Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Цените зависят от търсенето ,не от себестойност,себестойност е била фактор преди 50 години.Сега баничарница да отвориш слагаш цена на която се продават баничките и от там нататък мислиш как да си по добър ,повече стойност да се дава ,а не всеки си смята себестойност и дубъл отгоре за печалба така правят мутростроителите докато банките не резбат клона и не говорим за високи лихви а изобщо за възможността за кредитиране.
това с желязото бяха мантри за широката публика, които минаваха.
сега ми е интересно каква мантра ще измислят при положение, че застроиха все едно сме 10 милионатова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Цените зависят от търсенето ,не от себестойност,себестойност е била фактор преди 50 години.Сега баничарница да отвориш слагаш цена на която се продават баничките и от там нататък мислиш как да си по добър ,повече стойност да се дава ,а не всеки си смята себестойност и дубъл отгоре за печалба така правят мутростроителите докато банките не резбат клона и не говорим за високи лихви а изобщо за възможността за кредитиране.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
миналата година имаше едни коментари за цената на желязото, но като гледам върна на около 1.50 без ддс за килограм, което е значително по ниско от истерията от преди година.
интересно тези, които обесняваха как цената на новото, а покрай него и старото щяла само да лети, защото желязото, бетона и тн са само нагоре - как биха коментирали текущите цени, които макар и по-високи в сравнение с преди 3 години..не са по 3 както ги гласяха.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеминалата година имаше едни коментари за цената на желязото, но като гледам върна на около 1.50 без ддс за килограм, което е значително по ниско от истерията от преди година.
интересно тези, които обесняваха как цената на новото, а покрай него и старото щяла само да лети, защото желязото, бетона и тн са само нагоре - как биха коментирали текущите цени, които макар и по-високи в сравнение с преди 3 години..не са по 3 както ги гласяха.
Петрол,храни,железа,строителни материали,имоти в Америка,имоти в ЕУ и каквото се сетиш
Само тук строителния картел нарочно задържа цените с надеждата да има лека корекция на Запад и да продължат нагоре,но сметките им се оказаха криви.
Бента се скъса и ще издави всичко което е свързано с имоти
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.24chasa.bg/biznes/article/14775984
В София, Пловдив и Варна новите жилища вече поевтиняват
За спадове вече пишат таблоидите ,не са ръстове това е новия пазар,пазар на спада
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Празни хотели в Слънчев бряг, туристите бягат заради времето, войната и слуховете, твърди хотелиер
https://www.flagman.bg/article/296502
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Аз защо казвам,че да ми дават безплатен апартамент + кола не бих живял в тая кочина СФ
На скейтборда от детството ли разчиташ?
- 1 like
Коментар
-
https://www.24chasa.bg/biznes/article/14775984
В София, Пловдив и Варна новите жилища вече поевтиняват
За спадове вече пишат таблоидите ,не са ръстове това е новия пазар,пазар на спада
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеАй стига ве, втрещен съм! Само свинар може да живее тук! Каква е тая свинщина, честно казано аз такива села не съм виждал, а съм обиколил доста, а тва е столица на държава и то в ЕС!!!
https://www.google.com/maps/@42.6390...8192?entry=ttu
Едно прасе винаги си мисли,че кочината му е най-доброто място,така и тук
Аз защо казвам,че да ми дават безплатен апартамент + кола не бих живял в тая кочина СФ
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнениеСамо да отбележа, че днес сме 26 юни, т.е второто тримесечие все още не е приключило!!!
Тотална неадекватност от повдигачите !Last edited by petrg5s; 27.06.2023, 07:54.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Не са се променили нито качеството, нито квадратурата, нито локацията. Има нещо друго.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Количеството - в комбинация с качеството, квадратурата и локацията.
Строи се като за световно, купувачите намаляват и предпочитат старото. А нови празни боклуци колкото щеш. София със сигурност държи абсолютните рекорди в ЕС по брой нови жилища (вкл. на картинка), които няма шанс някога да бъдат населени - виж само Малинова Долина и Витоша какво става. Това са квартали-призраци. Истинско престъпление спрямо природата и града като цяло.
Що за мазохист трябва да си, за да купиш имот на подобно място?
Ето малко по-нататък. Ужааааасссс. Тук без пари не бих живял.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Три са причините:
- Новото строителство е пълен боклук откъм качество
- Строителите и инвеститорите лъжат в квадратурата
- Ново на добра локация липсва
Затова разумните хора, разбиращи от имоти и строителство, предпочитат старата тухла. Единственото читаво за купуване е стара тухла в стар уреден квартал или в центъра. Новото просто може да го забравим. Това е според мен истината.
На старото проблема е, че смърди на старо и амортизирано, няма абсолютно заължителния подземен гараж/паркинг.
Друго си е да ти мирише на ново. Аз за старо не бих дал и стотинка. Ново си е ново, свежото си е свежо, младото яре - си е младо.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
Статистиката на БНБ показва, че през април т.г. новите ипотечни кредити в левове са отпускани при 2,54 процента средна лихва.
Коментар
-
Лошото е че тепърва ще падат.Левонката днес каза че не е нормално жилище в България да струва колкото във Виена.Това са негови думи едно към едно а той все пак е име в банковите среди.За да го каже пред медиите ...Сещай се
Печелившото мислене в България е как да се наредиш по напред да получават държани пари. Защото тези потоци тепърва ще отварят. Ако можеш там да се вредиш нещо, ако не пък купувай имотче щото и без това там ще се изсипят парите дето Кирето ги раздава без нищо/
Коментар
Коментар