IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Недей да ми приписваш неща,които не съм писал. Казвам,че трябва да се облагат с по-високи данъци необитаемите жилища ,а не че трябва да се изземат. На мощните коли как се плащат по-високи данъци. Та като някой държи жилището необитаемо да си му плаща по-висок данък пък ако ще и 50 да има.В цял свят е така.Само тук се плащат някакви смешни данъци и вечер прозорците не светят.
    А аз ти дадох пример с регулиран пазар и високи данъци за празни жилища където са още по недостъпни от София.
    И кой ще определи дали е празно жилището? А на наследствената къща на следващите два етажа след като не живее никой колко трябва да ти направим данъците? Преди да гледаш в на другите паничката е редно да погледнеш в твоята.

Коментар

На кои други мечтая да се вдигнат данъците?Казвам ,че не е нормално да има толкова необитаеми жилища. И е редно като жилището е необитаемо да се плаща по-висок данък.В целият цивилизован свят е така.Ако е единствено жилище или е дадено под наем НЕ желая да се вдигат данъците.
      Ами, не смяташ ли, че е нормално, както всички градски семейства да градят вили през соца, така и сега да си имат ваканционни имоти на планина и море? Те пак ли трябва да бъдат облагани с по-висок данък?

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

моментът е такъв
        като си глътнете граматиките може и друго да напиша, но на този етап май само ще лакърдисваме
        Аз ако си глътна граматиката, такива като теб ще просят на улицата.
        Слез малко на земята и стига си бълвал безполезно съдържание, можеш да подведеш някой по-глупав наивник.

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Както ти обясних няколко пъти - цената на свободен пазар се регулира единствено от търсенето и предлагането.
          Ти какво точно искаш, не мога да разбера. Да се вземат празните жилища на хората ли? Ти ли ще определиш кое е празно?

Те и хилядите кирпичени къщи по запустяващите села са празни и са в тази статистка, но не виждам да има голямо търсене за тях. Защо хората не искат да живеят там? Годните за обитание жилища намаляват всяка година въпреки стъкмистиката. По-рано ти го предложиха, но не ти хареса. Ти изобщо нямаш никаква теза по въпроса с имотите само едно безкрайно мрънкане.
          Недей да ми приписваш неща,които не съм писал. Казвам,че трябва да се облагат с по-високи данъци необитаемите жилища ,а не че трябва да се изземат. На мощните коли как се плащат по-високи данъци. Та като някой държи жилището необитаемо да си му плаща по-висок данък пък ако ще и 50 да има.В цял свят е така.Само тук се плащат някакви смешни данъци и вечер прозорците не светят.

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

Е не мислиш ли, че се надува от поне 4 години, а тази му е пика и затова е такава кривата/по-скоро отвесно правата/
            Нормално е да си мисли, че балонът е започнал да се надува точно след като той е купил - в позиция е. Дали е познал ще стане ясно скоро. Според мен балонът в НИ по света започна да се надува далеч преди 2021-ва, но тогава вече започна да се усеща осезаемо и балона и инфлацията при стоки и услуги.
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

В DCEP -китайският дигитален юан.Имам едни скромни 70 бона и мисля с 50 да купя от тази електронна валута.Там поне няма риск като при криптовалутите,щото Китай стои зад тази електронна валута.
              Не съм много наясно с диг. валути още повече с официалната китайска такава? Има ли спекулативен елемент? Какъв контрол има върху инвестицията? Компартията може да реши от днес за утре да девалвира тая валута при нужда.

​​​​​

Коментар

Ами аз не искам да живея в София.Нито в Люлин, нито където и да е. Така че все пак има и такива хора.
                А в България има много необитаеми жилища, населението намалява, а много жилища се строят. Нормално ли ти се вижда цените да растат?
                Както ти обясних няколко пъти - цената на свободен пазар се регулира единствено от търсенето и предлагането.
                Ти какво точно искаш, не мога да разбера. Да се вземат празните жилища на хората ли? Ти ли ще определиш кое е празно?

Те и хилядите кирпичени къщи по запустяващите села са празни и са в тази статистка, но не виждам да има голямо търсене за тях. Защо хората не искат да живеят там? Годните за обитание жилища намаляват всяка година въпреки стъкмистиката. По-рано ти го предложиха, но не ти хареса. Ти изобщо нямаш никаква теза по въпроса с имотите само едно безкрайно мрънкане.

