IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

Не схващам, дали държавите в Европа и САЩ ще могат да пласират нови облигации при тези лихви и да си плащат по тях? Много пари ще им трябват за тази цел а май няма откъде да дойдат. Със стотици милиарди нарастват на година щатските разходи заради повишените лихви. Да не се разпадне системата за повишаване на лихвите някъде по пътя?
    Не се притеснявай . Това е първата илюзия - за неустойчивите дългове , дето нямало да устоят над 0 -та .
    Стадото клъвна и на още лъжи .

Коментар

• Излязоха данните на НСИ за населението. Към 31.12.2022г населението на България е било 6 милиона и 447 хиляди души. 118 хиляди са умрели през 2022г и 56 хиляди са се родили.Разлика от 62 хиляди. Хората над 65 години са 23.5 процента, а децата до 15 години 14,2 процента. Или 935 хиляди, колко от тях са българи не е известно, но надали са повече от 600 хиляди. 60 процента от новородените са извънбрачни.А почти 100 процента от новородените от индийският етнос са извънбрачни.
      Ама демографията не била фактор за цените на имотите.

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

Не схващам, дали държавите в Европа и САЩ ще могат да пласират нови облигации при тези лихви и да си плащат по тях? Много пари ще им трябват за тази цел а май няма откъде да дойдат. Със стотици милиарди нарастват на година щатските разходи заради повишените лихви. Да не се разпадне системата за повишаване на лихвите някъде по пътя?
        Аз купих моите на близо 3% лихва ,годишна но емитента беше с висок кредитен рейтинг ,в сърцето на Европа ,но много българи си купиха облигации на Румъния ,на Македония с около над 4,5,дори 6% доходност !,Всяка година на падежа ще си прибират чисто паричките ,държавите както виждаш си плащат ,защото прибират рекордни постъпления от икономиките

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
          От чисто икономическа гледна точка, Щатите си преизпълняват плана. Да се поддържа висок стандарт при такава популация с такива девиации в манталитет и светоусещане е голям майсторлък. Много по-лесно е режима да е подтиснески и да се направи всички да са по калъп. Само, че така се убива креативността, която е реалния двигател на американската икономика. Броя на патентите е достатъчно показателен.
          Това е така заради долара и дълговете
          Но рано или късно сервитьора със сметката идва.
          Знам,че има няколко повишителчета сервитъори тук,те могат да потвърдят

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
            https://www.investor.bg/a/539-banki-...data-na-2024-g
            МВФ призова ЕЦБ да продължи да повишава лихвите до средата на 2024 г.

Страните от ЕС трябва да затегнат съгласувано фискалната политика с цел забавяне на високата инфлация, заяви ръководителят на европейския отдел на фонда Алфред Камер

Коментар

• https://www.investor.bg/a/539-banki-...data-na-2024-g
              МВФ призова ЕЦБ да продължи да повишава лихвите до средата на 2024 г.

Страните от ЕС трябва да затегнат съгласувано фискалната политика с цел забавяне на високата инфлация, заяви ръководителят на европейския отдел на фонда Алфред Камер

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

Свърши тая. Щатите са жертва на собствения си успех. Научиха редица държави да ловят риба, а не да им дават улова. Сега "имаме хора и ресурси" твърдят, че имат и капацитет.

​​​​​
                ​​​​​​
                Не е свършило нищо защото Америка е нах-големия нетен купувач на мозъци в света ,непоклатим номер 1.
                Няма значение дали си руснак,африканец,сомалиец ,ако имаш акъл и потенциал системата те абсорбира на макс и почваш да даваш принадена стойност веднага ,веднага ти се дава добра заплата и всичко останало ,само трябва да работиш,няма социал като в Европа ,бачка се до припадък и това е ,такива се нещата там

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Щатите са уникална територия най вече заради законите си ,и цялата система политическа .
                  Другото интересно нещо е скоростта на паричното обръщение ,там скоростта с която се харчи е най висока .
                  Най големите бакшиш съм получавал от американци,20 долара за 5 минути ,да върнеш един Макдоналд с микровълнова.Дори и сега това е голяма сума .
                  Свърши тая. Щатите са жертва на собствения си успех. Научиха редица държави да ловят риба, а не да им дават улова. Сега "имаме хора и ресурси" твърдят, че имат и капацитет.

