IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
    Вали, това е добре. Имот на 55км. от София, до река и гора. Има дърва за 10 рецесии, вода в герана също. Чакаме да паднат цените на имотите
    Звучи добре. Но ме подсети, че днес може би не съм питал:

Резултат от Вашето търсене на:
    Вид имот: 2-СТАЕН,

Особености: Тухла
    Да не се показват обяви, докладвани за проблем,

Средна цена на имотите в извадката: 124886 euro
    Средна цена на кв.м: 1762 euro.

# Кога?!?

Коментар

• Вали, това е добре. Имот на 55км. от София, до река и гора. Има дърва за 10 рецесии, вода в герана също. Чакаме да паднат цените на имотите

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Много повече от 10% са. Иди във Вади и Ливади - цели новопостроени сгради с Акт 16 няма жива душа, пълен мрак. Повечето си стоят на шпакловка и заказка, изкупени от разни "инвеститори".
        Броят на необитаемите имоти специално в София е огромен и расте. Същевременно има масово семейства, които се тъпчат по няколко души в панелни гарсониери - тези семейства обаче са дефакто вън от пазара поради ниски доходи и при никакви цени не биха се включили.
        Вижте само тавана на терасата след само 2 години.
        https://www.google.com/maps/@42.6352...7i16384!8i8192

След 5 ще падне мазилката, че и изолацията
        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Ето сравни със София, като е ясно че там има повече деца/ 50% не бели/
          n the 2010 United States census, there were 787,033 people, 331,602 households and 176,037 families residing in the city.
          В София празните, наистина празни без да се обитават жилища са не повече от 10%, което пак е много. Не е празно жилището да речем на пенсионер който е 8 месеца на село в годината или на сестра ти , ако има такова като го ползва по 2-3 седмици на 2 години, когато е тук...
          А и да има празни те са непригодни за съвременно обитаване. Както със селските къщи по 10К. Тези ''празни'' жилища трябва да се налеят с 50-100К за да станат обитаеми, така че това че ги има като бройка не означава, че стават за нещо....
          Много повече от 10% са. Иди във Вади и Ливади - цели новопостроени сгради с Акт 16 няма жива душа, пълен мрак. Повечето си стоят на шпакловка и заказка, изкупени от разни "инвеститори".
          Броят на необитаемите имоти специално в София е огромен и расте. Същевременно има масово семейства, които се тъпчат по няколко души в панелни гарсониери - тези семейства обаче са дефакто вън от пазара поради ниски доходи и при никакви цени не биха се включили.

Коментар

• На Миродес данъците за голямата му къща в областен град, трябва да я обложат с 10 000лв. данък годишно

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

В моята кооперация има два апартамента с германци под наем. Изнася им в България. На тебе къде ще ти изнася след 20-30 год ??? Къде, в Краснодар? Ами след 40 год?
              Който не се справя като тях - мигрира. Но дори да бяха купили няма гаранция, че няма да мигрират. Лично познавам собственици англичани заминали в Испания и ирландци заминали в Австралия. Когато цялата среда - разходите и данъците се движат по-бързо от доходите на някого, разбира се, че може да мигрира. Данъците за собственост са много високи по света. У нас са смешни и това трябва да се промени. За сега не ги вдигат, защото всички хазяи ще калкулират по-високия данък в цената на наема. Хората са още бедни за такива промени. Сигурен съм, че с влизането ни в ЕЗ след 13 месеца, хората ще станат по-богати. Тогава и данъците ще може да се вдигнат. Дано само не ги крадат толкова, за да стига и за облагородяване на средата.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Недей да ми приписваш неща,които не съм писал. Казвам,че трябва да се облагат с по-високи данъци необитаемите жилища ,а не че трябва да се изземат. На мощните коли как се плащат по-високи данъци. Та като някой държи жилището необитаемо да си му плаща по-висок данък пък ако ще и 50 да има.В цял свят е така.Само тук се плащат някакви смешни данъци и вечер прозорците не светят.
                В Цял свят е така че собственик на къща 400 квадрата да плаща пъти по-малък данък от собственик на 60 квадрата двустайка ?! Дали ?!

