IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение

Това е добре. Аз не съм напуснал пазара. Но с кеша който изкарвам може да си играя така с патката за в бъдеще, па току виж съм доволен. Но имотите аз ги положих вече. Вие му мислете. Оттук насетне ме бригат само наемите и скоро ще се преместя в тази тема. Като вежлив гайдбук и разбира се реципрочен амортисьор на мненията и анализите на отсрещната страна - навалицата. Вие си купувайте на нива от 2012 виртуално. И на нива от 2022 мисля че ще е мишън импосибъл.
    Абе, тука, все още се намират хора, които се надяват да купят ролс ройс на цената на москвич, щото дълги години са били трудолюбиви и са спестявали в банка. Тези са абсолютно неразбиращи капитализма и той ги наказва, като им дава горчиви дъвки и ги измъчва с десетилетия напразни очаквания.

Коментар

Няма да е мишън импосибъл таралеж ном.2, просто ще се наложи да възприемат японския стандарт https://apetiten.info/kakvo-e-da-zhi...ament-ot-8-m2/

живеещите в деЦка 9-12м2 ще се водят над средна класа.
      Да, Еж номер 1. Вероятно така ще стане. Отдавна хора от цял свят плащат яки цифри за стайче в Цюрих или Париж. Е, при нас ще е тънко, в това съм убеден. Ще го разберат.

Коментар

Това е добре. Аз не съм напуснал пазара. Но с кеша който изкарвам може да си играя така с патката за в бъдеще, па току виж съм доволен. Но имотите аз ги положих вече. Вие му мислете. Оттук насетне ме бригат само наемите и скоро ще се преместя в тази тема. Като вежлив гайдбук и разбира се реципрочен амортисьор на мненията и анализите на отсрещната страна - навалицата. Вие си купувайте на нива от 2012 виртуално. И на нива от 2022 мисля че ще е мишън импосибъл.
        Няма да е мишън импосибъл таралеж ном.2, просто ще се наложи да възприемат японския стандарт https://apetiten.info/kakvo-e-da-zhi...ament-ot-8-m2/

живеещите в деЦка 9-12м2 ще се водят над средна класа.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Защо трябва да им верваме на брокерските лъкардии в жълтата преса?
          Нормалното е, след като се изстреляха цените при ковида, наемите да догонват, но това взе да се случва едва при индексирането на заплатите, което се случи в последно време.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Имам доста повече от 200к сложени много отдавна на капиталовите пазари (купувам и всеки месец с постоянна сума) и засега не се оплаквам. А процентите не са това, което бяха. При отрицателните лихви доскоро доходности от порядъка на 2%-3% с кредитен левъридж бяха атрактивни при имотите. Просто нямаше много алтернативи. Сега вече не е така. При наличие на почти безрискови инсвестиции за 4%-5% (вкл. депозити и ДЦК на САЩ и държави от ЕС) можем да кажем, че всичко си дойде на мястото.
            Last edited by два_таралежа; 23.08.2023, 20:57.

Коментар

Защото отдадох на 600€ двустайка. Компромис, щото можеше да опитам и на 700€. Малко по-трудно, с оглед несвикналата навалица. Аз не съм жълта преса, а собственик който ти казва на колко съм отдал.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
                Мале, мале..... Наемите скачат, двустайните в София гонят 800 лв. на месец

https://www.dnes.bg/sofia/2023/08/22...a-mesec.580380

Коментар

Постоянна доходност от 8-10% и на капиталовите пазари няма. Ми сложи там 200К€ или $ и я получавай. Имаш ли топки? А за апартите, колко имота запалиха досега сериозни наематели? За тази цел има и застраховки за да си спокоен. И проверка след всеки наемател ако е краткосрочен. Дългосрочния едва ли няма да внимава и да запали дома си.
                  Таралеж Номер 2 съм и пиша от гинекологичния кабинет.
                  Имам доста повече от 200к сложени много отдавна на капиталовите пазари (купувам и всеки месец с постоянна сума) и засега не се оплаквам. А процентите не са това, което бяха. При отрицателните лихви доскоро доходности от порядъка на 2%-3% с кредитен левъридж бяха атрактивни при имотите. Просто нямаше много алтернативи. Сега вече не е така. При наличие на почти безрискови инсвестиции за 4%-5% (вкл. депозити и ДЦК на САЩ и държави от ЕС) можем да кажем, че всичко си дойде на мястото.

