IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Ами аз вече имам друга философия. За какво трябва да трупаш ИЗЛИШНО имущество. Аз имам 4 телевизора - ползвам 1 и 1/3 (1 път в седмицата втория). Имам и кино зала с проектор, озвучение (5+1 за 2к - добре че не се изръсих повече) за 6 души - така си и седи вече. Тази година 2-3 пъти го ползвах, догодина може и хич ....
    Като се пенсионираш на село на чист въздух - близо до София че само там има лекари (може и до плевен при ЛЕВа). За какъв ти е да кесиш в лудницата и мръсотията на шопия?
    Да не бъркам персонажа, но мисля, че твоята жена не ще да има деца. Купете жилище, да си го почувства нейно и ще ти роди 10 деца за 9 години.

Да, грешка, поста е до сесо666
    Last edited by vikhunter; 20.11.2022, 22:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Ами имам достатъчно приятели и познати, които живеят в блокове и са ми разказвали потресаващи неща за съседите. Включително за пожари и наводнения от съседни апартаменти.Докато в къщата съседите са отдалечени на десетки метри. Дори и някой да е идиот,вероятността да ти навреди е минимална. Аз например имам проблем с един от съседите, които не дава да бутна старата ограда и да построят нова,въпреки че съм казал ,че аз ще поема разноските. Ами не ще и така си стои старата ограда.Което не ми е никакъв проблем.
      И в тоя форум не само ти,но и други постоянно се опитвате да вкарате дискусията в лични обяснения,а не да се говори по принцип за ситуацията .
      Аз пък навсякъде имам проблеми със съседи при къщите - искат да строят на границата бараки, кокошарници, зайчарници,, един си насочи наклон към моят двор на всичката дъждовна вода с бетонен под, друг иска 2 метра бетонна ограда = на 5 метра без слънце при мен, трети огромни дървета на границата и сянката при мен и т.н. безкрайно количество идиоти при това нагли. Никъде не пиша, че са миризливи, макар в едната селска къща да смърди половината време на кравешки ла*на защото има 2 краварника от различни части на селото и като духне вятър айде....
      Ако не си разбрал идиоти има и в селата и в блоковете. Блоковата среда затова съм си я избрал така че да има по-малко такива започвайки от ново ново на добро място = СКЪПО.
      Та така с личното се случват нещата - чул си някога нещо от сестра ти как е някъде си , ама се оказва че на практика то е безкрайно разкрасено и няма нищо общо с цифрите....И си прав не си единствен. Най са ми любими едни герои от Виена и Мюнхен като ми заобясняват как там имотите са по 1-2К квадрата.... И то е така , ама там е на 50-100км от съответният град. Почти същото е в Щатите - на всички централни места апартаментите са ужасно скъпи, а хората живеят в предградия на 30-50 + км където е тънко за сметка на няколко семейни коли и няколко часа път на ден....

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyyy1 Разгледай мнение
        София равнис по Лондон! Наемите станаха космически

Наемите на апартаменти в София стигат до 1600 евро за тристайно жилище, показват данните на Колиърс за пазара на имоти през третото тримесечие на тази година. За апартамент с три спални наемите тръгват от 1300 евро. За двустайните апартаменти наемите се движат от 950 до 1200 евро, като цената е с ДДС, уточняват от агенцията. За да наемете самостоятелна къща, трябва да платите над 2000 евро, пише pariteni.bg

Ако решите да купите апартамент, най-евтино излизат двустайните, като цените варират от 180 000 до 230 000 евро, а в цената е включен ДДС и парко място. Тристайните апартаменти вървят по 240 000 евро и стигат до 300 000 евро. Сделките за къщи в затворени комплекси с движат около 320 000 до 450 000 евро, а за самостоятелна къща надхвърлят 486 000 евро.

Ако решите да наемете магазин в София, то трябва да знаете, че цените в търговските центрове вървят по 34 евро на квадратен метър, в ритейл парковете, които добиват все по-голяма популярност, наемите са най-ниски – 15 евро на квадратен метър, а най-високи са на търговските улици като Витошка и „Граф Игнатиев“ – 50 евро на квадратен метър.

Доста по-ниски са наемите на офиси в столицата. За помещение в центъра наемът върви по 15 евро на квадратен метър, в широкия център цената пада до 14 евро на квадрат, а в околностите на София. наемът е 13,5 евро на квадратен метър.

За индустриални имоти като складове, например клас А, собствениците на сградите искат по 5 евро на квадрат, а за клас Ф – по 2,7 евро на квадрат.

ПП: Малко преекспонирана ми се струва статията или по-скоро ако са взели апетитнии нишови локации.
        Недей така пич, Нормален апартамент в Лондон е 600 - 800 000 па ун да.

За къщата е различно защото можеш да я купиш без земята и тогава пак плащаш наем.
        Last edited by vikhunter; 20.11.2022, 21:56.

