Първоначално изпратено от два_таралежа
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
Няма да е мишън импосибъл таралеж ном.2, просто ще се наложи да възприемат японския стандарт https://apetiten.info/kakvo-e-da-zhi...ament-ot-8-m2/
живеещите в деЦка 9-12м2 ще се водят над средна класа.
Коментар
-
Това е добре. Аз не съм напуснал пазара. Но с кеша който изкарвам може да си играя така с патката за в бъдеще, па току виж съм доволен. Но имотите аз ги положих вече. Вие му мислете. Оттук насетне ме бригат само наемите и скоро ще се преместя в тази тема. Като вежлив гайдбук и разбира се реципрочен амортисьор на мненията и анализите на отсрещната страна - навалицата. Вие си купувайте на нива от 2012 виртуално. И на нива от 2022 мисля че ще е мишън импосибъл.
живеещите в деЦка 9-12м2 ще се водят над средна класа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Защо трябва да им верваме на брокерските лъкардии в жълтата преса?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Имам доста повече от 200к сложени много отдавна на капиталовите пазари (купувам и всеки месец с постоянна сума) и засега не се оплаквам. А процентите не са това, което бяха. При отрицателните лихви доскоро доходности от порядъка на 2%-3% с кредитен левъридж бяха атрактивни при имотите. Просто нямаше много алтернативи. Сега вече не е така. При наличие на почти безрискови инсвестиции за 4%-5% (вкл. депозити и ДЦК на САЩ и държави от ЕС) можем да кажем, че всичко си дойде на мястото.Last edited by два_таралежа; 23.08.2023, 20:57.
Коментар
-
Защо трябва да им верваме на брокерските лъкардии в жълтата преса?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеМале, мале..... Наемите скачат, двустайните в София гонят 800 лв. на месец
https://www.dnes.bg/sofia/2023/08/22...a-mesec.580380
- 2 Харесвания
Коментар
-
Постоянна доходност от 8-10% и на капиталовите пазари няма. Ми сложи там 200К€ или $ и я получавай. Имаш ли топки? А за апартите, колко имота запалиха досега сериозни наематели? За тази цел има и застраховки за да си спокоен. И проверка след всеки наемател ако е краткосрочен. Дългосрочния едва ли няма да внимава и да запали дома си.
Таралеж Номер 2 съм и пиша от гинекологичния кабинет.
Коментар
-
8,5% хич не прилича да е под контрол.
Коментар
-
Не само е възможно, а вече се случва. Започна се със спиране на покачването на лихвите (дори и новини няма). Септември ще обявят инфлацията за преборена и под контрол. Следва заплаха за икономиките, ако не приложат QE 7 и директно ще пуснат вече готовите напечатани кинти за да дообезценят спестяванията. Точно 1-2 години е тсйминга.
Коментар
-
Оспамил си цялата тема с глупости.Ти си некаъв безработен социопат.
Прав е Тральо номер 1. Истината ти казва за 15К лева месечно скромно възнаграждение.Last edited by два_таралежа; 23.08.2023, 19:28.
Коментар
-
Оспамил си цялата тема с глупости.Ти си некаъв безработен социопат.Last edited by два_таралежа; 23.08.2023, 19:27.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Пич, в момента наистина пишеш като човек под въздействие на нещо.
Обявявяш имот със 7-8% доходност. Не споменаваш вид, не споменаваш град, за цена да не говорим.
Сега пишеш за парцели, дето ТЕПЪРВА ще строиш. Ама друг пък, защото си ЩЯЛ.
И на всичкото това имаш смелостта да наричаш някого празнодумец.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Plemennika_na_shefa Разгледай мнение
That ages well - от 9-ти февруари тази година
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Plemennika_na_shefa Разгледай мнениеhttps://m.dnevnik.bg/biznes/2023/02/...spad_v_cenite/
Все повече ми се струва, че евентуален спад в цените на имотите в София ще бъде символичен.
Делът на жилищата финансирани изцяло със собствен капитал е почти 50%:
“Данните сочат още, че почти половината сделки през годината - 45%, са били със собствени средства. В случаите на финансиране чрез кредит пък най-често размерът му покрива между 81% и 100% стойността на имота. Така са финансирани близо 20% от сделките.”
Това не са имоти, които биха излезли на пазара заради вдигането на лихвите.
С оглед на инфлацията по вероятният сценарий ми се струва поскъпването на наемите, което ще доведе до нормализиране на съотношението цена/ доходност от наем:
”Всичко това е довело до ръст в търсенето на наеми с около 10% през изминалата година”
Обикновено когато всички очакват нещо да се случи, се случва друго.
Успех на всичкиLast edited by Plemennika_na_shefa; 23.08.2023, 19:14.
Коментар
Коментар