Първоначално изпратено от ivanvg93
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ВълчоМечков Разгледай мнениеКогато нещо не се произвежда, а има търсене, какво става с цената му?
Ау, що няма търсене там ?
Те по-тъпи ли са, по-бедни ли са, храната и енергията не са им голямо перо като нас, могат да си позволят ново жилище.
Средните им цени са двойно по-високи спрямо нашите, а пък заплатите им поне четворни, и пак няма търсене.
Сещам се за един слатински шапшал, дето всекидневно търси пътя, оплитайки крака към неизмазаното си второ етажче, след разходката до Лидъла и омахал половината шише по пътя, похарчил част от инфлационните рентиерски лефчета.
Та, 2009-2013 десетина продавачи се бореха за един купувач, що така, а и цените бяха на безценица, амчи май търсене е нямало.
Значи, всичко е у кратуната на хората, зависи във какъв паралелен свят живеят - едни плащат рента и си свиркат, чакайки по-сносни цени,
други си бухат кратуната у тухлите, търсейки истината и просветлението.
Last edited by Бедният брoкер; 29.12.2022, 21:00.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнение
Говорих с директора днес. За мен лихвата е 2.1% в левове ГПР към 2.35%. Потвърждението е само вербално, но и другите ми ипотеки са на тези нива, така че според мен е достоверно. Последната сделка ми е отпреди 2 месеца пак на тези нива (80% финансиране, 20% самоучастие), докато на редови ипотекар по канален ред в най-добрия случай е към 2.8% и ГПР към 3.1%. Пак е без пари.
цкб-то ме друсат на 2.4%препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Айде и да се похвалиш, като стане сделката. Също така, може да драснеш каква лихва са ти дали от съответната банка, сигурно за лоялни клиенти има оферти "под тезгяха".
Говорих с директора днес. За мен лихвата е 2.1% в левове ГПР към 2.35%. Потвърждението е само вербално, но и другите ми ипотеки са на тези нива, така че според мен е достоверно. Последната сделка ми е отпреди 2 месеца пак на тези нива (80% финансиране, 20% самоучастие), докато на редови ипотекар по канален ред в най-добрия случай е към 2.8% и ГПР към 3.1%. Пак е без пари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
10% - > 2%
плавният начин за това ще е точно толкова плавен, колкото и печатането с идеята, че нямало да създаде трайна инфлация и тн ала-бала
после става трудно за овладяване положението и се прилага обратно действие
примерно казват, че инфлацията вече е поела надолу и ако продължат да вдигат лихвата
скоро ще стане време за сваляне а като сгъне и икономиката ше заредят пак принтерчето и УДРИ
може и да бъркат, те всички в тубата са по-умни от федя
ще видимпрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнение
Да, така и ще направя, купувам с още една ипотека, 5-та подред. Благодаря за подкрепата!
Коментар
-
Няма какво да го мислиш, направо тегли още една ипотека (с рекордно ниска лихва)! Пък ако нещата не потръгнат и лихвите скочат много ще измислим нещо. Ако имаш хубав 3 стаен ще ти направя оферта (стига и аз да не съм го закъсал)!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
ее, и сега никога няма да научим висшата цел
с която федя друса крушата
плавният начин за това ще е точно толкова плавен, колкото и печатането с идеята, че нямало да създаде трайна инфлация и тн ала-бала
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Няма какво да го мислиш, направо тегли още една ипотека (с рекордно ниска лихва)! Пък ако нещата не потръгнат и лихвите скочат много ще измислим нещо. Ако имаш хубав 3 стаен ще ти направя оферта (стига и аз да не съм го закъсал)!
ти затова ли обикаляш темата
да оглозгаш някой изпостелял ипотекарски труп
и да му прилапаш апартаментчето
засрами се!
няма ли висши цели и за тебпрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ВълчоМечков Разгледай мнение
Как не си?! Че ФЕД само от БГ ипотекарите се интересува. Сега като сгъне икономиката и ФЕД раздруса ипотекарите с 10-годишни фиксирани лихви, ще гледаш кой е плувал без гащи и как дискаунтите ще започват от -50%.
Там, когато лихвите станат като настоящите буквално замира пазара на ипотченото кредитиране, а с това и пазара на НИ бива ударен много яко. От една страна строителите на ново страдат, защото пада търсенето, а това е бизнес като бизнес, който плаща заплати, наема ужасно много хора, ползва кредити и тн. От друга стана банките не си поплюват и паднат ли оценките на НИ в даден район почват да звънят на изтеглилите сравнително скоро ипотека (може и на ниска лихва) и да им съобщават, че оценката на имота, който са купили не отговаря на размера на отпускания кредит и да ако са така любезни да предвидят още обезпечение или да плащат... При нас е различна лихварската схема, но пак е кофти, когато лихвите тръгнат нагоре.Last edited by bertram; 29.12.2022, 20:37.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrCurious Разгледай мнение
Боже опази от такива дървени философи..
с която федя друса крушатапрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ВълчоМечков Разгледай мнение
охооо, ортодоксчо, какво стана със срива от 1-ви януари 2022-ра? Годината мина, имотите прибавиха +18%. Нещо си се пообъркал а. В Банско ще паднат само на коча мъдята, ела и си ги вземи.
Вярно, че така очакват брокерите, а и те не познават, но при тези лихви от 4, дори 5% за някои по-ненадежни, какво друго да се случи? С бележка, че това няма да се усети в топ кварталите - там ще измести търсенето към по-малки апартаменти, поне за тези с нужда от жилище.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнениеИ да няма принтер, инфлацията пак няма да спре както е набрала инерция. Вероятно ще се забави леко.... от 20% на 10-15% примерно за догодина. Скрит данък за всички от сърце Иде ми да изтегля още една ипотека. И така за последните 5 години както си могъл да си купиш жилище, вече можеш само гараж. Честито!
Защо хората със 100-200% ръст на имотите си НС от последните години НЕ продават? Защото няма какво да правят с парите. Да имаш развързани няколкостотин хиляди в сметката в момента е проблем. И затова оди у тула.
А търсене винаги ще има... ако не инвестиционно или спекулативно, то по случай сватба, раждане, развод, смърт. Така е устроен животът.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
няма и да чуеш/прочетеш
всичко се прави в името на висша цел
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
не съм чувал в мандатите на федя да влиза друсане на ипотекарската круша
- 1 like
Коментар