IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
    Колеги, предстои ми да обзавеждам нов апартамент. Дайте идея за добър магазин за мебели. Може и от тези дето няма много посетители, не търся най-евтиното, а да ми хареса визуално.
    Пратих ти л.с.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

Видно е, че не си чел какво съм писал. Аз съм последният, който ще тръгне да се радва на „вечния ръст”. Точно обратното, даже считам, че трябва сериозна корекция, без дори апокалиптичните сценарии, които биха са разиграли, ако нещата се оставят на пазарен принцип сами да се оправят с цената. Наясно съм обаче, че по обективни причини това няма да се случи заради печатниците и централно управляваната икономика, и практически липса на свободен пазар. Това, което имаме е извратена версия на краен потребителски и само условно свободен пазар.
      Бетера си проявява нихилистичните наклонности редовно в тази тема, и разказва някакви вицове, че в Алемания редовия гражданин плащал по-малко данък отколкото в България. Щеше да си остане само една смешка, докато обаче не започна да го твърди по-насериозно и да си вярва.
      ОК, сори. Нещо май следя форума през 5 страници вече. Що се касае за цените, в началото на годината ми се струваше че отиваме на -15%, но като гледам може да е по-малко. Учудващо стабилен пазар.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Да, за вграждане са. Добре че имаха частта за вграждане да я монтира водопроводчика да могат да мажат. Другите неща ще дойдат след време, те не са спешни.
        Сложна работа. Много се чудихме на подобно решение, но като видях сложните системи зад плочките, нещо ме подгони параноята колко места ще има които да се спукат и докато разбера ще трябва да сваляме цялата стена. Не, че не може да се случи и по самите тръби, но като става въпрос за водопровод съм на мнение, че до тапата трябва е максимално просто, оттам нататък да се монтират всякакви играчки. Имаме едно решение с вградено казанче, за да спести място и визуално е много по-добре, но за втората оставихме обикновена с презумцията, че ако стане фал, всичко може да се сменя веднага без усложнения. Вграденото вече две години нищо му няма, но не вярвам да издържи 10те по гаранция. Поне самото водно казанче с тези бутони, тръбички и уплътнения... все нещо ще поддаде.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

2020 та 8 месеца чаках за кухня от Италия, сега за 3-4 идват, плочките около 5 месеца (пак от Италия) сега само за 1 месец. Отделно по бг складовете има налични на -15%.
          Каква кухня, от конфекциите на Мондо Конвениенца ли? В Италия ако не си поръчаш и вземеш стоката на ръка, в България ще ти докарат заловени в Лампедуза бегълци.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Къде това?

Аз поръчах едни неща и още ги чакам. Не могат да ми окомплектоват два душа с тея модерните термосмесители дето си нагласяш температурата.

Тоалетни за вграждане имаха и ги взех, обаче мивки тип купа дето се слагат на плот - чекаме, че ги нема на склад. Хубавото е че те не трябват към момента, структурите за вграждане бяха важните.

Не съм сигурен причините за по-пълните складове какви са - може просто преди по време на Ковида и нарушените доставки да е било проблем и сега просто да са се презапасили.

Иначе строя къща в момента. Преди година архитект не можеше да намериш да ти направи проекта. После нещата бяха подобни и със строителите. Ама за луд късмет изскочи един с дупка, много сериозен, много точен и я завърши много бързо на груб стоеж. В момента отвън почти са готови и вътре ще мажат скоро.

Иначе другите строители ми казваха време на започване сега - говорим за преди 6 месеца разговори, че сега могат да почнат след 6 месеца - демек сега.

А иначе този след мен имат още 2 обекта ще почват и даже и събота работят да насмогнат.
            2020 та 8 месеца чаках за кухня от Италия, сега за 3-4 идват, плочките около 5 месеца (пак от Италия) сега само за 1 месец. Отделно по бг складовете има налични на -15%.
            Last edited by better; 21.05.2023, 13:30.

Коментар

Интересно, блокнах те, но все още виждам лъжите ти!
              Я покажи, къде съм казал това?
              Сега ще играем тази игра, така ли?