Коментар

8,5% хич не прилича да е под контрол.
                    това е новото нормално 9% инфлация.

Коментар

Не само е възможно, а вече се случва. Започна се със спиране на покачването на лихвите (дори и новини няма). Септември ще обявят инфлацията за преборена и под контрол. Следва заплаха за икономиките, ако не приложат QE 7 и директно ще пуснат вече готовите напечатани кинти за да дообезценят спестяванията. Точно 1-2 години е тсйминга.
                      8,5% хич не прилича да е под контрол.

Коментар

Оспамил си цялата тема с глупости.Ти си некаъв безработен социопат.
                        Даваш ми добра идея . За кво работя? Не си заслужава нервите и усилията. Кютай от наеми и си питай дедото. А и по-добър контрол ще има. Само гледам да докарам 5 наема, и шести малко по-късно. Почти съм готов. И от акциите квото дойде, но аз влязох късно и на връх. Не съм играч като тебе. Но и там ще грейне. Но аз нямам топки да бухна половин милион там. Ти и сина ти като имате бухайте.
                        Прав е Тральо номер 1. Истината ти казва за 15К лева месечно скромно възнаграждение.
                        Last edited by два_таралежа; 23.08.2023, 19:28.

Коментар

Оспамил си цялата тема с глупости.Ти си некаъв безработен социопат.
                          Отговорил си на тарльо ном. 2, на който като безработен социопат го молят на крака да приеме 15К месечна заплата + наемите ще мине 20К месечен доход. Що ти требеше да се обаждаш от душегубката у Дружба?
                          Last edited by два_таралежа; 23.08.2023, 19:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Пич, в момента наистина пишеш като човек под въздействие на нещо.

Обявявяш имот със 7-8% доходност. Не споменаваш вид, не споменаваш град, за цена да не говорим.

Сега пишеш за парцели, дето ТЕПЪРВА ще строиш. Ама друг пък, защото си ЩЯЛ.

И на всичкото това имаш смелостта да наричаш някого празнодумец.
                            Е той се настрои в Банско. Чака акт 16 от 15 години.

Коментар

• Първоначално изпратено от Plemennika_na_shefa Разгледай мнение

That ages well - от 9-ти февруари тази година
                              10+ и за горния ти пост който си цитирал сам. Доказваш че си прав! Да стягат бандажа купувачи и наематели. Да не им увиснат топките.

Коментар

• Първоначално изпратено от Plemennika_na_shefa Разгледай мнение
                                https://m.dnevnik.bg/biznes/2023/02/...spad_v_cenite/

Все повече ми се струва, че евентуален спад в цените на имотите в София ще бъде символичен.

Делът на жилищата финансирани изцяло със собствен капитал е почти 50%:

“Данните сочат още, че почти половината сделки през годината - 45%, са били със собствени средства. В случаите на финансиране чрез кредит пък най-често размерът му покрива между 81% и 100% стойността на имота. Така са финансирани близо 20% от сделките.”

Това не са имоти, които биха излезли на пазара заради вдигането на лихвите.

С оглед на инфлацията по вероятният сценарий ми се струва поскъпването на наемите, което ще доведе до нормализиране на съотношението цена/ доходност от наем:

”Всичко това е довело до ръст в търсенето на наеми с около 10% през изминалата година”

Обикновено когато всички очакват нещо да се случи, се случва друго.

Успех на всички
                                That ages well - от 9-ти февруари тази година
                                Last edited by Plemennika_na_shefa; 23.08.2023, 19:14.

Коментар

Working...
                                X