IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

    Аз инвестирам на борсата още от 2001 година. Средната ми доходност е 8-9% годишно, като купувам винаги след сериозни спадове. Тази година купувам всеки месец. Дори частта, купена досега през годината да е на загуба, общият портфейл не е, а средносрочно ще съм много напред. Това е ликвиден световен пазар, няма нищо общо с измислените цени на панелките в София.
    Не сравнявам портфейл на капиталови с портейл в имоти ( панелките дори не са репер).
    Добре е да не бъдем прекалено еуфорични от един "ластик".

    п.п. Измислени цени има много, особено при тапетите. Да не давам справки с луковици за лалета, депресии, доткоми и т.н. Последния пример е от няколко дни в бития кон.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение
      По темата: Имам чувството, че сделките здраво са паднали?!? Някой има ли такова инофо от първа ръка. За 3 дена, 4 брокера се сетиха за мене. Явно искат да ми чуят гласа. Знам ли? 3-ма от тях говореха за застой. А според мен си изглежда на спад в сделките
      Спаднали са със сигурност - и на мен ми звъняха да ми предлагат да купувам некви дето искаха да купуват мои имоти преди...., но купувам без брокери и само на зелено.....
      Странното е че спад на цените поне към момента на оферта няма.. Крайно време е да почне да има.. :-)

      Коментар


      • Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение

        Имам чувството, че повечето имигранти в тази тема са някакви виртуални скици. Аз като работех в Брюксел получавах 9000 евро. 2300 евро отиваха за наем, 600 евро за ток, вода, газ. И тук е тънкия момент. Давах на месец по 2000 евро за кюстюми,парфюми, часовници и т.н. защото работата ми го изискваше, и нямаше как да ходя с какво да е. Ходиш ли при клиенти, няма как. 2000 еврака лизинг на колата и бензин. Просто системата там ти дам един лъскав живот. Реално за две години успях да спестя 30 000 евро. При положение, че заминах с идеята да правя кинти... Някакви субекти имали заплата в БГ от 10к и заминали за 10к в чужбинско... Еми глупави хора. С 10к в БГ си крал. С 10к в Западна Европа си средна класа...Даже като живял в Англия, Белгия и България не мога да си представя, че някой от БГ с 10к заплата ще отиде в Западна Европа за същите пари. Просто спада на стандарта на живот е брутален. Наистина брутален. Мога много да говоря за живота на запад от 1-во лице, а не от спомените за разни стринки, вуйни, баби или дядовци...

        Относно раждаемостта. Също картинката е следната. Масово, ама масово жените до 30 се отдават на живот, екскурсии, професионално развитие, и други разни глупости. На 35 вече се усещат, че изпускат влака и почват разни приказни за замразяване на яйцеклетки и т.н.... като, че ли някой после ще им ги иска...На запад, е още по-засисено... Там до 40 жените си мислят, че са девойки..., а мъжете са им длъжни за нещо си... И после недоумяват защо мъжете им се женели за рускини, украинки или азиатки...
        В голяма степен съм съгласен с това дето си написал, но има няколко детайла. Доходите които си написал, че си имал там се отнасят за не повече от 1-2% от хората. Това е НАД или горна средна класа дори и там. Средната заплата след данъци е 2630 евро, медианната е сигурно 2000 , а нашите гастери работят 90% от тях на под тези 2000.... Що да се ходи там към момента като в София ще вземат без проблем 2000 лева и ще имат поне същият стандарт на живот.... Да си отглеждам децата как беше в Моленбек е по-лошо от Факултето и Красна :-)....Тези по бюрокрацията са на други цифри и е различно....
        Относно жените и мен ме уцели - ние почнахме с децата горе долу тамън там -жената около 35.....и затва сега сме навити на още ама е късно....До тогава обикаляхме насам натам...., че с деца малки е сложно.... Кой знае може някой и да го прочете това и да навие неговата жена да почне около 30... 1-2 чавета бонус....
        Last edited by pesimist4o na kvadrat; 11.11.2022, 18:39.

