IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
    Уругвай е първата държава от Южна Америка, която започна да намалява лихвите

Инвеститорите очакваха задържане на лихвените нива, но рецесията и сушата, която задушава икономиката, са тласнали централната банка към друго решение

днес в уругвай...
    може ли някой да каже, какво се случва, с инфлацията като започнат да намаляват лихвите
    юлка, ти?
    Ха ха ха сега и до Уругвай ли стигна от нямане вече какво да,се намери ...ох не мога ...Я виж нещо за Аржентина,Египет и Зелени нос намери...или за Монголия

Коментар

говориш, сякаш ме познаваш
      целия треперя
      а калкулаторчето не напуска потните ми от напрежение ръце
      сега си записвам, 50% корекция
      ама, кога да я чакам, горе долу така?
      Aми тя вече е факт - пробвай да продадеш някой от боклуците си, да видим кой ще ти снесе повече от 1000 на квадрат (ако изобщо има някой желаещ, на каквато и да било цена). Офертните са едно, реалността друго. В момента сделки няма, няма и да има скоро, не и докато не стъпите на земята.

Запитай се дали наистина имотите ти струват това, което си мислиш - на фона и на сметището в Младост, до което живееш.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Трепериш ли в мишата дупка?
        Каквото и да се случва с лихвите и инфлацията - минимум 50% корекция на безумно надценените софийски имоти (и на виртуалната капиталова, която ти смяташ за доходност без да си взел реално нито една стотинка) е неизбежна.
        говориш, сякаш ме познаваш
        целия треперя
        а калкулаторчето не напуска потните ми от напрежение ръце
        сега си записвам, 50% корекция
        ама, кога да я чакам, горе долу така?
        препоръка е

Коментар

Уругвай е първата държава от Южна Америка, която започна да намалява лихвите

Инвеститорите очакваха задържане на лихвените нива, но рецесията и сушата, която задушава икономиката, са тласнали централната банка към друго решение

днес в уругвай...
          може ли някой да каже, какво се случва, с инфлацията като започнат да намаляват лихвите
          юлка, ти?
          Трепериш ли в мишата дупка?
          Каквото и да се случва с лихвите и инфлацията - минимум 50% корекция на безумно надценените софийски имоти (и на виртуалната капиталова, която ти смяташ за доходност без да си взел реално нито една стотинка) е неизбежна.
          Last edited by ejonny2376; 21.04.2023, 00:33.

Коментар

• Уругвай е първата държава от Южна Америка, която започна да намалява лихвите

днес в уругвай...
            юлка, ти?
            препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
              Това е такава елха
              Дългосрочно ще е много НАДОЛУ.И то много време ,5-10г +
              Огромен балон пред пукване.По- голям от НИ в БГ,който е наистина огромен и той
              Надявам се така ме разбираш
              Неизвестните са само две, кога и от кое ниво ще се пукне,а не дали.
              Макс Пейн 340

Ti почна като архитекта - обърнати кратунки, тройна ядрена боНба .....

Не ги подценявай макдоналдсите - там нещата не опират само до джънк, ами има и имоти, у-ние, прочее......

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                Жокерче:Повече от 4 млрд. души може да имат наднормено тегло до 2050 г., като 1,5 милиарда от тях затлъстели!

Правилнооо... е т'ва е истинска хубава дългосрочна акция - даже ковида не успя да ги събори, а удари конкурентите им!

Това е такава елха
                Дългосрочно ще е много НАДОЛУ.И то много време ,5-10г +
                Огромен балон пред пукване.По- голям от НИ в БГ,който е наистина огромен и той
                Надявам се така ме разбираш
                Неизвестните са само две, кога и от кое ниво ще се пукне,а не дали.
                Макс Пейн 340

Коментар

• Ихаааа, глейте, глейте ко стаааа, тея не си поплюват. Скоро ще запалят и дебелите банкстерски гъзове.

https://twitter.com/i/status/1649065143484002307
                  Last edited by better; 20.04.2023, 23:30.

Коментар

• Айде започва се, наред са понцитата опс баМките (основните виновници за всичко) :

Protesters storm Paris Euronext building in anger over pension law

https://www.reuters.com/world/europe...aw-2023-04-20/

Коментар

Виж и British American Tobacco...
                      аз като не пуша, защо да не прибирам паричките на тровещите се?
                      Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
                      Тея с пурите май ни готвят......
                      Гледам и едните и другите ме споменават!

Нищо не ви готвя, споко!

Джонката е прав - взимай парите на глупаците, така че ушите им да плющят като на стара вършачка каишите!

На мен например една от любимите ми акции сещате ли се коя е!?

Жокерче: Повече от 4 млрд. души може да имат наднормено тегло до 2050 г., като 1,5 милиарда от тях затлъстели!

