IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Отсега почвай, хазарт хич не е скучно. Като похарчиш всичко и задлъжнееш продаваш квото наследиш ако не е в Сф обаче едва ли ще получиш много за него и дано ти стигне да поиграеш още малко, щото такива зависими дълговете си не връщат.
    Не съм само аз. Казах всички, които участваме по борсите сме малко или много хазартно-зависими. Няма какво да се лъжем - тея борси са хазарт.
    ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение

Икономиката започна да СГЪВА! Иде гоУемото...
      Ножицата се отвори, ластика се опна а половината народ плува без гащи ама нема кой да светне лампата

По между другото от началото на Октомври са в сила новите регулации за заемите и поне за сега няма индикации за отслабване на кредитирането което говори че или регулациите не са достатъчно рестриктивни или не се спазват

Все пак ще е интересно да се видят резултатите за отпуснатите кредити в четвъртото тримесечие като изтече

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Кофтито е че банките ще продължат да раздават пари докато не влезем в рецесия. Рецесията е единия от двата начина да се намалят огромните дългове, другия е през печатането. Като рецесията е само временно забавяне и е просто забавяне на темпа на инфлация, дългосрочно печатането няма да спре. Щатите вече са в дългова спирала и те няма как да си позволят да влезнат в рецесия. Само лихвите по дълга им е повече от 1.2 на трилиона на година(това не се включва в общата цифра на външния дълг). Правителството им харчи 13% от бюджета си само да покрие лихвите по дълга - повече от бюджета им за отбрана, да сложим малко нещата в перспектива. Този гигантски дълг няма как да се пребори с рецесия, само печатане ще има там което ще даде отзвук в целия свят. За това ще виждаме постоянно покачващи се цени на злато, борси и всякакви активи търгувани на международния пазар които не са контролирани като петрола.

В европа е малко по-добре ситуацията от САЩ, но има интересни връзки евро-долар и не мисля, че дори да има рецесия тук ще я оставят да е прекалено дълга като 2008, по-скоро ще преживеем една мини като през короната на хартия и после пак.
        така е, но не пречи да 'изпарят' малко ликвидност при едни бързо ликвидно торнадо.
        частен и публичен (не държавен!) дълг + капитализацията по борсите.

иначе си прав за печатането.
        преди 7г като има пишех тук, че ЗЗ и злато са добри алтернативи на тухли в демографски загиващ пазар ме подиграваха грозно, но земята която се работи носи доход (без данъци!!!), а златото се видя, че не изостава от имотите само дето е в пъти по-ликвидно. При това все още нямаме никаква криза на имотния пазар в България и всичко е 'ори-мели-яж'

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
          днес коментирахме пазара с един играч, който се занимава с покупко-продажба на имоти за чужда и собствена сметка от 20+г. много обигран и пресметлив човек. коментарът му беше " цените отидоха прекалено високо, но банките раздават пари яко - и докато е така действаме"...
          това според мен е най-точното описание на моментното състояние на пазарът на НИ в България.
          Икономиката започна да СГЪВА! Иде гоУемото...

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
            днес коментирахме пазара с един играч, който се занимава с покупко-продажба на имоти за чужда и собствена сметка от 20+г. много обигран и пресметлив човек. коментарът му беше " цените отидоха прекалено високо, но банките раздават пари яко - и докато е така действаме"...
            това според мен е най-точното описание на моментното състояние на пазарът на НИ в България.
            Кофтито е че банките ще продължат да раздават пари докато не влезем в рецесия. Рецесията е единия от двата начина да се намалят огромните дългове, другия е през печатането. Като рецесията е само временно забавяне и е просто забавяне на темпа на инфлация, дългосрочно печатането няма да спре. Щатите вече са в дългова спирала и те няма как да си позволят да влезнат в рецесия. Само лихвите по дълга им е повече от 1.2 на трилиона на година(това не се включва в общата цифра на външния дълг). Правителството им харчи 13% от бюджета си само да покрие лихвите по дълга - повече от бюджета им за отбрана, да сложим малко нещата в перспектива. Този гигантски дълг няма как да се пребори с рецесия, само печатане ще има там което ще даде отзвук в целия свят. За това ще виждаме постоянно покачващи се цени на злато, борси и всякакви активи търгувани на международния пазар които не са контролирани като петрола.

В европа е малко по-добре ситуацията от САЩ, но има интересни връзки евро-долар и не мисля, че дори да има рецесия тук ще я оставят да е прекалено дълга като 2008, по-скоро ще преживеем една мини като през короната на хартия и после пак.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Еми аз каквото наследя като недвижимости - жилища, земи и т.н ще го разпродам и ще го набия веднага на борсите.
              Имоти какво да ги правя - имам си една децка и тя ми стига. Освен това наскоро осъзнах, че тия борси са като хазарт - малко или много всички участници по борсите сме хазартно зависими, а тухлите са прекалено скучна инвестиция - никой не обича скучен живот.

