Първоначално изпратено от Vergil1975
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
Не го приемайте лично, обсъждаме тенденции. Отбелязах, че има единици, които са по-добре именно в тези райони. Радваме се за Вас!
Last edited by Vergil1975; 23.04.2023, 11:39.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
Кой ти говори за селски райони?Моята къща се намира на 3 км от центъра на областният град.Работата ми е в центъра на града и с колата стигам за 5 минути от дома ми,ако няма трафик.
Разликата между някой областен град,около който гравитират другите градове и села от региона, и някой малък град е огромна.
И не знам дали съм беден, ама семейния ни доход е по-висок от средната софийска заплата за двама души. А си живея в собствената си къща,която съм си устроил по мой вкус и децата ми карат щастливо детство. Колата ми съм я купува като нова,всеки месец ходим със семейството на петзвезден спа хотел. Ама щом си казал извън София само се мизерства.
Коментар
-
Независимо от развитието в районите извън София, винаги единици ще живеят добре в селски райони. Това ще са местните феодали, които обичайно движат и политиката. За обикновените хора, които са долу в йерархията на обществото и хранителната верига ги чака мизерия и експлоатация - раждаш се беден, умираш беден. Не твърдя, че ако се преместят в града, особено в София това автоматично води до по-богат живот. Твърдя, че ще имат по-добър шанс да имат по-богат живот, ако не първото, то следващите след тях. Горе-долу като емигрантите в чужбина - преместване от село в София си е същото затруднение и първите ще се лишават. Дето се вика - дай Боже всеки му някой преди тях да им е осигурил имането, а те само да надграждат. Като не сме сред тях - ще работим, ще се ограничаваме, плащаме заеми и ипотеки не защото сме глупави и не сме уцелили тайминга на пазара и прочие форумни лакърдии, а защото нямаме друг вариант с поне същия благоприятен изход.
Разликата между някой областен град,около който гравитират другите градове и села от региона, и някой малък град е огромна.
И не знам дали съм беден, ама семейния ни доход е по-висок от средната софийска заплата за двама души. А си живея в собствената си къща,която съм си устроил по мой вкус и децата ми карат щастливо детство. Колата ми съм я купува като нова,всеки месец ходим със семейството на петзвезден спа хотел.А имам и познати,които всеки месец ходят някъде на почивка извън България. Ама щом си казал извън София само се мизерства.Last edited by Vergil1975; 23.04.2023, 11:30.
Коментар
-
Така е.Ама ми дай поне една причина да го направя това упражнение.Вие хептен си нямате понятие от реалността и си мислите,че извън София хората мизерстват и няма работа. Нашият град е претъпкан с автомобили.Буквално всяка една улица. Има и голямо строителство и то не само на блокове,но и на къщи.Както и се купуват къщи и се реновират изцяло и хората си живеят в тях.Майсторите имат поръчки за месеци напред. Как стават тия работи при бедно население?
Коментар
-
Гледам вече топ локации в състояние "коптор", ако мога да използвам лингвистичните похвати на провинционалните милионери, започват от 3к евро. Продаваш прогимназията в забитото село, за да купиш 120 чисти квадрата с гараж на добра локацияв София. Гадно, но важи за всяка столица и голям град. То и невъзможно да е друго.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеУспокойте се драги колеги понижители. Само кътайте кинти, ще купите. Цените ще поемат едно кратко низходящо движение и при нас, около 10% за годинка. Преди да излетят пак и нема догонване. Ако се включите от 2800 на 2500 някъде ще сте жус. Но мисля по себе си че и тези нива са непосилни.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
И това дразни понижителите. Ще им се имот в прованса да купува поне половин в Сф - апарт или къща. Не е възможно. И никога няма да се случи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеУспокойте се драги колеги понижители. Само кътайте кинти, ще купите. Цените ще поемат едно кратко низходящо движение и при нас, около 10% за годинка. Преди да излетят пак и нема догонване. Ако се включите от 2800 на 2500 някъде ще сте жус. Но мисля по себе си че и тези нива са непосилни.
Не е хубаво това което правите.
С червеното галите ушите на понижителите, а същевременно със синьото им го набивате отзад.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Защо да купувам твоя апт.,след като на много по-хубави места, в ЕУ, има на същата цена,че даже и по-евтини ??
А за екстрите които получавам в държава от Белия свят в сравнение с тук,цената в БГ трябва да е поне 10 пъти по-евтина !
същото е и с Гърция - колко от купуващите българи са инвеститори? Малко, другите купуват за лично ползване, за децата си, за като остареят, а що да дирят в Гърция - не знаят гръцки, а и не искат да го научат, труден им е, стари са и т.н. същото е и за останалите европейски страни - не знаят езика, далеч им е и т.н. така да гледаш цени по сайтове е едно, но я прати един 50-60 годишен човек обикновен българин да ходи да живее на Родос? Ще отиде ама друг пътнали всичко му е в България... Но това не го отчитате, народ, култура, колкото и да липсва, близки, приятели, деца, малко са хората, които зарязват всичко и се махат. И аз не бих освен ако не стане наистина непоносимо или ни въвлекат е някакви воини. Много едностранно и онлайн разглеждате въпроса, реалността е малко по -друга, затова и не падат цените.
- 1 like
Коментар
-
И 20 трилиона да са в обръщение като няма да има желаещи да купуват жилища, за да живеят в тях,какво ще се случи с цените?А и на тия,които купуват като инвестиция ще им светне,че инвестицията им е губеща.
Като им го турят с въглеродните данъци и енергийни изисквания ще са само разход.
Демографията не може да се пренебрегне, а тя не е в полза на имотите по целия Запàд, хеле пък в България!
Ако е нов имот, може да се мисли, но по-добре да се купи парцел и дигне от кота 0.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
И това дразни понижителите. Ще им се имот в прованса да купува поне половин в Сф - апарт или къща. Не е възможно. И никога няма да се случи.
Коментар
Коментар