IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Плажът Разгледай мнение

Ежонка, първо се вижда, че не знаеш най-важното нещо , което определя стойността на имота.
    Това е локацията! Локация, локация, локация!Всичко друго е пълнеж.
    Но явно няма как да го знаеш това при положение, че не си купувал имоти и съответно не разбираш материята.
    А относно обзавеждането, има хора, които си го сменят през 5-6 години за разнообразие.
    Хората харчещи чужди пари, често изпадат в непрактични и абсурдни разходи. Никога не са печелили от покупко-продажба на имоти, нито от обзавеждане и даване под наем. Те са огледален образ на безмозъчните мутреси, които се мислят за компетентни щото прахосват. Пет лева не са изкарали, обаче яко философстват
    Last edited by BONI; 21.05.2023, 12:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Ти виждал ли си ново жилище, което ти го продават като "лукс", с кухня ПДЧ, мебели ПДЧ, ламинат вместо паркет и плочки от 50 лева, уреди Беко и Аристон? Ами то си е за тотално изриване, довършителните и обзавеждането само намаляват стойността на имота, защото трябва да се кърти и хвърля, нищо че е ново.

Ганьо не се научи, че стойността на един имот е в довършителните и обзавеждането. Той дава луди пари по 2000-3000 Евро на квадрат за самия кофтор, а вътре направено като за клошари, понеже не му стигали парите. Мизерници. Тук в Германия новото строителство се издава до ключ, но всичко най-висок клас, като по каталог. Особено сега, както сделките са кът - гледах строители дават например варианти за включена Vollholzküche, т.е.кухня 100% масив, вкл. корпуси и чела, при това разни череши и американски орех. Такава кухня струва 100к лева, а те ти я включват в цената. Как да сравняваш цени в Германия с мизерниците в Б-я на шпакловка и замазка? Не става.
      Ежонка, първо се вижда, че не знаеш най-важното нещо , което определя стойността на имота.
      Това е локацията! Локация, локация, локация!Всичко друго е пълнеж.
      Но явно няма как да го знаеш това при положение, че не си купувал имоти и съответно не разбираш материята.
      А относно обзавеждането, има хора, които си го сменят през 5-6 години за разнообразие.

Коментар

• Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
        Колеги, предстои ми да обзавеждам нов апартамент. Дайте идея за добър магазин за мебели. Може и от тези дето няма много посетители, не търся най-евтиното, а да ми хареса визуално.
        Няма какво да се чудиш, скачаш до Виденов, после задължително пръскаш срещу дървеници и нещата заспиват. У нас е на почти ПДЧ-то. На приятел жена му подари истинска дървена секция в наследствен апартамент, за да я подмени с ПДЧ, че била по-красива. Така, че не си заслужава да дадеш една камара пари за нещо, за което после ще трябва да даваш и обяснения защо било хубаво.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Кухнята струва 100К лева, но заедно с нея самият апартамент е доста по-евтин от предлаганите у нас с ПДЧ и обзавеждане от Виденов. За плочките от завода в Тутракан да не говорим. Там не се произвеждат еднакви плочки, защото нямат технология. Плочките им се редят коя как дойде. Много е арт, прилича на настилката на Графа, която всяка зима се самопренарежда. Тая математика ми убягва. Убягва ми и таргетът на тези кухни от по 100К лева в Германия, като всички са на социал и четат единствено брошурите на ЛИДЛ. Има и богати хора, разбира се, които обаче са още по-стиснати. По-стиснати хора от германците няма. Пестеливостта е тяхна черта както пиянството при руснаците. Всяка институция носи името Шпаредикаквоси. Добро качество е, но предпочитат да живеят на социал и да пестят. От непрекъснато гасене на лампите сменят ключовете два пъти по-често. Въпреки това сметката им излиза, защото ползват кредитни консултанти. Нищо не купуват със свои пари, всичко е на изплащане. В същото време всичко обръщат в злато, защото спомените от времето на Ваймарската република ги преследват дори, когато са на почивка в Майорка. Германците кътат повече злато от Форт Нокс. Ако го извадят от дюшеците, Европа ще се килне на една страна от струпаното злато. Но живеят под наем, не купуват като нас. Държавата лимитира цената на наема, като обзавежда апартаментите с дърво от поречието на Меконг и скарабеи от Конго. А не да да вземаме на кредит мебели от Виденов, които се разпадат, докато ги набуташ в асансьора. Каквото закараш на етажа, това слагаш и прилича на разжлямбена картина на Модиляни.
          Стиснатостта и пестеливостта е характерна за областта на Югозападна Германия.
          По-точно за швабите. Централата им е в Щутгарт, но имат и аванпост в Берлин, който се казва Пренцлауер Берг. Берлинчани ги „обичат”.
          Швабите са много щедри с хората. Тези хора се наричат Аз, Мен, и Себе си.

