IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ВАШИНГТОН (Ройтерс) - Продажбите на нови еднофамилни къщи в САЩ неочаквано скочиха през октомври, като се отървaха от растящите лихви по ипотечните кредити и цените на жилищата, които драстично намалиха достъпността.

Продажбите на нови жилища се възстановиха със 7,5% до сезонно коригиран годишен темп от 632 000 единици миналия месец, съобщи Министерството на търговията в сряда. Темпът на продажбите през септември беше преразгледан до 588 000 единици от докладваните по-рано 603 000 единици.

https://www.investing.com/news/econo...ctober-2950995

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Ми една колежка беше в банка миналия месец и изтегли потребителски на 4,2% ГПР , колкото и аз през април 2021г. Това, ако не са ниски лихви спрямо инфлацията, здраве му кажи.
      прав е човека
      на форумни всезнайковци по някаква причина банките отказват
      отказват дори да ги пуснат в офисчето, като ги видят.
      препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Въпросът е колко (спрямо доходите) и за колко години. Ако е сметнала, че може да го върне бързо 4.2% и е добре като лихва. Ако е теглила сериозна сума за 3+ години може в даден момент да не е толкова хепи от условията, които ще се променят.

Както казва Краси Петров нали не си мислиш, че ако стигнем до момент в който държавата се финансира на 6-7-8% лихвите по потребителските на обикновените граждани (Краси се изразвава по-остро) ще са 4%.
        Лихвите по потребителските кредити са на постоянен процент. Не са като ипотечните.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Ми една колежка беше в банка миналия месец и изтегли потребителски на 4,2% ГПР , колкото и аз през април 2021г. Това, ако не са ниски лихви спрямо инфлацията, здраве му кажи.
          Въпросът е колко (спрямо доходите) и за колко години. Ако е сметнала, че може да го върне бързо 4.2% и е добре като лихва. Ако е теглила сериозна сума за 3+ години може в даден момент да не е толкова хепи от условията, които ще се променят.

Както казва Краси Петров нали не си мислиш, че ако стигнем до момент в който държавата се финансира на 6-7-8% лихвите по потребителските на обикновените граждани (Краси се изразвава по-остро) ще са 4%.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Скъпи са, кофти са, в 'кочината' - по-добре недей, а и искрено се съмнявам да имаш толкова кеш.Плюс това пълно софиянци-прошляци, лош въздух... не е за джентълмен като теб тази среда - ще те развали.

Всъщност имам за теб една нива 10 декара на първокласен път - за 60К лв е твоя. Перфектна и равна даже съм я заградил с колчета и е посята с люцерна..малко рехава стана,че суха година, но сменяш статута и си готов. Под мен и над мен продават на двойни цени - да не кажеш, че съм лаком.
            Имам и 25 декара пак на първокласен път там пък е готово за фотоволтаична централа - 2+ мегавата си ги лепкаш без грижи ( в района изграждат няколко вече), но се притеснявам, че няма да ти е по възможностите и ще те натоваря излишно.

Давам ти 15 к лева , ако си навит пиши ! :P

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

Много сериозно го пиша това защото не използвам думиката ЩЕ. Явно не си бил на пазара на НИ тогава защото не знаеш ,че 2009 нямаше по-големи намаления от 10 %. И колкото и да искаш да ме обориш в момента никъде ама никъде няма лихви по депозитите от порядъка на 8 % при инфлация днес над 20 % . И колко са според теб тази неприемливи лихви ,че за сега лихвите са си много ама много приемливи Да видим дали ще има такива лихви и такива продажби ,аз съм готова с парите хихих
              Отиди и вземи кредит тогава от банка!
              Аз съм на много и различни пазари, НИ е един от тях.
              Много хора предполагат, че като са си купили апартамент през 2016 и той сега е на 50% по-висока цена, значи трябва да са финансови гении и разбирачи на пазара.

Коментар

• Първоначално изпратено от ВълчоМечков Разгледай мнение
                ..само питам да подготвя почвата: когато настане гоУемото МЯУ и ти се наложи да продаваш, кой трябва да даде одобрение?
                Скъпи са, кофти са, в 'кочината' - по-добре недей, а и искрено се съмнявам да имаш толкова кеш.Плюс това пълно софиянци-прошляци, лош въздух... не е за джентълмен като теб тази среда - ще те развали.

Всъщност имам за теб една нива 10 декара на първокласен път - за 60К лв е твоя. Перфектна и равна даже съм я заградил с колчета и е посята с люцерна..малко рехава стана,че суха година, но сменяш статута и си готов. Под мен и над мен продават на двойни цени - да не кажеш, че съм лаком.
                Имам и 25 декара пак на първокласен път там пък е готово за фотоволтаична централа - 2+ мегавата си ги лепкаш без грижи ( в района изграждат няколко вече), но се притеснявам, че няма да ти е по възможностите и ще те натоваря излишно.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение

Ти сериозно ли го говориш това, че лихвите били ниски? Бил ли си в банка в последните 2 месеца да питаш за финансиране на имот какви структури дават и какви са лихвите? И ще става и по-зле защото лихвите в цяла Европа ще се вдигат още доста през следващите 9 месеца, а България може и да не е в Еврозоната и подвластна на ЕЦБ, но няма да остане с ниски лихви. И в страната инфлацията гони 15%, а реалната сигурно е над 20%.