Правилнооо... е т'ва е истинска хубава дългосрочна акция - даже ковида не успя да ги събори, а удари конкурентите им!

Last edited by Julius_BG; 20.04.2023, 22:28.

Коментар

• Тея с пурите май ни готвят за фронтова държава...

"Левицата!" изказа притеснения, че законопроект в САЩ прави Черно море арена на военни действия

Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/politics/le...s_1948236.html © Actualno.com

Коментар

• Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение

Супер, много ти благодаря!
                          И да не върнат, все тая, бях ги прежалил тези средства. И това, което остава е повече от да чакам от наем на НИ. За 2023 сумата ще е вече по-голяма, че се възползвах от намаленията в цените на БАСФ и дублирах портфейла.
                          Най-много ме е яд, че не си купих преди 2 години малко Хапаг Лойд при тези ненормални цени на морския транспорт. Дивидентът им тази година е просто брутален. Сигурно сега е момента да се скъсяват, защото цената им е много висока сега и то при спада на цената на морския транспорт, но късите са си игра с огъня и за хора със здрави нерви.
                          Виж и British American Tobacco. Освен високия дивидент няма и Withholding Tax, УК не удържат такъв. Според мен заради ESG-простотиите курсът им страда, а имат 7 Милиарда печалба за 2022 и постоянен ръст на дивидентите. Аз като не пуша, защо да не прибирам паричките на тровещите се?

https://www.n-tv.de/boersenkurse/akt...--ls-25-132318

Last edited by X_Y; 20.04.2023, 21:03.

Коментар

Направо попълни формуляра и го прати по пощата (заедно с копие от удостоверението на НАП за местно лице и евентуално извлеченията от брокера ти с платените дивиденти и удържаните данъци) на долния адрес. Ако им трябва още нещо, ще си го поискат. И се въоръжи с търпение.

Bundeszentralamt für Steuern
                            Zuständigkeitsbereich: Kapitalerträge

Referat St I B 3
                            An der Küppe 1
                            53225 Bonn

Супер, много ти благодаря!
                            И да не върнат, все тая, бях ги прежалил тези средства. И това, което остава е повече от да чакам от наем на НИ. За 2023 сумата ще е вече по-голяма, че се възползвах от намаленията в цените на БАСФ и дублирах портфейла.
                            Най-много ме е яд, че не си купих преди 2 години малко Хапаг Лойд при тези ненормални цени на морския транспорт. Дивидентът им тази година е просто брутален. Сигурно сега е момента да се скъсяват, защото цената им е много висока сега и то при спада на цената на морския транспорт, но късите са си игра с огъня и за хора със здрави нерви.

Коментар

• Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение

Много благодаря, супер полезен линк е втория, по първия още се ориентирам. Явно в Германия урдебата на данъчните удръжки е друга. В България дивидентът се обага с 5 %, защото корпоративният данък от 10 % вече е обложена при източника и чак след удържане на данък печалба се раздава дивидента.
                              И дори да върнат 11,375 %, пак не е малко в моя случай.
                              В интерес на истината уикенда подадох данъчна декларация в България и вчера вече получих данъка за възстановяване по направена застраховка живот. Не мога да се оплача от данъчните в България .
                              Направо попълни формуляра и го прати по пощата (заедно с копие от удостоверението на НАП за местно лице и евентуално извлеченията от брокера ти с платените дивиденти и удържаните данъци) на долния адрес. Ако им трябва още нещо, ще си го поискат. И се въоръжи с търпение.

Bundeszentralamt für Steuern
                              Zuständigkeitsbereich: Kapitalerträge

Referat St I B 3
                              An der Küppe 1
                              53225 Bonn

Коментар

Не ти трябват фирми, които само да те скубят.

Тук са ти формулярите - попълваш, принтираш и ги пращаш (май вече може и онлайн):

https://www.bzst.de/DE/Unternehmen/K...hren_node.html
                                http://www.formulare-bfinv.de/ffw/ac...d=010005_de_en

Ще ти трябва удостоверение от НАП, че си бил резидент в България. Целият процес отнема доста дълго.
                                Не забравяй, че ще ти възстановят само 11,375%, тъй като в DTA-то са договорени 15%, а са ти удържани 26,375%.
                                Много благодаря, супер полезен линк е втория, по първия още се ориентирам. Явно в Германия урдебата на данъчните удръжки е друга. В България дивидентът се обага с 5 %, защото корпоративният данък от 10 % вече е обложена при източника и чак след удържане на данък печалба се раздава дивидента.
                                И дори да върнат 11,375 %, пак не е малко в моя случай.
                                В интерес на истината уикенда подадох данъчна декларация в България и вчера вече получих данъка за възстановяване по направена застраховка живот. Не мога да се оплача от данъчните в България .
                                Last edited by nomche; 20.04.2023, 19:58.

Коментар

Working...
                                X