If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Естествено, че не ги познавам, затова и не правя обобщение за намеренията на всички тях.Както правиш ти.И какво значи много такива?Дори и 200 да познаваш, пак са само 0.1 процента от всички, така че няма как да правиш обобщение от 0.1 процента.
Същото се отнася и за теб Виждаш тъмни прозорци ,аз ти пиша защо са такива. Предполагам ,че има и хора купуващи жилища с надеждата да ги продадат по-скъпо ,но мнението ми е ,че те са пренебрежимо малко пред тези които ги ползват или очакват ,че децата им ще ги ползват
Никак не са символични и да, възможно е да стане ,но тогава ще се вдигнат с толкова и данъците за основно жилище. Данъците не са концерт по желание на някой все пак и всички ги плащаме.
Написах ти защо се лъжеш ,че има много празни жилища. Няма толкова празни жилища, всички са обитаеми и собствениците им имат адресни регистрации там.
Аз няма как да направя такива изводи,щото нямам информация. Има изследване по въпроса на Столична община, според което 25 процента от жилищата в София са необитаеми. А и шефът на"Явлена "в интервю каза,че 25-30 процента от жилищата в София били необитаеми.
А данъците трябва да са по-високи САМО за жилище, което не е основно.
Хахаха, нима ти ги познаваш ,че ми пишеш колко жилища са изцяло празни ?!
Аз, поне познавам много такива хора, а и самата имам жилище което не ползвам 100 % в годината защото не живея в България ,но жилището ми е основно и имам адресна регистрация там както и плащам много по-нисък данък за него отколкото за жилищата които отдавам под наем.
Естествено, че не ги познавам, затова и не правя обобщение за намеренията на всички тях.Както правиш ти.И какво,че познаваш значи много такива?Дори и 200 да познаваш, пак са само 0.1 процента от всички, така че няма как да правиш обобщение от 0.1 процента.
"Справедливото" данъчно облагане няма да доведе жилищата да са по-достъпни за масовката. Както е проблем придобиването на НИ в момента, така и ще стане проблем, плащането на данъци.
Що ли в Гърция СТАНА за 1 година - ака ВЕДНАГА?
Ще стане на бизнесмени/инвеститори с 2+, тез с едно жилище за ЖИВЕЕНЕ ще си го плащат без проблем щот ще е 50-100лв. За бизнес си плащаш данък за наема който може да вземеш. Ама ти не си взел - ами да си взел ве, къф е тоя бизнес дет не го правиш.
Като е финансово неграмотен българина ще направиш ЗОРЛЕМ така че да не си пилее парите за глупости. Жилище което седи на ШЗ е върховна глупост. И аз имам таквоз и ще го продам само да измисля кво да правя още едни 100к излишни.
От 30 години държавата с мафиотите строители, бамки и брокерасти се възползват от неграмотността на българина и мечтата му за дом за унуките, и правнуците и пра-правнуците
Хайде по-сериозно. Все едно познаваш собствениците на всички 200 ХИЛЯДИ НЕОБИТАЕМИ ЖИЛИЩА ,та знаеш кой какво прави.Дори и 200 да познаваш (което е много съмнително),това са само 0.1 процента от всички собственици .
Хахаха, нима ти ги познаваш ,че ми пишеш колко жилища са изцяло празни ?!
Аз, поне познавам много такива хора, а и самата имам жилище което не ползвам 100 % в годината защото не живея в България ,но жилището ми е основно и имам адресна регистрация там както и плащам много по-нисък данък за него отколкото за жилищата които отдавам под наем.
Така е,ама тия по-високи данъци са символични.Нека ги направят по 1 процент от данъчната оценка и тая данъчна оценка да се актуализира всяка година от актуалните продажни цени,пък да видим дали всеки ще набива пари в тухли.
А при 200 хиляди необитаеми жилища със сигурност МНОГО са тия жилища, които не се ползват.
Никак не са символични и да, възможно е да стане ,но тогава ще се вдигнат с толкова и данъците за основно жилище. Данъците не са концерт по желание на някой все пак и всички ги плащаме.
Написах ти защо се лъжеш ,че има много празни жилища. Няма толкова празни жилища, всички са обитаеми и собствениците им имат адресни регистрации там.
Не може защото всички се завръщат в тях по няколко пъти в годината и съответно се водят обитаеми ,че дори и са основни жилища и данъка на много от тях е възможно най-ниския
Хайде по-сериозно. Все едно познаваш собствениците на всички 200 ХИЛЯДИ НЕОБИТАЕМИ ЖИЛИЩА ,та знаеш кой какво прави.Дори и 200 да познаваш (което е много съмнително),това са само 0.1 процента от всички собственици .