Коментар

• Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение

Що за глупост е кухня за 100К!? В случай, че диетата е пици по поръчка и полуфабрикати от Лидл - ОК, но иначе са пари на вятъра. Колкото и качествено да е направена, каквото и вентилация да се предвиди, това е помещението с най-интезивно използване на всичко в нея, постоянно разливане на течности, във въздуха хвърчи какво ли не. Особено ако е вградена и печката/пералнята/миялната блъскат влага и топлина в пространство без проветрение. Е какво ще се случи на масивното дърво при постоянна промяна на влажността и топлината [риторично]?

Скъпи мебели в помещение за готвене е само за украса на потребители, които не правят повече от претопляне на пица или кафе. И най-умно замислената кухня я чака рано или късно тотална подмяна.

Ето пример за немска луксозна глупост: https://www.boehm-interieur.com/projekt/gehrung-deluxe/
            Италианската мелачка за ч.пипер никога няма да се ползва на приготвения стек - как, аджеба, ще го приготвите на плота до мивката без цялата кухня да се напълни с невидими капки мазнина. Има някаква прахосмукачка вместо одушник, но началното училище ни учи друго за движението на топлия въздух. И къде отиват парите след като ги обира дупката в плота? Също вода и ток на 20 см са перфектна комбинация. Но важното е, че плота има светлини като тунингован голф от Перник. Та, ако това са ви примерите - благодарим, но това не е кухня, а пари на вятъра.
            Така не съм се смял скоро с кафето сутрин. Особено с кухнята дадена за пример. Типично по немски, предполагам тази кухня се връзва със собственик на нова G-класа, която никога няма да помирише дори кал, а не офроуд

В съседната тема с жените, бях тръгнал да обяснявам, че предстои скоро готвенето вкъщи да отпадне. От моето поколение малко хора готвят, а от следващото за момента - почти никой. И е нормално предвид, че ако човек работи добре платена работа, готвейки губи доста време в пазар, приготовления и още повече след това в чистене. Така, че кухнята все повече ще служи за декорация, докато в един момент не изчезне.

Коментар

Няма как да се радват на поставящите под съмнение Вечния Ръст, да се свети Името му!
              Видно е, че не си чел какво съм писал. Аз съм последният, който ще тръгне да се радва на „вечния ръст”. Точно обратното, даже считам, че трябва сериозна корекция, без дори апокалиптичните сценарии, които биха се разиграли, ако нещата се оставят на пазарен принцип сами да се оправят с цената. Наясно съм обаче, че по обективни причини това няма да се случи заради печатниците и централно управляваната икономика, и практически липса на свободен пазар. Това, което имаме е извратена версия на краен потребителски и само условно свободен пазар.
              Бетера си проявява нихилистичните наклонности редовно в тази тема, и разказва някакви вицове, че в Алемания редовия гражданин плащал по-малко данък отколкото в България. Щеше да си остане само една смешка, докато обаче не започна да го твърди по-насериозно и да си вярва.
              Last edited by Kris_; 21.05.2023, 14:19.

Коментар

да не са вградени? защото "обикновени" в Баухаус с лопата да ги ринете. Hansgrohe и на г-н Джони ще спечели одобрението
                Да, за вграждане са. Добре че имаха частта за вграждане да я монтира водопроводчика да могат да мажат. Другите неща ще дойдат след време, те не са спешни.

Коментар

• Колеги, предстои ми да обзавеждам нов апартамент. Дайте идея за добър магазин за мебели. Може и от тези дето няма много посетители, не търся най-евтиното, а да ми хареса визуално.

