If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Да припомня квадрата в Гео Милев през 2005 е 600-700 в зависимост от месеца. не е 700-750. Има го в имот.бг не виждате ли ?
Сега не е 2500 средно. Справката е очеизвадна а 2181 https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=8w6b3x&f1=1
Мислете си каквото искате . За мен цифрите са безспорни дори няма какво да им дискутирам.
Ама дори и да взема вашите цифри и периоди инфлацията пак е по-малко от ръста на имотте
Индексът на потребителските цени
за месец Януари 2021 г. спрямо месец Юни 2005 г. e 163.4%,
т.е. инфлацията е 63.4%.
2500 ама на офертна. През тва време едно яЦе е +300%, олиВото и то, кашкавала май повече, но обърни внимание - не са офертни, а реални цени, на които Ти купуваш.
Какъв исторически връх. Вие посочихте годините и ви показах че сте в огромна заблуда дори и за тях.
100% инфлация и имоти по 3. Сега ще има 2-3 години в които инфлацията ще бие имотите , но дори и към 2025-26 имотите все още ще са по-добре от инфлацията..
По принцип дългосрочно в Щатите имотите бият средногодишно инфлацията с 1-2% , но това всъщност е равно на реалната инфлация. У нас ще бъде същото . Сега е малко повече да повторя защото се стартира от много ниско ниво на имотите ако гледаме тези години за стартови 1990-2020....просто имотите у нас през тези години бяха безумно евтини.... В топ 10 в света отзад по евтиния. Дори Африка, Латинска Америка и Азия ни биеха....
Къде видя имоти х3? Тва че ганчо сложил цена на вмирисания саплък 3000 е/кв, означава ли че струва толкоз? Ако тръгне да кешира? Ако пък му е спешно и иска за 1 месец? Колко ще получи? Дали ще може и 1500 да му вземе? Направи си експеримент, пусни един от твоите и ще видиш какви предложения ще получиш.
П.с преди 2 месеца руснак продаде на 30% от исканата цена. 1 месец стоя тук поиска пазарна, но никой не му ги брои. Дъри още лятото залюпи на 50% дискаунт. В определени случаи може и 0 да струва! Тва не ти е борсов продукт!
В София идните 10 години ще има два пъти по-малко млади семейства, отколкото през последните 10 години (чиста математика в следствие на раждаемостта през 90те и 00те, която е 50% от тази прези 70те и 80те). Тези млади семейства пък ще имат двойно повече наследствени от предишното поколение. Отгоре идва новото строителство.
Демографската статистика е отчайваща. Всеки втори софийски имот ще бъде наследен през идните 20 години, а броят на наследяващите ще бъде наполовина от броя на наследодателите. Така няма да са редки случаите - новосъздадено семейство да има 4-5 празни имота общо от родители, баби и дядовци. За какви покупки и ипотеки ще говорим тогава?
Джони, ще видим какво ще се случи, аз обаче не съм толкова оптимистична като теб През годините съм го слушала това многократно, а в действителност не става така.
Не съм много съгласна с вас. Хайде, като женка, да си покажа "рогата" В България, все още може да се купи имот от хора на нивото на касиерка в Лидъл, това не е възможно на Запад. Не е и задължително хора без образование да имат собствени жилища. Не съм съгласна защото в родината ни такива хора, купуват апартаменти за да живеят самите те и семействата им в тях и не са инвеститори в имоти. На тези хора кофтора им е нужен за да живеят в него и да не плащат наем. Това все повече ще се отдалечава и ще става невъзможно за покупка от тях. Такива хора имат наистина ненужни коптори ,но не там където им трябват ,а примерно в Карлово, Априлци или дори Радомир ,но не и в София, където работят и живеят. Отделно при наследствените апартаменти рядко те са на един човек в повечето случай се делят.
В София идните 10 години ще има два пъти по-малко млади семейства, отколкото през последните 10 години (чиста математика в следствие на раждаемостта през 90те и 00те, която е 50% от тази прези 70те и 80те). Тези млади семейства пък ще имат двойно повече наследствени от предишното поколение. Отгоре идва новото строителство.
Демографската статистика е отчайваща. Всеки втори софийски имот ще бъде наследен през идните 20 години, а броят на наследяващите ще бъде наполовина от броя на наследодателите. Така няма да са редки случаите - новосъздадено семейство да има 4-5 празни имота общо от родители, баби и дядовци. За какви покупки и ипотеки ще говорим тогава?
Rout wipes out more than half the value of Adani firms after Hindenburg rpt
More than $118 billion was erased from the market capitalization of his 10 stocks since US-based Hindenburg claimed last week that offshore shell entities were used to inflate revenues
Не съм много съгласна с вас. Хайде, като женка, да си покажа "рогата" В България, все още може да се купи имот от хора на нивото на касиерка в Лидъл, това не е възможно на Запад. Не е и задължително хора без образование да имат собствени жилища. Не съм съгласна защото в родината ни такива хора, купуват апартаменти за да живеят самите те и семействата им в тях и не са инвеститори в имоти. На тези хора кофтора им е нужен за да живеят в него и да не плащат наем. Това все повече ще се отдалечава и ще става невъзможно за покупка от тях. Такива хора имат наистина ненужни коптори ,но не там където им трябват ,а примерно в Карлово, Априлци или дори Радомир ,но не и в София, където работят и живеят. Отделно при наследствените апартаменти рядко те са на един човек в повечето случай се делят.
Там пък е огромна разликата в цените.
С КОЛКО ГОДИШНИ ДОХОДА СИ КУПУВА ИМОТ В МАНХАТЪН.
Примерно при 100млн доход си купува имот в манхатън за 10млн. това е САМО 1/10 от годишните доходи.
В бусманци купуват с 10 годишни доходи имот - или са 100 ПЪТИ по скъпи имотите в бусманци от на манхатънци.
ботчо, ти тия 100 милиона доход за нищо ги немаш бре
Еми как си държа парите в банка на нула процента...Същото е :-) Имота пак бие инфлацията без да има лихва по тухленият депозит....Не искам нищо повече :-)
ти последно 2017-2018-та взе... честно казано не ти разбирам позицията
успех
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Е добре щом казваш така да е Бусманци бие Манхатън по цени :-)
Ох уморих се стига ми толкова за днес :-)
Там пък е огромна разликата в цените.
С КОЛКО ГОДИШНИ ДОХОДА СИ КУПУВА ИМОТ В МАНХАТЪН.
Примерно при 100млн доход си купува имот в манхатън за 10млн. това е САМО 1/10 от годишните доходи.
В бусманци купуват с 10 годишни доходи имот - или са 100 ПЪТИ по скъпи имотите в бусманци от на манхатънци.
Има нещо такова. По света имотите са собственост на богатите. Няма никаде толкова прошляци с имоти като в БГ. Те и затова са прошляци де - мислят си, че имат нещо, а то празен и ненужен кофтор, т.е. вместо да направят нещо разумно с парите си, те ги подарили на някой крадец-инвеститор.
това е тотално НЕВЯРНО.
У нас е по скъпо от навсякъде в СВЕТА. Дори и спрямо финансови столици като ЛОНДОН и Ню ЙОРК.
Там има сегментация на имотите - за бедни и за богати. Тука всички имоти са за бедни (еле новото) на цени като за богати МИЛИОНЕРИ !?!?!?
И българския ПРОШЛЯК се хвали че си купил имот - ака че е станал БОГАТ. И половината форумна фауна е такава - бедняци правещи се на богати с котурите си
Е добре щом казваш така да е Бусманци бие Манхатън по цени :-)
Ох уморих се стига ми толкова за днес :-)
Коментар