IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнение

Говорих с директора днес. За мен лихвата е 2.1% в левове ГПР към 2.35%. Потвърждението е само вербално, но и другите ми ипотеки са на тези нива, така че според мен е достоверно. Последната сделка ми е отпреди 2 месеца пак на тези нива (80% финансиране, 20% самоучастие), докато на редови ипотекар по канален ред в най-добрия случай е към 2.8% и ГПР към 3.1%. Пак е без пари.
    Да, такива са лихвите. Преди 1 г. бях пред сделка и тогава щях да подпиша на 2.3%, но нещата пропаднаха в последния момент. В момента с "връзки" може и да се добера до 2.1%, но аз ще чакам да ги дублират и тогава ще скачам (евентуално).

Коментар

• Първоначално изпратено от ВълчоМечков Разгледай мнение
      Когато нещо не се произвежда, а има търсене, какво става с цената му?
      САЩ: На годишна база предстоящите продажби на жилища се сринаха с 38,60%, най-големият годишен спад досега.

Ау, що няма търсене там ?
      Те по-тъпи ли са, по-бедни ли са, храната и енергията не са им голямо перо като нас, могат да си позволят ново жилище.
      Средните им цени са двойно по-високи спрямо нашите, а пък заплатите им поне четворни, и пак няма търсене.
      Сещам се за един слатински шапшал, дето всекидневно търси пътя, оплитайки крака към неизмазаното си второ етажче, след разходката до Лидъла и омахал половината шише по пътя, похарчил част от инфлационните рентиерски лефчета.
      Та, 2009-2013 десетина продавачи се бореха за един купувач, що така, а и цените бяха на безценица, амчи май търсене е нямало.
      Значи, всичко е у кратуната на хората, зависи във какъв паралелен свят живеят - едни плащат рента и си свиркат, чакайки по-сносни цени,
      други си бухат кратуната у тухлите, търсейки истината и просветлението.
      Click image for larger version

Name:	z5.JPG
Views:	1
Size:	49.2 КБ
ID:	4005553

Last edited by Бедният брoкер; 29.12.2022, 21:00.

Коментар

Говорих с директора днес. За мен лихвата е 2.1% в левове ГПР към 2.35%. Потвърждението е само вербално, но и другите ми ипотеки са на тези нива, така че според мен е достоверно. Последната сделка ми е отпреди 2 месеца пак на тези нива (80% финансиране, 20% самоучастие), докато на редови ипотекар по канален ред в най-добрия случай е към 2.8% и ГПР към 3.1%. Пак е без пари.
        нямаше ли начин и аз покрай теб да намажа някоя тънка лихва?
        цкб-то ме друсат на 2.4%
        препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Айде и да се похвалиш, като стане сделката. Също така, може да драснеш каква лихва са ти дали от съответната банка, сигурно за лоялни клиенти има оферти "под тезгяха".
          Винаги офертите са под тезгяха, когато минаваш изискванията в пъти и имаш изградена кредитна история/доверие.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

10% - > 2%
            плавният начин за това ще е точно толкова плавен, колкото и печатането с идеята, че нямало да създаде трайна инфлация и тн ала-бала
            по тубата казват, че тия движения наистина са плавни и ако отърве момента федя / както злите езици твърдят/
            после става трудно за овладяване положението и се прилага обратно действие
            примерно казват, че инфлацията вече е поела надолу и ако продължат да вдигат лихвата
            скоро ще стане време за сваляне а като сгъне и икономиката ше заредят пак принтерчето и УДРИ
            може и да бъркат, те всички в тубата са по-умни от федя
            ще видим
            препоръка е

Коментар

Да, така и ще направя, купувам с още една ипотека, 5-та подред. Благодаря за подкрепата!
              Айде и да се похвалиш, като стане сделката. Също така, може да драснеш каква лихва са ти дали от съответната банка, сигурно за лоялни клиенти има оферти "под тезгяха".

