Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
говориш, сякаш ме познаваш
целия треперя
а калкулаторчето не напуска потните ми от напрежение ръце
сега си записвам, 50% корекция
ама, кога да я чакам, горе долу така?
Запитай се дали наистина имотите ти струват това, което си мислиш - на фона и на сметището в Младост, до което живееш.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Трепериш ли в мишата дупка?
Каквото и да се случва с лихвите и инфлацията - минимум 50% корекция на безумно надценените софийски имоти (и на виртуалната капиталова, която ти смяташ за доходност без да си взел реално нито една стотинка) е неизбежна.
целия треперя
а калкулаторчето не напуска потните ми от напрежение ръце
сега си записвам, 50% корекция
ама, кога да я чакам, горе долу така?препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеУругвай е първата държава от Южна Америка, която започна да намалява лихвите
Инвеститорите очакваха задържане на лихвените нива, но рецесията и сушата, която задушава икономиката, са тласнали централната банка към друго решение
днес в уругвай...
може ли някой да каже, какво се случва, с инфлацията като започнат да намаляват лихвите
юлка, ти?
Каквото и да се случва с лихвите и инфлацията - минимум 50% корекция на безумно надценените софийски имоти (и на виртуалната капиталова, която ти смяташ за доходност без да си взел реално нито една стотинка) е неизбежна.Last edited by ejonny2376; 21.04.2023, 00:33.
Коментар
-
Уругвай е първата държава от Южна Америка, която започна да намалява лихвите
Инвеститорите очакваха задържане на лихвените нива, но рецесията и сушата, която задушава икономиката, са тласнали централната банка към друго решение
днес в уругвай...
може ли някой да каже, какво се случва, с инфлацията като започнат да намаляват лихвите
юлка, ти?препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнениеТова е такава елха
Дългосрочно ще е много НАДОЛУ.И то много време ,5-10г +
Огромен балон пред пукване.По- голям от НИ в БГ,който е наистина огромен и той
Надявам се така ме разбираш
Неизвестните са само две, кога и от кое ниво ще се пукне,а не дали.
Макс Пейн 340
Ti почна като архитекта - обърнати кратунки, тройна ядрена боНба .....
Не ги подценявай макдоналдсите - там нещата не опират само до джънк, ами има и имоти, у-ние, прочее......
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
Дългосрочно ще е много НАДОЛУ.И то много време ,5-10г +
Огромен балон пред пукване.По- голям от НИ в БГ,който е наистина огромен и той
Надявам се така ме разбираш
Неизвестните са само две, кога и от кое ниво ще се пукне,а не дали.
Макс Пейн 340
Коментар
-
Ихаааа, глейте, глейте ко стаааа, тея не си поплюват. Скоро ще запалят и дебелите банкстерски гъзове.
https://twitter.com/i/status/1649065143484002307Last edited by better; 20.04.2023, 23:30.
- 1 like
Коментар
-
Айде започва се, наред са понцитата опс баМките (основните виновници за всичко) :
Protesters storm Paris Euronext building in anger over pension law
https://www.reuters.com/world/europe...aw-2023-04-20/
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнениеВиж и British American Tobacco...
аз като не пуша, защо да не прибирам паричките на тровещите се?Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеТея с пурите май ни готвят......
Нищо не ви готвя, споко!
Джонката е прав - взимай парите на глупаците, така че ушите им да плющят като на стара вършачка каишите!
На мен например една от любимите ми акции сещате ли се коя е!?
Жокерче: Повече от 4 млрд. души може да имат наднормено тегло до 2050 г., като 1,5 милиарда от тях затлъстели!
Правилнооо... е т'ва е истинска хубава дългосрочна акция - даже ковида не успя да ги събори, а удари конкурентите им!
Last edited by Julius_BG; 20.04.2023, 22:28.
Коментар
-
Тея с пурите май ни готвят за фронтова държава...
"Левицата!" изказа притеснения, че законопроект в САЩ прави Черно море арена на военни действия
Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/politics/le...s_1948236.html © Actualno.com
Коментар
-
Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
Супер, много ти благодаря!
И да не върнат, все тая, бях ги прежалил тези средства. И това, което остава е повече от да чакам от наем на НИ. За 2023 сумата ще е вече по-голяма, че се възползвах от намаленията в цените на БАСФ и дублирах портфейла.
Най-много ме е яд, че не си купих преди 2 години малко Хапаг Лойд при тези ненормални цени на морския транспорт. Дивидентът им тази година е просто брутален. Сигурно сега е момента да се скъсяват, защото цената им е много висока сега и то при спада на цената на морския транспорт, но късите са си игра с огъня и за хора със здрави нерви.
https://www.n-tv.de/boersenkurse/akt...--ls-25-132318
Last edited by X_Y; 20.04.2023, 21:03.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Направо попълни формуляра и го прати по пощата (заедно с копие от удостоверението на НАП за местно лице и евентуално извлеченията от брокера ти с платените дивиденти и удържаните данъци) на долния адрес. Ако им трябва още нещо, ще си го поискат. И се въоръжи с търпение.
Bundeszentralamt für Steuern
Zuständigkeitsbereich: Kapitalerträge
Referat St I B 3
An der Küppe 1
53225 Bonn
И да не върнат, все тая, бях ги прежалил тези средства. И това, което остава е повече от да чакам от наем на НИ. За 2023 сумата ще е вече по-голяма, че се възползвах от намаленията в цените на БАСФ и дублирах портфейла.
Най-много ме е яд, че не си купих преди 2 години малко Хапаг Лойд при тези ненормални цени на морския транспорт. Дивидентът им тази година е просто брутален. Сигурно сега е момента да се скъсяват, защото цената им е много висока сега и то при спада на цената на морския транспорт, но късите са си игра с огъня и за хора със здрави нерви.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
Много благодаря, супер полезен линк е втория, по първия още се ориентирам. Явно в Германия урдебата на данъчните удръжки е друга. В България дивидентът се обага с 5 %, защото корпоративният данък от 10 % вече е обложена при източника и чак след удържане на данък печалба се раздава дивидента.
И дори да върнат 11,375 %, пак не е малко в моя случай.
В интерес на истината уикенда подадох данъчна декларация в България и вчера вече получих данъка за възстановяване по направена застраховка живот. Не мога да се оплача от данъчните в България.
Bundeszentralamt für Steuern
Zuständigkeitsbereich: Kapitalerträge
Referat St I B 3
An der Küppe 1
53225 Bonn
- 1 like
Коментар
-
Не ти трябват фирми, които само да те скубят.
Тук са ти формулярите - попълваш, принтираш и ги пращаш (май вече може и онлайн):
https://www.bzst.de/DE/Unternehmen/K...hren_node.html
http://www.formulare-bfinv.de/ffw/ac...d=010005_de_en
Ще ти трябва удостоверение от НАП, че си бил резидент в България. Целият процес отнема доста дълго.
Не забравяй, че ще ти възстановят само 11,375%, тъй като в DTA-то са договорени 15%, а са ти удържани 26,375%.
И дори да върнат 11,375 %, пак не е малко в моя случай.
В интерес на истината уикенда подадох данъчна декларация в България и вчера вече получих данъка за възстановяване по направена застраховка живот. Не мога да се оплача от данъчните в България.
Last edited by nomche; 20.04.2023, 19:58.
Коментар
Коментар