Коментар

На кои други мечтая да се вдигнат данъците?Казвам ,че не е нормално да има толкова необитаеми жилища. И е редно като жилището е необитаемо да се плаща по-висок данък.В целият цивилизован свят е така.Ако е единствено жилище или е дадено под наем НЕ желая да се вдигат данъците.
                  Постоянно се появяват вдигачи на ЧУЖДИТЕ данъци. Ама те НИ ГИ ВДИГНАХА преди 2-3 години. Вече НЯМАМ отстъпка за основно жилище. Сметни си сам колко процента са това при 2,3, 5, 10 или 20 жилища.
                  А в същото време данъка на селските ми къщи е по 20-30-50 макс 100 лева...смешна работа. За кутийка в София 5 пъти по-малка от селската ми къща данъка е петорен поне....
                  Та трябва да има вдигане на данъци прав си....

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

Този майндсет надува балона в България. Няма нищо лошо да се живее под наем. Много по-богати от нас общества си живеят под наем и си свиркат. Жените там не задават такива въпроси и мъжете им не стават роби до гроб на мазни банкери. Радвам се, че и у нас вече започва да се възприема този начин на живот от все повече хора. Те са свободни и лесно подвижни. Днес им трябва голям апартамент в центъра, а утре малък до бизнес парка. Или обратно. Живота им е хубав и лесен.
                    В моята кооперация има два апартамента с германци под наем. Изнася им в България. На тебе къде ще ти изнася след 20-30 год ??? Къде, в Краснодар? Ами след 40 год?

Коментар

Недей така пич, Нормален апартамент в Лондон е 600 - 800 000 па ун да.

За къщата е различно защото можеш да я купиш без земята и тогава пак плащаш наем.

За наемите говорех, пропуснах да конкретизирам.

Коментар

Ти очевидно тренираш тук, във форума как да отговоряш на жена си, когато те пита "докога ще ме мъкнеш по квартири".
                        Този майндсет надува балона в България. Няма нищо лошо да се живее под наем. Много по-богати от нас общества си живеят под наем и си свиркат. Жените там не задават такива въпроси и мъжете им не стават роби до гроб на мазни банкери. Радвам се, че и у нас вече започва да се възприема този начин на живот от все повече хора. Те са свободни и лесно подвижни. Днес им трябва голям апартамент в центъра, а утре малък до бизнес парка. Или обратно. Живота им е хубав и лесен.

Коментар

Не знам колко трябва да струват жилищата,знам само, че при положение ,че има много необитаеми жилища, постоянно се строят нови и населението намалява, не е нормално цените да се повишават.Къде е тук пазарната логика?
                          Става въпрос за жилища. А в жилищата живеят хора.И то не по един средно в жилище.
                          Ето сравни със София, като е ясно че там има повече деца/ 50% не бели/
                          n the 2010 United States census, there were 787,033 people, 331,602 households and 176,037 families residing in the city.
                          В София празните, наистина празни без да се обитават жилища са не повече от 10%, което пак е много. Не е празно жилището да речем на пенсионер който е 8 месеца на село в годината или на сестра ти , ако има такова като го ползва по 2-3 седмици на 2 години, когато е тук...
                          А и да има празни те са непригодни за съвременно обитаване. Както със селските къщи по 10К. Тези ''празни'' жилища трябва да се налеят с 50-100К за да станат обитаеми, така че това че ги има като бройка не означава, че стават за нещо....

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Ами аз вече имам друга философия. За какво трябва да трупаш ИЗЛИШНО имущество. Аз имам 4 телевизора - ползвам 1 и 1/3 (1 път в седмицата втория). Имам и кино зала с проектор, озвучение (5+1 за 2к - добре че не се изръсих повече) за 6 души - така си и седи вече. Тази година 2-3 пъти го ползвах, догодина може и хич ....
                            Като се пенсионираш на село на чист въздух - близо до София че само там има лекари (може и до плевен при ЛЕВа). За какъв ти е да кесиш в лудницата и мръсотията на шопия?
                            Да не бъркам персонажа, но мисля, че твоята жена не ще да има деца. Купете жилище, да си го почувства нейно и ще ти роди 10 деца за 9 години.

