Първоначално изпратено от Parana
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
[QUOTE=Traicho_80;n4006027]Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Няма какво да се лъжем, шанса ми е направо под 0%. Да взема да се извиня на форумните рентиери, че може да съм засегнал някоя нежна душа! Ако случайно имате свободно бюджетно таванче, ще го взема под наем. Ама първите 6 месеца да не ми вдигате наема с много, че не съм милионер, като вас да ходя по 5* хотели...
Ох, голяма мъка...как да отдадем ...требе във форума да се молим ужаст.... Относно почивките добре е да си рентиер - можеш да си ходиш когато и където поискаш.....бива.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Фасадата дори пред твоят имот е обща част. Не можеш да я променяш чрез саниране без да си питал най-малкото общото събрание Не съм сигурен дали не трябва и разрешение за това защото се променя цвета, геометрията и т.н. Нещо като усвояване на балкон....
Може и да греша, но поне така мисля че е логично иначе става мазало всеки може да си прави всичко каквото иска по фасадата
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
Санирането е подобрение на имота. Не е необходим ремонт. Всъщност може дори да откажат да участват в тази част. Поправката на фасадата е едно, лепенето на изолация съвсем друго.
Може и да греша, но поне така мисля че е логично иначе става мазало всеки може да си прави всичко каквото иска по фасадата
- 1 like
Коментар
-
Мерси, че потвърди написаното от мен, че трябва да си мазохист да живееш в стара сграда :-)
Ето ти няколко неща за размисъл - първо саниране на кръпка и сградата поюва да изглежда като модерно изкуство. Почти сигурно не сте питали съседите за РАЗРЕШЕНИЕ да санирате самостоятелно някаква юаст от нея нали ? Освен това след като сте го направили за част от сградата това НЕ покрива други части от които също имате дял - тавани, стълбища, приземни етажи и т.н.. Добави и че целта е сградата да се уеднакви - не става на кръпки, т/е и върху вашата санирана част има работаа и разход - най-малкото мазилка....
Така че да трябва да платите също / то и по закон трябва/ , дори и да е по-малко от другите е задължително.
А това кой колко пари има или изкарва какво общо има ? що някой друг трябва да плаща за теб ? Ако не можеш да платиш продаваш апарта на някой който може да плаща....Знаеш ли, че на някои места по света подобни казуси се решават с лекота - а именно съседите могат да изгонят некоректни такива или пък да им продадат апарта като отказват да плащат общите разходи ?
Горното ти го пиша не да се заяждам, а за да осъзнаеш ако можеш всъщност какво си направил..... поредица от нарушения....и това се избягва с НОВО НОВО....
Друг пример - някой решава да смени покрива, защото му се вижда стар, но не тече, няма повреди. Не можете да принудите никой да участва в подмяна на части, които не са повредени или опасни. Едно е поддръжката - проверка на покрива, подмяна на някои части, друго е цялостен ремонт.
И да плашите съседите с продажба на имота им е крайно неразумно решение освен ако ви харесва да се оглеждате постоянно за падащи саксии, спукани гуми и т.н. действия които всеки втори софиянец е напълно способен да причини на ближния.Last edited by Chio; 31.12.2022, 11:34.
Коментар
-
[QUOTE=pesimist4o na kvadrat;n4006002]Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
В конкретният случай е 5% шанса макс и то само ако продаде старият апарт....
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982
До нас имаше една със 120 квадрата огромен апартамент ,празен работеше във Европейския парламент,друга съседка мъжа и внася силикон и те с пари,нашия апартамент си го бяхме сканирани отвън целия с наши пари и като дойде време да се плаща за фасадата те искаха да плащаме пак при положение че нашата част от цялата сграда самички сме си я платили и оправили.
Тогава им теглих една и им казах в очите червиви сте с пари не Ви ли е срам?
Ето ти няколко неща за размисъл - първо саниране на кръпка и сградата поюва да изглежда като модерно изкуство. Почти сигурно не сте питали съседите за РАЗРЕШЕНИЕ да санирате самостоятелно някаква юаст от нея нали ? Освен това след като сте го направили за част от сградата това НЕ покрива други части от които също имате дял - тавани, стълбища, приземни етажи и т.н.. Добави и че целта е сградата да се уеднакви - не става на кръпки, т/е и върху вашата санирана част има работаа и разход - най-малкото мазилка....
