Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
не знам дали си следил пазрЯ 2012-2013
според мен 2012 удари дъното, но дори в 13-та, тогава купувах, пзара беше умрЕл.
цени около дъното и никакви купувачи. май тогава ми е и най-добрата сделка
Активирах се когато дългосрочните депозити започнаха да ми приближават падежите / 3-5 годишни/, което почна да се случва 2015-16...
Какви бяха продавачите ? Закъсали или гонеха 'печалба' ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
И как точно знаеш какво ще направят СТОТИЦИТЕ ХИЛЯДИ собственици на необитаеми жилища?
Някои хора са си вложили всички спестявания в имоти и като видят,че падат цените ще побързат да ги продадат. Ти може и да си милионер и да не те бърка,ама има хора, които цял живот са работили да спестят 200 хиляди лева.И такива хора преобладават сред купилите имоти.
Да уточня става въпрос за София, и за хора които явно имат повече жилища щом са необитаеми = нямат зор да продават....
И точно так става въпрос за хора , за които такава разлика като процент в продажната цена може да им е цял живот работа...и те ще го изпърдят ей така...Никогаш...
Без да уточняваме, че инфлация ще има 2 -цифрена минимум още 2-3 години / не знам за 5/
Единствените хора които биха продали на виртуална пропусната полза са тези на зор и евентуално някой строител решил да се примири с 10-20% по-малка печалба, но пак на зор / трябва му кеш примерно за терен/,,,,
Коментар
-
Първоначално изпратено от ВълчоМечков
Е това казвам и аз. Най-добре си е у деЦката. Ето дори маминия инвестиционен гуру живее в деЦка (верно 200м2 е, но реално е деЦка, приготвена за него от мама и тати). Всъщност си мисля, че освен икономически има и екологични предимства живота на 2-3 генерации под един покрив.
а баща ми всеки път се завиваше с вес'ника и се правеше на болен събота и неделя.
ведомствен панел, дори не знаех колко плащат за парно и храна.
ако имаше интернет, сигурно щях да пействам статии от труд и работническо дело за цените наимотитуLast edited by ratten; 05.10.2022, 22:31.препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
колко пъти да пишем, че никой няма да продава...особено ако цените са паднали. Представяш ли си , че след 2 години примерно цените са минус 30% и изкарам апартите за продан ?!?! Трябва да се гръмна преди това :-) Ако цените паднат просто пак ще купуваме, а Кавръка ще чака дъното :-)))
Кеш за сегашен имот да се държи в банка е слабоумие / то е над 100К обикновено/, а риска между банка и имот е меко казано безумно сравнение. Дори и в Украйна имотите са по-надеждни от банките :-)
Иначе ще има период когато депозита чисто цифром ще бъде по-добре от имот. Може да е 1-2 години, може и 5. Който е врачка може да се пробва....:-)
За мен хазарта и риска не си струват....
според мен 2012 удари дъното, но дори в 13-та, тогава купувах, пзара беше умрЕл.
цени около дъното и никакви купувачи. май тогава ми е и най-добрата сделкапрепоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Кой го интересуват 10-те ви кочини? Банките ще продават ! На корем
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
https://money.bg/property/nyakolko-i...kreditite.html
Ето обобщено за целия свят.
Спадове 10,15%Америка ,Полша срив на ипотеките със 70%,Швеция ...навсякъде само тук се ръсят тъпотии на килограм..
Или имаш предвид че толкова е годишният РЪСТ ? Има спад само за 1 месец...малко....засега.
Haциoнaлният индeĸc Ѕ&Р СоrеLоgіс Саѕе-Ѕhіllеr зa цeнитe в 20 гoлeми гpaдa в cтpaнaтa ce e пoнижил c 0,44% пpeз юли.
В статията пише за може би, могат евентуално , че може да има такъв спад, но В МОМЕНТА го няма.
Пак бавно - може цените да паднат някога / 2039/ , но за момента няма такова нещо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеколко пъти да пишем, че никой няма да продава......
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
колко пъти да пишем, че никой няма да продава...особено ако цените са паднали. Представяш ли си , че след 2 години примерно цените са минус 30% и изкарам апартите за продан ?!?! Трябва да се гръмна преди това :-) Ако цените паднат просто пак ще купуваме, а Кавръка ще чака дъното :-)))
Кеш за сегашен имот да се държи в банка е слабоумие / то е над 100К обикновено/, а риска между банка и имот е меко казано безумно сравнение. Дори и в Украйна имотите са по-надеждни от банките :-)
Иначе ще има период когато депозита чисто цифром ще бъде по-добре от имот. Може да е 1-2 години, може и 5. Който е врачка може да се пробва....:-)
Някои хора са си вложили всички спестявания в имоти и като видят,че падат цените ще побързат да ги продадат. Ти може и да си милионер и да не те бърка,ама има хора, които цял живот са работили да спестят 200 хиляди лева.И такива хора преобладават сред купилите имоти.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеПри тоя демографски срив в България ЕДИНСТВЕНОТО,което държи цените на имотите такива е ,че те се купуват като инвестиция в повечето случаи. И тук вече опираме до вярата,че цените на имотите постоянно ще растат или поне няма да губят стойността си.Въпросът е как ще реагират инвеститорите в имоти при спад на цените.
А и с повишаването на лихвите по депозитите дали няма да стане по-атрактивно да си държиш парите в банка?Щото там няма риск.Помня,че преди време имаше и по 6 процента лихва по депозити от 3 години.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
Можем да се обзаложим, че няма да е двуцифрена!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
Догодина ще е пак двуцифрена. Да видим 1% депозитна ще се услади или загорчи? Съответно 3,5 по ипотечни
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Единия вариант е ,че се опитват са залъжат и последните балъци,ама маймуна с трици лови ли се?
Другия вариант,който аз му давам по-големия % ,е че са толкова тъпи и финансово/икономически неграмотни ,че изобщо не знаят къде се намират и какво им говорим
Коментар
-
Първоначално изпратено от ВълчоМечков Разгледай мнениеСтроят се три пъти по-малко жилища от необходимото ᐉ Новини от Fakti.bg - Имоти | ФАКТИ.БГ
Цените на жилищните парцели скачат главоломно. Тъй като цените на апартаментите се покачват, клиентите са все по-склонни да купуват земя като алтернативна инвестиционна възможност. Това от своя страна води до оскъпяване на тези имоти.
======2029=====2029=======2029========
Поскъпване, поскъпване, поскъпване....
когато накавръка, рубини и нострадамус вещаят свиреп спад от около 40--50%, но от каква база не мога да предвидяпрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениесамо тук се ръсят тъпотии на килограм..
Другия вариант,който аз му давам по-големия % ,е че са толкова тъпи и финансово/икономически неграмотни ,че изобщо не знаят къде се намират и какво им говорим
Коментар
Коментар