А колкото до края на 2008г. - тогава имаше платени статии от строители как имотите най-много да паднели с 10% през 2009 и как хората трябвало да купуват, защото нямало да става по-евтино. В България не било имало проблеми със CDS инструментите, които докарали финансовата криза при американските банки и други такива глупости.

Този път няма да е по-различно и при високи лихви и намалено финансиране няма да има много купувачи, освен ако нямат готови пари. От другата страна пък ще са тези купили си апартаменти през периода 2019 - 2021г., на които в един момент ще почнат да им се покачват лихвите до неприемливо високи нива и ще гледат да си продадат апартаментите с малка печалба или поне с малка загуба.

Коментар

• Първоначално изпратено от ВълчоМечков Разгледай мнение

бердже, само питам да подготвя почвата: когато настане гоУемото МЯУ и ти се наложи да продаваш, кой трябва да даде одобрение?

Питам, защото ти каза, че собствени имоти нямаш, а само семейни. Та за семейни имоти разрешение е редно да получиш от семейния (мама ти тати) съвет. Точа се да закова апарта до баня Мадара (барабар с наемателя).
                    трудно се продават семейни имоти
                    знам за един етаж на къща, бая време седи по сайтовете и фейсбук групите
                    препоръка е

Коментар

"This time it's different".
                      Това го чувам от над двадесет години и вече 3 финансови кризи.
                      ветеран си значи
                      какво купи предните 2-3 кризи?
                      препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
                        Кредитите за домакинствата са над 32,7 млрд. лв. (21,2 на сто от БВП) в края на октомври. Спрямо същия месец на 2021 г. те се увеличават с 15,3 на сто. В края на октомври 2022 г. жилищните кредити са над 16 млрд. лв. и нарастват на годишна база със 17,9 на сто. Потребителските кредити възлизат на повече от 15 млрд. лв. и се увеличават с 13,8 на сто спрямо октомври 2021 г.

https://www.24chasa.bg/biznes/article/13134869
                        а това защо си пропуснал
                        Депозитите на домакинства са близо 69,8 млрд. лв. (45,1 на сто от БВП) в края на октомври. Те се увеличават със 7,3 на сто спрямо същия месец на 2021 година.

ще има промоции ама първо ще има малко чакане
                        едни казват 2029, други 2039 и в двата случая наближава
                        препоръка е

Коментар

Ти сериозно ли го говориш това, че лихвите били ниски? Бил ли си в банка в последните 2 месеца да питаш за финансиране на имот какви структури дават и какви са лихвите? И ще става и по-зле защото лихвите в цяла Европа ще се вдигат още доста през следващите 9 месеца, а България може и да не е в Еврозоната и подвластна на ЕЦБ, но няма да остане с ниски лихви. И в страната инфлацията гони 15%, а реалната сигурно е над 20%.

А колкото до края на 2008г. - тогава имаше платени статии от строители как имотите най-много да паднели с 10% през 2009 и как хората трябвало да купуват, защото нямало да става по-евтино. В България не било имало проблеми със CDS инструментите, които докарали финансовата криза при американските банки и други такива глупости.

Този път няма да е по-различно и при високи лихви и намалено финансиране няма да има много купувачи, освен ако нямат готови пари. От другата страна пък ще са тези купили си апартаменти през периода 2019 - 2021г., на които в един момент ще почнат да им се покачват лихвите до неприемливо високи нива и ще гледат да си продадат апартаментите с малка печалба или поне с малка загуба.
                          Много сериозно го пиша това защото не използвам думиката ЩЕ. Явно не си бил на пазара на НИ тогава защото не знаеш ,че 2009 нямаше по-големи намаления от 10 %. И колкото и да искаш да ме обориш в момента никъде ама никъде няма лихви по депозитите от порядъка на 8 % при инфлация днес над 20 % . И колко са според теб тази неприемливи лихви ,че за сега лихвите са си много ама много приемливи Да видим дали ще има такива лихви и такива продажби ,аз съм готова с парите хихих

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

Аналогиите принципно са признак на слаба култура и в този смисъл сега няма да е като тогава , бъди сигурен .
                            "This time it's different".
                            Това го чувам от над двадесет години и вече 3 финансови кризи.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

глупости
                              тук тепърва ще се развие потенциала на зеленото
                              +1 Така е. Щом кольо се оглежда за тъмно зелено (да не кажа картинка) и е готов да сключи ипотечка на 7% за сумата над която не му стигнат собствените средства, значи всичко е наред. На А.16 ще вземе и потребителски (12% ГПР) за довършване и обзавеждането.

Коментар

Аналогиите принципно са признак на слаба култура и в този смисъл сега няма да е като тогава , бъди сигурен .

Коментар

Working...
                                X