Така че да трябва да платите също / то и по закон трябва/ , дори и да е по-малко от другите е задължително.
А това кой колко пари има или изкарва какво общо има ? що някой друг трябва да плаща за теб ? Ако не можеш да платиш продаваш апарта на някой който може да плаща....Знаеш ли, че на някои места по света подобни казуси се решават с лекота - а именно съседите могат да изгонят некоректни такива или пък да им продадат апарта като отказват да плащат общите разходи ?
Горното ти го пиша не да се заяждам, а за да осъзнаеш ако можеш всъщност какво си направил..... поредица от нарушения....и това се избягва с НОВО НОВО....
- 1 like
Коментар
-
[QUOTE=bulgarian lev;n4005998]Първоначално изпратено от Traicho_80
Шансът с възрастта намалява. Но е 20 към 80. в полза да не купиш.
Коментар
-
Жони позна, че става въпрос за бабка :-) Ама каква полза от нея и каква услуга ще ти свърши като те мрази щото 2-годишно дете и тропа ?!
Друг е въпроса, че където живея не търся връзки, а СПОКОЙСТВИЕ. Повечето съседи ги знам само по физиономия и никога ама никога не си говоря с тях за работа или кои къде какъв е....За някои знам по нещо случайно.....За мен освен роднините на инвеститора другите не би трябвало да знаят нищо, а и съседа инвеститор 1 път ме пита с кво си изкарвам хляба - викам му келнер братче...мъкна таблите яко........
Като има деца особено малки не знам как си го представяш да не вдигат шум. Няма как да се случи. И аз имам малки деца и повярвай ми повтарям им на всеки 10 минути по-тихо и не става за повече от 5 минути / никой не се е оплакал засега/. Като те дразни най-добре си вземи къща щото блок без малки деца би било ужас.... някакъв апокалитичен филм. Знам , че не го разбираш, но децата са смисъла на всичко което правим през живота си....
Обаче си много забавен - човека който не му харесва България и сплуващото се в нея мечтае само за ВРЪЗКИ, ДС , далавери не знам какво си . Ама не ти ли е ясно, че точно заради тези неща сме на положението в момента ?!
Баси немаш си идея колко съм щастлив, че малкото което съм постигнал в този живот е без никакви връзки...Сигурен съм , че и това не можеш да го проумееш....
ПП Не знам колко пъти да ти го напиша, ама НЯМАМ съседи с кредити бре човек . Ново ново на добро място се купува 95% кеш. Кредити за ново има по Ихтиман евентуално , там е масово, но при мен няма....Аз съм вероятно най-бедният от всички съдейки по автопарка...., но не ми пука за това....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
В ново-новото само разни прошляци на по 30 години с кредити. Никаква номенклатура, никакви връзкари. Разни провинциалистчета от които полза няма никаква. За какво са ми? И повече деца, които както сам каза само шумят и реват. Далеч по-добре е някоя бабка - бившо ДС да ти е съсед - хем приказка си имаш, хем и може да познава някой специален. Разни ИТ-та келеши каква полза от тях за съседи?
Относно шума:
В новите сгради даже ходенето отгоре се чува, да не говорим от банята какви звуци идват през тези пластмасовите тръби. Тънки стени с кофти тухли винербергер - боклукът на века. Никакви шумоизолации не помагат при кофти строителство. 60 санта зид и дебели почти двойно плочи при старата тухла е нещо коренно различно. Тази бабка дето се е оплаквала от детето е късметлийка, че се е чувало малко. Ако беше ново строителство щеше да си е докарала инсулт жената. Живял съм под семейство с две деца и знам какво е - непрекъсното тичане през деня, нощем рев нон-стоп. Не се търпи това изобщо.
Друг е въпроса, че където живея не търся връзки, а СПОКОЙСТВИЕ. Повечето съседи ги знам само по физиономия и никога ама никога не си говоря с тях за работа или кои къде какъв е....За някои знам по нещо случайно.....За мен освен роднините на инвеститора другите не би трябвало да знаят нищо, а и съседа инвеститор 1 път ме пита с кво си изкарвам хляба - викам му келнер братче...мъкна таблите яко........
