им се сложи.
Ключово е че длъжниците трябва да платят голяма част от сметката .
Кавръче, при 10% лихви по ипотеките за бизнеса ще са 15%, много фирми ще фалират а почти всички ще съкратят работници, ти сигурен ли си, че си от най- ценните кадри, които ще си запазят работното място при този сценарий?
Държавите имат пара ,дори ние виждаш поръчваме нови самолети,още като бройка ,държавите имат пари да си платят дълговете
тук не съм съгласен, но това ще се усети дългосрочно.
специално за България ще е пренасочване на пари от обществени поръчки, които въпреки всичкото отклоняване все пак дават доста работни места ... няма да мине без драми.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Ама, като гледам в Чехия почват банките да я плащат. Ще им облагат свръхпечалбите от високи лихви. Същото се пече и в Испания.
Е,хубаво де ,да помислим малко .
Ти си банката,имаш свръхпечалби,лихвите се вдигат,отнемат ти от печалбата,идва криза,от там висок риск,как смяташ ,че банката ще кореспондира с ипотечния пазар,изобщо кредитирането,и всички политики дето помпат имотите ?
Целта виждаме е една,изтегляне на пари от икономиката ,сега методите може да са всякакви,но крайния резултат се гони и той остава един ,да се намали потреблението не само на имоти ,на всичко ,за да паднат цените
Да намина в темата, имам някакво време сега. Благодаря. Аз съм по-умерен в изказа си, но уважавам теб, уважавам Кавръков, както и всеки, който пише тук. Различни гледни точки, различни хора.
+100
защото не те натискат комплекси
темата в последно време стана нормална и всеки може да си каже виждането без да напада и засяга хората на противоположно мнение с няколко малки изключения, но хамбар без мишки не може.
аз лично ще се радвам 'повишителите' да са прави,а 'понижителите' да не сме и нищо кофти да не сполети пазарите, но уви светофара свети жълто (преди червено).
поздрави
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
за дори малко собствено жилише се изисква мисъл и поне някакви тестикули
форумния смешник няма нито едно от двете
радвам се да те видя тройчо
Да намина в темата, имам някакво време сега. Благодаря. Аз съм по-умерен в изказа си, но уважавам теб, уважавам Кавръков, както и всеки, който пише тук. Различни гледни точки, различни хора.
Коментар