Първоначално изпратено от bulgarian lev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Надявам се ,че не пишеш за Бате Пешо ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Колега, моля те да не уточняваш на колко точно набираме дълг , дадени инвеститори, щото ще бъдем подложени лично на преразглеждане от подадени писмени жалби до г-жа Лагард!
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Не гледай НСИ,гледай какво става около теб.Тук имаше един голям образ във форума Плевенски герой и той обичаше да се заяждане доста но вече не е между живите .Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Не гледай НСИ,гледай какво става около теб.Тук имаше един голям образ във форума Плевенски герой и той обичаше да се заяждане доста но вече не е между живите .
Коментар
-
Евростат: 84,3% от българите живеят в собствено жилище
България е на последно място в ЕС по жилищни разходи през 2020 г. с 65% под средното равнище в съюза. Страната ни е следвана от Полша, където те са с 61% под средното европейско равнище. Най-високи са жилищните разходи в Ирландия с 84 на сто над средното равнище в съюза, следвана от Дания с 66% и Люксембург с 64%.
През последните десет години 16 страни членки регистрират покачване на жилищните разходи, в три те са останали стабилни, а в осем са намалели. Най-голям е ръстът в Ирландия (от 17% до 84% над средното равнище в ЕС), а спадът е най-силен в Гърция (от 8% до 32% под средното равнище в съюза).
Разходите за строителство на нови жилища в ЕС също са нараснали през периода от 2010 до 2020 г., особено след 2016 г., като общото покачване за периода достига 17%. Най-голям е той в Унгария (+63%), следвана от Румъния с 49%, Латвия с 46% и Литва с 39%. Гърция е единствената страна членка, която регистрира спад от 6%.
Към 2020 година 84,3% от българите живеят в собствено жилище а останалите са наематели/обитатели на детски стаи, България е на седмо място в ЕС по най-висок дял на населението, обитаващо собствен дом.
На ниво ЕС 70% от населението е живяло в собствено жилище през 2020 г., а останалите 30 на сто са обитавали имот под наем. Страните с най-висока жилищна собственост са Румъния, където 96% от населението живее в собствен дом, Словакия с 92%, Хърватия и Унгария с по 91%.
53,5% от хората у нас живеят в къща, а 46% живеят в апартамент. Подобна е тенденцията и в ЕС, където 53% от населението живее в къща, а 46 на сто обитават апартамент. Останалият 1% живее в друг вид жилище, като лодки-къщи, каравани и др.
39,5% от българите са живели в пренаселени жилища през 2020 г., в това отношение страната ни е изпреварена само от Румъния (45,1%) и Латвия (42,5%). Все пак делът на домакинствата у нас, обитаващи пренаселени домове, намалява спрямо 47,4% през 2010 г.
Цените на жилищата в България са нараснали с близо 40% между 2010 и 2020 г., докато инфлацията през същия период е била 6,3%. Наемите през периода са се повишили с близо 10 на сто. В същото време обаче българите са с най-ниските жилищни разходи в ЕС, показват данни на европейската статистическа служба Евростат. Данните обобщава вестник "Монитор".
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
бетерчо, мисля, че имаш пропуски в разбирането си за дейността на централните банки.
или ги бъркаш с търговските банки
трябва също и да разбереш връзката риск-премия и ще си обясниш мистерията, как така правителствата взимат дълг на 5,5% примерно
а аз и четника на под 3%
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
Не, продължителността у нас намалява. Отново - липса на спорт и здравословна диета, калпаво здравеопазване, злоупотреба с алкохол и цигари, мръсен въздух. Докторите ги интересува лечението, а не излекуването - горе-долу като при дилърите. И забележете - дълголетието няма нищо общо с пари или имоти.