В днешно време всички жилища които не са основни за притежателя си се облагат с по-високи данъци ! Много българи живеещи в чижбина имат жилища в София, които се обитават рядко ,но всички се надяват да се завърнат и затова не ги отдават под наем и не ги продават.
Няма много празни жилища които не се ползват от собствениците си.
Така е,ама тия по-високи данъци са символични.Нека ги направят по 1 процент от данъчната оценка и тая данъчна оценка да се актуализира всяка година от актуалните продажни цени,пък да видим дали всеки ще набива пари в тухли.
А при 200 хиляди необитаеми жилища със сигурност МНОГО са тия жилища, които не се ползват.
Докато ги няма да ги пускат под наем за да паднат наемите ,какво е това нямало го и хоп празно да седи.Хубаво докато го няма данък по 100 евро на месец затова че не се обитава.Ей само два три закона трябват,не повече.
Не може защото всички се завръщат в тях по няколко пъти в годината и съответно се водят обитаеми ,че дори и са основни жилища и данъка на много от тях е възможно най-ниския
Мечобиков, това е една от разликите между мен и останалите, които чакат спад! Въпреки че не се доверявам на100% на анализа, аз също мисля, че е по-малък от 2008!
Независимо от това балон има и то сериозен /щом и Уникредит ви го каза/, даже им дадох жокер на ъпърите, че спора доскуча, а те нямат капацитета сами да го докажат /а те решиха, че съм си оборил собствената теза/ Спад ще има, като няма никаква гаранция че спадът ще е пропорционален /т.е. по-малък/, защото набълбукването с кредити е в много голяма степен, а таван на лихвите на практика няма.
Сламката на удавника се казва държавен дълг, ама утре да не презентират някой лихвен инструмент на две нива!!
Европейските банки се готвят за проблеми с бизнес имотите заради растящите лихвиИнвеститорите изпитват затруднения от по-скъпото финансиране на дълга, което намалява възвръщаемостта от инвестиции в имоти
Назрява истинско безпокойство, че догодина ужасно много от времето на банките може да бъде заето с управление на нарушени договори“, коментира Бен Томасън, ръководител на отдела за европейски дълг в консултантската компания Colliers. „Ако лихвите нараснат до 5 или 6%, ще има ужасно много сделки, които нарушават тези договорености“, допълва той.
В днешно време всички жилища които не са основни за притежателя си се облагат с по-високи данъци ! Много българи живеещи в чижбина имат жилища в София, които се обитават рядко ,но всички се надяват да се завърнат и затова не ги отдават под наем и не ги продават.
Докато ги няма да ги пускат под наем за да паднат наемите ,какво е това нямало го и хоп празно да седи.Хубаво докато го няма данък по 100 евро на месец затова че не се обитава.Ей само два три закона трябват,не повече.
Е кой ти забранява да купуваш?Купувай ако искаш и 100 жилища. Само,че в"белите"държави такива покупки се облагат с по-високи данъци. Само тук се плащат някакви символични данъци като в резултат градовете се презастрояват и новоизградените блокове стоят празни.Харесва ли ти на теб тая ситуация?Бетонна джунгла без зеленина, без детски площадки, без детски градини.
Могъл да купи, купил.
Ако ми трябва жилище след 5-6 години, и мога да купя сега, защо да не го направя?
Ще мога ли да купя след 5-6? Може би да, може би не.
Ами ако цените са по-високи, а дохода ми не расте? Ще мога ли? Може би не?
Ами ако паднат? Ще ми пука ли, след като жилището ще се ползва? Не.
Ами хайде да въведем закон според който строителите са задължени да строят не 30 % тристайни (както е сега да речем), а 70%.
ТОва ще реши ли проблема?
Е кой ти забранява да купуваш?Купувай ако искаш и 100 жилища. Само,че в"белите"държави такива покупки се облагат с по-високи данъци. Само тук се плащат някакви символични данъци като в резултат градовете се презастрояват и новоизградените блокове стоят празни.Харесва ли ти на теб тая ситуация?Бетонна джунгла без зеленина, без детски площадки, без детски градини.
Ами не е така. Когато вдигнеш много данъците за второ жилище, хората спират да набиват в тухли и от там строителите спират да строят. И после рев и сълзи, че хората искат помощ от държавата - тя да строи! Комунизъм си е това баш И тогава, да и ти ще купуваш НИ, от името на държавата, за благото на младите роми.
Е закъде повече да се строи?При 200 хиляди необитаеми жилища само в София и стотици хиляди в другите градове,то жилища бол.Още повече населението намалява с по 70-80 хиляди на година.
А и защо трябва да се строи и всяка свободна площ да се превръща в тухли и бетон?Защо не се правят детски площадки, детски градини и други обществени полезни съоръжения. А се изграждат блокове, които после стоят празни.
Коментар