Коментар

• София равнис по Лондон! Наемите станаха космически

Наемите на апартаменти в София стигат до 1600 евро за тристайно жилище, показват данните на Колиърс за пазара на имоти през третото тримесечие на тази година. За апартамент с три спални наемите тръгват от 1300 евро. За двустайните апартаменти наемите се движат от 950 до 1200 евро, като цената е с ДДС, уточняват от агенцията. За да наемете самостоятелна къща, трябва да платите над 2000 евро, пише pariteni.bg

Ако решите да купите апартамент, най-евтино излизат двустайните, като цените варират от 180 000 до 230 000 евро, а в цената е включен ДДС и парко място. Тристайните апартаменти вървят по 240 000 евро и стигат до 300 000 евро. Сделките за къщи в затворени комплекси с движат около 320 000 до 450 000 евро, а за самостоятелна къща надхвърлят 486 000 евро.

Ако решите да наемете магазин в София, то трябва да знаете, че цените в търговските центрове вървят по 34 евро на квадратен метър, в ритейл парковете, които добиват все по-голяма популярност, наемите са най-ниски – 15 евро на квадратен метър, а най-високи са на търговските улици като Витошка и „Граф Игнатиев“ – 50 евро на квадратен метър.

Доста по-ниски са наемите на офиси в столицата. За помещение в центъра наемът върви по 15 евро на квадратен метър, в широкия център цената пада до 14 евро на квадрат, а в околностите на София. наемът е 13,5 евро на квадратен метър.

За индустриални имоти като складове, например клас А, собствениците на сградите искат по 5 евро на квадрат, а за клас Ф – по 2,7 евро на квадрат.

ПП: Малко преекспонирана ми се струва статията или по-скоро ако са взели апетитнии нишови локации.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

Да, когато си на 20 ти е достатъчна боксониера. Може и в по-краен квартал. После двустаен близо до офиса. После тристаен, близо до училище. А на 60 отново е достатъчна боксониера, но този път близо до голяма болница. Толкова е трудно да купуваш и продаваш всеки път. Да мъкнеш мебели и бяла техника. Много по-лесно е да си под наем. И в настоящото Р/Е е също и по-изгодно.
            Ти очевидно тренираш тук, във форума как да отговоряш на жена си, когато те пита "докога ще ме мъкнеш по квартири".

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

Щото като станеш на пр. на 60 ще те се наложи да сменяш квартири към все по евтини и ще се тътриш по улиците с два сака - цялото ти имущество. А, и едно куче.
              Ами аз вече имам друга философия. За какво трябва да трупаш ИЗЛИШНО имущество. Аз имам 4 телевизора - ползвам 1 и 1/3 (1 път в седмицата втория). Имам и кино зала с проектор, озвучение (5+1 за 2к - добре че не се изръсих повече) за 6 души - така си и седи вече. Тази година 2-3 пъти го ползвах, догодина може и хич ....
              Като се пенсионираш на село на чист въздух - близо до София че само там има лекари (може и до плевен при ЛЕВа). За какъв ти е да кесиш в лудницата и мръсотията на шопия?
              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Чак пък 2 милиона в чужбина. От 9 милиона през 1989г населението е 6.5 милиона сега.Минус 2,5 милиона. От тях 1.2 милиона са от отрицателен естествен прираст. Остават 1.3 милиона емигранти. От тях 600 хиляди са цигани и турци. Та българите емигранти са не повече от 700 хиляди. И естествено, че не предлагам да им се облагат основните жилища в България. Такова нещо никога не съм писал.
                А ти не знам защо изобщо се даваш за пример като си в друга категория финансово и милионерка. Имам предвид, че не виждам смисъл човек да пести и да лишава семейството си ,само и само да купи жилище, за което не се знае дали изобщо ще се ползва.Ти определено не си в тая категория.
                Надявам се ,че накрая си разбрал защо има толкова тъмни прозорци и да не продалжаваш като развален грамофон да пишеш едно и също !
                Много повече българи живеят извън страната отколкото има тъмни прозорци. Надявам се много хора да си харчат парите и да не помогнат на децата си за да имат собствени жилища защото за моите деца това са бъдещи наематели

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

Щото като станеш на пр. на 60 ще те се наложи да сменяш квартири към все по евтини и ще се тътриш по улиците с два сака - цялото ти имущество. А, и едно куче.
                  Да, когато си на 20 ти е достатъчна боксониера. Може и в по-краен квартал. После двустаен близо до офиса. После тристаен, близо до училище. А на 60 отново е достатъчна боксониера, но този път близо до голяма болница. Толкова е трудно да купуваш и продаваш всеки път. Да мъкнеш мебели и бяла техника. Много по-лесно е да си под наем. И в настоящото Р/Е е също и по-изгодно.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

Последно като говорих по тази тема със сестра ми преди години, данъкът за единствената и къща, която обитава в Монреал гонеше 20 К CAD за година или малко под 28 К лева по днешен курс:

https://www.bnb.bg/Statistics/StExte...cies/index.htm

Тя си инвестира спестяванията само на борсите и нямам информация за данъците на необитаеми имоти при тях, но може да са още по-високи. Там е нормално хората да живеят под наем. Повечето хора са така. Щастливи са. Не разбирам, какъв е този зор у нас, всеки да е собственик.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

