Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 4 Харесвания
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
От седмица съм в Париж и хвърлих око на имоти обявени на витрините на имотни агенции. За централните топ квартали 15К+ (20К за малките) евро на квадрат за нищо ги нямат, но има и защо. Ако някой се чуди и си прави сметка как в София цените ще гонят градове като Париж.... ами да дойде и да види - какъв вавилон е от хора, какви са цените на стоки и услуги, какви са доходите от НИ. Не съм в хотел, а в малко апартаментче в латинския квартал в сграда строена 1702-ра за 45кв (макс) 300Е на вечер и не им седи празно... Отделно в добрите райони на Париж кран може да видиш само за реконструция/поддръжка на някоя сграда..не е като при нас в южната яка. Улици, тротоари..еле пък история и забележителности... няма какво да коментираме (говорим за централната част, а не за гетата) Ако хубав 100кв апартамент му търсят милион+ евро.... то същият е много по-добра инвестиция от 100кв в докторската за 400-500-600...
Като се сметне доходността излиза, че в София топ център на 2-3К ойро ще е ок... само дето в София си сътворихме огромно предлагане, а нямаме съответните предпоставки да привлечем поток хора, които да ползват тези имоти и да се получи доходността. За любимата ви тема качеството на храната също да не коментираме.
Най-големият проблем пред българския пазар на НИ според мен ще бъде прекомерното застрояване в комбинация със затаряване на населението и липсата на алтернативно заселване. Франсетата както ги гледам след 30г ще са предимно кафяви, но ще имат население .... за разлика от нас.
Иначе за историческите забележителности две мнения няма, но сравняваме несравними неща.
София е била никъде на картата няколко много важни века и като цяло Париж не е бил докосван от разрушения.
Имот в повечето европейски столици е добра перспектива докато печатницата се включва всеки път когато стане напечено.Last edited by Kris_; 19.05.2023, 00:16.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнениеОт няколко дни нямам никакво време да пиша във форума, както не смогвам и да изчета всичко, но ми прави впечатление, че колегите повишители са все по-злобни в коментарите си. Защо така?
Иначе тия дни бях на работни срещи с топ бизнесмени, които в не формален разговор споделиха (аз само слушах, не съм си говорил с тях), че положението в Бг никак не е розово и влизаме в дефлационна спирала...
Единия бизнесмен (с оборот за стотици милиони) сподели, че почти не притежава НИ в Бг и не вижда смисъл в това, но има много имоти извън Бг.
Като се сметне доходността излиза, че в София топ център на 2-3К ойро ще е ок... само дето в София си сътворихме огромно предлагане, а нямаме съответните предпоставки да привлечем поток хора, които да ползват тези имоти и да се получи доходността. За любимата ви тема качеството на храната също да не коментираме.
Най-големият проблем пред българския пазар на НИ според мен ще бъде прекомерното застрояване в комбинация със затаряване на населението и липсата на алтернативно заселване. Франсетата както ги гледам след 30г ще са предимно кафяви, но ще имат население .... за разлика от нас.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
2к евро, при 5 евра наем са си 40 год избиване или 2.5 % възвръщаемост, без ремонти, данъци и подръжка.препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
не и новината я приемам със смесени чувства
2к евро никак не ми се дава, па дори и за младост.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Никой от повишителите не продава. Това не означава, че като расте и капиталовата и наемната цена успоредно, не би било повод за радост.Last edited by better; 18.05.2023, 23:31.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнениеОт няколко дни нямам никакво време да пиша във форума, както не смогвам и да изчета всичко, но ми прави впечатление, че колегите повишители са все по-злобни в коментарите си. Защо така?
Иначе тия дни бях на работни срещи с топ бизнесмени, които в не формален разговор споделиха (аз само слушах, не съм си говорил с тях), че положението в Бг никак не е розово и влизаме в дефлационна спирала...
Единия бизнесмен (с оборот за стотици милиони) сподели, че почти не притежава НИ в Бг и не вижда смисъл в това, но има много имоти извън Бг.
Коментар
-
от кога бизнесмените я фалират тая държава.
без да съм сведущ, поне от 2008-ма
другия важен въпрос:
защо реве бизнесмена, за помощи ли или ей така, да поддържа разговорапрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
От няколко дни нямам никакво време да пиша във форума, както не смогвам и да изчета всичко, но ми прави впечатление, че колегите повишители са все по-злобни в коментарите си. Защо така?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Ей, плагиат, това е моя реплика
без друго, очаквах това мнение да е шорт ливдпрепоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениенапомням на модераторското тяло;
всяко изтрито мнение води до 10е повишение в наема....
да не четем във водещите новини, че много поскъпнали кашоните от хладилници и перални
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Така е за съжаление и политкоректността,джендъризма,затоплизма и "The great replacement ",замяната на коренното население на Европа с африканци и азиатци, ще доведе до краха на ЕС. Дано в бъдеще се оформи съюз на държавите от Източна Европа, които не се поддават на тази пагубна пропаганда .
П.П. - Както виждаш има някои, за които това, че Германия е в киреча е все още новина, която я чакат в бъдещето:
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнениеГермания падне ли,или забуксува ,тука отиваме в десета глуха
Супер силно зависим от тях.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Добре помниш! За мен апартамент, демек кутийка душегубка без тераса 12-15, а още по-добре около 20м2 не ми го хвали. Това може би е лично мое изкривяване, защото съм се родил, израсъл и в момента живея в къща с 1000м2 двор в Сф.
Никога не съм живял в душегубка и когато с благоверната преди 12-13 години решихме да инвестираме в НИ, аз настоях имотите трябва да имат голяма тераса с панорамна гледка към Витоша.
Именно последното се оказа печелившото. Особено по време на пандемията. Тогава вдигнах наемите на програмистчетата с 30-40% само заради вуздуха. За да не се чувстваха с извити ръце им купих по 2 шезлонга и градинска люлка. Малък маркетингов трик но успешен.
Някакви смешни 600-800 лв, които се избиват за 3 месеца след увеличението.
Ще вземе и корелацията с тези цени:
https://m.imot.bg/results?rub=1&type...rency=1&sort=1
да се срутят. Аз, като животновъд от ромски произход, не знам как ще го преживея, въпреки, че храня само една котка
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Аааа Ратко тръгна да продава ли?
2к евро никак не ми се дава, па дори и за младост.препоръка е
Коментар
Коментар