IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• https://www.homeheed.com/blog/%d0%bf...-%d1%86%d0%b5/

Демографията е фактор, цените рязко нагоре, населението надолу. Топ аналитиците нещо са се объркали.
    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение

Отдавна не бях писал в тази тема, но днес супер ме издразни форума на един умнокрасивитет, който явно мрази всичко де е българско и понеже не пиша там, ще си напиша мнението тук. Това е груба селска холандска проява. Хубаво беше писал някой, че заслужава отговор от българска страна, искате санкции за Русия - Вето, искате Македония в ЕС - Вето.Ние да не сме някаква втора ръка членове на ЕС. Точно им каза Радев, че това е пълен цинизъм с 50-те евро за нелеглно влизане на емигранти в страната при убити български полицаи. Онея напълниха Европа с боклук, сега ние сме им виновни. Щом сме изпълнили критериите за Шенген, значи имаме право да сме недоволни да ни спъват толкова време. И мен не ме кефи мутрата дето ни беше премиер и ходих на протести, но няма да търпя някакви холандски популисти да ни правят смешни когато ЕК и ЕП са казали, че отговаряме на всички критерии. И само в България има корупция и несправедливост. Всички немски компании от DAX са света вода ненапита, няма измами при тях. Несериозно е за инвеститорски форум този български нихилизъм. В ЕС сигурно няма държави с мръсни капитали, к.Андреево щял да стане Дубай по мръсни финансови потоци, а тук имало чадър над голямата организирана престъпност, що за тъпотии, че тя "голямата престъпност" е пеленаче с биберон спрямо това, което се прави на други места из Европа.
      Грешиш не втора, трета ръка сме. Затуй си мълчим, щото ако ядосаме батковците пак може да ни върнат там където бяхме - 6$ заплата, глад мизерия и въшки. Без тях сме кръгла 0. Даже ябълките ни идват от там.

Коментар

• Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение

Отдавна не бях писал в тази тема, но днес супер ме издразни форума на един умнокрасивитет, който явно мрази всичко де е българско и понеже не пиша там, ще си напиша мнението тук. Това е груба селска холандска проява. Хубаво беше писал някой, че заслужава отговор от българска страна, искате санкции за Русия - Вето, искате Македония в ЕС - Вето.Ние да не сме някаква втора ръка членове на ЕС. Точно им каза Радев, че това е пълен цинизъм с 50-те евро за нелеглно влизане на емигранти в страната при убити български полицаи. Онея напълниха Европа с боклук, сега ние сме им виновни. Щом сме изпълнили критериите за Шенген, значи имаме право да сме недоволни да ни спъват толкова време. И мен не ме кефи мутрата дето ни беше премиер и ходих на протести, но няма да търпя някакви холандски популисти да ни правят смешни когато ЕК и ЕП са казали, че отговаряме на всички критерии. И само в България има корупция и несправедливост. Всички немски компании от DAX са света вода ненапита, няма измами при тях. Несериозно е за инвеститорски форум този български нихилизъм. В ЕС сигурно няма държави с мръсни капитали, к.Андреево щял да стане Дубай по мръсни финансови потоци, а тук имало чадър над голямата организирана престъпност, що за тъпотии, че тя "голямата престъпност" е пеленаче с биберон спрямо това, което се прави на други места из Европа.
        шенген е измислен и за удобство и за обща сигурност
        тук вече не играе толкова много материалния интерес или ако играе е откъм сигурността
        именно затова не правят компромис както биха направили по някой друг параграф

може да не ни харесва, но поне ни го казват в прав текст - с мафиоти във властта няма да ви вземем в шенген...

едно е да направиш обща касичка (в която да пускаш умерено малко парици) с крадливия съсед ганьо и да си затваряш едното око, когато той бърка нерегламентирано в нея, но съвсем друго е дадеш ключ от дома си на ганьо и да му кажеш - вярвам ти брат ти си честен и не си мафиот ето ти ключа от дома ми...
        Last edited by bertram; 03.12.2022, 17:57.
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

ЕК трева не пасе. Холандия го играе лошото ченге, но съм сигурен, че и други споделят мнението, че сме държава с чадър над голямата организирана престъпност. Ако с този главен прокурор и тази полиция ни приемат в Шенген - Капитан Андреево ще бие Дубай по потоци тъмни финанси.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

Привет ! Радвам се, че се появи отново
            През м. май си купих втора къща в Созопол. За гаража и малкият апартамент сигурно знаеш.
            Доволна ли си от покупката на апартамента си , Скай ?
            Здравей Дюри !
            Много се развам за новите Ви попълнения (на теб и на BULgarian lev) !
            Много съм доволна Дури, добре, че взех и не чаках повече .
            Никога няма да забравя онези 30 секунди, в които трябваше да премисля цената така, че продавачът да се съгласи , за мое щастие и той веднага каза да на моето предложение.
            Вярно, че с ремонтът беше тегаво, но ооределено си струваше!
            Мисля, че сега на този фон като цяло не бих скочила за 1-ви имот. Спряла съм да гледам цените, но приятели ми казват, че 80 кв се харчат за 300 хил лева
            Хора, благодарна съм на Вас, че ме напътствахте със съвети! Толкова много полезна информация!
            Дюри ти си ми еталон за топ бизнес лейди!
            Last edited by sky05; 03.12.2022, 16:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