        Коментар


        • ЕК предупреди за началото на рецесията

          Европейската комисия (ЕК) понижи прогнозата си за ръста на БВП на страните на ЕС през 2023 г. от 1,5% до 0,3%, отбелязвайки, че през четвъртото тримесечие на 2022 г. икономиките на повечето държави от блока няма да избегнат рецесия, съобщи Bloomberg.

          Очаква се, че в условия на повишена неопределеност, висок натиск на цените на енергоносителите, понижаване на покупателната способност на домакинствата, по-слаба външна среда и ожесточени условия на финансиране еврозоната и повечето страни членки ще влязат в рецесия, се казва в доклада на ЕК за тримесечието.

          До края на 2022 г. се предвижда среден икономически растеж на страните членки на ЕС да бъде 3,3%. Европейската комисия обяснява подобрението на прогнозата с увеличаване на потребителските разходи за услуги след премахването на ограниченията, наложени заради COVID-19. През втората половина на тази година икономиката на еврозоната навлезе в по-трудна фаза. В резултат на това той ще намалее с 0,5% през последните три месеца на годината и след това ще намалее с още 0,1% през първото тримесечие на 2023 г.

          От доклада следва, че в крайна сметка икономиката на три страни през 2023 г. ще се сблъска със спад. Това са Германия, Швеция и Латвия. При това БВП на Германия, най-голямата икономика в блока, ще намалее с 0,6% за година и ще бъде най-лошият показател в еврозоната.

          По прогнозата на ЕК през 2024 г. икономиката на Европа ще набере обороти, увеличавайки се с 1,6% в ЕС и с 1,5% в еврозоната. Чиновници от Брюксел признават, че икономическите перспективи на ЕС “Остават извънредно неопределени”, доколкото военните действия на Русия продължават в Украйна, а “потенциалът за по-нататъшни икономически операции далеч не е изчерпан”.
          Според еврокомисаря по икономиката Паоло Джентилони основната заплаха идва от неблагоприятното развитие на газовия пазар и риска от недостиг, особено през зимата на 2023-2024 г.

          „Растящите цени на енергията и необузданата инфлация сега взимат своите жертви и сме изправени пред много труден период както социално, така и икономически“, подчерта той, цитиран от Financial Times.

          Икономиката на еврозоната страда от рекордна инфлация, която достигна исторически връх от 10,7% през октомври. Очаква се в края на годината ръстът на цените да бъде 8,5% и 6,1% през 2023 г.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

            ....
            Ако пък циганин купи етажа,брат му ще оттече.Най-добре е тоя отгоре да го купи,иначе е непродаваем !
            Г-н Рибар, току-така не се продава съсобственост. Има си закони.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
              Другия момент е,че не го знаеш тоя отгоре къв е? Ако е почитател на чашката и силната музика,гориш изцяло.
              Това е точно така, етаж от къща е таралеж в гащите. И без пари да ми го дават не го искам. Нито е апартамент, нито е самостоятелно. При апартаментите имаме етажна собственост, събрания, решения и протоколи, а там НИЩО. Късане на нерви. Лесно се стига до бой и по-голями проблеми. Днес между другото в Сф има убит заради имотен спор. Така, че не благодаря!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение
                По темата: Имам чувството, че сделките здраво са паднали?!? Някой има ли такова инофо от първа ръка. За 3 дена, 4 брокера се сетиха за мене. Явно искат да ми чуят гласа. Знам ли? 3-ма от тях говореха за застой. А според мен си изглежда на спад в сделките
                Сделки във Вн почти няма, зеленото умря, започнаха да бавят акт 16.
                Тук от октомри стана декември уж тая год.

                https://www.komfortbrokers.com/bg/pr...5--v-kv-chayka

                Коментар


                • Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

                  Тая обява е пореден пример за кретенизма и дебилизма на БГ брокера. Как може да продаваш къща с двор и да не си написал колко кв/м е двора ?
                  Другия момент е,че не го знаеш тоя отгоре къв е? Ако е почитател на чашката и силната музика,гориш изцяло.

