IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

    Не се изказвай неподготвен кой колко възможности има.
    Според мен само Дури донякъде , но пак недостатъчно е на нивото на Замаушката. Дори при положение, че това което преди е споделял е 1/10 истина. А ако всичко е то ще трябва целият форум/тема да се съберем за да му стигнем нивото....
    факт

    от 2016-та пазарът на НИ в София ми е в графа 'ще дойдат пак интересни времена...евентуално'
    за последните 5 години купувам само земеделска земя, защото ми харесва и защото имам някаква идея какво да правя с нея.
    напоследък се замислям, че дойде ли тежка рецесия в Европа имам по-интересни локации (поне 2) да купя нещо ~150К евра
    без да си кривя душата идеята ми дойде след един разговор с крети, ако, че не спира да ни храни какви балъчета сме тук

    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

    Коментар


    • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

      При 5~6% лихва още първата год 10% от кредитополучателите ще дадат фира. Банките засяха, сега идва "жътвата", който не го знае, значи незнае кал работят пазараите, а те работят по позната от десетилетия схема: балон-пук.
      При вече сключени договори, за да стане лихвата 5-6% трябва средната лихва по депозити да стане горе-долу толкова. Плаващата компонента на банките вече е обвързана с обективни критерии, а не както беше 2006-2009 г. Такова увеличение по подписани договори според мен е 99% невъзможно, вече.

      Друг е въпросът по нови договори за кредит какви ще са условията.

      Коментар


      • За статистиката:

        В САЩ пак скочиха лихвите по ипотеки - 5.82 при 1.75 основна лихва в момента, виж по-долу очакванията за ФЕД Историческа инфлация от 20 години в UK - 9.4
        CPI (YoY) (Jun) 9.4% 9.3% 9.1%

        Блекстоун очаква Фед да се повиши със 75 базисни пункта на срещата през юли, но инвестиционната банка също така заяви, че централната банка ще трябва да премине към по-дълъг цикъл на затягане и да повиши лихвените проценти през следващата година, за да контролира инфлацията, потенциално повишавайки Фед Процент на средствата „близо до 5%“.

        https://www.investing.com/news/stock...growth-2849447
        Last edited by unimog; 20.07.2022, 14:32.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

          Берти е фактор щото има повече възможности и от теб и от Замаушката ,така че не се изказвай неподготвен
          Не се изказвай неподготвен кой колко възможности има.
          Според мен само Дури донякъде , но пак недостатъчно е на нивото на Замаушката. Дори при положение, че това което преди е споделял е 1/10 истина. А ако всичко е то ще трябва целият форум/тема да се съберем за да му стигнем нивото....

          Коментар


          • Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
            https://www.plovdiv24.bg/novini/inte...padnat-1310014

            Астролог предсказа, че България ще има жена лидер, а цените на имотите предстоят да спаднат
            Смешко астролозите ли извика да бутат цените? ахахаха
            Last edited by pwise; 20.07.2022, 15:19.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

              За България официалните прогнози са за 5-6% лихви по ипотеките до 6 месеца .
              Прогнози на кого ?
              На какво искаш да се обзаложим, че няма да са толкова високи ? Дори твърдя, че след 6 месеца ще има все още под 4% ГПР.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение

                Говорим за достъпност. Тя остава константна. Това се опитвам да ви обясня. Все тая е цената - винаги е неприятна, ако си в масовката. Кредитирането вдига цените и предлагането, увеличава достъпността. Слабото кредитиране смъква цените и предлагането и намалява достъпността. Тия неща са променливи във функция, която дава същия резултат.
                Не конкретно към този ти пост, но почивката ти се е отразила добре. Вече си наясно и споделяш нещата , които пишехме тук с години включително най-основното. Покупката на даден имот зависи от доходното класиране на купувачите. Да речем ти си в първите 001% по доходи у нас. следователно можеш да си купиш всеки имот у нас който поискаш. Левчо примерно е в първият процент по доходи и на теория може да си позволи исканата цена за апарт на Московска, ама на практика някой от първите 0.1% по доходи ще даде 10% повече от него просто ей така щото може да си го позволи и т.н.
                Няма значение колко струва даден имот като пари в момента . а има значение на кое място си по доходи. Ако да речем 1 апарт на Московска сега е 500К евро и стане срив и стане 200К пак същият брой хора ще могат да си позволят да го купят. Този който е могъл да плати 200К като цената е била 500К няма да може да плати 200К като цената е станала толкова. Ще може да даде примерно 70К.... И т.н. Това не могат да осъзнаят някои дълго време. Не могат да запазят покупателката способност на спестяванията си при срив нацените. То срива става точно затова - загубили са възможността да платят повече.
                Last edited by pesimist4o na kvadrat; 20.07.2022, 14:03.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

                  Тя, инфлацията вече изпапа 1/3 от влоговете на вложителите, вие сте се загрижили за кредитополучателите, които 11г. вече се радват на евтин ресурс
                  ти май не четеш
                  има значение в коя част от цикъла си взел кредит
                  теглилите заеми, за да купят 2012-2014, когато някои хора тук чакаха 149Е квадрата - вече са го преполовили, а може и да са го изплатили ако са им били добри доходите.

