Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Това го гледах и не можах да разбера как се закрепи мокета ,сложи летвите и подложката и после мокета ,но тези летви каква им е ролята ?
Той ги сложи преди мокета по ъглите ,после как стана самото закрепване ?
Изключително съм доволен от мокетите /вече четвърта година/ много меки и приятни за краката. Има и дебела подложка. Супер е.
Задължително от инструментите е да имаш инструмента, който е като голям секач силно разширен отпред. Това, с което в клипа изпъва мокета, като го рита с коляно на мен не ми свърши работа. Мокета ми е дебел и инструмента само скуби материята.
Коментар
-
Тук няма спирачка, играта загрубява -
21.12.2022
Euribor 1 Woche 1,804 % Euribor 1 Monat 1,913 % Euribor 3 Monate 2,102 % Euribor 6 Monate 2,645 % Euribor 12 Monate 3,176 %
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнениеhttps://www.youtube.com/watch?v=CfPS...DunlopFlooring
Решихме да сложи мокет в спалните и на площадката пред спалните. Но не искахме да лепим с лепило.
Търсих съответни майстори и всички работят само с лепило. Никой не знаеше горния начин
Намерих в YOU TUBE как го правят в Англия, Поръчах летвичките с пирончета и инструментие. Сам сложих мокетите.
Под мокета има и 8 мм подложка. Стана идеално.
Той ги сложи преди мокета по ъглите ,после как стана самото закрепване ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
Не се занимавай да чукаш панела. Излишен труд. Основния проблем в банята е да хванеш правилно ъглите хоризонтала и вертикала. Иначе ще оплескаш всичко и ще има да събаряш плочки. Ако имаш мозайка и ще оставиш наклони на теракотата трябва да започнеш на височина около половин плочка.Трябва да имаш идеален хоризонтал и после в ъгъла идеален вертикал и така във всички ъгли. Затова слагай гипскартон. Пдготовката за лепенето на плочки е най-важното нещо в банята. Самото лепене е детска игра.
Плочките са с правилни форми,помещението също ?
Когато започнеш ,нали се слагат една до друга ,какво може да се обърка ?
Каква е разликата с гипскартона ?,гипскартона не е ли повече занимавка да го закрепиш първо едно на ръка,после имаш и върху него мазане на лепило ,не е ли по трудоемко това ?
Наклона при мозайката нали си го има ,поне така казаха по -долу ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение
Аааа, сега има едни "майстори", които те убеждават, че вече не се прави така, ами се слага гипскартон от зеления и върху него се лепят плочките.
В не малко от завършените "до ключ" си е точно така, като почукаш по плочките в банята става ясно.
Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Супер,
Мерси за съветите.
За панела имаш предвид ,да се начука за да има грапавини и да хване лепилото,нали така ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение
Аааа, сега има едни "майстори", които те убеждават, че вече не се прави така, ами се слага гипскартон от зеления и върху него се лепят плочките.
В не малко от завършените "до ключ" си е точно така, като почукаш по плочките в банята става ясно.
- 1 like
Коментар
-
https://www.youtube.com/watch?v=CfPS...DunlopFlooring
Решихме да сложи мокет в спалните и на площадката пред спалните. Но не искахме да лепим с лепило.
Търсих съответни майстори и всички работят само с лепило. Никой не знаеше горния начин
Намерих в YOU TUBE как го правят в Англия, Поръчах летвичките с пирончета и инструментие. Сам сложих мокетите.
Под мокета има и 8 мм подложка. Стана идеално.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Ако стената е панел, трябва да го начукаш добре и да намажеш с розовия грунд. Ако си на тухла, трябва да си я подравниш с мазилка - най-добре става със сухия хоросан на торби, в него има и лепила и държи много здраво. Върху него можеш директно да лепиш плочки на гребен, ако си добре подравнен. Аз за всеки случай пак грундирам с розово. Ползвам го навсякъде. При стари стенни мазилки ти трябва дълбокопроникавщ грунд, пише си на тях - на Церезит, примерно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.businessinsider.com/ceo-...ession-2022-12
Шефа на една от най-големите строителни компании в САЩ
Шерил Палмър, главен изпълнителен директор на Taylor Morrison, казва, че САЩ вече са в жилищна рецесия. Новите данни за жилищното строителство показват, че активността в жилищното строителство е намаляла значително през ноември.
Някои икономисти все още не вярват на разказа за жилищната рецесия.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Става и така - всичко сам да си правиш. Аз също си правя всичко сам, майстор никога не е влизал у нас. Но аз ти казвам какви са цените, когато викнеш хора. Те никога няма да ги променят само защото други хора си правят сами ремонтите. И друго - няма как да си налепиш плочките, ако никога не си лепил. Ти просто ги нашляпваш без дори да си чувал за мастар и нивелир и химията ги държи на стената. Знам го от горчив личен опит. ⁸Не става само да мажеш с грундове върху старата стена и после с фини мазилки да прешпакловаш. Ако трябва да изправяш крива стена - вервай ми, никаква лелка от строителния магазин не може да ти помогне, защото си иска ръка и минала през тази ръка работа. Ти само да хванеш мистрията, ще видиш, че не се държи възпитано и любезно в ръката ти. С маламашките е същото - докато свикнеш да работиш с тях, ги държиш като горещи тигани. Всичко си иска опит. По стечение на обстоятелствата са ми минали много такива занимавки и що годе се справям, но си давам сметка колко години и любителска практика са ми били необходими. А, ако си изкарваш хляба с това, е съвсем друго. Със шкафовете е същата работа - отиваш и си поръчваш плоскости, кантират ти ги и си ги фрезоваш у вас и си слагаш автоматите. Ама трябва да си я имаш тази нагласа на технически мислещ човек, колкото и да изглежда дърводелска тая работа. Но много хора не го могат това, а и аз има два гаража с инструменти, примерно. Масово в гаражите е пълно с бидони с кисело зеле. Не е за всекиго това и затова си има хора за ремонти и цени за тази услуга.
Коментар
-
https://www.businessinsider.com/ceo-...ession-2022-12
Шефа на една от най-големите строителни компании в САЩ
Шерил Палмър, главен изпълнителен директор на Taylor Morrison, казва, че САЩ вече са в жилищна рецесия. Новите данни за жилищното строителство показват, че активността в жилищното строителство е намаляла значително през ноември.
Някои икономисти все още не вярват на разказа за жилищната рецесия.
Коментар
Коментар