Ще ти го напиша ОТНОВО , защото явно трудно вдяваш ! Няма много празни жилища. Всички празни жилища имат собственици които живеят в чужбина или в други населени места и затова не ги дават под наем. Няма как да им вдигнеш данъците защото тези жилища се водят основни на собствениците им живеещи в чужбина ,та и затова виждаш тъмни прозорци. Извън страната живеят над 2000000 българи не забравяй това.
                      Колкото до това дали е хубаво децата да имат имоти ами за моите е много хубаво защото когато накрая се установят някъде могат да ги продадат и с тези пари да си купят там където желаят, а до тогава ще си получават наеми с които ще подпомагат собствените си такива. Не си мислете ,че е лошо децата ви да са едни гърди пред другите финансово
                      Чак пък 2 милиона в чужбина. От 9 милиона през 1989г населението е 6.5 милиона сега.Минус 2,5 милиона. От тях 1.2 милиона са от отрицателен естествен прираст. Остават 1.3 милиона емигранти. От тях 600 хиляди са цигани и турци. Та българите емигранти са не повече от 700 хиляди. И естествено, че не предлагам да им се облагат основните жилища в България. Такова нещо никога не съм писал.
                      А ти не знам защо изобщо се даваш за пример като си в друга категория финансово и милионерка. Имам предвид, че не виждам смисъл човек да пести и да лишава семейството си ,само и само да купи жилище, за което не се знае дали изобщо ще се ползва.Ти определено не си в тая категория.
                      Last edited by mirodes; 20.11.2022, 21:38.

Коментар

Недей да ми приписваш неща,които не съм писал. Казвам,че трябва да се облагат с по-високи данъци необитаемите жилища ,а не че трябва да се изземат. На мощните коли как се плащат по-високи данъци. Та като някой държи жилището необитаемо да си му плаща по-висок данък пък ако ще и 50 да има.В цял свят е така.Само тук се плащат някакви смешни данъци и вечер прозорците не светят.
                        Ще ти го напиша ОТНОВО , защото явно трудно вдяваш ! Няма много празни жилища. Всички празни жилища имат собственици които живеят в чужбина или в други населени места и затова не ги дават под наем. Няма как да им вдигнеш данъците защото тези жилища се водят основни на собствениците им живеещи в чужбина ,та и затова виждаш тъмни прозорци. Извън страната живеят над 2000000 българи не забравяй това.
                        Колкото до това дали е хубаво децата да имат имоти ами за моите е много хубаво защото когато накрая се установят някъде могат да ги продадат и с тези пари да си купят там където желаят, а до тогава ще си получават наеми с които ще подпомагат собствените си такива. Не си мислете ,че е лошо децата ви да са едни гърди пред другите финансово

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

А аз ти дадох пример с регулиран пазар и високи данъци за празни жилища където са още по недостъпни от София.
                          И кой ще определи дали е празно жилището? А на наследствената къща на следващите два етажа след като не живее никой колко трябва да ти направим данъците? Преди да гледаш в на другите паничката е редно да погледнеш в твоята.
                          Тези по-високи данъци няма да са като самоцел ,а с цел да се раздвижи пазара. А ти откъде знаеш дали не живее някой на другите етажи от къщата?Родителите ми живеят на първият етаж,а на вторият съм приютил бездетния ми чичо.

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

А аз ти дадох пример с регулиран пазар и високи данъци за празни жилища където са още по недостъпни от София.
                            И кой ще определи дали е празно жилището? А на наследствената къща на следващите два етажа след като не живее никой колко трябва да ти направим данъците? Преди да гледаш в на другите паничката е редно да погледнеш в твоята.
                            този с 3 ет къща плаща 3 пъти по висок данък от този с 1-ет. В случая 30лв вместо 10лв .
                            Този с 2+ имота трябва да плаща ПОВЕЧЕ, щото МОЖЕ да прави бизнес с него.
                            Да даваш 2-ри етаж или една стая от 3-ен апартамент под наем не е бизнес - това е мизерия, с огромен компромис за да си платиш сметките
                            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от MrCurious Разгледай мнение

Аз ако си глътна граматиката, такива като теб ще просят на улицата.
                              Слез малко на земята и стига си бълвал безполезно съдържание, можеш да подведеш някой по-глупав наивник.
                              вероятно пишете и през друг профил, а наблюденията ми върху MrCurious с под 100 поста предимно в темата за имотите са повърхностни - така става.
                              успех

Last edited by bertram; 20.11.2022, 21:58.
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Ами, не смяташ ли, че е нормално, както всички градски семейства да градят вили през соца, така и сега да си имат ваканционни имоти на планина и море? Те пак ли трябва да бъдат облагани с по-висок данък?
                                Това са пълни глупости. Става въпрос за притежавани необитаеми жилища в един град. С цел да се раздвижи пазара. От какъв зор ще се облагат вилите на хората?
                                Last edited by mirodes; 20.11.2022, 21:24.

Коментар

Working...
                                X