                  проблеми ще имат тези, които на малка лихва сега скачат в огромни кредити, за да купят имоти с 50-60++% по-скъпи от нивата 2012-2015-та
                  защото хем се очертава вдигане на лихвите хем се очертава рецесия в Европа.

                  ПП знаеш моето мнение по отношение на влоговете.
                  Last edited by bertram; 20.07.2022, 13:34.
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                  Коментар


                  • https://www.plovdiv24.bg/novini/inte...padnat-1310014

                    Астролог предсказа, че България ще има жена лидер, а цените на имотите предстоят да спаднат

                    Радхавендран Мариапан е едва на 28 години, но вече е търсен астролог в страната си. Той живее в южната част на Индия. По образование е електронен инженер, но работи в семейната фирма, която е в текстилния бранш. Астрологията става негово хоби и страст, както сам споделя, а после и втора професия. Има интереси и в сферата на маркетинга, дизайна, изкуствата и занаятите. Публикуваме част от обширното интервю, което той даде на Цветелина Узунова за в. "Ретро"


                    А какво ще кажете за България?

                    – Според моите наблюдения България е подвластна на Дева, което носи аналитична енергия. Девата се смята за сух, безплоден знак (г-н Мариапан смята, че е правилно за рождена дата на съвременна България да се използва 22 септември 1908 – Денят на Независимостта. В Западната система това е Везни, но във Ведическата е Дева – бел. ред.). Сигурно цените на имотите при вас са се качили през първите четири месеца на тази година, но предстои да спаднат. Друго интересно, което виждам, е жена лидер, която ще излезе под прожекторите скоро. Името ѝ може да се отнася по някакъв начин към думите Любов и Лечител. Земеделският сектор се развива отлично след 22 юли. В политиката предстоят много скандали и разкрития. Северният лунен възел влиза в Овен и попада в 8-и дом. Има индикации за насилие и трябва да бъдете внимателни. Това разположение е в квадратура с Венера, което подсказва, че може да има ръст на случаите на насилие над жени.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                      Тук донякъде се съгласявам. Доколкото виждам е налице жестоко разслоение според доходите, но по-добре София, отколкото Ловеч.
                      Всъщност е обратното, за майтап - имаш по-добри шансове да влезеш в болница в Плевен, отколкото ако си в София - в софийска Ама там хххх да си прави рекламата, гледам пърха в темата.
                      София-Ловеч има друг тип разслоение.

                      ПП: тъй като ме делят месеци от юбилей на 50, пиша пак - БГ е последното място за пенсиониране именно поради жалките условия в секторите здравеопазване (където доходите принципно не трябва да са фактор дори) и сигурност. За капак цените са безсмислено високи - на каквото и да е.
                      Last edited by keep_calm; 20.07.2022, 13:32. Причина: Не се заяждайте с останлите участници.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

                        Тези сделки са отчаян ход на хора, които не искат да живеят зад желязната завеса и турците просто им прибират парите с дебела горница
                        Не е устойчиво мигриране, а по-скоро да имат нещо отколкото нищо. В България тази вълна не само, че не се усети, а напротив щеше да е отлив от пазара, но санкциите свързани с пътуване, банкови преводи и превалутиране са нещото, което 'пази' нашия курортен пазар от по-сериозни разпродажби и тепърва ще го пази, защото купилите при нас не са топ богаташи и тепърва ще обедняват и ще имат нужда от валута. В момента да продадат им излиза много скъпо и затова голяма част пасуват.
                        Разпродажби от рушняци има и в БГ, просто пазара като цяло е толкова мижав - че покрай новини като тия в Турция се губи

                        Коментар


                        • https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...61314616737660

                          Продават имота в който са снимали 1 сезон на предаването Фермата

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

                            И като си в София, имаш избор да пукнеш на входа на болницата, както гледахме последните години
                            Тук донякъде се съгласявам. Доколкото виждам е налице жестоко разслоение според доходите, но по-добре София, отколкото Ловеч.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение

                              Тия други неща, обаче, не са еквивалента на “Имотите в София са много скъпи”. Не го интерпретирай така. Напротив. Имотите в София тепърва колко имат да наваксват покрай другите столици. А като се смени и местната власт и държавата малко потръгне, няма да ви се вярва, че е имало имоти на цени под Белград и Букурещ тука. Така както паветата са си криви. Щото много добре помня кривите павета в половината централно и източно европейски столици от преди 15-20 години. Павета се оправят, полиса си е полис и си дърпа хора. А кво ще стане, ако Макетата влязят в ЕС? Нищо, че езикът им бил друг? Мислете малко. София е най-подценения пазар в ЕС
                              О да, като се смени местната фауна а.к.а. софианците (и тия дето са в повече). Баш туй дето няма как да стане, та затова и пазара е мега-надценен и раздут, оттам последиците - ПУК!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                                Да, де там съм, ама съм и в България често по работа. Докато не си оправим поне базово инфраструктурата навсякъде има много да се желае. Обаче все пак столицата си е столица. Особено с това сегашното здравеопазване.

                                Щото ок, имот в провинцията - теферич, чиста храна вода няма го този стрес обаче, като го закъсаш здравословно?
                                И като си в София, имаш избор да пукнеш на входа на болницата, както гледахме последните години

                                Коментар

                                Working...
                                X