Първоначално изпратено от pa4anga
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Глупости. Турция расте с 1 млн на год. У нас купуват за да спасят кеша - даже тук списващите го казват.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Тук съм съгласен. С всяка година 2039 става все по-близка....:-)
Нали ползваме като бечмарк Щатите. Там всички предполагаме, че цените ще обърнат. Няма как да е иначе при ипотечно доминиран пазар. Но все още не се е случило.... Наречи го куха инерция или както искаш, но спада го няма все още....
Сложи 1-2 години до нас евентуално след това....
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Върнах се от Турция преди няколко дни и често ходя там ,това което си написал по-горе може да буди само смях ,вземи иди разгледай и после пиши,ама не до Одрин ,пообиколи хубаво страната и тогава говори врели некипели .
Както написах от няколко години раждаемостта в Турция е под 2.1 , което потърси в гугъл да разбереш какво означава.
В Турция не съм ходил от няколко години и не мисля да ходя освен евентуално за някоя летищна връзка....:-)
Коментар
-
Колега, пак гледате повърхностно на нещата.... Нищо не се е променило :-)
Турция е с отрицателна демография от няколко години насам официално. Страната НЕ расте а ЗАСТАРЯВА. Със Сирийците може да позакрепят положението демографски за някое десетилетие евентуално... Не съм сигурен.
Но всичко това не променя фактите - а именно, че имотите рЪстЪт в крак с инфлацията. Може да е с малко закъснение, може да е + - 10-20-30% , но накрая след ДЪЛЪГ период като се тегли чертата струват същите килограми розАви домати....:-)
У нас , ако няма търсене кой купува имотите ?! :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Не знам къде си се наредил но при положение че в цял свят имотните пазари са надолу ,в България е въпроса на още малко време .
Нали ползваме като бечмарк Щатите. Там всички предполагаме, че цените ще обърнат. Няма как да е иначе при ипотечно доминиран пазар. Но все още не се е случило.... Наречи го куха инерция или както искаш, но спада го няма все още....
Сложи 1-2 години до нас евентуално след това....
Коментар
-
Колега, пак гледате повърхностно на нещата.... Нищо не се е променило :-)
Турция е с отрицателна демография от няколко години насам официално. Страната НЕ расте а ЗАСТАРЯВА. Със Сирийците може да позакрепят положението демографски за някое десетилетие евентуално... Не съм сигурен.
Но всичко това не променя фактите - а именно, че имотите рЪстЪт в крак с инфлацията. Може да е с малко закъснение, може да е + - 10-20-30% , но накрая след ДЪЛЪГ период като се тегли чертата струват същите килограми розАви домати....:-)
- 1 like
Коментар
-
Защо трЕбе Некой да ми казва как да пиша ?! Пиша както ми харесва и смятам за подходящо.
Ама, не мисля, че щото някой пише на диалект, с грешки, без запетайки и т.н. или не ще промени негово величество ПАЗАРЯ !
От друга страна давам малко аванта / душевно успокоение/ на Олимпийците, които да си помислят глей кви диви селяни и простаци са тея дет не прогнозират 50% спад. Нема как да познаят по-добре от нас виртуалните мЕлеонери :-)
За зеУеното съм се наредил на опашката. просто трябва да съхраня кеша с минимална загуба до старта....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Турция не я давайте за пример! Всяка год населението расте с 1 млн. Ердо обяви, че ще строи нови 500 000 жилища. Има търсене - цените се покачват. Тук е обратното.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Не знам кой ви казва (на теб и още няколко човека), че писането с опит за елементарен диалект придава смисъл на думите... не придава.
Изгодно зелено има в момента ако си шаран - гранулирана люцерна, но и тя поскъпна с 50%...
Ама, не мисля, че щото някой пише на диалект, с грешки, без запетайки и т.н. или не ще промени негово величество ПАЗАРЯ !
От друга страна давам малко аванта / душевно успокоение/ на Олимпийците, които да си помислят глей кви диви селяни и простаци са тея дет не прогнозират 50% спад. Нема как да познаят по-добре от нас виртуалните мЕлеонери интеУектОалци :-)
За зеУеното съм се наредил на опашката. просто трябва да съхраня кеша с минимална загуба до старта....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 26.09.2022, 15:48.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеКолеги, гледам темата не се е променила много.... Перона е все така пълен, Берти продължава да твърди, че спад от 50% не може да имаи никога не го е прогнозирал / а само до 40%. Така е от 2016 и ще познае накрая :-)/, Сички катаклизми, данъци и не нам ко се изброени и цените не падата и туй то....
Разбира се и куп измислици, как рабираш ли в Щатите имало вече срив 20-30%, като в същото време има САМО забавяне на ръста , който за последните 12 месеца е 7%. Факт - по-малко от инфлацията е...., начи имотите губят. Но и тва е нормално - нема как постоянно да са над инфлацията. И като написах инфлация се чудя в Турция кое е повече ? Инфлацията, ръсТТТа на цените на имотите или загубата от кеша е цар :-)
Понякога е по-добре човек да приема малка загуба вместо голяма :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Meandmy Разгледай мнениеТова ми напомня Б.Борисов, който сега наляво и надясно плещи за ракети, ядрени удари и ядрени централи и какъв апокалипсис ще настане, ако не се върне на власт. Същата психопатия.Last edited by X_Y; 26.09.2022, 15:24.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Писано е няколко пъти в темата как се определя лихвата на БНБ. Не е тайна.
Не ми требе ипотека ....Требе ми сгодно зеУено...
Изгодно зелено има в момента ако си шаран - гранулирана люцерна, но и тя поскъпна с 50%...
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
Коментар