Това ти твърдение също не е вярно:

Коментар

• Първоначално изпратено от gbikov Разгледай мнение
                http://dnes.dir.bg/news/nsi-naseleni...19088941?nt=10

дали страховитото обезлюдяване на българия ще повлияае на цените на имотите ?
                В природата няма празно. Едва ли ще се затрием, но как си представяш такава голяма и плодородна територия да стои обезлюдена и безстопанствена? Ще дойдат я марокански скакалци, я напушени холандци, които живеят в Амстердам в къщи, в които застроената площ е по вертикала. А тук ще живеят като нудисти и няма да има кой да им свирне да се загърнат и да изхвърлят ганджата. Или ще дойдат англичани, които ще припознаят в софийската есенна мъгла любимия Лондон и ще се любуват на Перловската река, сякаш чуват звуците на Темза. Ще се напълни с всякакви животни, а Бате Бойко ще го играе Цар Лъв, който бащински ще закриля това животинско царство и ще го развозва на платноходки в Черно море.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

Видно е, че не си чел какво съм писал. Аз съм последният, който ще тръгне да се радва на „вечния ръст”. Точно обратното, даже считам, че трябва сериозна корекция, без дори апокалиптичните сценарии, които биха са разиграли, ако нещата се оставят на пазарен принцип сами да се оправят с цената. Наясно съм обаче, че по обективни причини това няма да се случи заради печатниците и централно управляваната икономика, и практически липса на свободен пазар. Това, което имаме е извратена версия на краен потребителски и само условно свободен пазар.
                  Бетера си проявява нихилистичните наклонности редовно в тази тема, и разказва някакви вицове, че в Алемания редовия гражданин плащал по-малко данък отколкото в България. Щеше да си остане само една смешка, докато обаче не започна да го твърди по-насериозно и да си вярва.
                  Интересно, блокнах те, но все още виждам лъжите ти!
                  Я покажи, къде съм казал това?

Коментар

• Гледайте в Ес кво мислят за нас. Интересно ми е щом знаят за тези "неща" защо същите тези биват замеряни с милиарди?
                    The Cap versus The Pumpkin: Bulgaria’s mafia state reaches breaking point

Rule of law crisis bursts into the open in a wild public confrontation between chief prosecutor and ex-PM Boyko Borissov.

https://www.politico.eu/article/the-...reaking-point/

Коментар

Приятелю, хубавото винаги струва пари (има и изключения разбира се), но евтино и хубаво - нЕма!
                      Я, кажи кои са изключенията. Странно как за ниските данъци в България, а изисквания за изпълнение, поддръжка и качество като в Германия си на друго мнение.

Коментар

• Общинските данъчни погват хиляди длъжници, които досега са си спестявали плащането на данъка върху колите. От Нова година общините ще получават всекидневно информация за регистрациите в КАТ, съобщи Нова телевизия.
                        Гражданите вече няма да се редят на второ място - в общината, за да обявяват собствеността си, но няма и да може да се "скрият".
                        По закон ще дължат данъци за 5 години назад. Ако годишно налогът им е 100 лева- общо 500. Към това трябва да добавят лихвите - около 50-60 лева и не само. Ще им се наложи да приготвят пари и за глоба - всяка община ще реши каква да е тя.
                        До момента на практика се оказваше достатъчно да регистрираме колата си в КАТ и можехме да си спестим безнаказано плащането на данъка в общината. Защото при проверка на пътя, никой не иска документ за платен данък.
                        С новата система общините ще събират повече пари, а хората ще чакат по-малко.
                        Александра ще е една от последните, на които ще им се наложи да се редят и на още една опашка пред общината. Изненадващо, приятелят й Даниел, който е от Белгия не е изненадан от опашките у нас.
                        „И при на е същото, трябва да чакаш 2-3 часа”, казва Даниел.
                        Като Александра с нов номер само от столичния КАТ излизат 500 коли на ден. По празниците може и двойно. Какво обаче ще се случи, ако новият собственик си спести разходката до общината.
                        „Малко над 900 талона сме издали. – Тези софиянци няма да минат между капките, да си спестят данъците? – Получават информация, за да може да потърсят собственика, да си декларира превозното средство”, обяснява Николай Петров, началник сектор МПС „Пътна полиция” - София.
                        От Нова година за всяка регистрирана кола в КАТ ще знаят и в общината – вече няма как да си спестим от данъка.
                        Така в хазната на София може да влязат около 3-4 милиона лева допълнително от данъците, лихвите и глобите. За онези, които си признаят данъчните грехове сами, и навреме, се очаква глобата да бъде минимална – 20 лева. След това може да достигне и до 100.
                        „Да дадем възможност на хората които не се декларирали да го направят за последно с минимална глоба”, обяснява зам.-кметът София Дончо Барбалов.
                        От Министерството на финансите са категорични за не повече от няколко часа информацията, от която и да е „Пътна полиция” ще стига до съответната община. Ведомството ще събира и насочва данните за всяка кола в страната. Колко ще са разкритите „спестовници”.
                        „Всички знаем че има доста голям процент на укриване, т.е. недеклариране на превозни средства. Със системата се предотвратява тази възможност”, казва зам.-министърът на финансите Людмила Петкова.

