IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

Който е образован,квалифициран и предприемчив живее добре навсякъде в България.Дори и хора ,които не са образовани живеят добре.Стига да не ги мързи да работят. Естествено големите пари са в София. Ама колко хора се докопват до тях?А за 1000 -2000 лв по-висок доход не си струва да се местиш.Още повече живея в къща,а подобна къща в София струва милиони и няма как да си я позволя.
    Вергилчо в момента в София има бум на така наречените точки, заведения за бързо хранене с тип сготвена храна ,самите заведения като тип такива ,ресторанти все по-малко си струват инвестицията поради разходи и инфлация ,но въпреки всичко броя на потребителите поради демографията спада или в най добрия случай е същия, така че тия разсъждения по горе важат при един пазар и държава с добра демография и инвестиции,колкото и да си образован предприемчив като нямаш пазар/потребители/,няма къде да ходиш,фирма да откриеш ,бизнес каквото и да е на кой ще продаваш?То няма на кой,ето и при нас сума ти фирми направихме с договори ами то вече фирмите свършиха ,няма от къде нови ?

Коментар

• https://m.imot.bg/details/1b168182819533320
      Ама вярно, че нещата отиват в стратосферата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение

Не го приемайте лично, обсъждаме тенденции. Отбелязах, че има единици, които са по-добре именно в тези райони. Радваме се за Вас!
        ​​​​​
        Който е образован,квалифициран и предприемчив живее добре навсякъде в България.Дори и хора ,които не са образовани живеят добре.Стига да не ги мързи да работят. Естествено големите пари са в София. Ама колко хора се докопват до тях?А за 1000 -2000 лв по-висок доход не си струва да се местиш.Още повече живея в къща,а подобна къща в София струва милиони и няма как да си я позволя.
        Last edited by Vergil1975; 23.04.2023, 11:39.

Коментар

Кой ти говори за селски райони?Моята къща се намира на 3 км от центъра на областният град.Работата ми е в центъра на града и с колата стигам за 5 минути от дома ми,ако няма трафик.
          Разликата между някой областен град,около който гравитират другите градове и села от региона, и някой малък град е огромна.
          И не знам дали съм беден, ама семейния ни доход е по-висок от средната софийска заплата за двама души. А си живея в собствената си къща,която съм си устроил по мой вкус и децата ми карат щастливо детство. Колата ми съм я купува като нова,всеки месец ходим със семейството на петзвезден спа хотел. Ама щом си казал извън София само се мизерства.
          Не го приемайте лично, обсъждаме тенденции. Отбелязах, че има единици, които са по-добре именно в тези райони. Радваме се за Вас!
          ​​​​​

Коментар

Независимо от развитието в районите извън София, винаги единици ще живеят добре в селски райони. Това ще са местните феодали, които обичайно движат и политиката. За обикновените хора, които са долу в йерархията на обществото и хранителната верига ги чака мизерия и експлоатация - раждаш се беден, умираш беден. Не твърдя, че ако се преместят в града, особено в София това автоматично води до по-богат живот. Твърдя, че ще имат по-добър шанс да имат по-богат живот, ако не първото, то следващите след тях. Горе-долу като емигрантите в чужбина - преместване от село в София си е същото затруднение и първите ще се лишават. Дето се вика - дай Боже всеки му някой преди тях да им е осигурил имането, а те само да надграждат. Като не сме сред тях - ще работим, ще се ограничаваме, плащаме заеми и ипотеки не защото сме глупави и не сме уцелили тайминга на пазара и прочие форумни лакърдии, а защото нямаме друг вариант с поне същия благоприятен изход.
            Кой ти говори за селски райони?Моята къща се намира на 3 км от центъра на областният град.Работата ми е в центъра на града и с колата стигам за 5 минути от дома ми,ако няма трафик.
            Разликата между някой областен град,около който гравитират другите градове и села от региона, и някой малък град е огромна.
            И не знам дали съм беден, ама семейния ни доход е по-висок от средната софийска заплата за двама души. А си живея в собствената си къща,която съм си устроил по мой вкус и децата ми карат щастливо детство. Колата ми съм я купува като нова,всеки месец ходим със семейството на петзвезден спа хотел.А имам и познати,които всеки месец ходят някъде на почивка извън България. Ама щом си казал извън София само се мизерства.
            Last edited by Vergil1975; 23.04.2023, 11:30.

Коментар

Така е.Ама ми дай поне една причина да го направя това упражнение.Вие хептен си нямате понятие от реалността и си мислите,че извън София хората мизерстват и няма работа. Нашият град е претъпкан с автомобили.Буквално всяка една улица. Има и голямо строителство и то не само на блокове,но и на къщи.Както и се купуват къщи и се реновират изцяло и хората си живеят в тях.Майсторите имат поръчки за месеци напред. Как стават тия работи при бедно население?
              Независимо от развитието в районите извън София, винаги единици ще живеят добре в селски райони. Това ще са местните феодали, които обичайно движат и политиката. За обикновените хора, които са долу в йерархията на обществото и хранителната верига ги чака мизерия и експлоатация - раждаш се беден, умираш беден. Не твърдя, че ако се преместят в града, особено в София това автоматично води до по-богат живот. Твърдя, че ще имат по-добър шанс да имат по-богат живот, ако не първото, то следващите след тях. Горе-долу като емигрантите в чужбина - преместване от село в София си е същото затруднение и първите ще се лишават. Дето се вика - дай Боже всеки му някой преди тях да им е осигурил имането, а те само да надграждат. Като не сме сред тях - ще работим, ще се ограничаваме, плащаме заеми и ипотеки не защото сме глупави и не сме уцелили тайминга на пазара и прочие форумни лакърдии, а защото нямаме друг вариант с поне същия благоприятен изход.

