Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Гледал съм в Багдад и Дамаск . А ти ?
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
земята ни е хубава и природата не търпи вакуум та рано или късно ще се заселят хора отвън и у нас (африка и южна азия избухват към разстеж)
и тук идва въпросът до колко е оправдано да се бута в жилища особено в квартали, които може да се превърнат в гета (да не дава господ да се случи у нас).
проблемът на инвеститорите на сляпо е, че като мятат кеша гледат към Париж, а не към Алепу или Триполи или Багдат...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнениеТова е тенденция в цяла Европа, не само тук. И както и там, коренното население ще се обогати с мюсли, роми и пр. Все повече арабски имена на лекари срещам. Хората идват, учат, някои заминават, някои остават. Турците имат добър прираст, множат се и държат на семействата си, за разлика от нас, дето всеки втори е разведен и с по 1 дете. Като не искате вие, ще се намери кой да населява жилищата.
и тук идва въпросът до колко е оправдано да се бута в жилища особено в квартали, които може да се превърнат в гета (да не дава господ да се случи у нас).
проблемът на инвеститорите на сляпо е, че като мятат кеша гледат към Париж, а не към Алепу или Триполи или Багдат...това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
застаряването също е фактор!
даже да не намалява но ако остарява това се отразява дългосрочно.
ДЕМОГРАФИЯТА Е ФАКТОР! А нашата е много зле.Last edited by Meandmyself; 06.10.2022, 00:08.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Данните ми са от НСИ.След преброяването. Намаляване на населението с почти 40 хиляди души за 10 години. Увеличение на жилищата с 134 хиляди.
На НСИ вярвам повече отколкото на недоказани твърдения.
Коментар
-
като например това, че 2 двустайки и тристайка в квартали тип красно, гоцето, брезите няма как да вдигнат класата на притежателя им и лишенията за придобиванията им не винаги са оправдани
но това е все едно да обеснява на сектант, че има и други религии
сектата на тулите , струпани от някой тарикат с малко еталбонд и стават топ лукс
Добре, че не се притеснявам за класи и че си признавам, че съм Радомирскоо селянче.....иначе щях да ти се обидя :-))))
ПП. Берти , откакто през 2016 каза, че имотите са балон и ги чака 20-50% спад стойността на притежанието ми е станало по 3....мерено в пари, ама и в розАв домат е напред....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 05.10.2022, 23:50.
- 1 like
Коментар
-
застаряването също е фактор!
ДЕМОГРАФИЯТА Е ФАКТОР! А нашата е много зле.
Коментар
-
Данните ми са от НСИ.След преброяването. Намаляване на населението с почти 40 хиляди души за 10 години. Увеличение на жилищата с 134 хиляди.
ДЕМОГРАФИЯТА Е ФАКТОР! А нашата е много зле.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ВълчоМечков Разгледай мнение
Ах говори ми! От твоите уста - в божийте уши! Да се върнат цените на нивата през 2013-та, язе че си купим само 3 апарта на паветата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Новите жилища С АКТ 16 за последните 10 години в София са около 20-30 000...В близките 5 години обаче може да има 100К нови и това вече ще промени ситуацията....Да речем 2016 бяха само около 1000.... Не ми се търси справката. София за 10 години се е увеличила с над 100К.... може и 200К да са.... / да знам за преброяването по време на Ковида/. Освен това в близките 50 години населението и ще продължи да расте и чак тогава ще има спад....
Отново питай Бетерчо , който кара по 30 дни в годината в Ливадите дали се брои за необитаемо жилището му и дали ще ти го продаде :-)
Мързи ме да пиша, но отново разчиташ на утопии. Ще се увериш към 2039 :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеКое да ми обясни бре Берти ?! Той на мен ?! :-))))
но това е все едно да обеснява на сектант, че има и други религии
сектата на тулите , струпани от някой тарикат с малко еталбонд и стават топ лукстова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
има пекалено активни нови участници в актуалните теми.
спести ми обясненията и сам си направи изводите,
2016 щях да купя в съседният вход от закъсала ипотекарка - свалих 10% от цената, 2 месеца чисти възбрани от парно и кой ли не....отидохме в банката и исках да видя кво дължи и т.н. и онази взе да прави стойки...нямало да ми покаже цифрите....отсвирих я...
Прецених, че ще взимам само на зелено... никакви закъсали не искам...
Коментар
-
точно на песи да му ги обесняваш тези неща няма сми... той е пристрастен.
много хора смятат НИ за уникалния депозит съхранител и умножител на пари, защото - доводи тук сме чели колкото искаш
докато в хората има пари ще купуват тули - ако, че няма кой да ги обитава.
приеми ги такива, защото именно такива хора движат пазара в момента
Коментар
-
Само за 10 години жилищата в София са нараснали с 134 хиляди. А населението е намаляло с 39 хиляди. Да не говорим, че всяка година заради високата смъртност се освобождават жилища,като умрат обитателите им възрастни хора.
Така че напълно реалистично е 30 процента от жилищата да са необитаеми.
И тоя форум не е представителна извадка за всички собственици на над 200 хиляди необитаеми жилища. Тръгнат ли цените надолу, много ще почнат да продават. Още повече ако се вдигнат и лихвите по депозитите.
Коментар
Коментар