Да, грешка, поста е до сесо666
                            Last edited by vikhunter; 20.11.2022, 22:05.

Коментар

Ами имам достатъчно приятели и познати, които живеят в блокове и са ми разказвали потресаващи неща за съседите. Включително за пожари и наводнения от съседни апартаменти.Докато в къщата съседите са отдалечени на десетки метри. Дори и някой да е идиот,вероятността да ти навреди е минимална. Аз например имам проблем с един от съседите, които не дава да бутна старата ограда и да построят нова,въпреки че съм казал ,че аз ще поема разноските. Ами не ще и така си стои старата ограда.Което не ми е никакъв проблем.
                              И в тоя форум не само ти,но и други постоянно се опитвате да вкарате дискусията в лични обяснения,а не да се говори по принцип за ситуацията .
                              Аз пък навсякъде имам проблеми със съседи при къщите - искат да строят на границата бараки, кокошарници, зайчарници,, един си насочи наклон към моят двор на всичката дъждовна вода с бетонен под, друг иска 2 метра бетонна ограда = на 5 метра без слънце при мен, трети огромни дървета на границата и сянката при мен и т.н. безкрайно количество идиоти при това нагли. Никъде не пиша, че са миризливи, макар в едната селска къща да смърди половината време на кравешки ла*на защото има 2 краварника от различни части на селото и като духне вятър айде....
                              Ако не си разбрал идиоти има и в селата и в блоковете. Блоковата среда затова съм си я избрал така че да има по-малко такива започвайки от ново ново на добро място = СКЪПО.
                              Та така с личното се случват нещата - чул си някога нещо от сестра ти как е някъде си , ама се оказва че на практика то е безкрайно разкрасено и няма нищо общо с цифрите....И си прав не си единствен. Най са ми любими едни герои от Виена и Мюнхен като ми заобясняват как там имотите са по 1-2К квадрата.... И то е така , ама там е на 50-100км от съответният град. Почти същото е в Щатите - на всички централни места апартаментите са ужасно скъпи, а хората живеят в предградия на 30-50 + км където е тънко за сметка на няколко семейни коли и няколко часа път на ден....

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyyy1 Разгледай мнение
                                София равнис по Лондон! Наемите станаха космически

Наемите на апартаменти в София стигат до 1600 евро за тристайно жилище, показват данните на Колиърс за пазара на имоти през третото тримесечие на тази година. За апартамент с три спални наемите тръгват от 1300 евро. За двустайните апартаменти наемите се движат от 950 до 1200 евро, като цената е с ДДС, уточняват от агенцията. За да наемете самостоятелна къща, трябва да платите над 2000 евро, пише pariteni.bg

Ако решите да купите апартамент, най-евтино излизат двустайните, като цените варират от 180 000 до 230 000 евро, а в цената е включен ДДС и парко място. Тристайните апартаменти вървят по 240 000 евро и стигат до 300 000 евро. Сделките за къщи в затворени комплекси с движат около 320 000 до 450 000 евро, а за самостоятелна къща надхвърлят 486 000 евро.

Ако решите да наемете магазин в София, то трябва да знаете, че цените в търговските центрове вървят по 34 евро на квадратен метър, в ритейл парковете, които добиват все по-голяма популярност, наемите са най-ниски – 15 евро на квадратен метър, а най-високи са на търговските улици като Витошка и „Граф Игнатиев“ – 50 евро на квадратен метър.

Доста по-ниски са наемите на офиси в столицата. За помещение в центъра наемът върви по 15 евро на квадратен метър, в широкия център цената пада до 14 евро на квадрат, а в околностите на София. наемът е 13,5 евро на квадратен метър.

За индустриални имоти като складове, например клас А, собствениците на сградите искат по 5 евро на квадрат, а за клас Ф – по 2,7 евро на квадрат.

ПП: Малко преекспонирана ми се струва статията или по-скоро ако са взели апетитнии нишови локации.
                                Недей така пич, Нормален апартамент в Лондон е 600 - 800 000 па ун да.

За къщата е различно защото можеш да я купиш без земята и тогава пак плащаш наем.
                                Last edited by vikhunter; 20.11.2022, 21:56.

Коментар

Working...
                                X