Коментар

• Първоначално изпратено от MrCurious Разгледай мнение
                  Признавам те за абсолютен майстор на празнодумието.
                  моментът е такъв
                  като си глътнете граматиките може и друго да напиша, но на този етап май само ще лакърдисваме
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

А ти бил ли си да видиш или само си чел по фейса и гледал по тв-то? Това казвам - искаш регулация. За тези "развити икономически държави" мога да ти дам личен пример с Копенхаген понеже имах бизнес партньори там, и там пазара на имоти е под доста силна държавна регулация. Две ИТ фирми си делят офис понеже им е скъп наема, кухнята е обща и се ядат нарязани зеленчуци от найлонови торбички за обед. Ходенето на заведение е изключителна рядкост. Самия офис е последен/тавански етаж без асансьор - вярно точно до входа на парк. Жилищата в района са само за милиардери. Вярно всички таксита са само тесли и нови мерцедеси но много малко хора ги ползват. Партньора ми имаше къща на 40 минути от града която изплаща 30 години и пътува всеки ден. Това е живота на средната класа в Дания. Тук има някакво очакване, че държавата в някакъв вид трябва да ти осигури имот, и то даже без ипотека до колкото разбирам. Бил съм и по други сациалистически държави и да ти кажа имотите не са по-достъпни от София. Тук обаче никой не иска да живее в Люлин, Надежда какво остава да говорим за къща на 30-40 минути от София, че пък и с ипотека.
                    Ами аз не искам да живея в София.Нито в Люлин, нито където и да е. Така че все пак има и такива хора.
                    А в България има много необитаеми жилища, населението намалява, а много жилища се строят. Нормално ли ти се вижда цените да растат?

Коментар

• Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение

Имаш ли свободни пари за инвестиране в момента?
                      Хипотетично, ако имаш 250,000 лв. свободни в момента, в какво би инвестирал?
                      В DCEP-китайският дигитален юан.Там поне няма риск като при криптовалутите,щото Китай стои зад тази електронна валута.
                      Last edited by mirodes; 20.11.2022, 20:57.

Коментар

А дали е така в развитите пазарни общества?Щото в повечето развити икономически държави по света данъците за необитаеми жилища са доста високи.Тия хора строят капитализма от 250 години.Така че все нещичко ще знаят за свободният пазар.
                        И те уверявам, че нямам никакво намерение да купувам апартамент. Ама никакво.
                        А ти бил ли си да видиш или само си чел по фейса и гледал по тв-то? Това казвам - искаш регулация. За тези "развити икономически държави" мога да ти дам личен пример с Копенхаген понеже имах бизнес партньори там, и там пазара на имоти е под доста силна държавна регулация. Две ИТ фирми си делят офис понеже им е скъп наема, кухнята е обща и се ядат нарязани зеленчуци от найлонови торбички за обед. Ходенето на заведение е изключителна рядкост. Самия офис е последен/тавански етаж без асансьор - вярно точно до входа на парк. Жилищата в района са само за милиардери. Вярно всички таксита са само тесли и нови мерцедеси но много малко хора ги ползват. Партньора ми имаше къща на 40 минути от града която изплаща 30 години и пътува всеки ден. Това е живота на средната класа в Дания. Тук има някакво очакване, че държавата в някакъв вид трябва да ти осигури имот, и то даже без ипотека до колкото разбирам. Бил съм и по други сациалистически държави и да ти кажа имотите не са по-достъпни от София. Тук обаче никой не иска да живее в Люлин, Надежда какво остава да говорим за къща на 30-40 минути от София, че пък и с ипотека.

Коментар

Грешиш, къщата ми е наследствена, така че тъщата не ми е помогнала по никакъв начин, а тъста отдавна е починал и не го познавам.
                          Но си прав,че е безсмислено да се купуват жилища за децата като не се знае къде ще живеят като пораснат. А и имам познати, които живеят по цял свят, така че нищо не гарантира ,че ще останат в България.
                          Имаш ли свободни пари за инвестиране в момента?
                          Хипотетично, ако имаш 250,000 лв. свободни в момента, в какво би инвестирал?

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Така ли, ами защо тогава мечтаеш да се вдигат данъците на другите??
                            На кои други мечтая да се вдигнат данъците?Казвам ,че не е нормално да има толкова необитаеми жилища. И е редно като жилището е необитаемо да се плаща по-висок данък.В целият цивилизован свят е така.Ако е единствено жилище или е дадено под наем НЕ желая да се вдигат данъците.

Коментар

А дали е така в развитите пазарни общества?Щото в повечето развити икономически държави по света данъците за необитаеми жилища са доста високи.Тия хора строят капитализма от 250 години.Така че все нещичко ще знаят за свободният пазар.
                              И те уверявам, че нямам никакво намерение да купувам апартамент. Ама никакво.
                              Последно като говорих по тази тема със сестра ми преди години, данъкът за единствената и къща, която обитава в Монреал гонеше 20 К CAD за година или малко под 28 К лева по днешен курс:

https://www.bnb.bg/Statistics/StExte...cies/index.htm

Тя си инвестира спестяванията само на борсите и нямам информация за данъците на необитаеми имоти при тях, но може да са още по-високи. Там е нормално хората да живеят под наем. Повечето хора са така. Щастливи са. Не разбирам, какъв е този зор у нас, всеки да е собственик.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Ми, един балон се надува 5-6 години обикновено. Сега е започнал от март 21-ва. Признавам, че закъснях с месец и половина и купих чак на 21 април.
                                Е не мислиш ли, че се надува от поне 4 години, а тази му е пика и затова е такава кривата/по-скоро отвесно правата/

Коментар

Working...
                                X