Като има деца особено малки не знам как си го представяш да не вдигат шум. Няма как да се случи. И аз имам малки деца и повярвай ми повтарям им на всеки 10 минути по-тихо и не става за повече от 5 минути / никой не се е оплакал засега/. Като те дразни най-добре си вземи къща щото блок без малки деца би било ужас.... някакъв апокалитичен филм. Знам , че не го разбираш, но децата са смисъла на всичко което правим през живота си....
Обаче си много забавен - човека който не му харесва България и сплуващото се в нея мечтае само за ВРЪЗКИ, ДС , далавери не знам какво си . Ама не ти ли е ясно, че точно заради тези неща сме на положението в момента ?!
Баси немаш си идея колко съм щастлив, че малкото което съм постигнал в този живот е без никакви връзки...Сигурен съм , че и това не можеш да го проумееш....
ПП Не знам колко пъти да ти го напиша, ама НЯМАМ съседи с кредити бре човек . Ново ново на добро място се купува 95% кеш. Кредити за ново има по Ихтиман евентуално , там е масово, но при мен няма....Аз съм вероятно най-бедният от всички съдейки по автопарка...., но не ми пука за това....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 31.12.2022, 01:47.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Той се е доказал по негови признания, че е отрицателен в имоти. Утре, ако разбера, че е изнесъл само дори една лекция на щерката в УНСС, ще направя страшен панаир, едва я навих, че трябва да се премести от СУ. Способен съм да му отнема акредитацията...Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
[QUOTE=Traicho_80;n4005977]Първоначално изпратено от Bailor
Второ жилище ще си купиш, ама в някой друг живот...[/QUOTE
Шанса е 50:50. Или ще купя или няма да купя. Не съм толкова вманиачен, като вас.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Чекай да позная, а вие / ти/ отказахте да платите щото апарта на жена ти е бил само 118 квадрата ? :-)
Ей затва живея в ново вово на добри места. Там липсват такива случки....:-)
Много близка приятелка на жена ми има малко детенце и живее в Докторската на по-добро място от Левчо в апарт 150-200 квадрата .... топ на топа сигурно е над мЕлеон ойро и съседката от долу им прави скандали защото детето много тропало..., а то е на възраст в която нема никой в главата и няма как да му обясниш да не вдига шум.
2 Извода - в старите сгради дори на най най местата живеят хора с които е мъка да се разбереш за каквото и да било и сградите колкото и да са скъпи и елитни немат НИКАКВИ модерни удобства като например шумоизолация между етажите.....
САМО НОВО НОВО :-)
Относно шума:
В новите сгради даже ходенето отгоре се чува, да не говорим от банята какви звуци идват през тези пластмасовите тръби. Тънки стени с кофти тухли винербергер - боклукът на века. Никакви шумоизолации не помагат при кофти строителство. 60 санта зид и дебели почти двойно плочи при старата тухла е нещо коренно различно. Тази бабка дето се е оплаквала от детето е късметлийка, че се е чувало малко. Ако беше ново строителство щеше да си е докарала инсулт жената. Живял съм под семейство с две деца и знам какво е - непрекъсното тичане през деня, нощем рев нон-стоп. Не се търпи това изобщо.
Коментар
-
Чекай да позная, а вие / ти/ отказахте да платите щото апарта на жена ти е бил само 118 квадрата ? :-)
Ей затва живея в ново вово на добри места. Там липсват такива случки....:-)
Много близка приятелка на жена ми има малко детенце и живее в Докторската на по-добро място от Левчо в апарт 150-200 квадрата .... топ на топа сигурно е над мЕлеон ойро и съседката от долу им прави скандали защото детето много тропало..., а то е на възраст в която нема никой в главата и няма как да му обясниш да не вдига шум.
2 Извода - в старите сгради дори на най най местата живеят хора с които е мъка да се разбереш за каквото и да било и сградите колкото и да са скъпи и елитни немат НИКАКВИ модерни удобства като например шумоизолация между етажите.....
САМО НОВО НОВО :-)
Само с бабата професор от Финландия на 92 години с розов пеньоар леко и казах че трябва да ме черпи. Никога няма да има теч. Тя гледа изпод вежди. . Но се запознах със сина и, който също живее в чужбина. Разбран мъж излезе.
Тя и жена ми вече стана професор та си говорят по професорски.Last edited by bulgarian lev; 31.12.2022, 01:16.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
Коментар