Първоначално изпратено от ВълчоМечков
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
+1
А тук повишителите твърдят, че всички милиарди депозити стоят и чакат да купят имот. Т.е. лицето А купува от лицето Б имот за сумата X, като тази сума X преминава от сметката на А в сметката на Б. Парчината маса се запазва, но имотът е продаден. Така имоти ще се купуват безкрайно и вечният ръст е неизбежен, хахаха.
виж какво става с твоята инвестиция. рекорд след рекорд...
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Точно тук бъркаш - мислиш си че тези 100 милиарда стоят и чакат да бъдат похарчени за нещо - а дефакто те вече са похарчени, защото срещу тях стоят дългове в същия размер.Крайната станция на потока по плащанията на тези дългове е централната банка - ако тя реинвестира потоците, паричната маса се запазва. Ако не ги реинвестира - паричната маса се свива.
А тук повишителите твърдят, че всички милиарди депозити стоят и чакат да купят имот. Т.е. лицето А купува от лицето Б имот за сумата X, като тази сума X преминава от сметката на А в сметката на Б. Парчината маса се запазва, но имотът е продаден. Така имоти ще се купуват безкрайно и вечният ръст е неизбежен, хахаха.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
Люлин има бърз достъп до всички магистрали и тангенти все пак, включително и до Радомир
Панелки, манелки, тва е положението... строи се ударно навсякъде
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Не знаех, че е вършил такива неща и съм дълбоко разочарован от него, след като го разбирам.
Мен не ме интересува точно колко ще е лихвата, за мен повече е игра, да проверя дали правилно съм преценявал ситуациите и се е случило каквото съм мислил или не. Нали си говорихме - в нашия пазар има аномалия. Много пари в банките, за какво да си развалят бизнеса и да вдигат лихвите - ще дадат по-малко кредити, ще спечелят по-малко, ще има повече проблемни такива, ще заделят провизии, вообще има яка логика да си траят, но ти не разсъждаваш така и все обясняваш, че ще се случи нещо друго. Ще стане увеличението най-вероятно, засега се отлага, според мен.
Нали си в бизнеса с горивата, доколкото знам, гледам анализи, че ще има недостиг от около 1 до 2 млн. барела на ден в световен мащаб след няколко месеца, дали петрола няма да скочи, и инфлацията?
Точно тук бъркаш - мислиш си че тези 100 милиарда стоят и чакат да бъдат похарчени за нещо - а дефакто те вече са похарчени, защото срещу тях стоят дългове в същия размер.Крайната станция на потока по плащанията на тези дългове е централната банка - ако тя реинвестира потоците, паричната маса се запазва. Ако не ги реинвестира - паричната маса се свива.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеКазах ли ретест на дъното преди 4 месеца, ми казал съм:
[ATTACH=CONFIG]n3987520[/ATTACH]
Но иначе, добре си продал.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеТова е форум, говорилник...... да не сме в съда!
п.п.
Ама айде, понеже тройката вече си я вързал - да ударим 1 рамо!Грешиш като си мислиш че банките могат да стоят отстрани и независимо от обстановката да решават дали да вдигнат лихвата или не (и понеже имало "много" пари в тях - нямало да го направят, за да не си развалят рахата). Изобщо не стоят така нещата. Лошите кредити не чакат банките да почнат да вдигат лихвите! Те вече почнаха да растат, малко по малко - с влошаването на покуп. способност на хората. Банките ще реагират като вдигнат рисковата премия, ще почнат да провизират повече, това допълнително ще ги натовари ..... и ще го прехвърлят в/у хората.... лошите кредити ще почнат да растат с още по-голямо темпо - и се получава един порочен кръг, от който се излиза много трудно.
Скритият жокер е.......... (айде стига толкоз за сега, по-нататък за него)!
Това е достатъчно като за 'четворка' във форума!Скоро може и да изкласиш.
Пък може и да си прав за порочния кръг и вообще. Аз по принцип залагам на личната алчност на служителите за бонуси и корпоративния интерес, така, че банките ще бавят доколкото могат вдигането, което все пак е неизбежно в дългосрочен план. Нормално при затормозване на икономиката първите лоши кредити да се появят но засега са незначителни. Между другото, доколкото знам от 3 месеца някъде банките си промениха изискванията и затегнаха кредитите.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
От както чета темата и Кавръка чака спад - си купих първо жилище, продадох го, купих друго и го ремонтирах, направих дете и скоро ще прохожда.
Мисля че като стане детето 1-ви клас Кавръка може и да купи, което е 2028-29. За 3к евро квадрата? Надявам се до тогава да съм успял да захлупя 2-3 имота живи и здрави. Само мекичките ми липсват. Даже може би е грешка да чакам и в момента, макар всяка логика да води до спад на имотите - до сега колко пъти съм се вслушал в мнението на понижителите все са били в грешка(в това число и аз). Но знаем приказката за разваления часовник - може да е дошло времето.
Иначе, относно имотите трудно се познава, защото пазара е много нееластичен. Което означава, че малки обеми, променят рязко и с голям % цената. Когато човек дебне дъно или бяга от връх за покупка, често се прецаква яко. Защото при такъв тип пазари, единствения начин да го "биеш", е с регулярни покупки през равни интервали от време. Но поради високата си цена, за нормалния човек (дори и квалифициран специалист) е невъзможно да купува примерно всяка година. Затова е най-практично да гледа дългосрочно на инвестицията и да действа на принципа buy&hold.
Друг вариант е ходенето на врачка, където срещу скромна сума получаваш безценна информация.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
аа, бртЕрчо е играч и ги усеща
само не знам защо не продаде на 3ке коптора в ливадите и да не се ушие в бай хойни
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение... доказателства трябват.
п.п.
Ама айде, понеже тройката вече си я вързал - да ударим 1 рамо!Грешиш като си мислиш че банките могат да стоят отстрани и независимо от обстановката да решават дали да вдигнат лихвата или не (и понеже имало "много" пари в тях - нямало да го направят, за да не си развалят рахата). Изобщо не стоят така нещата. Лошите кредити не чакат банките да почнат да вдигат лихвите! Те вече почнаха да растат, малко по малко - с влошаването на покуп. способност на хората. Банките ще реагират като вдигнат рисковата премия, ще почнат да провизират повече, това допълнително ще ги натовари ..... и ще го прехвърлят в/у хората.... лошите кредити ще почнат да растат с още по-голямо темпо - и се получава един порочен кръг, от който се излиза много трудно.
Скритият жокер е.......... (айде стига толкоз за сега, по-нататък за него)!
Това е достатъчно като за 'четворка' във форума!Скоро може и да изкласиш.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Едва ли....Той ще купува през цялото време от сега като е 17К докато стане 17$....Питай Жонката да ти потвърди, че при виртуалните нищота това е стратегията - да се купува докато стане нула или ти ги гепят/хакнат/фалират посредниците...Ама то е все тая щото нулата било то и под различни форми все си е нула :-)
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
За лихвите си в грешка ,ще си говорим пак
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеПо добре отколкото да разнясям сребърни монети в тубОси за по 50 лева
- едната е ту-бОси;
- другата е ту-Обути.
- 1 like
Коментар
Коментар