Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнение
Съгласен съм, че доходността от наеми е скапана на сегашните цени. Но хората, които купиха преди 2-3 години (не чак толко отдавна) без проблем си вадят 7-8%, та и 10% доходност от наем в момента. Отделно капитализацията към 30-50% според района.... не е сравнимо с ДЦК.
Според мен се очаква вдигане на наемите, защото да си купиш собствен дом в момента е доста тегаво. Зарежи вноската от 2 бона на месец, трябва да извадиш едни минимум 150-200К лева кеш за свестен тристаен. Самоучастие 10-15% и след това ремонт от ш/з, под 200 бона никакъв шанс да се вмести човек. Същият този имот под наем ще върви колкото вноската (2К), само че не се занимаваш със 150-200К и си мобилен
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
много се успокоявате като погледате малко картинки
Сега въпросът е дали в Лозенец на Козяк от 3500 ще скочат на 10500 за 5 години, за да взема да прежаля и аз едни 500к.
Коментар
-
купил съм маломерки в младост на 650е
сега на 1800-1900 ще се продаде без усилия
нали не поставяш под въпрос джентълменската ми дума?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Аха бие, ама друг път, виж картинката от предния ми пост.препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Те гледат капиталовата през годините ,която в дълъг прозорец бие акциите ,говоря 10,20,30 години и изобщо ,това е факт ,но иначе като махнеш нервите ,разправиите с наематели,ремонтите и много други неща тук е по-добре въпреки по ниските печалби процентно спрямо капиталовата дългосрочно при имота
Коментар
-
е при положение, че масово към момента е около 5% няма как аз да го бия, освен ако не давам кокошарници
иначе там има и капиталова. от 2017-та е почти х3
първия, който купих 2007-ма на промо цена освен, че е х3, си е върнал парите от наеми.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнение
Съгласен съм, че доходността от наеми е скапана на сегашните цени. Но хората, които купиха преди 2-3 години (не чак толко отдавна) без проблем си вадят 7-8%, та и 10% доходност от наем в момента. Отделно капитализацията към 30-50% според района.... не е сравнимо с ДЦК.
Според мен се очаква вдигане на наемите, защото да си купиш собствен дом в момента е доста тегаво. Зарежи вноската от 2 бона на месец, трябва да извадиш едни минимум 150-200К лева кеш за свестен тристаен. Самоучастие 10-15% и след това ремонт от ш/з, под 200 бона никакъв шанс да се вмести човек. Същият този имот под наем ще върви колкото вноската (2К), само че не се занимаваш със 150-200К и си мобилен
Изобщо, за наемите нещата не са изобщо розови. Ако имаш редовно плащащи и коректни наематели гледай да ги задържиш задълго и не си и помисляй за по-високи наеми оттук нататък. Иначе ще страдаш и то много.
Родените между 1975 и 1990 бяха активните на пазара в периода 2005-2020.
Идните 20 години ще са родените 1990-2010. Виж тази табличка. Освен раждаемост и смъртност добави новото строителство и колко хора на възраст над 60 ще си оставят апартаментите на наследниците. Нещата са КАТАСТРОФАЛНИ.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0...80%D0%B8%D1%8F
Last edited by ejonny2376; 05.01.2023, 21:36.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Така е, да.
Ако искаш по-сигурни държави (не че Унгария не е) - Франция, Германия, Белгия, Холандия в момента са между 2,5% и 3%. Италия между 3 и 4, България между 4 и 5. Американски (най-сигурните) има и над 5%, но са в долари (което може би не е зле).
Пощенска - гарантиран депозит 4% + X% от някакъв си ESG фонд.
Обясни го това на тухлените инвеститори, които при съществен риск и разправии с наематели + празни месеци + ремонти и глупости могат да си докарат 2%-3% облагаеми макс. Срив при имотите от 50%-70% е минимумът, при който инвестиция в имот ще е поне малко сравнима.
Според мен се очаква вдигане на наемите, защото да си купиш собствен дом в момента е доста тегаво. Зарежи вноската от 2 бона на месец, трябва да извадиш едни минимум 150-200К лева кеш за свестен тристаен. Самоучастие 10-15% и след това ремонт от ш/з, под 200 бона никакъв шанс да се вмести човек. Същият този имот под наем ще върви колкото вноската (2К), само че не се занимаваш със 150-200К и си мобиленLast edited by ivanvg93; 05.01.2023, 20:17.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
От 2017 ръстът не е 200%. Дай конкретен пример какво/къде си купил, за колко пари и колко струва сега, иначе звучи нереално.
сега на 1800-1900 ще се продаде без усилия
нали не поставяш под въпрос джентълменската ми дума?препоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
е при положение, че масово към момента е около 5% няма как аз да го бия, освен ако не давам кокошарници
иначе там има и капиталова. от 2017-та е почти х3
първия, който купих 2007-ма на промо цена освен, че е х3, си е върнал парите от наеми.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
Това е на 1300е м2. Какъв срив чакате още!?
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
И от алчност, както и Велинград, но нищо идва отрезвяване. Наред са летните кУрорти.
Коментар
-
Ако почнат да наддават ,разликата ще се постопи доста
Коментар
-
Ако почнат да наддават ,разликата ще се постопи достапрепоръка е
Коментар
Коментар