                  В Карлово съм ходил доста пъти и е вече цигански град,за съжаление.Пълно с дрипави и мръсни цигани на тумби,навсякъде.Грозна работа.Може би 30-40% от населението.Добре,че са военните и засега май няма големи изцепки.
                  Ако пък циганин купи етажа,брат му ще оттече.Най-добре е тоя отгоре да го купи,иначе е непродаваем !
                  Нека бъдем колегиални. Мисля, че това е на Кавръков къщата. Казват тук, че е близо до махалата, но нека му стискаме палци, да продаде.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от COVID-19 Разгледай мнение

                    Добре би било да кажеш, колко загуби имаш преди вчрашния "рЪст".
                    Като ви гледам колко големи "оптимисти" сте всички държачи на тоалетна хартия от вчера и се сещам за едни подскоци.
                    Днес как е хавата - достига ли средната или още си под вода?
                    Аз инвестирам на борсата още от 2001 година. Средната ми доходност е 8-9% годишно, като купувам винаги след сериозни спадове. Тази година купувам всеки месец. Дори частта, купена досега през годината да е на загуба, общият портфейл не е, а средносрочно ще съм много напред. Това е ликвиден световен пазар, няма нищо общо с измислените цени на панелките в София.

                    Освен акции имам дял в компанията, закоято работя, имам ДЦК, злато, имоти, кеш, всичко. През живота си не съм имал и 1 стотинка дълг.
                    Last edited by ejonny2376; 11.11.2022, 18:30.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение
                      По темата: Имам чувството, че сделките здраво са паднали?!? Някой има ли такова инофо от първа ръка. За 3 дена, 4 брокера се сетиха за мене. Явно искат да ми чуят гласа. Знам ли? 3-ма от тях говореха за застой. А според мен си изглежда на спад в сделките
                      Брокерите, пардон-паразитите са гладни:-) И мен ми звънят всеки ден по няколко, а последната обява, че давам под наем я изтрих от имот.бг преди 3 месеца.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от ВълчоМечков Разгледай мнение
                        Тая обява е пореден пример за кретенизма и дебилизма на БГ брокера. Как може да продаваш къща с двор и да не си написал колко кв/м е двора ?
                        Другия момент е,че не го знаеш тоя отгоре къв е? Ако е почитател на чашката и силната музика,гориш изцяло.

                        В Карлово съм ходил доста пъти и е вече цигански град,за съжаление.Пълно с дрипави и мръсни цигани на тумби,навсякъде.Грозна работа.Може би 30-40% от населението.Добре,че са военните и засега май няма големи изцепки.
                        Ако пък циганин купи етажа,брат му ще оттече.Най-добре е тоя отгоре да го купи,иначе е непродаваем !

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение
                          По темата: Имам чувството, че сделките здраво са паднали?!? Някой има ли такова инофо от първа ръка. За 3 дена, 4 брокера се сетиха за мене. Явно искат да ми чуят гласа. Знам ли? 3-ма от тях говореха за застой. А според мен си изглежда на спад в сделките
                          Потвърждавам. От няколко седмици много се активизираха. Нямам активна обява, но ми звънят с оферти и за продажба и за покупка.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

                            За какво му е този боклук? Ново некачествено строителство в кофти район. Цената е добра, но срещу нея получава едно нищо.
                            останали са само северни изложения и калкани
                            пари на вятъра
                            препоръка е

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

                              Я го прати пак да го видим? Цените има ли ги?
                              бетерчо, ти от децата в неравностойно умствено положение ли си бил?

                              Коментар


                              • По темата: Имам чувството, че сделките здраво са паднали?!? Някой има ли такова инофо от първа ръка. За 3 дена, 4 брокера се сетиха за мене. Явно искат да ми чуят гласа. Знам ли? 3-ма от тях говореха за застой. А според мен си изглежда на спад в сделките
                                Last edited by antani; 11.11.2022, 18:19.

                                Коментар

                                Working...
                                X