Следователно тухлите са подходящи за пенсии като вас.
              Отсега почвай, хазарт хич не е скучно. Като похарчиш всичко и задлъжнееш продаваш квото наследиш ако не е в Сф обаче едва ли ще получиш много за него и дано ти стигне да поиграеш още малко, щото такива зависими дълговете си не връщат.
              Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Това което ще вземеш, нямаш нито капацитета сам да го поддържаш нито парите да дадеш на хора да го свършат.
                Пък и повечето родители изобщо не ги мислят тези неща - имотите няма да си ги вземат в гроба.

Забелязвам обаче една обща черта във всички токсични "понижители" - лоши отношения с родителите, липса на възпитание и от там ниска култура и липса на елементарни качества като уважение. Аз бих се отказал от всичко което може да наследя за да са живи родителите ми още 1-2 години или месеца например. Макар че е лесно да се откажеш когато няма да получиш кой знае какво. А злобарите чакат някой да умре че да получили имот - ама вие и да го получите не знаете какво да го правите, както писах и да го ремонтирате не можете - освен да го продадете и да мине всичко през тоалетната чиния друго не може да направите.
                В резюме си описал изключително точно манталитета на чакала мършояд.
                Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
                  ...
                  Оня ден говорих с един дет се занимава със строителство/ремонти, намалил заплатите - 70 кинта на общак, 110 на майстор. Отначало се намръщили, после заплашили, че ще напуснат, но след няколко дена "поразмислили" та се върнали.
                  Беттерчо, това в кой град е?

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

чак като остана с две хиляди лева ли го осъзна?
                    Пак е навреме, можеше и със задължения да завърши.

Коментар

• днес коментирахме пазара с един играч, който се занимава с покупко-продажба на имоти за чужда и собствена сметка от 20+г. много обигран и пресметлив човек. коментарът му беше " цените отидоха прекалено високо, но банките раздават пари яко - и докато е така действаме"...
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Освен това наскоро осъзнах, че тия борси са като хазарт - малко или много всички участници по борсите сме хазартно зависими,
                        чак като остана с две хиляди лева ли го осъзна?

Коментар

Това е естественият кръговрат в природата - чакаме ви да умрете за да ви вземем безплатно имотите.
                          Лежиш и чакаш, лежиш и чакаш. Ама като мине повечко време те преместват в Орландовци да лежиш. Там ще си чакаш вечно, прости.

Коментар

Това което ще вземеш, нямаш нито капацитета сам да го поддържаш нито парите да дадеш на хора да го свършат.
                            Пък и повечето родители изобщо не ги мислят тези неща - имотите няма да си ги вземат в гроба.

Забелязвам обаче една обща черта във всички токсични "понижители" - лоши отношения с родителите, липса на възпитание и от там ниска култура и липса на елементарни качества като уважение. Аз бих се отказал от всичко което може да наследя за да са живи родителите ми още 1-2 години или месеца например. Макар че е лесно да се откажеш когато няма да получиш кой знае какво. А злобарите чакат някой да умре че да получили имот - ама вие и да го получите не знаете какво да го правите, както писах и да го ремонтирате не можете - освен да го продадете и да мине всичко през тоалетната чиния друго не може да направите.
                            Еми аз каквото наследя като недвижимости - жилища, земи и т.н ще го разпродам и ще го набия веднага на борсите.
                            Имоти какво да ги правя - имам си една децка и тя ми стига. Освен това наскоро осъзнах, че тия борси са като хазарт - малко или много всички участници по борсите сме хазартно зависими, а тухлите са прекалено скучна инвестиция - никой не обича скучен живот.

Следователно тухлите са подходящи за пенсии като вас.

Коментар

Както и твоите деца те чакат да умреш, за да ти вземат имотчетата. Хубавото е че твоите деца също не се намират никога жени, съответно не си предават сбърканите днк на други нещастни души.

Това е естественият кръговрат в природата - чакаме ви да умрете за да ви вземем безплатно имотите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Minaiivan Разгледай мнение

Прости чака техните да умрат, така че не виждам защо се вълнува толкова от темата. Хубавото на такива е че не се намират никога жени, съответно не си предават сбърканите днк на други нещастни души.
                                Както и твоите деца те чакат да умреш, за да ти вземат имотчетата. Хубавото е че твоите деца също не се намират никога жени, съответно не си предават сбърканите днк на други нещастни души.

Коментар

Working...
                                X