Коментар

Няма какво да го мислиш, направо тегли още една ипотека (с рекордно ниска лихва)! Пък ако нещата не потръгнат и лихвите скочат много ще измислим нещо. Ако имаш хубав 3 стаен ще ти направя оферта (стига и аз да не съм го закъсал)!
                Да, така и ще направя, купувам с още една ипотека, 5-та подред. Благодаря за подкрепата!

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

ее, и сега никога няма да научим висшата цел
                  с която федя друса крушата
                  10% - > 2%
                  плавният начин за това ще е точно толкова плавен, колкото и печатането с идеята, че нямало да създаде трайна инфлация и тн ала-бала

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Няма какво да го мислиш, направо тегли още една ипотека (с рекордно ниска лихва)! Пък ако нещата не потръгнат и лихвите скочат много ще измислим нещо. Ако имаш хубав 3 стаен ще ти направя оферта (стига и аз да не съм го закъсал)!
                    трайчо, хищна хиено,
                    ти затова ли обикаляш темата
                    да оглозгаш някой изпостелял ипотекарски труп
                    и да му прилапаш апартаментчето
                    засрами се!
                    няма ли висши цели и за теб
                    препоръка е

Коментар

Как не си?! Че ФЕД само от БГ ипотекарите се интересува. Сега като сгъне икономиката и ФЕД раздруса ипотекарите с 10-годишни фиксирани лихви, ще гледаш кой е плувал без гащи и как дискаунтите ще започват от -50%.
                      В Щатите играта е друга.

Там, когато лихвите станат като настоящите буквално замира пазара на ипотченото кредитиране, а с това и пазара на НИ бива ударен много яко. От една страна строителите на ново страдат, защото пада търсенето, а това е бизнес като бизнес, който плаща заплати, наема ужасно много хора, ползва кредити и тн. От друга стана банките не си поплюват и паднат ли оценките на НИ в даден район почват да звънят на изтеглилите сравнително скоро ипотека (може и на ниска лихва) и да им съобщават, че оценката на имота, който са купили не отговаря на размера на отпускания кредит и да ако са така любезни да предвидят още обезпечение или да плащат... При нас е различна лихварската схема, но пак е кофти, когато лихвите тръгнат нагоре.
                      Last edited by bertram; 29.12.2022, 20:37.
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от MrCurious Разгледай мнение

Боже опази от такива дървени философи..
                        ее, и сега никога няма да научим висшата цел
                        с която федя друса крушата
                        препоръка е

Коментар

охооо, ортодоксчо, какво стана със срива от 1-ви януари 2022-ра? Годината мина, имотите прибавиха +18%. Нещо си се пообъркал а. В Банско ще паднат само на коча мъдята, ела и си ги вземи.
                          #31.12.2023: -15%.
                          Вярно, че така очакват брокерите, а и те не познават, но при тези лихви от 4, дори 5% за някои по-ненадежни, какво друго да се случи? С бележка, че това няма да се усети в топ кварталите - там ще измести търсенето към по-малки апартаменти, поне за тези с нужда от жилище.

Коментар

И да няма принтер, инфлацията пак няма да спре както е набрала инерция. Вероятно ще се забави леко.... от 20% на 10-15% примерно за догодина. Скрит данък за всички от сърце Иде ми да изтегля още една ипотека. И така за последните 5 години както си могъл да си купиш жилище, вече можеш само гараж. Честито!

Защо хората със 100-200% ръст на имотите си НС от последните години НЕ продават? Защото няма какво да правят с парите. Да имаш развързани няколкостотин хиляди в сметката в момента е проблем. И затова оди у тула.

А търсене винаги ще има... ако не инвестиционно или спекулативно, то по случай сватба, раждане, развод, смърт. Така е устроен животът.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

няма и да чуеш/прочетеш
                              всичко се прави в името на висша цел
                              Боже опази от такива дървени философи..

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

не съм чувал в мандатите на федя да влиза друсане на ипотекарската круша
                                Как не си?! Че ФЕД само от БГ ипотекарите се интересува. Сега като сгъне икономиката и ФЕД раздруса ипотекарите с 10-годишни фиксирани лихви, ще гледаш кой е плувал без гащи и как дискаунтите ще започват от -50%.

Коментар

Working...
                                X