08:30 | USD | Core PCE Price Index (MoM) (Jan) | 0.6% | 0.4% | 0.4% | ||
08:30 | USD | Core PCE Price Index (YoY) (Jan) | 4.7% | 4.3% | 4.6% |
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Жони, поздравления, че си навлязъл в тази мътна материя. От твоите обяснения стана ясно, че в НАП на никой не е ясно кое и как е редно. Т.е. ако попаднеш на някой гладен ще ти разкаже играта ....ще има замразяване, ревизии, глоби и дела които ще се влачат с години. Дори и да ги спечелиш няма да можеш да компенсираш пропуснатите ползи за периода. И това при положение дори когато ти самият искаш да си изряден и да декларираш всичко !!!! То май по-добре нищо да не декларираш :-)))) Та като те фанат , а те ще те хванат да платиш глоба не за грешно подадено инфо, а за неподадено....
Все пак си в ИТ сферата и се чудя как може да допуснеш, че цялата база на ИБ или който и да е друг посредник няма да попадне в НАП. Може би не сега, а след няколко години.....еврозона, Шенген не знам си какво . Ние сме част от ЕС и е изключено да играем роля на данъчно скривалище...../ не убежище/..... Та в момента дори в НАП или които и да е ЕС данъчни да няма инфо не означава че след 5 или 10 години години няма да има. Ти инвестициите за 2 години ли ги правиш ? И сега си представи продавам 1 двустаен за 200К и ги наливам по борсите, понее съм взел акъл от форума и ще целя върхове и дъна със затворени очи и след 5 години имам мЕлеон. Как ще го преведа на тук ?! С карта у БГ лИдъла ще има да го харча неколко живота.....
Едно време като гледах накъде да поема беше същата данъчна каша. И дори да е по-лесно, по-сигурно, по-доходно ... а то не е нищо от това прецених че не си заслужава поради тази неяснота....
Разбираш ли сега защо поне към момента у нас тулата е ЦАР :-)
От тези списъци няма излизане между другото. Обжалваш но само половината от хората получават позитивен отговор. Някакъв следващ закон срещу пране на пари ще докара това и в България. Сегашния доколкото разбирам го няма още.
Естествено за имоти няма черни списъци. Дори да си с ниска кредитна оценка пак може да вземеш ипотека (понеже имота е гаранция), само по-голям самоучастие. Цялата система е разграден двор а дребни чиновници колят и бесят безконтролно. Няма санкции за злоуптреби с тези системи. Съденето на институции е много скъпо. Имотче си е най-добре, запазваш права ако ти е основно жилище докато текат бавните процедури поне от това си защитен. А те се сега не гледат че прокуратурата в България е пробита ами и още повече власт има дават загубените европейци.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Интерактив пращат ли инфо до НАП, ако не си регистриран през Карол, а директно?
Все пак си в ИТ сферата и се чудя как може да допуснеш, че цялата база на ИБ или който и да е друг посредник няма да попадне в НАП. Може би не сега, а след няколко години.....еврозона, Шенген не знам си какво . Ние сме част от ЕС и е изключено да играем роля на данъчно скривалище...../ не убежище/..... Та в момента дори в НАП или които и да е ЕС данъчни да няма инфо не означава че след 5 или 10 години години няма да има. Ти инвестициите за 2 години ли ги правиш ? И сега си представи продавам 1 двустаен за 200К и ги наливам по борсите, понее съм взел акъл от форума и ще целя върхове и дъна със затворени очи и след 5 години имам мЕлеон. Как ще го преведа на тук ?! С карта у БГ лИдъла ще има да го харча неколко живота.....
Едно време като гледах накъде да поема беше същата данъчна каша. И дори да е по-лесно, по-сигурно, по-доходно ... а то не е нищо от това прецених че не си заслужава поради тази неяснота....
Разбираш ли сега защо поне към момента у нас тулата е ЦАР :-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеСпоред него много трудно може да повлияе държавата чрез натиск на пазара. Най-лесният начин да паднат цените е през бюджета.
https://blitz.bg/ikonomika/dyankov-s...ews938855.html
Това го казва Симеон Дянков, а нашия приЖУЛИн "професор" мечтае за дефлация.. Дефлацията е икономически термин от миналото, нещо като развития социализъм
Коментар
-
Според него много трудно може да повлияе държавата чрез натиск на пазара. Най-лесният начин да паднат цените е през бюджета.
https://blitz.bg/ikonomika/dyankov-s...ews938855.html
Това го казва Симеон Дянков, а нашия приЖУЛИн "професор" мечтае за дефлация.. Дефлацията е икономически термин от миналото, нещо като развития социализъм
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ВМПП Разгледай мнение
Един друг виден повишител-рентиер ме плашеше с разстрел, ти с уволнение, но иначе да спазваме добрия тон...
Явно бизнеса ти (ако имаш такъв) съвсем е спрял, че висиш постоянно във форума?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от facingthesun Разгледай мнение
Много сте нервни, колеги. Успокойте се и приемета фактът че цените не паднаха. Спазвайте добрия тон, и си плащайте наемите редовно.
Явно бизнеса ти (ако имаш такъв) съвсем е спрял, че висиш постоянно във форума?
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Laconic
Завърти се малко, че нещо си слънчасал!Last edited by facingthesun; 24.02.2023, 13:46.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Ясна е работата, явно работиш изцяло в сивия сектор...
- 3 Харесвания
Коментар
-
Като няма да има срив защо не купиш имот, нали и лихвите са ниски? Какво те спира? Или и ти дебнеш дебела отстъпка?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
И защо не купуваш с кредит? Нали уж лихвите нямало да се вдигат, а цените на имотите ще бият нагоре... win-win изглежда по вашите канони.
Просто някой ден наистина ще имам къща на първа линия море
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от facingthesun Разгледай мнениеЛогиката ми е че имам бизнес, който ми е приоритет. Няма да ме разбереш, очевидно…много трудно може да се обяснят тези неща на хора, които работят на заплата…
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от facingthesun Разгледай мнение
Не купувам с кредити, купувам кеш. Нямам толкова пари, за това което искам на този етап. Няма отстъпки, няма. Отстъпка можеш да получиш за боклучав имот. Хубавите имоти държат цена, това е положението. Влезте в реалността най сетне.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от facingthesun Разгледай мнениеЛогиката ми е че имам бизнес, който ми е приоритет.
Те ще те разберат...Написаното по-горе е единствено и само лично мнение.
Коментар
-
Какъв е проблема да изтеглиш ипотечен кредит? Лихвите са почти символични, а щом мислиш, че ще останат такива наистина не разбирам защо? Или нямаш доходи и никоя банка не би ти отпуснала кредит или се досещаш какво предстои с цената на парите? Не разбирам каква ти е логиката.
- 1 like
Коментар
Коментар