​​​​​
                  ​​​​​​

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
                    От чисто икономическа гледна точка, Щатите си преизпълняват плана. Да се поддържа висок стандарт при такава популация с такива девиации в манталитет и светоусещане е голям майсторлък. Много по-лесно е режима да е подтиснески и да се направи всички да са по калъп. Само, че така се убива креативността, която е реалния двигател на американската икономика. Броя на патентите е достатъчно показателен.
                    Щатите са уникална територия най вече заради законите си ,и цялата система политическа .
                    Другото интересно нещо е скоростта на паричното обръщение ,там скоростта с която се харчи е най висока .
                    Най големите бакшиш съм получавал от американци,20 долара за 5 минути ,да върнеш един Макдоналд с микровълнова.Дори и сега това е голяма сума .

Коментар

• От чисто икономическа гледна точка, Щатите си преизпълняват плана. Да се поддържа висок стандарт при такава популация с такива девиации в манталитет и светоусещане е голям майсторлък. Много по-лесно е режима да е подтиснески и да се направи всички да са по калъп. Само, че така се убива креативността, която е реалния двигател на американската икономика. Броя на патентите е достатъчно показателен.

Коментар

• https://www.actualno.com/finance/ban...s_1958006.html

Банкер: Очаква ни период на високи лихви

Очаква ни един период, в който лихвите ще бъдат относително по-високи. Защото ние преживяхме периода, в който бяха ненормално ниски. Така банкерът Левон Хампарцумян коментира решението на БНБ да повиши ставката на задължителните минимални резерви от 10% на 12%.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                          БРИКС
                          Лошото е ,че заради тоя слаб УС президент прадядото,дръпнаха и арабите,които почнаха да търгуват с юани,имат молба за влизане в Брикс и наскоро почнаха и ку***ски номера ,като намалят изненадващо производството с много.Спасяват техния другар русия
                          УС пък си изпразниха резерва,тея не им дават да го напълнят сега.
                          Неща които не се казват по ТВ

Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
                          За какво им е дефлация?
                          Като лекарство.Иначе ще се пукне големия балон.

п.п. Абе какво стана с Цецо програмисчето? къде отиде това момче?
                          Last edited by petrg5s; 28.04.2023, 11:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Да, средната класа намалява и изчезва. Извън пазара на имоти. Ще ти призная нещо. Тук ако бях стоял през изминалите 15 години с доход от около 2 до 5 хил лева през периода, та даже и до 6 хил да беше щях да съм извън пазара на имоти. Или айде щях да захлупя един с кредит и дотам. А аз купих 8. Защо? Сега и с доход 10 хилки пак нищо няма да купя. Или не нещо значимо. Разбираш нали. Едно е да заковеш апарт за около 60-90К, някой гараж, друго е къща в Сф за 600К. Имам други сериозни разходи, грижа за родител, помощ на деца и пр. Застраховки, коли, някоя глезотия. Постепенно съм извън пазара. Разбираш тези неща. Други слоеве ще купуват и строят имоти. И отдават. Разбери го най-после. Ти глей да докачиш някоя двустайка в границите на 100К. Толкоз.
                            Привет,

тази седмица бях в клиниката на съдов хирург. Клиниката е негова и много прилича на теб - на същите години, с голям опит, интересува се от глобалните финансови пазари и разбира от НИ.

С тази разлика, че не е работил в чужбина, но е възможно на месец да изкарва по 30- 50 000 лв, ако има пациенти.

Преди години с държавните болници не беше възможно лекар да има хубава кариера, сега може,

И човекът е улегнал и спокоен, не като "новите бизнесмени",

Коментар

• Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение

Не очаквай някой да признае публично, че иска дефлация, а наблюдавай кой има интерес от това! Аз мисля, че ще се опитат да го реализират!
                              За какво им е дефлация?

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Никой не иска да стига до дефлация. Това ще означава сериозна рецесия.
                                Не очаквай някой да признае публично, че иска дефлация, а наблюдавай кой има интерес от това! Аз мисля, че ще се опитат да го реализират!

Коментар

Working...
                                X