IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Не съм чакал. Апарта ми се ползваше и не ми се даваше.
    Плевенската греда ,можеше да избегнеш но страха си е ... таковало мамата ,разбирам те ,карай иначе другото си топ

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
      Срещу:
      - За половин минута да подам ордера към брокерската сметка, да купя някоя щатска (или друг вид) облигация и да получавам 5% без да си мръдна пръста, да не говорим и че лихвите са необлагаеми.
      Ганъо ,бивш животновъд и настоящ новософиянец ,откъде да ги знае тези работи ?
      Last edited by petrg5s; 12.10.2023, 15:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
        https://www.investor.bg/a/515-ikonom...sa-na-godinata

Износът на България се свива със 7,6% за първите осем месеца на годината
        Външнотърговското салдо от януари до август излезе на минус със 7,035 млрд. лева, отчете НСИ
        Горното е може би най-важното писано в тази тема от последните 30 дена.
        Германската моторетка е в рецесия и виждаме как тук ВЕДНГА се насираме.
        Всеки може и сам да сметне вече 2+2 и какво следва
        Last edited by petrg5s; 12.10.2023, 15:09.

Коментар

• АМА КАК ТАКА?

Другари, тук е остров на стабилността, нали? Няма как малка европейска отворена икономика с 80% от търговията и с други европейски страни и с булшинство от компаниите и клиентите чуждестранни, да бъде афектриана от тези събития. Нали? Опасенията са ми напразно, нали? Моля потвърдете. Също, някой запознат ли е как се разсрочва ипотечен кредит?

Коментар

• Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение
            Не ме разбирай погрешно- пак чакам да има понижение, за да купя сега в София, но там ще си е за живеене. Дал съм краен срок догодина на есен, пък тогава ще купя за каквото имам пари и толкова.
            Дано да има. Преди малко се обадих на един мой приятел. Купил в Левски - София, 220К€. С гараж. Само преди 2 години с тези пари мой приятел купи в Гео Милев.
            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

1 година чака да се навие някой да ти даде 800€. Сега за 5 месеца щял си да намериш за 2 пъти повече пари. 10 години ще ти трябват, не 1.
              Не съм чакал. Апарта ми се ползваше и не ми се даваше.

Коментар

• Последни данни сочат, че сривът на цените на жилища в Германия продължава и през Q3

Във Франкфурт средната годишна заплата е €54,000. Цените на жилища са малко по-скъпи от софийските €5,000 срещу €3,000. Ще има пук май май.
                Last edited by Thrace; 12.10.2023, 14:36.

Коментар

• https://www.investor.bg/a/515-ikonom...sa-na-godinata
                  Износът на България се свива със 7,6% за първите осем месеца на годината

Външнотърговското салдо от януари до август излезе на минус със 7,035 млрд. лева, отчете НСИ

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
                    Всеки път се чудя откъде идва този дрезгав грозно грачещ вой от перона, а то за кв'о било

Цените на апартаментите ново строителство в София през второто тримесечие на годината са с 89% по-високи спрямо 2015 г.

https://blitz.bg/obshtestvo/tezhk-ud...ews978517.html
                    Така ,добре време е да падат значи

Коментар

Дадох го Април месец за 800. Бота, не четеш. И по стечение на семейни обстоятелства французина се прибра. Даже загуби два депозита човека. Сега от Септември е на краткосрочно отдаване. Айде четете и недей все да мислите че някой ви лъже.
                      1 година чака да се навие някой да ти даде 800€. Сега за 5 месеца щял си да намериш за 2 пъти повече пари. 10 години ще ти трябват, не 1.
                      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
                        Всеки път се чудя откъде идва този дрезгав грозно грачещ вой от перона, а то за кв'о било

Цените на апартаментите ново строителство в София през второто тримесечие на годината са с 89% по-високи спрямо 2015 г.

https://blitz.bg/obshtestvo/tezhk-ud...ews978517.html
                        A QQQ направи от 2015 244% ръст.И дивидента е нарастнал повече от двойно.Ядец

Коментар

Само така! Нека си прелистват обявите понижителите.
                          Не ме разбирай погрешно- пак чакам да има понижение, за да купя сега в София, но там ще си е за живеене. Дал съм краен срок догодина на есен, пък тогава ще купя за каквото имам пари и толкова.

Коментар

• Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение
                            Да се похваля пък, че от другия месец наемите и на двата апартамента във Варна ги вдигам на 1600лв, а на помещението на 1000лв. Вярно си е, че за последното тримесичие цените там на апартаменти и наеми са се вдигнали най-много от цялата страна. Украинците много го побутнаха пазара на наемите!
                            Само така! Нека си прелистват обявите понижителите.

Коментар

В момента да инвестирам в имот трябва:
                              - Да платя 40% повече квадратура от реалната (т.е. под наем давам 60 квадрата, а купувам 100)
                              - Да дам куп пари на брокер и нотариус
                              - Да дам куп пари за ремонт, само едно пребоядисване отива към 10 бона на 3-стаен
                              - Да поема риска за наемател да дойде някой идиот, който само ще окраде каквото има и ще се изнесе
                              - Да планирам поне 2 месеца в годината празни и без наем
                              - Буквално да си губя времето - да ходя, да отключвам, да заключвам, водомери, общи събрания, да търся наематели, да организирам огледи, да се занимавам с лъжливи брокери....
                              - Да плащам данък сгради и такси смет
                              - Да плащам имуществени застраховки
                              - Да разчитам на БГ бюрократи, чиновници и на куцата и корумпирана съдебна система в случай на проблем
                              - Да плащам 10% данък върху наема

Преди (подчертавам, преди) всички горни проблеми и разходи, доходността е максимум 3% при сегашните цени. Колко ще е след тях,не ми се и мисли даже.

Срещу:
                              - За половин минута да подам ордера към брокерската сметка, да купя някоя щатска (или друг вид) облигация и да получавам 5% без да си мръдна пръста, да не говорим и че лихвите са необлагаеми.
                              - Или дългосрочно поне 8% ако приема волатилността на акциите
                              - Или пък 4% директно в безсрочен депозит без такси

Кое да избера?
                              Предвид това че нямаш пари за имот, няма между какво да избираш.
                              Цъкай си с брокерската сметка и се опитай да си увеличиш доходите.
                              И гледай по-ведро на света, че ми става тъжно за теб като ти чета мненията.

Коментар

В момента да инвестирам в имот трябва:
                                - Да платя 40% повече квадратура от реалната (т.е. под наем давам 60 квадрата, а купувам 100)
                                - Да дам куп пари на брокер и нотариус
                                - Да дам куп пари за ремонт, само едно пребоядисване отива към 10 бона на 3-стаен
                                - Да поема риска за наемател да дойде някой идиот, който само ще окраде каквото има и ще се изнесе
                                - Да планирам поне 2 месеца в годината празни и без наем
                                - Буквално да си губя времето - да ходя, да отключвам, да заключвам, водомери, общи събрания, да търся наематели, да организирам огледи, да се занимавам с лъжливи брокери....
                                - Да плащам данък сгради и такси смет
                                - Да плащам имуществени застраховки
                                - Да разчитам на БГ бюрократи, чиновници и на куцата и корумпирана съдебна система в случай на проблем
                                - Да плащам 10% данък върху наема

Преди (подчертавам, преди) всички горни проблеми и разходи, доходността е максимум 3% при сегашните цени. Колко ще е след тях,не ми се и мисли даже.

Срещу:
                                - Или дългосрочно поне 8% ако приема волатилността на акциите
                                - Или пък 4% директно в безсрочен депозит без такси

Кое да избера?
                                оборска тор, там ROI е най-висок.

Коментар

Working...
                                X