Чудно тогава, защо постоянно искат да ни вдигат пенсионната възраст. Чувам, че я гласят за 74 след време. С колегите се шегуваме, че че ще умираме на работа с памперси при някоя ескалация, причинена от голям бъг. Че няма достатъчно превенция - няма. Много от колегите обаче спортуват и си купуват само био шитни. Но явно и това не е достатъчно, защото доста умряха за тези години. Иначе си прав, че парите не гарантират дълголетие
- 2 Харесвания
Коментар
-
Keep calm, няма лични нападки и завждания. Ако сте водили бизнес разговор понякога има ирония, мотивиране чрез доводи. Или демотивиране. Това е среща форум за недвижими имоти. Много хора останаха без дом четейки как ще ги раздават на пролетариата. Нищо подобно. Ще има след време социално напрежение в страни по света за дом и нуждаещи се. Ще им строят лефтерни жилища или политика за наем някаква. Но никой няма да позволи имоти да се раздават на кило.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
Може и да си прав, но стъкмистите от НСИ твърдят, че се била увеличавала продължителността на живота. Иначе сме събирали пари за колеги във фирмата, за операции в чужбина. Много хора вече ги няма. Жалко е, защото бяха добри колеги и ми липсват. А и много от тях имаха деца. Там липсата не искам да знам каква е...
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Дъри, обясни на простосмъртните, ако ти купя имота и ти преведа 200к, тези 200к изчезват ли, или просто преминават от една сметка в друга?
Нали са в баланса на БНБ като пасив, или в баланса на ЕЦБ? Дори да ги изтеглиш кеш и да ги запалиш, пак няма да изчезнат!
Изчезването става, когато си платя дълга с тези пари към банката X, а банката X закупи с тях ДЦК от централните банки. Изчезването им обаче не става, ако се купуват имоти. Точно тук много хора бъркат - мислят си че тези 100 милиарда стоят и чакат да бъдат похарчени за нещо - а дефакто те вече са похарчени, защото срещу тях стоят дългове в същия размер.
Крайната станция на потока по плащанията на тези дългове е централната банка - ако тя реинвестира потоците, паричната маса се запазва. Ако не ги реинвестира - паричната маса се свива.
или ги бъркаш с търговските банки
трябва също и да разбереш връзката риск-премия и ще си обясниш мистерията, как така правителствата взимат дълг на 5,5% примерно
а аз и четника на под 3%препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Прав/а е модератор keep_calm, тук не сме за забавление, на работа сме. Та да кажа другояче това за което ме изтри: Двама мъдри и опитни инвеститори , да не пиша за и най опитната между нас Дюри, посъветвахме един "млад" прохождащ кандидат-новодомец, през вече далечната 2017г., че трябва да си закупи мечтаното от него жилище, представляващо ЕПК с 7655, обитатели. Той, обаче предпочете съветите на други инвеститори, дължащи всичките си активи на родителите.Last edited by Bailor; 19.11.2022, 22:03.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
Може и да си прав, но стъкмистите от НСИ твърдят, че се била увеличавала продължителността на живота. Иначе сме събирали пари за колеги във фирмата, за операции в чужбина. Много хора вече ги няма. Жалко е, защото бяха добри колеги и ми липсват. А и много от тях имаха деца. Там липсата не искам да знам каква е...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Дъри, обясни на простосмъртните, ако ти купя имота и ти преведа 200к, тези 200к изчезват ли, или просто преминават от една сметка в друга?
Нали са в баланса на БНБ като пасив, или в баланса на ЕЦБ? Дори да ги изтеглиш кеш и да ги запалиш, пак няма да изчезнат!
Изчезването става, когато си платя дълга с тези пари към банката X, а банката X закупи с тях ДЦК от централните банки. Изчезването им обаче не става, ако се купуват имоти. Точно тук много хора бъркат - мислят си че тези 100 милиарда стоят и чакат да бъдат похарчени за нещо - а дефакто те вече са похарчени, защото срещу тях стоят дългове в същия размер.
Крайната станция на потока по плащанията на тези дългове е централната банка - ако тя реинвестира потоците, паричната маса се запазва. Ако не ги реинвестира - паричната маса се свива.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнениеЕдно време много колеги се хванаха с ЕйрБнб. Правиха х 6 на мен, защото аз съм само с дългосрочни. Обаче гадната пандемия им обърка сметките. Колегите пак са си на по-добра печалба от мен, но вече средно годишно съвсем не е х 6. Чудно ми е, кога най-после ще се възстанови този бизнес.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар