IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Click image for larger version

Name:	11.JPG
Views:	1
Size:	39.4 КБ
ID:	4060326

Click image for larger version

Name:	22.JPG
Views:	1
Size:	53.8 КБ
ID:	4060327

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
      Не знам дали тази нагласа ще се промени в близките 50 години.
      БГ "инвеститора" в "имоти" ще промени глупавите си инвестиционните навици когато го сурвакат мъжката ,загуби много пари.и няма изглед тези пари да си ги върне никога.
      Тогава ще се промени тази порочна народопсихология.
      А този процес вече започна,на есен ще е голямото сурвакане и после години ще ги бият по малко,но много болезнено.
      Ще дойде време когато ще има планини от хора търсещи да развържат на загуба поне 50% от инвестираното в обори,но и тогава няма да има купувачи.
      Просто излишъка на имоти е ОГРОМЕН !
      8.9 млн бяхме преди 35г,оттогава се посториха цели нови градове буквално ,вътре в старите.
      А матряла вече е намалял със стряскащите 27% за само 35г .
      Или 2.4 млн ги няма !
      А има планини от нови и грозни бетонни обори.
      Last edited by petrg5s; 08.05.2023, 11:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

Само че имотния балон у нас Е следствие на корумпираната система и икономически зависимости. Нали това им е основния коз на повишителите - когато сме в цикъл на крадене и корупция, се набива в тули, когато сме в цикъл на растеж и производство - пак се набива в тули.
        Интересно ми е ако някой ден ми попадне статистика на общия брой притежавани имоти от всички прокурори в страната например какъв скандал ще гръмне. И това съсловие ще продължи да изкарва в пъти повече, отколкото може да харчи. Разликата, язък им за ценза, отива в единственото, от което разбират.
        Основното е народопсихологията.Българите като спестят някой лев и веднага купуват имоти. Наскоро гледах отново "Записки по българските въстания "и там един от ръководителите на въстанието си продаде лозето ,за да купи пушки.И старейшините на града не знаеха защо го е продал и казаха,че се е побъркал, защото било невиждано българин да продава имот,а българите само купували.150 години по-късно нищо не се е променило. Затова има и градове с драстично намаляло население, строят се много нови жилища, които веднага се купуват и цените растат.Затова има и емигранти,които мизерстват, но пестят пари и купуват с тях по 5 имота в България. И пестят за шести.
        Не знам дали тази нагласа ще се промени в близките 50 години.

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
          В момента икономиката е в равновесно положение с негативна тенденция. Еуфорията от ниската корпоративна ставка е отминала. Който се излъгал , излъгал , няма да има нови балъци да идват , но тия , които са останали , докато не се промени нещо към негативно, ще се опитват да се задържат.
          Не мисля , че проблема е в работещите. В политиците е. Не сме на максимума, на икономиката ако вкарат 20-на политика в затвора и другите спрат да си гласуват закони за лична употреба ще се получат нещата. Само ,че политици в затвора ще е чудо
          Само че имотния балон у нас Е следствие на корумпираната система и икономически зависимости. Нали това им е основния коз на повишителите - когато сме в цикъл на крадене и корупция, се набива в тули, когато сме в цикъл на растеж и производство - пак се набива в тули.
          Интересно ми е ако някой ден ми попадне статистика на общия брой притежавани имоти от всички прокурори в страната например какъв скандал ще гръмне. И това съсловие ще продължи да изкарва в пъти повече, отколкото може да харчи. Разликата, язък им за ценза, отива в единственото, от което разбират.

Коментар

Не сме на максимума, на икономиката ако вкарат 20-на политика в затвора и другите спрат да си гласуват закони за лична употреба ще се получат нещата
            Съгласен съм,но предвид матряла ,това няма да стане.
            Затова казвам,че той е най-важния ресурс на една държава.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Същото ще стане и в БГ
              В момента сме на максимума който можем да достигнем като икономика със съществуващия ни треторазряден матрял.И то благодарение на това,че сме в ЕУ
              Матряла е най-важното в една държава ! Няма ли образовани млади хора,няма нищо.
              Да припомня,от 0-14 г възраст, 26.6% от населението на БГ е манго джери.
              26.6% !!! В момента.Това са факти,не алабала брокеразки приказки за лека нощ
              В момента икономиката е в равновесно положение с негативна тенденция. Еуфорията от ниската корпоративна ставка е отминала. Който се излъгал , излъгал , няма да има нови балъци да идват , но тия , които са останали , докато не се промени нещо към негативно, ще се опитват да се задържат.
              Не мисля , че проблема е в работещите. В политиците е. Не сме на максимума, на икономиката ако вкарат 20-на политика в затвора и другите спрат да си гласуват закони за лична употреба ще се получат нещата. Само ,че политици в затвора ще е чудо

Коментар

• Първоначално изпратено от ivanvg93 Разгледай мнение

4 броя. Да, имам ИТ компания и паркирам печалбата в имоти. Защо?
                Не, че не ти вярвам съвсем, но може би малко да преувеличаваш. Кога ти остава изобщо свободно време за семейството и личен живот?
                Имам един познат с частен бизнес и той купуваше яко имоти, като по едно време отдаваше под наем общо 5 имота. Срещнах го наскоро и каза, че е разпродал всичките апартаменти в София и не мисли изобщо повече да се занимава с рентиерство и да си къса нервите. Свободното му време минавало я в ремонти по апартаментите, я някакви други дребни неща по тях и нямал време кога да си харчи парите и да се види със семейството. Вместо 5те апартамента си е купил супер луксозна къща на брега на морето в Гърция и си е погасил всички кредити.
                На теб оставя ли ти време за семейството? Водиш ли ги на почивки? С парите е ясно, че нямаш проблем, а с времето как си?
                Last edited by Traicho_80; 08.05.2023, 10:30.

Коментар

Детроит едно време е бил приличен град за живеене. Автомобилна индустрия , работа колко щеш. Сега къшите са по $60к и няма кой да ги купи
                  Същото ще стане и в БГ
                  В момента сме на максимума който можем да достигнем като икономика със съществуващия ни треторазряден матрял.И то благодарение на това,че сме в ЕУ
                  Матряла е най-важното в една държава ! Няма ли образовани млади хора,няма нищо.
                  Да припомня,от 0-14 г възраст, 26.6% от населението на БГ е манго джери.
                  26.6% !!! В момента.Това са факти,не алабала брокеразки приказки за лека нощ
                  Last edited by petrg5s; 08.05.2023, 07:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Детройт с тая съруктура на населението няма големи шансове за съвземане. Товс е все едно Столипиново или Факултета да станат самостоятелни градове и да почнат да се развиват
                    Е да де, ма има хора дето преди 15-на години говореха същите приказки като нашите повишители.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Детройт отдавна се съвзе от кризата само да кажа
                      Детройт с тая структура на населението- 85% негри, 10% латиноси и 5 % бели няма големи шансове за съвземане. Това е все едно Столипиново или Факултета да станат самостоятелни градове и да почнат да се развиват
                      Last edited by mitko2848; 08.05.2023, 01:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Аз затова сега захлупвам морски имот, та после да купувам само кашкавал без леб за 200€ килото.
                        Няма лошо, особенно като играеш с твой капитал, отделно руснаците продават с дискаунт.

Коментар

• https://www.bnnbloomberg.ca/ecb-s-kn...tion-1.1917050

Добре че са братчедите от Холандия че иначе сме го закъсали
                          Last edited by X_Y; 08.05.2023, 11:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Колега, колко имота отдаваш под наем в момента? Занимаваш се и с частен бизнес, нали така?
                            4 броя. Да, имам ИТ компания и паркирам печалбата в имоти. Защо?

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Ако метъра стане 20к и кашкавала ще е 200 евра за кило, тъй че все тая.
                              Аз затова сега захлупвам морски имот, та после да купувам само кашкавал без леб за 200€ килото.
                              Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Колега, колко имота отдаваш под наем в момента? Занимаваш се и с частен бизнес, нали така?
                                Last edited by X_Y; 08.05.2023, 11:19.

Коментар

Working...
                                X