Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнениеАми те борсите вече паднаха с 20%.На дълговите пазари е кланица.Невиждано клане. Китайски и Амеркански НИ също клане. Тук, в далечната периферия нещата идват със закъснение от 3-6 месеца.Шоуто вече започна и тепърва предстои да гледаме кървища и филми на ужасите в НИ(наше момче е)
Та мисълта ми беше, че пазарите вдянаха, че федералните няма да се спрат, а още по-ироничното е следващата среща ФЕД като се съберат и сигурно ще си кажат: Ми те пазарите вече са калкулирали още едни 0.75% лихва, вече са изпили горчивия хап..... защо да ги разочароваме, като вдигнем лихвата само с 0.5% !!!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Е колко трябва да е средният доход,та да стигне?Ние с жената вземаме около 4 хиляди и като нямаме заеми напълно са ни достатъчни да си покриваме нуждите. За сметка на това няма тоя стрес като в София, не висим в задръствания по два часа на ден и най-важното си живеем в голяма къща Децата си играят лятото на двора,къпят се в басейна,а зимата играят в хола,където също съм сложил пързалка.Аз си хвърлям пържолите на барбекюто, пия си бирички и също се топя в басейна лятото.За какво да се местим другаде?Парите не са всичко.
Това го разбират малко хора ,а големия проблем ,е че го разбират късно .
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнениеАко се стигне до този сценарий, няма само НИ да "горят", но също и борсите.
Китайски и Амеркански НИ също клане
Тук, в далечната периферия нещата идват със закъснение от 3-6 месеца.Шоуто вече започна и тепърва предстои да гледаме кървища и филми на ужасите в НИ
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Имам познат, който така си изплаща ипотеката. Върна се в родния си град в собствено жилище и работи дистанционно, като е отдал под наем ипотекирания апартамент в който преди живееше. Каза, че му е паднало голямо бреме от врата, и на тоя етап от финансова гледна точка би се върнал в София само по принуда.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеРазбра ли накъде духа строителният вятър ?
Ще обърне ли на арктически полъх зимъска.......
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Описваш частни случаи и изключения. Колко е средният доход в провинцията можеш сам да видиш +30% сиво. не стига.... В София е поне по 2...
Знаеш ли че трябваше да взема разрешително от общината за да отрежа едно изсъхнало и опасно дърво на село ? Скоро ще ми трябва разрешително и за кокошки....Last edited by mirodes; 10.10.2022, 16:11.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеНе гледайте брутните доходи, а разполагаемите!В София може и да взимаш 3 бона, но ако разходите ти са 2 бона - оставаш чисто с 1000 накрая. На село ако двамата докарват общо 2 бона, но си гледат всичко в къщата и нямат такива разходи - може да се окаже, че разполагаемия им доход е повече!
p.s.
Да не говорим, че пандемията удари рамо и на други професии за дистанционна работа /не само програмисти/ и ако можеш да бачкаш за софийска (а най-добре чуждестранна) компания - ще си най-добре! Аз така им говорех - да комбинират западните приходи с източните разходи!Та имам познати - някои от тях се върнаха в по-малките градчета, с по 2-3 хил. паунда заплата. Хич не им е зле - да знаете.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеКакви са тия брокерски лакърдии тука, така не съм се смял........
1. Жилищата в София са нараствали средно с 9% на година, а доходността от наем е 5%, така чистата доходност от инвестицията достига 14% на година;
2. Жилищата осигуряват и бърза ликвидност, тъй като при необходимост могат да бъдат продадени за два-три месеца, добави Г. Шопов.
https://www.investor.bg/a/113-analiz...ite-namalyavat
Този освен че строи и ОТДАВА също под наем.
Няма и никакъв проблем да продаде ако поиска - сваля с 10-15% цената при двойна печалба и ще продаде веднага....
Разбра ли накъде духа строителният вятър ?
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеНе гледайте брутните доходи, а разполагаемите!В София може и да взимаш 3 бона, но ако разходите ти са 2 бона - оставаш чисто с 1000 накрая. На село ако двамата докарват общо 2 бона, но си гледат всичко в къщата и нямат такива разходи - може да се окаже, че разполагаемия им доход е повече!
p.s.
Да не говорим, че пандемията удари рамо и на други професии за дистанционна работа /не само програмисти/ и ако можеш да бачкаш за софийска (а най-добре чуждестранна) компания - ще си най-добре! Аз така им говорех - да комбинират западните приходи с източните разходи!Та имам познати - някои от тях се върнаха в по-малките градчета, с по 2-3 хил. паунда заплата. Хич не им е зле - да знаете.
В момента звеното на Бош ,ИТ специалистите от най-високо ниво ,се връщат в офиса за постоянно ,ама няма не искам и т.н. дългов време бяха в дистанционен режим и да ти кажа за мен лично това като тренд ще си отиде поради факта че реално то не носи ползи за компаниите ,при дистанционния режим се губи връзката,спойката между хората и продуктивността им поема в една нежелана за фирмите посока и това се знае ,който си мисли че дистанционния режим да работи му е гарантиран и е набил пари и време да живее така ще бъде полят със леден душ
Коментар
� -
Какви са тия брокерски лакърдии тука, така не съм се смял........
1. Жилищата в София са нараствали средно с 9% на година, а доходността от наем е 5%, така чистата доходност от инвестицията достига 14% на година;
2. Жилищата осигуряват и бърза ликвидност, тъй като при необходимост могат да бъдат продадени за два-три месеца, добави Г. Шопов.
https://www.investor.bg/a/113-analiz...ite-namalyavat
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Е кой ти говори за 1000 лв доход. За образованите хора има доходи и по 2000-3000 лв,а ако си някоя специфична професия като лекар или в съдебната система доходите са в пъти по-високи.
И едно е наследствена къща на 30 км от София, друго къща на 5 минути от центъра на областен град. Има голяма разлика. След като изляза от работа съм вкъщи след 10 минути.Разстоянията нямат нищо общо с тези в София, нито трафикът.
И бензина е скъп,ама газта е евтина. 100 км пробег е под 10 лв.
Знаеш ли че трябваше да взема разрешително от общината за да отрежа едно изсъхнало и опасно дърво на село ? Скоро ще ми трябва разрешително и за кокошки....
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Песимисте спри да коемтираш числа че нон стоп се излагаш че не си в час ама с абсолютно нищо.
Спри докато е време .
"нафтата дет не я ползват е евтина при 3-5К средна заплата"- В Щатите и чистачките вече взимат над 5 000 долара на месец
Чистачката взима толкова като работи на 2 места.
The average personal income in the United States is $63,214, with the median income across the country being $44,225. Real wages averaged $67,521 in 2022, and average household incomes averaged to $87,864.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Как да замълчи като с точно тези приказки за пораснали деца в деЦки си изкарва хляба.
Той им е надеждата и светлината....
Иначе е умен , знае много, невероятен актьор и знае чудесно какво да каже за да е пълна софрата :-)
Кой би му слушал лекциите ако им заяви в прав текст - ного сте умни и готини мили деца, но света е устроен така че от тези 50 в залата 30 от вас ще са наематели да края на живота си....
- 1 like
Коментар
�
Коментар