Коментар

Що за глупост е кухня за 100К!? В случай, че диетата е пици по поръчка и полуфабрикати от Лидл - ОК, но иначе са пари на вятъра. Колкото и качествено да е направена, каквото и вентилация да се предвиди, това е помещението с най-интезивно използване на всичко в нея, постоянно разливане на течности, във въздуха хвърчи какво ли не. Особено ако е вградена и печката/пералнята/миялната блъскат влага и топлина в пространство без проветрение. Е какво ще се случи на масивното дърво при постоянна промяна на влажността и топлината [риторично]?

Скъпи мебели в помещение за готвене е само за украса на потребители, които не правят повече от претопляне на пица или кафе. И най-умно замислената кухня я чака рано или късно тотална подмяна.

Ето пример за немска луксозна глупост: https://www.boehm-interieur.com/projekt/gehrung-deluxe/
                    Италианската мелачка за ч.пипер никога няма да се ползва на приготвения стек - как, аджеба, ще го приготвите на плота до мивката без цялата кухня да се напълни с невидими капки мазнина. Има някаква прахосмукачка вместо одушник, но началното училище ни учи друго за движението на топлия въздух. И къде отиват парите след като ги обира дупката в плота? Също вода и ток на 20 см са перфектна комбинация. Но важното е, че плота има светлини като тунингован голф от Перник. Та, ако това са ви примерите - благодарим, но това не е кухня, а пари на вятъра.
                    Джонката е снобче, което гледа отвисоко на мизерниците в България, така че такива недомислици са в рамките на нормалното при него.
                    Last edited by Kris_; 21.05.2023, 11:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Къде това?

Аз поръчах едни неща и още ги чакам. Не могат да ми окомплектоват два душа с тея модерните термосмесители дето си нагласяш температурата.

Тоалетни за вграждане имаха и ги взех, обаче мивки тип купа дето се слагат на плот - чекаме, че ги нема на склад. Хубавото е че те не трябват към момента, структурите за вграждане бяха важните.

Не съм сигурен причините за по-пълните складове какви са - може просто преди по време на Ковида и нарушените доставки да е било проблем и сега просто да са се презапасили.

Иначе строя къща в момента. Преди година архитект не можеше да намериш да ти направи проекта. После нещата бяха подобни и със строителите. Ама за луд късмет изскочи един с дупка, много сериозен, много точен и я завърши много бързо на груб стоеж. В момента отвън почти са готови и вътре ще мажат скоро.

Иначе другите строители ми казваха време на започване сега - говорим за преди 6 месеца разговори, че сега могат да почнат след 6 месеца - демек сега.

А иначе този след мен имат още 2 обекта ще почват и даже и събота работят да насмогнат.
                      да не са вградени? защото "обикновени" в Баухаус с лопата да ги ринете. Hansgrohe и на г-н Джони ще спечели одобрението

Коментар

Магазините за плочки, гранитогреси, оникси и пр. са заринати - преди се поръчваше и се чакаше понякога 1 година, сега дават и отстъпки ако вземеш количества, директно отиваш в склада и товариш.
                        Къде това?

Аз поръчах едни неща и още ги чакам. Не могат да ми окомплектоват два душа с тея модерните термосмесители дето си нагласяш температурата.

Тоалетни за вграждане имаха и ги взех, обаче мивки тип купа дето се слагат на плот - чекаме, че ги нема на склад. Хубавото е че те не трябват към момента, структурите за вграждане бяха важните.

Не съм сигурен причините за по-пълните складове какви са - може просто преди по време на Ковида и нарушените доставки да е било проблем и сега просто да са се презапасили.

Иначе строя къща в момента. Преди година архитект не можеше да намериш да ти направи проекта. После нещата бяха подобни и със строителите. Ама за луд късмет изскочи един с дупка, много сериозен, много точен и я завърши много бързо на груб стоеж. В момента отвън почти са готови и вътре ще мажат скоро.

Иначе другите строители ми казваха време на започване сега - говорим за преди 6 месеца разговори, че сега могат да почнат след 6 месеца - демек сега.