PS: Скоро данък собственост и данък смет!

Коментар

• Първоначално изпратено от Плажът Разгледай мнение

Нормално е в скъпите магазини с надути цени да няма хора. Все пак там ходят само балъците и будалите.
                          Приятелю, хубавото винаги струва пари (има и изключения разбира се), но евтино и хубаво - нЕма!

Коментар

• http://dnes.dir.bg/news/nsi-naseleni...19088941?nt=10

дали страховитото обезлюдяване на българия ще повлияае на цените на имотите ?

Коментар

• В Европа: Българите взеха кредити, но трябва и да се връщат!

Наред с протестите в България заради цената на тока, довели до оставката на правителството, налице е и криза с кредитите в най-бедната страна в Европа, пише в. "Крисчън Сайънс Монитор", цитиран от БГНЕС.

В началото на новия век много от гражданите на бившата комунистическа страна не бяха наясно що е това кредит. Сега вече много българи теглят кредити, като обаче страдат от банковите правила и неразумния разчет, направен от тях преди вземането на кредита. Икономическите проблеми на страната изкараха на улиците много българи, ужилени от цените на електроенергията. Повечето от тях искат обяснение защо техните сметки за ток не са много по-различни от тези в другите страни в Европа, при положение, че средната заплата в България е по-малко от 550 долара месечно.

"Истината е, че хората са просто бедни", отбелязва Румяна Коларова, преподавател по политология в Софийския университет. "В такъв икономически климат тегленето на кредит може да се превърне в проблем за българите, които често харчат повече, отколкото получават". Точно това се случи в България в края на 90-те години, когато пазарната икономика навлезе в страната. Пикът на кредитната треска настъпи през 2007-08 г., когато около 1/3 от българите изтеглиха кредити. Половината от тях взеха от банките сума, еквивалентна на годишния им доход, при това с цел покупка на консумативи. По онова време банките открито ухажваха желаещите да вземат кредит и не отказваха кредит почти на никого. Много българи изхарчиха взетите заеми за луксозни придобивки, тъй като не разбираха основните принципи на това как се управлява бюджет.

Вследствие това много хора с нисък доход, теглили кредити, не можеха да ги върнат. Между 2008 и 2011 г. това са били 22,5% от кредитополучателите в България. И за да бъде ситуацията още по-лоша, се оказва, че в България няма закон за банкрутирането. Което означава, че човек, теглил кредит, който не може да върне, няма как да обяви банкрут и да избегне пълното разорение. В добавка, банките не позволяват преждевременно връщане на кредита и имат право да променят лихвата по него по всяко време без предизвестие - при това, съвсем законно.

"Налице е липса на визия в дългосрочна икономическа перспектива - от страна на политици, бизнесмени и дори обикновените хора", казва Борис Гуров, социолог-икономист от БАН. "Кризите в България имат специфични черти. Българинът е доста по-голям индивидуалист от американеца. Той не разбира, че действията му ще имат последствия - както за него, така и за другите".

Коментар

• Първоначално изпратено от Плажът Разгледай мнение

Ежонка, първо се вижда, че не знаеш най-важното нещо , което определя стойността на имота.
                                Това е локацията! Локация, локация, локация!Всичко друго е пълнеж.
                                Но явно няма как да го знаеш това при положение, че не си купувал имоти и съответно не разбираш материята.
                                А относно обзавеждането, има хора, които си го сменят през 5-6 години за разнообразие.
                                Хората харчещи чужди пари, често изпадат в непрактични и абсурдни разходи. Никога не са печелили от покупко-продажба на имоти, нито от обзавеждане и даване под наем. Те са огледален образ на безмозъчните мутреси, които се мислят за компетентни щото прахосват. Пет лева не са изкарали, обаче яко философстват
                                Last edited by BONI; 21.05.2023, 12:53.

Коментар

Working...
                                X