ще видим, нещо напоследък взеха много да се активизират нашите милиционери и да залавят бусове с мигранти
              ЕК трева не пасе. Холандия го играе лошото ченге, но съм сигурен, че и други споделят мнението, че сме държава с чадър над голямата организирана престъпност. Ако с този главен прокурор и тази полиция ни приемат в Шенген - Капитан Андреево ще бие Дубай по потоци тъмни финанси.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
                П.С.
                И сега чета:
                Никола Стоянов: България ще избегне рецесия, ще отчете рязко забавяне на инфлацията

https://www.investor.bg/a/516-politi...a-inflatsiyata
                Каквато ни държавата, такива ни и министрите. Или каквито ни министрите, такава ни и държавата. Всеки да си прецени кое е по-вярно.
                Юрист, който вероятно много разбира и от макроикономика, очаква отлична година, когато цяла Европа има все по-песимистични прогнози.
                А последният абзац за еврозоната само показва колко тежко е положението... и какви хора от политиката се занимават с този процес. Според госпидин министърът инфлацията ще се мери през април-май. И е напълно прав. Само че през април-май се мери средноаритметична месечна инфлация за период от една година, т.е. вече сме преполовили този период. Друг е въпросът, че конвергентният доклад е незначителна част от целия процес и нещата се решават доста по-рано, без да зависят напълно от официалните критерии.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                  https://www.capital.bg/politika_i_ik...ite_za_koleda/

Шенген през крив макарон Холандия официално раздели България и Румъния за влизането им в европейската зона без граничен контрол
                  ще видим, нещо напоследък взеха много да се активизират нашите милиционери и да залавят бусове с мигранти
                  препоръка е

Коментар

• https://www.capital.bg/politika_i_ik...ite_za_koleda/

Шенген през крив макарон Холандия официално раздели България и Румъния за влизането им в европейската зона без граничен контрол

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Мише, аз коментирах платена публикация, с която не съм съгласен, а ти и другия брокер почнахте с ироничните подмятания с необосновани предположения за мен относно това как и с кого живея. Ами нека да ви обясня, че да не гадеете. Спирам вече, че наистина е досадно.
                      https://fakti.bg/bulgaria/735965-rec...-mesechna-baza

Рецесията е тук: Обявите за работа през ноември са със сериозен спад на месечна база

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

всъщност ти занимаваш аудиторията с кой живееш, с кой не живееш и на колко си години.
                        стискай кеша.
                        Мише, аз коментирах платена публикация, с която не съм съгласен, а ти и другия брокер почнахте с ироничните подмятания с необосновани предположения за мен относно това как и с кого живея. Ами нека да ви обясня, че да не гадеете. Спирам вече, че наистина е досадно.

Коментар

Апелирам да не занимаваме аудиторията с ненужни лични обяснения, а да се върнем към генезиса на темата, а именно с колко очаквате да се покачат цените на жилищата през 2023? Да бързам ли да купувам или да стискам кеша?
                          Не знам за какво ще купуваш апартамент . Много различно е ако купуваш за себе си или за да го даваш под наем. При това трябва да си отговориш ако е под наем какви наематели ще искаш защото и това има значение. При всички случай знаеш ли какво точно търсиш мнението ми е да купуваш когато имаш възможност и най-важното когато намериш точния за теб имот. Поне така правя, аз.

Коментар

И този път непозна (а ми се искаше този път да си прав). Това, че от 18 годишен не живея с родители и не съм бил под наем не означава, че съм имал собствено жилище. Собствено жилище имам от 2011 г., тогава бях на 31 г. И да ти спестя поредните неточни предположения ще добавя, че съм го купил с 0 лв. помощ от роднини/близки.
                            Апелирам да не занимаваме аудиторията с ненужни лични обяснения, а да се върнем към генезиса на темата, а именно с колко очаквате да се покачат цените на жилищата през 2023? Да бързам ли да купувам или да стискам кеша?
                            всъщност ти занимаваш аудиторията с кой живееш, с кой не живееш и на колко си години.
                            стискай кеша.
                            препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от sky05 Разгледай мнение
                              Здравейте момчета и момичета!
                              Как сте? Сдобихте ли се с някой нов имот?
                              С два броя, Скай. През май.
                              Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
                                Чудя се в Щатите като направят предвидената рецесия догодина и после пуснат печатницата. С колко точно ще се отрази в отрицателно изражение поевтиняването на тухлата. Досега повече от 20% на година не сме виждали, но да предположим, че стигнем 25% от текущите нива. Отчитайки инфлацията и всичко останало, това ще е по-скоро индексация, отколкото спад. За тези които ще оспорват заложените 25% от мен, само ще кажа, че паричната маса, която циркулира в момента е само с 5% по-ниска от пиковите си нива евър.
                                пуснат ли бързо печатницата ще бъде надгробния камък на долара, еврото, паунда и йената - ако предвиждаш този сценарии златото и сребото са твоят избор.

не казвам, че няма да печатят - знаете, че жълтото ми е в кръвта, но си мисля, че ще опитат да отложат следващото печатане - поне засега такива индикации дават с рязкото обръщане в монетарната политика.

пример за неразумно печатане беше ковид 'помоща' в резултат на това инфлацията се върна и ни изплющя яко - не си мисли, че при едно бързо крашване ще се повтори. Даже и да свалят лихвите при един флаш-краш това не значи, че ще си раздуват балансите като изкупуват дълг.

ПП и ако все пак си мислиш, че при следващия маркет краш ще има печатница .. дебни златото. При ликвидни кризи то има неприятния навик да хлътва яко, че го разпродават, за да покриват липси по сметки. (за справка виж 2020 и 2008) - и да 'хлътне' ако пуснат печатницата ще отскочи по 2 по 3 и тогава си вземи 2 имота на цената на 1
                                Last edited by bertram; 03.12.2022, 14:05.

Коментар

Working...
                                X