Коментар

Гледам вече топ локации в състояние "коптор", ако мога да използвам лингвистичните похвати на провинционалните милионери, започват от 3к евро. Продаваш прогимназията в забитото село, за да купиш 120 чисти квадрата с гараж на добра локацияв София. Гадно, но важи за всяка столица и голям град. То и невъзможно да е друго.
                Така е.Ама ми дай поне една причина да го направя това упражнение.Вие хептен си нямате понятие от реалността и си мислите,че извън София хората мизерстват и няма работа. Нашият град е претъпкан с автомобили.Буквално всяка една улица. Има и голямо строителство и то не само на блокове,но и на къщи.Както и се купуват къщи и се реновират изцяло и хората си живеят в тях.Майсторите имат поръчки за месеци напред. Как стават тия работи при бедно население?

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
                  Успокойте се драги колеги понижители. Само кътайте кинти, ще купите. Цените ще поемат едно кратко низходящо движение и при нас, около 10% за годинка. Преди да излетят пак и нема догонване. Ако се включите от 2800 на 2500 някъде ще сте жус. Но мисля по себе си че и тези нива са непосилни.
                  Колега, щом и за теб цените ще са непосилни (все пак ти си най-заможния тук), тогава кой ще купува апартаменти? Какво ще прави любимият ти инвеститор и колегите му с не продадената стока, ще си ги държат да им се повтарят ли? Иначе за цени от 2800 нагоре си прав, но за тях има време, след 2039, дотогава ги кътай имотите...

Коментар

И това дразни понижителите. Ще им се имот в прованса да купува поне половин в Сф - апарт или къща. Не е възможно. И никога няма да се случи.
                    Гледам вече топ локации в състояние "коптор", ако мога да използвам лингвистичните похвати на провинционалните милионери, започват от 3к евро. Продаваш прогимназията в забитото село, за да купиш 120 чисти квадрата с гараж на добра локацияв София. Гадно, но важи за всяка столица и голям град. То и невъзможно да е друго.

Коментар

• Първоначално изпратено от facingthesun

Ми вие за друго освен да си прави гаргара човек , не ставате. Неосъществени мелеонери с грешни прогнози как имотите аха да паднат, вече седма година.
                      За теб гаргара, за него проблем. Пенсията наближава, а наемите се вдигат.

Коментар

Успокойте се драги колеги понижители. Само кътайте кинти, ще купите. Цените ще поемат едно кратко низходящо движение и при нас, около 10% за годинка. Преди да излетят пак и нема догонване. Ако се включите от 2800 на 2500 някъде ще сте жус. Но мисля по себе си че и тези нива са непосилни.
                        г-н Левчо,

Не е хубаво това което правите.

С червеното галите ушите на понижителите, а същевременно със синьото им го набивате отзад.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Защо да купувам твоя апт.,след като на много по-хубави места, в ЕУ, има на същата цена,че даже и по-евтини ??
                          А за екстрите които получавам в държава от Белия свят в сравнение с тук,цената в БГ трябва да е поне 10 пъти по-евтина !
                          И до коментарите за стамбул - ами щото повечето хора купуват да живеят в него и не искат да живеят в стамбул с местните, не знаят стамбулски, не им харесва звука от минаретата през два-три часа да кънти всяка нощ, не им харесват земетресенията и падащите масово сгради в цяла Турция - там скоро никой нищо няма да иска да купува.
                          същото е и с Гърция - колко от купуващите българи са инвеститори? Малко, другите купуват за лично ползване, за децата си, за като остареят, а що да дирят в Гърция - не знаят гръцки, а и не искат да го научат, труден им е, стари са и т.н. същото е и за останалите европейски страни - не знаят езика, далеч им е и т.н. така да гледаш цени по сайтове е едно, но я прати един 50-60 годишен човек обикновен българин да ходи да живее на Родос? Ще отиде ама друг път нали всичко му е в България... Но това не го отчитате, народ, култура, колкото и да липсва, близки, приятели, деца, малко са хората, които зарязват всичко и се махат. И аз не бих освен ако не стане наистина непоносимо или ни въвлекат е някакви воини. Много едностранно и онлайн разглеждате въпроса, реалността е малко по -друга, затова и не падат цените.

Коментар

• Днес пътувах с България Еър и бяха сложили инвесторско списание, и понеже е по темата:

Коментар

И 20 трилиона да са в обръщение като няма да има желаещи да купуват жилища, за да живеят в тях,какво ще се случи с цените?А и на тия,които купуват като инвестиция ще им светне,че инвестицията им е губеща.
                              Ще има в изобилие много празни имоти и няма да има кой да ги купи, нито ще има кой да ги наеме.
                              Като им го турят с въглеродните данъци и енергийни изисквания ще са само разход.
                              Демографията не може да се пренебрегне, а тя не е в полза на имотите по целия Запàд, хеле пък в България!
                              Ако е нов имот, може да се мисли, но по-добре да се купи парцел и дигне от кота 0.

Коментар

И това дразни понижителите. Ще им се имот в прованса да купува поне половин в Сф - апарт или къща. Не е възможно. И никога няма да се случи.
                                Хахаха-какво ме бърка мен кой къде ще купува имот при положение, че нямам никакво намерение да си продавам къщата.Вие нещо хептен се самозабравихте-това,че на вас ви харесва да живеете на определено място, не означава, че всички мислят като вас.

Коментар

Working...
                                X