Първоначално изпратено от bulgarian lev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
Икономиката започна да СГЪВА! Иде гоУемото...
По между другото от началото на Октомври са в сила новите регулации за заемите и поне за сега няма индикации за отслабване на кредитирането което говори че или регулациите не са достатъчно рестриктивни или не се спазват
Все пак ще е интересно да се видят резултатите за отпуснатите кредити в четвъртото тримесечие като изтече
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
Кофтито е че банките ще продължат да раздават пари докато не влезем в рецесия. Рецесията е единия от двата начина да се намалят огромните дългове, другия е през печатането. Като рецесията е само временно забавяне и е просто забавяне на темпа на инфлация, дългосрочно печатането няма да спре. Щатите вече са в дългова спирала и те няма как да си позволят да влезнат в рецесия. Само лихвите по дълга им е повече от 1.2 на трилиона на година(това не се включва в общата цифра на външния дълг). Правителството им харчи 13% от бюджета си само да покрие лихвите по дълга - повече от бюджета им за отбрана, да сложим малко нещата в перспектива. Този гигантски дълг няма как да се пребори с рецесия, само печатане ще има там което ще даде отзвук в целия свят. За това ще виждаме постоянно покачващи се цени на злато, борси и всякакви активи търгувани на международния пазар които не са контролирани като петрола.
В европа е малко по-добре ситуацията от САЩ, но има интересни връзки евро-долар и не мисля, че дори да има рецесия тук ще я оставят да е прекалено дълга като 2008, по-скоро ще преживеем една мини като през короната на хартия и после пак.
частен и публичен (не държавен!) дълг + капитализацията по борсите.
иначе си прав за печатането.
преди 7г като има пишех тук, че ЗЗ и злато са добри алтернативи на тухли в демографски загиващ пазар ме подиграваха грозно, но земята която се работи носи доход (без данъци!!!), а златото се видя, че не изостава от имотите само дето е в пъти по-ликвидно. При това все още нямаме никаква криза на имотния пазар в България и всичко е 'ори-мели-яж'
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеднес коментирахме пазара с един играч, който се занимава с покупко-продажба на имоти за чужда и собствена сметка от 20+г. много обигран и пресметлив човек. коментарът му беше " цените отидоха прекалено високо, но банките раздават пари яко - и докато е така действаме"...
това според мен е най-точното описание на моментното състояние на пазарът на НИ в България.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеднес коментирахме пазара с един играч, който се занимава с покупко-продажба на имоти за чужда и собствена сметка от 20+г. много обигран и пресметлив човек. коментарът му беше " цените отидоха прекалено високо, но банките раздават пари яко - и докато е така действаме"...
това според мен е най-точното описание на моментното състояние на пазарът на НИ в България.
В европа е малко по-добре ситуацията от САЩ, но има интересни връзки евро-долар и не мисля, че дори да има рецесия тук ще я оставят да е прекалено дълга като 2008, по-скоро ще преживеем една мини като през короната на хартия и после пак.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
Еми аз каквото наследя като недвижимости - жилища, земи и т.н ще го разпродам и ще го набия веднага на борсите.
Имоти какво да ги правя - имам си една децка и тя ми стига. Освен това наскоро осъзнах, че тия борси са като хазарт - малко или много всички участници по борсите сме хазартно зависими, а тухлите са прекалено скучна инвестиция - никой не обича скучен живот.
Следователно тухлите са подходящи за пенсии като вас.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
� -
Това което ще вземеш, нямаш нито капацитета сам да го поддържаш нито парите да дадеш на хора да го свършат.
Пък и повечето родители изобщо не ги мислят тези неща - имотите няма да си ги вземат в гроба.
Забелязвам обаче една обща черта във всички токсични "понижители" - лоши отношения с родителите, липса на възпитание и от там ниска култура и липса на елементарни качества като уважение. Аз бих се отказал от всичко което може да наследя за да са живи родителите ми още 1-2 години или месеца например. Макар че е лесно да се откажеш когато няма да получиш кой знае какво. А злобарите чакат някой да умре че да получили имот - ама вие и да го получите не знаете какво да го правите, както писах и да го ремонтирате не можете - освен да го продадете и да мине всичко през тоалетната чиния друго не може да направите.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение...
Оня ден говорих с един дет се занимава със строителство/ремонти, намалил заплатите - 70 кинта на общак, 110 на майстор. Отначало се намръщили, после заплашили, че ще напуснат, но след няколко дена "поразмислили" та се върнали.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
чак като остана с две хиляди лева ли го осъзна?
Коментар
� -
днес коментирахме пазара с един играч, който се занимава с покупко-продажба на имоти за чужда и собствена сметка от 20+г. много обигран и пресметлив човек. коментарът му беше " цените отидоха прекалено високо, но банките раздават пари яко - и докато е така действаме"...
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Освен това наскоро осъзнах, че тия борси са като хазарт - малко или много всички участници по борсите сме хазартно зависими,
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Това е естественият кръговрат в природата - чакаме ви да умрете за да ви вземем безплатно имотите.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Това което ще вземеш, нямаш нито капацитета сам да го поддържаш нито парите да дадеш на хора да го свършат.
Пък и повечето родители изобщо не ги мислят тези неща - имотите няма да си ги вземат в гроба.
Забелязвам обаче една обща черта във всички токсични "понижители" - лоши отношения с родителите, липса на възпитание и от там ниска култура и липса на елементарни качества като уважение. Аз бих се отказал от всичко което може да наследя за да са живи родителите ми още 1-2 години или месеца например. Макар че е лесно да се откажеш когато няма да получиш кой знае какво. А злобарите чакат някой да умре че да получили имот - ама вие и да го получите не знаете какво да го правите, както писах и да го ремонтирате не можете - освен да го продадете и да мине всичко през тоалетната чиния друго не може да направите.
Имоти какво да ги правя - имам си една децка и тя ми стига. Освен това наскоро осъзнах, че тия борси са като хазарт - малко или много всички участници по борсите сме хазартно зависими, а тухлите са прекалено скучна инвестиция - никой не обича скучен живот.
Следователно тухлите са подходящи за пенсии като вас.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
� -
Както и твоите деца те чакат да умреш, за да ти вземат имотчетата. Хубавото е че твоите деца също не се намират никога жени, съответно не си предават сбърканите днк на други нещастни души.
Това е естественият кръговрат в природата - чакаме ви да умрете за да ви вземем безплатно имотите.
Забелязвам обаче една обща черта във всички токсични "понижители" - лоши отношения с родителите, липса на възпитание и от там ниска култура и липса на елементарни качества като уважение. Аз бих се отказал от всичко което може да наследя за да са живи родителите ми още 1-2 години или месеца например. Макар че е лесно да се откажеш когато няма да получиш кой знае какво. А злобарите чакат някой да умре че да получили имот - ама вие и да го получите не знаете какво да го правите, както писах и да го ремонтирате не можете - освен да го продадете и да мине всичко през тоалетната чиния друго не може да направите.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Minaiivan Разгледай мнение
Прости чака техните да умрат, така че не виждам защо се вълнува толкова от темата. Хубавото на такива е че не се намират никога жени, съответно не си предават сбърканите днк на други нещастни души.
Това е естественият кръговрат в природата - чакаме ви да умрете за да ви вземем безплатно имотите.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 2 Харесвания
Коментар
�
Коментар