А иначе този след мен имат още 2 обекта ще почват и даже и събота работят да насмогнат.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Това, за което говори бетера е за горната класа няма как да го разбереш, но така се прави масово при това. В най-оборотните фирми търгуващи с качествени(и скъпи) неща свързани с довършителни и обзавеждане огромна част от 'хай-енд' стоките и услугите се поръчват именно от дизайнери, които бачкат за хора с пари (взимат си и комисион от фирмите, но щом не пречи на клиентите..).
                          Понеже ти много обичаш да говориш за бедняци и богаташи да ти кажа директно - не е за хора от твоята черга.
                          Е бива ли така да удряш по достойнството на негово величество лордово. Човекът, темата в която пишеш е измислил, а ти така подронващо авторитета му пишеш.
                          Сигурно цяла нощ е жулил пещерска от мъка по твоите писания. Засрами се!

Коментар

Ти виждал ли си ново жилище, което ти го продават като "лукс", с кухня ПДЧ, мебели ПДЧ, ламинат вместо паркет и плочки от 50 лева, уреди Беко и Аристон? Ами то си е за тотално изриване, довършителните и обзавеждането само намаляват стойността на имота, защото трябва да се кърти и хвърля, нищо че е ново.

Ганьо не се научи, че стойността на един имот е в довършителните и обзавеждането. Той дава луди пари по 2000-3000 Евро на квадрат за самия кофтор, а вътре направено като за клошари, понеже не му стигали парите. Мизерници. Тук в Германия новото строителство се издава до ключ, но всичко най-висок клас, като по каталог. Особено сега, както сделките са кът - гледах строители дават например варианти за включена Vollholzküche, т.е.кухня 100% масив, вкл. корпуси и чела, при това разни череши и американски орех. Такава кухня струва 100к лева, а те ти я включват в цената. Как да сравняваш цени в Германия с мизерниците в Б-я на шпакловка и замазка? Не става.

Last edited by Chio; 21.05.2023, 09:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от better

Ти кой си? Комунист ли си? Кой си ти за да казваш, кой да пише? Живеем в свободна (все още) държава, и имаме право да пишем каквото и колкото си искаме, а ти като свободен гражданин на тази държава си свободен да четеш или да не четеш! С две думи като не ти харесва, не чети! Ако не искаш да виждам моите писания, сложи ме в игнора, защото аз те слагам сега. Сбогом.
                              Няма как да се радват на поставящите под съмнение Вечния Ръст, да се свети Името му!

Коментар

Кухнята струва 100К лева, но заедно с нея самият апартамент е доста по-евтин от предлаганите у нас с ПДЧ и обзавеждане от Виденов. За плочките от завода в Тутракан да не говорим. Там не се произвеждат еднакви плочки, защото нямат технология. Плочките им се редят коя как дойде. Много е арт, прилича на настилката на Графа, която всяка зима се самопренарежда. Тая математика ми убягва. Убягва ми и таргетът на тези кухни от по 100К лева в Германия, като всички са на социал и четат единствено брошурите на ЛИДЛ. Има и богати хора, разбира се, които обаче са още по-стиснати. По-стиснати хора от германците няма. Пестеливостта е тяхна черта както пиянството при руснаците. Всяка институция носи името Шпаредикаквоси. Добро качество е, но предпочитат да живеят на социал и да пестят. От непрекъснато гасене на лампите сменят ключовете два пъти по-често. Въпреки това сметката им излиза, защото ползват кредитни консултанти. Нищо не купуват със свои пари, всичко е на изплащане. В същото време всичко обръщат в злато, защото спомените от времето на Ваймарската република ги преследват дори, когато са на почивка в Майорка. Германците кътат повече злато от Форт Нокс. Ако го извадят от дюшеците, Европа ще се килне на една страна от струпаното злато. Но живеят под наем, не купуват като нас. Държавата лимитира цената на наема, като обзавежда апартаментите с дърво от поречието на Меконг и скарабеи от Конго. А не да да вземаме на кредит мебели от Виденов, които се разпадат, докато ги набуташ в асансьора. Каквото закараш на етажа, това слагаш и прилича на разжлямбена картина на Модиляни.

Коментар

Working...
                                X