IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• https://blitz.bg/obshtestvo/losha-no...ws923480.html#
    Лоша новина за хората с кредити !!!!! от БНБ, от 1 декември рекордно се вдига...

Българската народна банка обяви основен лихвен процент (проста годишна лихва) в размер на 1,30 на сто, считано от днес

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Само глупак може да иска дълга рецесия, а още по-голям глупак да счита, че голяма инфлация е добре за обществото и системата...
      Това, което споделям е личното ми мнение, че тази инфлация създадена с това печатане - не може да се тушира с малко ограничаване
      малкото ограничаване и трябва да е сериозно и ЦБ да не се огънат пред воплите на политици и разхайтени бизнеси, защото иначе ще избухне по друг начин.

По какъв начин ли?...

Виденовата зима - 'здравословно печатане и харчене без път и посока', обир на банковата система, обир на спестяванията и голямо мяу за българските граждани и дръжава... в резултат 5-6 години по ред след това един тухлен 80-100м2 на пъпа на София можеше да се гупи на цената на нова опел вектра от магазина ... до това води 'здравословна инфлация' оставена без контрол.

Ако Добрев не беше върнал мандата можеше и линчувани политици да има тогава.

Тези сцени са се случвали и се случват на много места и ЦБ следят тези процеси. Ковида се оказа по-голяма мръс отколкото си мислеха и се наложи да печатат вместо тогава да се изчистят натрупаните дисбаланси в системата. Резултатът го виждаме днес.

Голямата инфлация докарва не рецесия, а голям колапс. Няма икономика, която да е преминала през голяма инфлация и този процес да не е завършил с много по-голям колапс от една рецесия.

Да ако набиеш всичко в тухли вероятно като премине лошото ще си има човек имането, но ако разчита и на кредит за покупката става по-сложно, а също така може години да не се видят цените на които е купил.

Ако се развие сценярият рецесия - ааа - ооо - ууу - дайте да печатим пак... кешът ще изгори, а имотите ще са бреме поне едно 10 години - та по-добре сега да изгори сухото и да не се налага са се слагат още нули на евровите, доларовите и тн банкноти. Това ще се опитат да на правят ФЕД,ЕЦБ,АЦБ и тн. Дали ще им се получи не знам. 2018-та имах съмнение, че ще преминем директно към нулите в следващата криза и затова препоръчвах златото като форма на КЕШ, която не я бърка много печатането. То пък взе че много поскъпна... 2022-ра виждам желание в централните банкери да обрулят крушата по класическия начин с цената на доста фалити (може и държави да не могат да плащат за дълговете си)... аман от тия кейнсианци
      Mного добър пост .
      Значи онези горе удрят джоба на всеки работещ ,на всеки бизнес ,изобщо на всичко и то в такива обеми,сила и размери че икономиката не може да поеме шока ,и тъпанарите се радват .
      На какво се радват ?
      Пак ще се повторя ?
      Искам някой от тия умници да ми изрови и докаже с факти и събития от историята как свършва такъв инфлационен период ,какво следва след него ?
      Говорим за инфлационен шок в такива размери ?
      Айде ,вместо да говорите тъпотии ,поровете се и намерете период от историята след такава инфлация след който следват цветя и рози и благодат ?
      Давайте ..Кога ?

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Искат дълга рецесия защото след като от 5 години дават грешни прогнози им се иска накрая все пак да познаят

Ако влезем в плитка рецесия и цените на имотите спаднат с по 100-тина евра на квадрат даже и те нема да имат очи да кажат - "Ние нали ви казахме"

На тях им трябва нещо грандиозно просто така за лично удоволетворение
        Само глупак може да иска дълга рецесия, а още по-голям глупак да счита, че голяма инфлация е добре за обществото и системата...
        Това, което споделям е личното ми мнение, че тази инфлация създадена с това печатане - не може да се тушира с малко ограничаване
        малкото ограничаване и трябва да е сериозно и ЦБ да не се огънат пред воплите на политици и разхайтени бизнеси, защото иначе ще избухне по друг начин.

По какъв начин ли?...

Виденовата зима - 'здравословно печатане и харчене без път и посока', обир на банковата система, обир на спестяванията и голямо мяу за българските граждани и дръжава... в резултат 5-6 години по ред след това един тухлен 80-100м2 на пъпа на София можеше да се купи на цената на нов опел вектра от магазина ... до това води 'здравословна инфлация' + наливане на ликвидност (масло в огъня).. оставена без контрол.

Ако Добрев не беше върнал мандата можеше и линчувани политици да има тогава.

Тези сцени са се случвали и се случват на много места и ЦБ следят тези процеси. Ковида се оказа по-голяма мръс отколкото си мислеха и се наложи да печатат вместо тогава да се изчистят натрупаните дисбаланси в системата. Резултатът го виждаме днес.

Голямата инфлация докарва не рецесия, а голям колапс. Няма икономика, която да е преминала през голяма инфлация и този процес да не е завършил с много по-голям колапс от една рецесия.

Да ако набиеш всичко в тухли вероятно като премине лошото ще си има човек имането, но ако разчита и на кредит за покупката става по-сложно, а също така може години да не се видят цените на които е купил.

Ако се развие сценарият рецесия - ааа - ооо - ууу - дайте да печатим пак... кешът ще изгори, а имотите ще са бреме поне едно 10 години - та по-добре сега да изгори сухото и да не се налага са се слагат още нули на евровите, доларовите и тн банкноти. Това ще се опитат да на правят ФЕД,ЕЦБ,АЦБ и тн. Дали ще им се получи не знам. 2018-та имах съмнение, че ще преминем директно към нулите в следващата криза и затова препоръчвах златото като форма на КЕШ, която не я бърка много печатането. То пък взе че много поскъпна... 2022-ра виждам желание в централните банкери да обрулят крушата по класическия начин с цената на доста фалити (може и държави да не могат да плащат за дълговете си)... аман от тия кейнсианци
        Last edited by bertram; 01.12.2022, 11:14.
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

Незнам дали знаеш , но мъж като кълне хваща . Но освен ,че хваща се и връща енергийно при тоя дето сипе клетвите . Та по по хари , убаво така не си правиш .
          Виж сега на никой лошо не желая,не случайно уточнихме че става въпрос за някой който умишлено те напада или ти прави мръсно.

Коментар

• Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение

инфлация 5 % на годишна база може да е добре, но 50 % не е ..това е пладнешки обир .. прилича повече на стржи, дой и малко бой .. ако на това му казваш здраве .. господ да ни е на помощ ако дойде некоя лоша болест
            Точно,много коректен коментар.

Коментар

Берти инфлацията не идва щото хората харчат, а защото са напечатени планини от необезпечени пари

Инфлацията е страшна за тия дето нямат акъл какво да си правят парите и ги държат по банките, те бленуват за рецесия та ако може да се върне влака обратно в гарата щото те са го поспали когато е трябвало да се качат

Инфлацията е оздравителният процес на болната система, а не болест с която да се борят, както се опитват да го изкарат
              Пълни глупости.
              Инфлацията е бич за всеки .Както каза и някой друг до едно ниво ок,но след това нито бизнеса върви,нито икономиката ,нищо...това е видно и в момента ...така че ...няма какво да обсъждаме ,при тези нива е повече от опасно за цялата финансова система

Коментар

Берти инфлацията не идва щото хората харчат, а защото са напечатени планини от необезпечени пари

Инфлацията е страшна за тия дето нямат акъл какво да си правят парите и ги държат по банките, те бленуват за рецесия та ако може да се върне влака обратно в гарата щото те са го поспали когато е трябвало да се качат

Инфлацията е оздравителният процес на болната система, а не болест с която да се борят, както се опитват да го изкарат
                инфлация 5 % на годишна база може да е добре, но 50 % не е ..това е пладнешки обир .. прилича повече на стржи, дой и малко бой .. ако на това му казваш здраве .. господ да ни е на помощ ако дойде некоя лоша болест
                действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Добре, защо искаш да има дълга рецесия? Никой не печели от нея. Тя е малко като комунизма. По нейно време хората са по-спокойни, щото всички нямат и тънат в мизерия. А когато дойде подема, едни дърпат повече от останалите и почва да се завижда. Това за което бленувате ми се струва по-скоро промяна в облагането и социала, отколкото да е свързано с пазара.

Иначе не виждам логика да се изкупува крипто, което има свойството на технологична компания(а не на злато) и като пада пазара, пада и криптото. Въобще много противоречиво ми е всичко, което думате с Кавръчето.
                  Искат дълга рецесия защото след като от 5 години дават грешни прогнози им се иска накрая все пак да познаят

Ако влезем в плитка рецесия и цените на имотите спаднат с по 100-тина евра на квадрат даже и те нема да имат очи да кажат - "Ние нали ви казахме"

На тях им трябва нещо грандиозно просто така за лично удоволетворение

Коментар

без 'хубава' рецесия инфлацията ще се върне още по-страшна, а голямата инфлация е пожар по лош от рецесията
                    консуматорите ако не се шокират прегъщат и почват пак яко да консумират
                    и не на последно място ЦБ дадоха заявление да се опитават да бранят валутите с това им измерение като цифрички.

по линия на криптото - явно не схващаш иронията

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Навремето бях млад дихател както Лева казва в хотел Родина ,работех в рум сервиза и изкарват големите пари,таксита ,мацки ,хотели живота беше приказка ...и една нощ имах оплакване от колега ,от охраната ,били сме му направили слабо кафе ,и се оплакал на нощния мениджър ,гадна история тогава цяла нощ го клех тоя нещастник защото реално не беше така но БГ манталитета крещи ,и както и да е мина време ,един ден минавам долу на входа и гледам некролог,питам какво е станало ,ами внезапно умрял, същия този от охраната ,това го казвам защото много пъти ми се е случвало явно имам лоши клетви ,не знам но вдигне ли ми се негодуванието срещу някой съдбата го наказва жестоко, не знам защо е така ,карма ли какво не ми е ясно ...Лорда много обижда и то на лично и долно ...докато на него аз лично никога не съм го нападал ,за семейство деца ,жена ,граници трябват но не всеки разбира тези неща
                      Незнам дали знаеш , но мъж като кълне хваща . Но освен ,че хваща се и връща енергийно при тоя дето сипе клетвите . Та по по хари , убаво така не си правиш .

Коментар

• БНБ с ударно увеличение от 120% на основния лихвен процент

Бългapcĸaтa нapoднa бaнĸa вдигa ocнoвния лиxвeн пpoцeнт (пpocтaтa лиxвa) зa чeтвъpти път oт aвгycт нacaм, ĸaтo тoзи път yвeличeниeтo e пoвeчe oт двoйнo - oт 0.59% дo 1.30% - или cъc 120%.
                        Πpeдxoднoтo yвeличeниe бeшe зa лиxвeния пpoцeнт пpeз нoeмвpи.
                        Last edited by RUBLA; 01.12.2022, 17:57. Причина: Линк към конкурентна медия.

Коментар

Добре, защо искаш да има дълга рецесия? Никой не печели от нея. Тя е малко като комунизма. По нейно време хората са по-спокойни, щото всички нямат и тънат в мизерия. А когато дойде подема, едни дърпат повече от останалите и почва да се завижда. Това за което бленувате ми се струва по-скоро промяна в облагането и социала, отколкото да е свързано с пазара.

Иначе не виждам логика да се изкупува крипто, което има свойството на технологична компания(а не на злато) и като пада пазара, пада и криптото. Въобще много противоречиво ми е всичко, което думате с Кавръчето.
                          без 'хубава' рецесия инфлацията ще се върне още по-страшна, а голямата инфлация е пожар по лош от рецесията
                          консуматорите ако не се шокират прегъщат и почват пак яко да консумират
                          и не на последно място ЦБ дадоха заявление да се опитават да бранят валутите с това им измерение като цифрички.

по линия на криптото - явно не схващаш иронията
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• „Потребителите по света страдат от изключително високата инфлация и растящите лихви по ипотечните кредити. Това потиска растежа. Бизнесът също започва вече да усеща това. Високата инфлация упорито пречи на централните банки да приемат по-стимулираща политика и по този начин увеличава шансовете за твърдо "приземяване" на икономиката. В резултат на това фондовите борси пострадаха. Ние оставаме предпазливи и инвестираме под целевото ниво на акциите, като търсим сигурност в държавни облигации и пари в брой.", коментира Дирк Тийлс, инвестиционен стратег в КВС

Коментар

При дълга рецесия имаме процес на дефлация при която печелим всички,обратното печелят банките и правителствата .

Коментар

0.5% е голямо повишение ...просто 0.75% е още по-голямо

явно не си спомняш каква беше политиката на ФЕД преди 2007-ма (2005-2006)
                                коп-коп-коп лекичко по 0.25% докато всички се перят как бумти икономиката и се надуваха балони
                                в един момент им дойде в повече и почнаха да издишат някои балони

искат инфлация под 2% - това без много хубава рецесия, която да държи на бичетата години(!) няма да се получи не сега и не след толкова печатане

ПП за разлика от тогава сега има още повече дълг, но е нужно време този дълг да почнат да го рефинансират в новата реалност...но започнат ли много бързо ще се усети

Коментар

Working...
                                X